Přejít na obsah

Únik chladící kapaliny


Tamraton

Doporučené příspěvky

Zdarec, potřeboval bych helpnout.

Zjistil jsem že mi pomalinku ubývá G12, kouknul jsem po motoru a jakoby pod termostatem je loužička,

neteče to ale z termostatu ale s té věci na kterou je termostat přidělaný jak je O kroužek asi ale nemůžu se tam vůbec dostat abych to mohl rošroubovat a vyměnit těsnění nedělal jste to už někdo co všechno musím rozdělat abych se tam dostal je tam prd místa.

díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těsnění pod hlavou není těžké vyměnit, jen musiš dát nové šrouby hlavy a utahovat je podle určitého postupu a utáhnout stanoveným momentem. Taky není špatné napsat co máš za motor. Kolik má najeto, že odešlo těsnění pod hlavou? Není možné, že se třeba trochu zkroutila hlava?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo na víčku je sraženina mám 1,4 44

Odešel totiž termostat a já to uvařil a tím se myslím že odešlo to těsnění navíc to teče i ven

trochu straženiny na víčku je normální, může vznikat i kondenzací vlhkosti. Podívej se na měrku oleje. Jestli to ale teče pod hlavou ven, tak není co řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 6 let později...

Ahojte, at nezakladam nove vlakno. Byl jsem ted pod autem a zjistil jsem ze mi prolina chaldici kapalina. A to jsem si furt rikal kam se ztraci. Ale jen tak decka za pul roku......Je pod ti cidlem v chladici nejaka podlozka ( viz foto ), ze by to bylo jen zoxidovane? Nebo se mam pripravit, ze to prolina uz telem a bude treba vymenit cele cidlo. Vsechno funguje momentlane v normalu.

 

Mam  Fabku 1.2HTP 2004

post-50756-0-11214900-1406294370_thumb.j

Editováno: , autor: milanosor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně to tam teklo taky a pomohlo jen utáhnout. (utáhnout - povolit - utáhnout - povolit -utáhnout - povolit .... aby se dosedací plochy očistily) Jen je "problém" se tam dostat a taky je tam nějaký dementní 6ti hran, (29 nebo nějaký divný ...) že na to nepasuje normální klíč. Ořech z goly tam nejde, protože tam překáží svorkovnice. Tak trubkový klíč nebo já jsem dal na stranu ventilátor a použil normální plochý klíč. Ale práce .... pojď na mě z boku. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dobrý den, 

Po výměně termostatu, se mi začala ztrácet chladící kapalina, z výfuku jde normální kouř, kapalinu doleji těsně nad horní rysku a po ujetí cca 20 km je pod dolní ryskou, hadice překontrlolovány a dotaženy,  

Nevíte náhodou čím by to mohlo být? děkuji za odpověd fabie 1,2 rok 2002

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky bych řekl :o , pro snažší identifikaci (bo při teplém motoru to rádo rychle uschne pokud to ztéká někde po bloku) bych hodil pod auto karton papíru, lépe uvidíš epicentrum úniku. Bylo by také fajn, když už je to více jak týden stará záležitost, napsat jestli už je opraveno a kde to teklo. Není to zde jen o vyřešení vlastního problému, ale i o radě pro ostatní, kde hledat, pokud budou mít takový masivní únik, jako ty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Potrebujem poradit, moja fabia HTP 1,2 47kw po 200000 zacala stracat chladiacu kvapalinu. Kedze tlakova skuska nic neukazala, skusil som podlozit karton a zistit miesto uniku. Podla vsetkeho je to niekde na zadnom bloku motora, je tam zly pristup no podarilo sa mi to nafotit. Ak by vedel niekto poradit na zaklade fotiek, budem rad. Inak unika cca 1l za 2 mesiace, kedze je to zanedbatelna polozka zaujima ma co asi mozem ocakavat v servise. Zvazujem nove auto tak nech sa pripravim ci je oprava este rentabilna, viac ako 1000 € pri odkupe by som aj tak nedostal

IMG_20190324_171902__01.jpg

IMG_20190324_171939.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...