Motor 1.4 16V
453 témat v tomto fóru
-
Prosím o rady. Svítí kontrolka motoru 16785 - System zpetneho vedeni vyfukovych plynu Prutok prilis maly P0401 - 35-00 Čím by to mohlo být, co vám kdyžtak pomohlo?
-
-
- 47 odpovědí
- 38,6tis zobrazení
-
-
Vag píše tyto závady 17961-snímač tlaku v sacím potrubí nesmyslný poměr P1553-35-10 sporadicky Vyměnil jsem snímač tlaku ,egr ventil,vyčistil jsem škrtící klapku. Základní nastavení provedeno. Nic nepomohlo. Vag píše po nastartování závadu 17961.Chod motoru kolísá a něco v něm klape. Po přidání plynu klapot utichá.S poklesem otáček se znovu ozve. Nevíte někdo co s tím fabia111.mp4
-
- 6 odpovědí
- 14,1tis zobrazení
-
-
-
dobrý den prošel jsem už snad všechny témata tady mám problém že mě začnou lítat otáčky v rozmezí 600 až tak 1500 ot a pak jse rozsvítí epc a ztratí to výkon.nejhorší je že to dělá jen občas a příjde mě že je to i v závislosti na počasí snad. tak jsem stím zajel ke známemů ve škodě a diagnostika mu napsala že je špatná poloha pedálu tak jsem ho vyměnil chvíli byl klid a potom znova to začalo dělat tak sem vyměnil palivovy filtr ten byl pěkně zakekelenej ještě původní měl jsem tak 1000 km klid ale ted to dělá opět když příjdu k autu tak hned po nastartování jse rozsvítí epc ale když přijedu do servisu na diagnostice nic není napsanýho.chtěl bych jse zeptat dá se příjít něj…
-
-
- 18 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
Zdravím. Vlastním Fabii 1 r.v. 2003 s motorizací 1.4 16v 55kw BBY. Začala mi svítit kontrolka motoru. Zajel jsem tedy do servisu. Diagnostika vyhodila chybu : 17586 - Lineární sonda lambda / proud čerpadla . Druh závady : nahodilá chyba. Chyba byla vymazána s tím, že je to pouze nahodilá chyba a že se nebude opakovat. Samozřejmě se rozsvítila hned na druhý den. Zajel jsem tedy do servisu znova. Řekli mi že mi lambda odchází, že je třeba koupit novou. Koupil jsem, vyměnilo se včera a chyba se smazala. Dnes ráno opět stejný příběh už s novou lambdou. Tentokrát chyba : 17588 - lineární sonda lambda / proud čerpadla. Druh záva…
-
- 0 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahojte. Fabka 1.4 16V 74KW. Pri štarte hneď po nahodení motora, počujem na cca 1-2 sekundy zvuk, ktorý sa podobá odfukovaniu blowoff ventilu na turbách. Som si takmer istý, že je to unavená cievka pastorka. Otázka znie: čo je nutné vymeniť? Štartér je zatiaľ funkčný, ale ak sa nemýlim, tak onedlho pastorok pôjde kakať. Je tam aj nejaká volnobežka na štartéri. Obávam sa, aby to nebol ten problém. Diagnostika nehlási nič ani na motore, ani na elektrike. Zvuk veľmi pripomína roztočený pastorok, ktorý má asi vôlu na hrideli, alebo je vydratý. Ak to už mám rozoberať, rád by som vedel, či nebude jednoduchšie za 70 eur kúpiť nový štartér (akl ide o voľnobežku), alebo repas drobn…
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, V sobotu jsem vyrazil s vránou (1.4 16v 55kw) do tý chumelenice. Už kdysi to jednou za čas, pokud vyrazím ve velkém dešti, dělalo. Prostě začla blikat kontrolka motoru, auto nejspíš spadlo do nouzáku, jelo to tak max 60km/h a při velkém přidání plynu se to začlo dusit a škubat a postupně ztrácet výkon. Ale jakmile přestal déšť, auto třeba do ráno stálo, tak ráno ani známka po této chybě (kromě věčně svítící kontrolce motoru, ale už to bylo tolikrát na diagnostice a furt nic k nalezení). No a tak mi to prostě po chvilce, kdy jsem měl vyjet kopec umřelo.. zkoušel jsem to znovu nastartovat, nedrželo to ani volnoběh a při přidání plynu to chcípalo rychleji. …
-
- 0 odpovědí
- 965 zobrazení
-
-
Auto jede bez problému, ale když zastavim, zdechnu auto, pak po 5minutách přijdu k autu a chci nastartovat tak nejde na poprvé, jen toči, kdyz ale vytahnu klicek a zkusim znova tak třebas naskoči na 3-4 pokus a jede bez problému. Zkoušel jsem i startovat s plynem a podobně ale nepomůže. Podle fór, jsem našel ze by to mohlo být čidlo teploty, vyměneno ale nepomohlo. Děkuji za rady
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, vedel by mi prosím niekto poradiť čo si nastaviť na kontrolu funkčnosti Lambda sondy pomocou VAG prípadne rozsahy hodnôt ktoré by mala zobrazovať ? Niekde som našiel, že kanál 32, 33 keď som to skúšal lambda faktor zobrazoval 0,99-1,2 a keď som tam kdesi našiel napätie na lambda sonde tak tam sa hodnoty pohybovali na úrovni od 1V do 1,7V ale trochu ma znepokojilo keď mi zrazu zobrazilo 65V. Fabia I kontrolka motora + 17586 chybový kód (Lin.lambdasonda/saturacni proud preruseni) + 17604 rada 1 sonda 1: topny okruh Elektricka zavada Ďakujem za všetky rady
-
- 0 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
MAM FABIU PRVEJ GENERACIE r.v. 2006. Motor 1,4 16V 59kW. Doteraz bezproblemova. Mal som najazdenych 60 000 km, tak som potreboval vymenit olej. Nesiel som do SKODA servosu na prehliadku, kde za vymenu oleja a filtrov uctuju 8000 Sk, ale kedze uz nie som v zaruke, zveril som to znamemu autommechanikovi.Ten mi volal, ze zistil ze pri 60 000 treba menit aj sviečky a palivovy filter. Tak som suhlasil a urobil mi to. Prisiel som pre auto, vyplatil a siel v pohode domov. Rano som nemohol nastartovat. Aj pri otvoreni soferovych dveri aj pri otoceni klucikom v zapalovani sa ozval zvuik cerpadla, ale auto nenastarovalo. Asi az na 10-ty krat to ako tak chytilo. Potom uz cez den bez…
-
- 25 odpovědí
- 50,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, nesetkal jste se někdo s tím, že fabia nejde přez 3000 ot.? Dělá to jak na volnoběh, tak i za jízdy. Někde se chytne a jede uplně normálně, pak to zas třeba najednou spadne. Na diagnostice bez závad, měněný a kontrolovaný všechno možný, např. čerpadlo, váha vzduchu, rozvody ok, klapka ok a pod. Děkuji za rady
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
-
zdravim objavil som nezapojeny konektor,nalavo pri svetlach a aj nejaku dierku....neviete co tam chyba? pripadne ci to aj nesuvisi s kontrolkou motora chyba P-1178 dakujem za pomoc
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám fábii 1.4 16v r.v. 2006. V poslední době se mi občas stane, že jedu a z ničeho nic auto začně cukat, ztrácí výkon a rozsvítí se ABS a ASR. Většinou se tak stane, když mám zařazený 5. rychlostní stupeň respektive jindy se mi to nestalo tak nevím, zda to může mít návaznost. Kontroloval jsem kabely a vše se zdá být ok. Když motor zhasnu a nastartuji tak kontrolky zhasnou. Naposledy jsem zkusil podřadit na 4. když jsem ztrácel výkon, maličko to přišlápl zařadil 5 a auto jelo ale kontrolky tedy dál svítili. Někdy ujedu 50km a vše je v pořádku někdy se jen rozjedu a kontrolky se rozsvítí. Nevíte co s tím, nebo nějaké zkušenosti s tímto problémem? Díky.
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, prošel jsem si fórum a je tu spousta problémů se starty, ale ten můj jsem tu nenašel. Po špatných startech za tepla a dobrých za studena se po výměně čidla teploty chl. směsi situace otočila, startuje teplá dobře zato za studena to nechce chytit. Točí pěkně a má i vůli naskočit, ale jen tak kucká. Jak to ale naskočí tak je vše bez problémů, šlape jako hodinky. (svíčky nové i originál i vícebodové --- nepomohlo) Už jsem zoufalý moc bych byl rád za jakoukoli radu. Dííííky PRZEMA
-
- 40 odpovědí
- 68,8tis zobrazení
-
-
fabia combi 1,455kw rok 2001...rozjel jsem se za studena mel jsem tam asi 110km zniceho nic to cuklo a vykon klesal az na 50 a ted to vubec nejede spotreba byla 5,5L po cuknuti prumer je 10L :-( musel jsem odpojit egr jinak auto cukalo jako blazen pri plynu,tet aspon jede 70 do kopce vubec ale prumer stale 10L. sviti kontrolka motoru kvuli odpojeni egr to chapu. nejto 310 000km ale do cuknuti motor slapal jako hodinky i vykon byl dostacujici. prosim o rady dekuji....
-
-
- 32 odpovědí
- 24,3tis zobrazení
-
-
(Skoda fabia 1 1.4 16V 55kw 2000) Zdravím, nikde jsem neviděl diskuzi která by mi napověděla s problémem co mám takže - už delší dobu co jsem si večer všiml při rozsvícených světlech že se z pod kapoty vane lehký kouř, nic strašného. Dnes jsem to i vypozoroval že se vane z boku od podvozku. Po otevření kapoty jsem nikde neviděl, že by se to odněkud kouřilo. Sem tam mi i zasmrádne v autě. Olej byl vyměněn cca před 5tkm. Jinak motor běží jak hodinky. Taky mi auto při jízdě sem tam pocukne. Řešil jsem to výměnou egru a pročištění jak trubky ke škrtící klapce tak klapku samotmou. Bádal jsem všude možně ale nic jsem nenašel. Taky jsem se koukal jestli něco neuniká a nechčije t…
-
- 0 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám fabii 1,4 16V 55 kW r.v. 2001. Teď v zimě začla vydávat pískavý zvuk z oblasti motoru. Zvuk je slyšet na neutralu a zároveň i při zařazení rychlostního stupně. Jediný moment kdy slyšet není je při sešlápnutí spojky. MOV_1498.mp4
-
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Chtěl bych se poradit ohledně Fabie 1.4 16v 55kw BKY 2005. Jedná se hlavně problém s volnoběhem. Po studeném startu se otáčky volnoběhu vyhoupnou k 1100 ot . Po ohřátí otáčky hezky klesnou na 950, problém nastává když poprvé sešlápnu plynový pedál a pustím ho otáčky klesnou k 660 až 690. Motor v otáčkách jde dobře krom toho volnoběhu není žádný problém až na spotřebu to je problém žere to pruměrně 9-10 l . Diagnostika ukazuje chybu na 1. lambda sondě (teď si nevzpomenu na číslo) Zkrat na plus Sporadická. Ale když ji vymažu tak se po čtvrtém nastartování objevý znova. Na lambdách jsem změřil odpor a na 1. se neměnil, takže se vyměnila ale chybu to píše stále. D…
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahoj Chtěl bych se Vás zeptat co si o tom myslíte. Jedná se o poruchu 16804 - Řada válcú 1, systém katalyzátoru ÚČINEK PŘÍLIŠ MALÝ Motor 1,4 16V 55 KW Řešil to někdo, nebo je to jasné už z textu poruchy? Díky za reakce
-
- 46 odpovědí
- 53,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, předem píši, že v autech se moc nevyznám... Chtěl bych se zeptat, před týdnem jsem dodělal závěrečky na auto a zdědil jsem po tátovi tuto fábku s nájezdem 286 000 km. V servisu to na počítači hodilo spoustu chyb, od všech 4 střiků po lambda sondu + se ztrácí chladící kapalina... No a jelikož jsem student, tak se chci zeptat jestli se to vyplatí do toho auta ještě cpát peníze, když má tolik najeto v mém případě. Je určitě potřeba udělat spojka a rozvody, ostatní se uvidí. Předem moc díky za informace. Kdyby bylo potřeba něco doplnit, hodím to sem.
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Čaute chalani. Potreboval by trošku poradiť, čo by mohlo spôsobovať kolísanie otáčok > nahrané na videu: Motorizácia: 1.4 16V kód motora: AUB V skratke: Keď je motor studený neskutočne na voľnobehu kolíšu otáčky... zmierňuje sa to postupne ako sa motor zohreje, ale robí to stále pri 90 stupňoch je to lepšie, ale proste stále to robí. Pri hraní sa s plynom má tendenciu ho pridusiť až niekde 600 otáčkam. Čo bolo urobené: Nové rozvody (robilo to aj pred výmenou, takže nepredpokladám, že som o zub zle nasadil a podobne.) Vymenená hadica do posilňovača bŕzd (podozrenie na falošný vzduch) Vyčistená k…
-
-
- 12 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý deň, vie mi niekto identifikovať čo je toto za zvuk, ktorý sa mi ozve pri štartovaní? Ďakujem Zvuk: https://drive.google.com/file/d/1-DotQM1CKTyGUZ4Q-Tv-vOW9NSFjwp1k/view?usp=drivesdk
-
- 4 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím mám velký dotaz zháním převodovku na Fabia I 1.4 16V 74kW , ale zatím jsem sehnal za slušné peníze jen z motoru 1.4 16V 55kW pasovala by tato převodovka? děkuji mnohokrát za odpověď.
-
- 12 odpovědí
- 9tis zobrazení
-
-
Dobrý den, na fabii combi r.v. 2004 BBY se potýkám z tímto problémem: Auto jede normálně - najednou cukne spadnou otáčky na nulu a rozsvítí se kontrolka mazání (to přisuzuju tomu že si jednotky myslí že jsou otáčky nula - nevím) motor dále běží sice s výrazně omezeným výkonem a max. otáčkama nebo chcípne jak kdy. Po následném odstavení lze nastartovat až po určité době cca minuta. stavá se cca každých 50-100 km. Ještě u auta sem tam svítí kontrolka emisí motoru, ale to zatím přisuzuji druhé závadě co hlásí VAG jsou tam celkem dvě - nevím zda spolu souvisí či ne.... 16705 - Snimac otacek motoru (G28) Nesmyslný signal P0321 - 35 - 10 --- Sporadicky 17604 - rada 1 - sond…
-
- 5 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
zdravím a prosím o radu,kde přesně na motoru AUB najdu čidlo teploty chladící kapaliny,nebo jsem si všim,že mi občas nepatrně kolísá teplota,tak jsem se rozhodl jej vyměnit.A dále prosím o info,jak při výměně postupovat,jestli to zvládnu sám,nebo ne. ¨Předem díky :)
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-