Motor 1.4 MPI
722 témat v tomto fóru
-
Ahoj všichni obracím se na Vás s dotazem v poslední době mi začla převodovka po zahřátí cca 10km vydávat takové vrčení jde to slyšet i přes radio tento zvuk se zesiluje zrychlovánim nepomáhá sešlápnout spojkový ani brzdový pedál . Nevíte co by to mohlo být? ložiško v převodovce? nebo převodovka v háji najeto 180 000km. děkuji za radu Kubis
-
- 23 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím mám problém ohledně motoru , auto chytá nadrc i v současném počasí za studena ale chod motoru není čistý , chvilku běží klidně a v pravidelných intervalech sebou trhne a problublá do výfuku za jízdy je to slyšet a cítit taky . Auto má otáčky ale výkon asi jen do 2500ot/min , jinak motor točí na max ale nic extra se neděje musím podražovat i v mírném stoupání . Dojíždění a brždění motorem nedělá problém auto doklouzává ale motor sebou poškubává , na otáčkoměru to znát není . Svíčky vypadají vpořádku , vzduchový filtr skoro nový , 1000km po rozvodech , auto hlásilo chybu emisí podle vagu lambda ale 10km po výměně se rožla znovu a vag hlásí znovu vyhřívání l…
-
-
- 43 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
-
-
Na diagnostiku motoru používám OBD2 Bluetooth adaptér a program Torque Pro (OBD 2 & Car) pro propojení s mobilem. Dnes se mi rosvítila kontrolka motoru a program Torque Pro hlásí chybu P0441. Bohužel chybové kódy nejsou přeložené. Na netu jsem zjistil že by to mohlo být odvzdušnění palivové nádrže. Loni když jsem ještě používal VAG a netbook tak se mi občas chyba objevoval a tak jsem na podzim koupil ventil ovzdušnění nádrže a od té doby byl klid. Je možné že po půl roce ten ventil odešel nebo by to mohlo být i něco jiného?
-
- 4 odpovědi
- 30,4tis zobrazení
-
-
Ahojte. Po výmene rozvodov svieti oranzova kontrolka motora, inak auto ide ocividne lepsie. Ma sa tam vymazat ta chyba? Lebo som to robil sam. Alebo som na nieco zabudol? Teda vlastne som vybral termostat a jazdim bez neho lebo sa ulomil ale dam tam novy ale to nejak nevadi. Nestalo sa vam to po vymene rozvodov niekomu, ze to svietilo? Dik.
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, stala se mi nepříjemná věc. Zastavil jsem jsem před obchodem a potřeboval jsem si něco vytáhnout z kufru.Nechal jsem běžet motor,vylezl z auta a zabouchl dveře. Centrál mi zamkl všechny dveře a nemohl jsem se dostat do auta. Druhé klíče byly na cestě a tak jsem čekal. Jenomže asi po cca 10 min. se mi začalo kouřit z pod kapoty. Naštěstí v momentě dorazily klíče a okamžitě jsem vypl motor,zvedl kapotu a čekal jsem až zchladne. Vařilo se to cca necelou minutku. V servise mi opravily ventilátor a už sepíná. Jen bych měl na dotaz, zda se motoru nemohl stát nic závažnějšího. Moc jsem toho od oné události nenajezdil, ale auto jezdí v pohodě a ručička se drží uprostř…
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahojte všetci, dnes sa mi stala taká vec, že som neprešiel cez emisnú kontrolu. Technik mi oznámil, že mám zlú lambda sondu. Hodnota lambda mu ukazovala cca 0,7-0,8 stabilne. Všetky emisie vysoké. Tak som zamieril do servisu na diagnostiku. Medzi závadami lambda nebola. Pri ďalšom skúmaní (meranie vyhrievania lambdy, odpor, napätie) bolo všetko v poriadku. Ale hodnota lambda regulácia na diagnostike po nejakom čase normálnej regulácie začala stúpať až na -25% (normálne hodnoty vraj mali byť +10 až -10). Po pridaní plynu to znovu začalo ukazovať normálne hodnoty na chvíľu a potom sa problém opakoval. Ďalej mechanik preveril tenosť sania - v poriadku, elektromagnetický v…
-
- 2 odpovědi
- 5,8tis zobrazení
-
-
Ahoj vsem, mam problem se svoji fabii, podobna temamta uz tu jsou, ale ne uplne vystihujici muj problem. Jedna se o to, ze fabia skube pri pridani plynu, stejne skubne i kdyz se plyn pusti, obcas pri brzdeni bez rychlosti neudrzi volnobeh a chcipne, otacky na volnobeh malicko kolisaji, ale velmi nepatrne. Check nesviti, sviti pouze kontrolka serva, ale je odpojene cidlo serva protoze zlobilo, problikavali budiky atd. fabia 1.4 50kw r.v. 2000, montovano podtlakove lpg, na benzin i na plyn se to chova stejne, dekuji za rady
-
- 7 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdraví na fóru, chtěl bych poprosit o radu na mém motoru mpi má klikovka axialní vůli asi 0.6mm a už není moc daleko od toho, aby začala škrtát o něco vedle. Chtěl jsem se zeptat jestli je možné ty dva polokroužky vyměnit bez vyndání motoru z auta ? Ještě jsem to neměl rozebrané, myslím tedy sundaný ten litinový díl s domečky, tak abych věděl co s tím dál. díky
-
- 8 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, tak mám s motůrkem problémy. Vždy jste mi tu pomohli tak se na vás obracím Autí nastartuje vždy, s tím není problém. Když auto stojí, je nastartované, motor běží, tak se zatřese a docela dost, bylo připojené k pc a hlášené závady byli jen lambda sonda a poté sporadická chyba čidla teploty chl.kapaliny. To ovšem není vše, když se auto dostatečně zahřeje, tzn když se ním trochu projedu a poté ho nechám nastartované několik minut stát, tak potom jede jako víno, necuká, nedusí a na plyn reaguje tak jak má, bohužel když toto neudělám tak už jako víno nešlape, začne občas cukat, ale ne vždy a nereaguje pořádně na plyn. Přijde mi, že jde také o to, jaké je venku poča…
-
- 27 odpovědí
- 17,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám docela velký problém u mé fabie. Má pomalí nástup plynu otáčky lezou nahoru strašně pomalu a plyn zabírá skoro až od půlky. Nemá tu s tím někdo nějakou zkušenost ?
-
- 13 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
-
Mám dotaz ohľadom kamošovej Fábky Classic rv 2001, 44kw EURO3 motor. Sťažoval som sa, že niekedy mu po vyradení neklesnú hneď otáčky a po opätovnom zaradení otáčky nereagujú na plynový pedál tak, ako by chcel. Keď som na tom ja skúšobne jazdil, tak sa nič také nestalo, takže predpokladám, že sa to deje len občasne. Čo to môže byť - spojkový snímač? Plynový pedál? Taktiež som si všimol jednu neuveriteľnú anomáliu - naštartoval som v pohode, potom pojazdil cca 2-3km, vypol som motor a následne nechcelo vôbec chytiť. Štartér ani raz neotočil motor, baterka bola ako keby úplne KO. Naštartovalo sa potom spustením dole z kopca. Môže byť chyba v baterke alebo zlé dobíjan…
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Nazdar vsetci, Potreboval by som poradit. Mal som problem so sklbanim motora pocas prveho rozjazdu na studenom motore na mojej Fabii 1,4 MPi 44kW AZE.. Po nastudovani podobnych priznakov a prestudovani tem, som to odhadol na lambda sondu. Po vymene sa to zlepsilo, ale: Skusal som robit diagnostiku roznych skupin. Ked som dalskupinu 004 tak v poli 4 mi VAG pise teplotu nasavaneho vzduchu 70 stupnov Celzia. POdla DP by mala byt tato hodnota cca. rovna hodnote okoliteho vzduchu. V tej dobe bolo vonku cca. 15 stupnov, takze tato hodnota je privysoka. Zaujimave je, ze nehadze ziadnu chybu do pamate zavad. Dalej v teste skupiny 026 mi napatovy signal na 1.valci ukazuje hodno…
-
- 16 odpovědí
- 14,1tis zobrazení
-
-
Dobry den Mam uz dlhsie tento problem radiaca paka normalne v kabine ide vzdy do N neviem presne co to sposobuje (asi nejaka pruzina) ale ked dam paku dolava ako keby idem zaradit 1 alebo 2 a pustim ju ide strasne ztuha a pomaly do opacne strany ked idem zaradovat rychlost 5 odtial ide normalne.Vsimol som si ze ked je zima ide to viacej ztuha ale aj ked sa zohreje motor aj pri dlhsej trase stale je to strasne rozdielne od normalu ako som bol zvyknuty.... Menene nic nebolo ani opravovane jedina vec co sa robila bol problem s radenim rychlosti a to bola uvolnena Matica na ktoru smeruje CERVENA sipka a ZLTE sipky ukazuju co bolo premazane dve su tiahla a tretia ten samotny…
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
caute, no tak poslednou dobou mi auto dáva pekne zabrať, vobec neposlucha mam nasledovny problem, snad sa najde niekto kto by vedel poradit ide o to, ze v nedelu mi auto z nicoho nic skapalo pocas jazdy, volanst isiel tazko, ako keby nefungovl posilnovac riadenia, aj kontrolka svietila, otacky padli uplne na nulu, ako keby auto uplne vyplo, nereagovalo, tak som to odstavil na krajnicu a najprv vobec nechcelo chytit, potom po chvilke nastastie chytilo. bol uz vecer tak som do toho nestural, ale dnes rano som nemohol nastartovat vobec. dam tam klucik, potocim a nic sa nedeje. ziadne zvuky, asi ani cerpadlo nebralo benzn nic, tak som to skusal viackrat, uz sa mi vybijala bat…
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, zaznamenal som podivné zvuky vychádzajúce z motora. Ten zvuk by som prirovnal k niečomu ako- keď si decká na bicykel dajú taký plast na špice aby im to tam tak cvakalo. Tak niečo podobné je počuť z motora, nerobí to pravidelne, občas to spraví potom to zas stíchne. Robí to aj na neutrál, takisto aj keď je zaradená rýchlosť. Ak motoru troška pridám tak ten zvuk zmizne. Inak motor ide ako hodinky mimo to, akurát pred 3 týždňami bolo menené tesnenie pod hlavou (už 2. krát..) lebo mi unikala chladiaca kvapalina. Vedeli by ste mi čiste teoreticky takto poradiť čo by mohla byť príčina? prípadne zajtra môžem nahrať ten zvuk a hodiť to sem, je to fakt hrúza. vďaka …
-
- 9 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, pročítal jsem tu témata s cvakáním v motoru (problém hydroštel) ale vždy to bylo u studeného motoru. Já mám tento problém u teplého motoru, po cca 20 km jízdy. Cvakání reaguje na otáčky. Jedná se o ten samý problém nebo máte jiný nápad. Použitý olej polosyntetika. Díky za pomoc
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahojte chcel by som vymenit snimac klukoveho hriadela nema s tym uz niekto skusenosti? Kde sa asi nachadza? Co budem potrebovat pri vymene a tak? dakujem za odpovede
-
- 1 odpověď
- 7,4tis zobrazení
-
-
Ahoj Chci se zeptat.teče mi voda kolem termostatu na vodu.Když chytnu za hadici a zahejbu s ní tak to začne prosakovat u temostatu u te strany je na blok motoru.Tak se chci zeptat co je tam za rozměr těsnění k tomu bloku motoru.To jsem nikde nenašel jen to těsnění jak se vyndavá samotnej termostat .To ne to k bloku motoru Co tam je za těsnení nebo rozměr? Když to rozeberu tak už neodjedu ho koupit tak ho chci mít předem. Díky moc
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, Může mi někdo pisnout návod, jak vyměním sondu lambdu před katem? Jste tu samí kutílové a už jednou jste mi dobře poradili (to jsem nebyl ještě reglej). Rád bych si ji vyměnil sám. Vede mne k tomu špatné zkušenosti se srvisy. 1. koupil jsem Fabku před 3 lety, zůstala v rodině. Ovšem při přidání plynu až bylo auto zahřáté, vesměs vždy, když jsem chtěl předjíždět, auto cukalo. Takže Škoda servis, hrabali se v tom celý týden, diagnostika prý nic neukázala. Takže k soukromníčkovi, ten se v tom rýpal další týden, vyměnil jednu sondu labdu, druhou sondu za katem, čidlo, termostat a kdo ví co ještě, s tím, že to opravil. Chtěl za opravy víc jak ve Šodovce. Bohuž…
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Nazdar. Mam problem s vodou. Fabu som kupil len teraz nedavno. NENAPADLO by ma zaciatkom decembra kontrolovat nemrzku. Ten idiot od koho auto mam tam mal cistu vodu. Zamrlzlo to (bolo -6) a odisla vodna pumpa a mrazova poistka pod vahadlami. Vsetko som opravil, + tesnenie pod hlavou nove. Nalial som G 12-tku a skoro vsetko vo vani asi za 12 hodin. OTAZKA: Je v bloku este nejaka mrazova poistka ktoru ked vytlaci, neviem ako pusti vodu do oleja? Dufam ze je, inac blok bude v p...
-
- 16 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Chtěl bych se zeptat jak velká je rezerva paliva a dojezd když se rozsvítí kontrolka. Mám Fábku 1.4 MPi Rok výroby 2002.Díkes za podané info.
-
-
- 16 odpovědí
- 62,3tis zobrazení
-
-
Nechapu proc?Ze by krouzky.Nevi nekdo dik.
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
zdravím,chtěl bych nechat přestavět fábii 1.4Mpi R,V,2000 na E85 má s tím někdo zkušenost :???
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Hello, takze po vymene spojky a vypustenie starej vody z chladica, naliatie uplne novej mi po par minutach jazdy vyvrela voda, voda mi svieti a aj svietila na palubovke... cim to moze byt? treba daako ozdusnit chladic? alebo vymenit daake cidlo?
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, dnes jsem nastartoval svojí fábinku a po ujetí cca 300 metrů mi trochu cuknul motor najednou se ozvala rána a rozlítl se mi horní kryt vzduchového filtru. Je to známka nějaké závady nebo jen nějaká náhoda. Auto pak jelo normálně jen přo přidání hodně plynu mělo divný zvuk, jelikož sání sálo vzduch přímo. Moc děkuji za názor
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-