Motor 1.4 MPI
722 témat v tomto fóru
-
ŠKODA Fabia 1,4 MPI 50 kW rok výroby 2000, servisní úkony podle servisní knížky, najeto 160000 km. Když se auto zahřáté na provozní teplotu zastaví na 5 až 45 min, tak při další jízdě motor netáhne a škube. Například jedu-li 3 hodiny po dálnici 130 až 150 km/h a zastavím-li na benzínce, tak mám 100% jistotu, že po odjezdu z odpočívadla motor ztratí výkon, začne vynechávat, škubat a pokud jej nenechám několik hodin úplně vychladnout, tak po zbytek cesty nepojede rychleji než 100 km/h a bude brutálně škubat. Nebo vyjedu-li např. z garáže 10 km na nákup, tak po odjezdu z parkoviště supermarketu motor netáhne a škube jako když mu dochází benzín. To samé nastává např. po 5 mi…
-
- 15 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
-
chci se zeptat pokazdy kdyz auto nastartuju tak me vzdycky aspon jednou chcipne skrtici klapka vycistena nevite nekdo co by to mohlo bejt? 1.4 mpi 44kw
-
- 7 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, potřeboval bych vědět co všechno obsahuje ta servisní kontrola nebo prohlídka, nebo prostě servis..co poblikává přibližně 3 minuty po nastartování. Mám 1,4 MPI 2001 a 150000 najeto. Nikde jsem to tu pořádně nenašel tak jestli by jste mi to tu mohli něják sepsat V servisu za to chtěj okolo 4000, ale plno věcí určitě zvládnu sám..Takže co vím, že výměna vzduchového filtru, prachového a pylového filtru, výměna oleje, olejového filtru a co ještě? Díky moc
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahojte, mam tuna fabiu model 2000 1.4/50kw, problem je ten ze na volnobeh je vidiet na otackomery a aj sluchom pocut ze auto obcas pokuckuje , ako keby malo snahu vynechat, robi to to najviac pri zahriati, alebo viacmenej ihned pri nastartovani a auto nema pozadovany vykon. Ako som cital na fore, ze vraj je to bezny problem, ale toto auto doposial nerobilo, az jedneho dna nan prislo a zacalo blbnut. Auto ma cca 60000km, tak prislo na radu, vymena filtrov, sviecok, cistenie skrtiacej klapky, vymena tesnania klapky, sviecok, zapalov.listy, zamena vstrekovacov, ich kontrola,, vymena lambda sondy , odstranenei katalizatora a problem neustal, pretrvava nadalej, servis nevi…
-
- 7 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, rád bych si pořídil filtr a svíčky na fabii, rv 2000, je to 1,4 MPI 50kw hatchback, najeto hodně málo. Zaujal mě filtr K&N asi za 1100,-, přímo na tento typ fabky. no a pak bych rád nějaké dobré svíčky, orig. jsou tam bosh, ale kamarádi říkali Brisk Platin a jeden nějaké Tenzo iridium a právě těhle se bojím, aby se mi něco nepodělalo, za to to nestojí. Máte někdo s tímhle zkušenosti? díky moc
-
- 19 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, chcel by som to ulahcit skrtiacej klapke aby ju nezanasal olej, tak vyvediem odvetranie klukovky inam, akurat neviem, ktoru hadicku mam odpojit, nema nahodou niekto foto, alebo planik ? vopred dik
-
- 9 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, asi poslední dva týdny mám problém s fabčou. Jakmile ráno přijdu k autu a nastartuju tak to chytne hnedky, ale pak se to celé jako zatřepe - nepravidelný chod. Jednou mi to dokonce samo chcíplo, ale jakmile se to nastartuje ihned znovu tak je po problému. Před těmi dvěma týdny jsem měnil termostat (byl pořád otevřený) spolu se svíčkami. Nejdříve jsem si myslel, že to dělají nové svíčky, tak jsem tam vrátil opět ty staré se kterými to předtím nedělalo a dělá to pořád. Problém je v tom, že když to budu startovat třebas za 2hodiny tak se problém neobjeví. Objeví se pouze když jedu ráno dopráce a pak až z práce. Dnes jsem vypozoroval, že problém se objeví a chvilku…
-
- 2 odpovědi
- 5,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám takový problém s motorem AQW. Readiness byl v pořádku nastaven a včera když jsem se chtěl rozject když auto bylo studené tak to vůbec netáhlo. A 2x to chcíplo. Nikdy se mi toto ještě nestalo. Tak jsem to připojil na VAG a poslední bit (katalyzátor) v readiness kódu byl nastaven na jedničku. Čili jsem provedl znovu komplet základní nastavení readiness kódu a opět je to vše v pořádku. Jednička tam skočí tehdy když je problém s emisemi že ? Ale že by se to auto potom ani nerozjelo ? Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravim, dnes som presiel s fabcou asi tak 1km po meste ked som auto odstavil tak vidim ze z pod kapoty unika biely dym (alebo para), otvorim ju a dym siel z nadrzky na chladiacu kvapalinu, ktora asi zovrela a skoro cela sa vytiekla. Auto pritom teplotu ukazovalo normalnu, nic zvlastne, jediny problem bol v zime so studenym startom kedy mi zadusilo motor po par sekundach, a taktiez to ze teplotu sice ukazovalo ale niekedy sa stalo ze som siel aj 200km a neukazovalo nic. V com myslite ze je problem? moze to byt termostatom? vdaka za odpoved... (stale len same problemy su s tym autom za posledneho pol roka som do neho dal takmer 1000eur za opravy a stale sa nieco najde, …
-
- 11 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím,chcem sa spýtat mam fabiu 1.4 mpi 55 KW po miernejsej uprave a planujem dat miesto stredoveho tlmica iba stredovy diel bez tlmica(trubku) .Chem sa spýtat ci za normalnej slusnej jazdy nebude moc velky hluk ,len ked pridám plyn dakujem
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
Dobrý deň. Mam povlak v expanznej nadobke od oleja. Ake mate skusenosti s odstranenim? Ake pripravky pouzivate? dakujem
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Fabia 1,4MPi, 50kw, 140tkm, plyn 20tkm, do dneška bez problemu: Po přepnuti na plyn, po asi 3km, auto začalo cukat, výkon takřka na nule, taktak jsem dojel do škodovky (nejbližší servis) na diagnostiku...vic s tim dělat nechtěli: 4. válec vynechani zapalování statické (nepálí vůbec), válec 2 sporadicky. Stejné chování na plyn a na benzin, na závadu s plynem mi to tedy nesedí. Svíčkami to není, ty jsem vyměnil. Co jiného? Může to být zapalovací lišta? Nechat odtáhnout k plynařovi? Díky P.
-
- 14 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim.. mam otazku.. nikde na fore som odpoved nenasiel... mam sportovy hlucny vyfuk po predchadzajucom majitelovi, chcel by som ho vymenit za original.. je uz ale vyrezana diera v narazniku a tak som chcel kupit vyfuk 6Q9253609AE. Mal by byt s dvoma dlhymi koncami z 1.9sdi combi a zahnute dodola.. nemusel by som dieru opravovat.. Vedel by niekto ci mi bude vyfuk sediet?? A ako to bude vplyvat na zvuk oproti klasickemu? Nebude to taktiez hucat? Dakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Po nastartování sebou škube nemá výkon při nižších otáčkách asi tak do 2000 tis. pak už je to lepší. Díval jsem se na škrtící klapku a když přidám plyn a rychle ho pustím tak se zavře a motor chcípne nebo jen tak sebou poškubává. Může mi někdo poradit jestli je špatná škrtící klapka nebo problém mám hledat někde jinde? Už si stím nevím rady na počítači to ukázalo chybnou váhu vzduchu ale tohle auto ji nemá tak nevím. děkuji
-
- 2 odpovědi
- 8,1tis zobrazení
-
-
kolik litrů motorového oleje se vejde do 1.4 mpi?
-
- 1 odpověď
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam problém s fabkou, poslední dobou i při teplotach kolem 20ti stupnů se motor neohřeje po 15ti km. ručička vyleze cca do jedné třetiny a pak když jedu s kopce je po 500m dole.......nevím co s tím, čidlo teploty jsem měnil před zimou
-
- 5 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám fábcu r.v. 2000 1.4MPI najeto poctivých 200 000tis. koupil sem jí před rokem za pusu z rodiny. S autem zatim nejsou nějaké vážnější problémy, jenom nevím čím to, ale za ten rok jsem se ještě nezžil se spojkou, vždy když se chci rozjet tak ať se snažím sebevíc auto cukne. Například rozjed na jedničku, pouštím spojku, auto se rozjíždí a cuk, to stejné například když řadím z 1 na 2 pomalu si hraju se spojkou a stejně nepříjemný cuk. Spojka byla měněná, mám od toho doklad, někdy před 2 ROKY takže spojka je zánovní, a řídit také umím stavá se mi to opravdu jenom s tou fábčou, (1.4MPI 5OKW) Máme v rodině ješště jednu fábcu, tá má ale jiný motor 1.2 12V a tam j…
-
- 9 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
Zdravim páni, pri nedavnej uprave sme demontovali hlavu a vyfukove ventile a sviecky boli zafarbene jemne cervenou (tehlovou) farbou. uz sa s tym niekto stretol? tesnenie pod hlavou neprepustalo vodu a tankoval sa OMV a Shell, myslim si ze je to dosledkom splaovania nejakych aditiv ale pri dalsom aute a pri dalsej hlave uz boli ventile pekne sive a tiez sa tankoval omv a shell. co vy na to? moj motor ma nabehanych 85 tisic a kamosov nieco cez 90 tusim takze rozdiel nebol velky
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Fabia 1.4 MPi 44 kW, r.v. 2000. Objavuje sa to sporadicky. Asi 1x pri 30 štartoch. Motor naskočí, ale len asi na 2 valce, ide veľmi nepravidelne a nakoniec zhasne, niekedy pomôže pridávanie plynu (ale je to trápenie a preto to radšej už nerobím). Na druhé alebo tretie naštartovanie väčšinou naskočí a potom je všetko OK. Ak nie tak pomáha štartovanie so zošliapnutým plynom (čo nie je bohviečo), vtedy naskočí vždy. Väčšinou je to pri studených štartoch. VAG - nič, kontrolky nesvietia. Bežne pokusy ako vyčistenie klapky, výmena sviečok, vzduchového filtra už bola vykonaná. V servise si s tým nevedia rady. Nechcem to riešiť spôsobom pokus - omyl - pokus ... Ak ste sa s tým…
-
- 10 odpovědí
- 17,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím všechny, můj problém spočívá v klepání motoru, když je řidčí olej. Byl sem ve dvou servisech a řekli mi, že hydrostavy to nejsou. Poradili mi ať koupim ztužovač do oleje a uvidim. Tak jsem to tam nalil a stále to dělá. Ale jakmile se zvýší tlak v motoru při přidání plynu, tak to přestane dělat. Fabie má najeto 123t km. Další problém je, že má spotřebu 10l/100km. A to mám před chladičem karton a motor se rychle ohřeje. Když tam karton nebyl, tak 14l/100 nebyl problém. A to jezdím s hodně lehkou nohou. Nemáte s tím někdo zkušenosti?? Jinak vzduchový filtr, svíčky, provozní náplně jsou nový. Olej taky a byl čistěnej motor proplachovací směsí. Už sem celkem bezradnej…
-
- 5 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám takový dotaz. Dnes jsem měl cestu do prahy (mám to tam cca 100km). Po dálnici jsem jel cca 140-160km/h a vše v pořádku. Jen jsem dojel do Prahy, kde byla zácpa a najednou koukám že se během 10 minutového popojíždění zvedla ručička teploty na úplný max a kouří se mi z kapoty. Otevřel jsem kapotu a viděl na vlastní oči, jak během 30sekund zmizel celý obsah expansky. Auto jsem odtlačil na nejbližší možné parkoviště, počkal až vychladne motor, dolil novou vodu a dojel v naprostém pořádku domů. Netušíte, čím to mohlo být???
-
- 6 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravim, motor som vypol asi iba na 5 min. a uz nenastartoval. Pri otoceni kluca bolo pocut iba cvakanie. Ked som chcel zapnut vsetky 4 smerovky... nefungovalo to, tak som vyskusal ci vobec smerovky funguju a nic. O chvilu na to mi prestali svietit aj svetla. Z auta som vystupil a zamkol ho dialkovym. Zohnal som odtah ale odomykat som ho uz musel klucom lebo elektronika uz vobec nereagovala. Viete mi niekto poradit????
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, chtěl bych se zeptat na to jestli jestli může benzin způsobovat trhání a následný udušení motoru, když to nechám chvíli běžet tak pak šlape jak hodinky, až tolik mi to sice netrápí, ale když někam pospíchám tak musím přidat víc plynu při tom rozjezdu. Totiž tankuju jen u Shellky a mám u baráku dvě. Vždy tankuju u tý co je blíž, ale naposledy jsem jel do té druhé a od té doby mi to dělá. Dřív to nedělalo. Může to způsobovat ten benzin? Divný na tom je, že je to u stejnýho prodejce a ti by měli mít vlastně stejný benzin nebo to tak nemusí být? Ještě se mi to nestalo, až od tý doby co jsem tam tankoval.
-
- 9 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, chtěl bych se poradit se svým problémem. Už asi před týdnem mi začalo auto hučet při jízdě nad 40km/h. Ložiska na předních kolech jsou vyměněny a mají najeto cca 7tis.km a při začátkách je hluk stejný. Co jsem se díval na foru, tak někde je psáno, že by to mohlo být spojkové ložisko nebo ložisko v převodovce. Problém je, ale v tom, že hučení je ve smyslu stejné i v případě, že spojka je sešlápnutá. Nijak se hluk nemění, jen při zpomalování je o něco intenzivnější. Neví někdo o co by se mohlo jednat? Jinak cca před měsíce mi známej říkal jestli mi něco neteče z auta, že údájně viděl nějakou žlutou kapalinu, ale když jsem se díval tak jsem nic nenašel. Díky za každ…
-
- 7 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
- 1 sledující
-