Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.4 MPI

1. Zahájeno uživatelem Wertheim,

Koukal jsem zevnitř na víčko nádrže a tam 98čka uváděná není.. já jí netankuji, ale nevím, jestli by to šlo a aby se něco a tamto a tohle... nepokazilo...rozumíte.. Dá se to tenkovat nebo raději ne??? Dík

• 28 odpovědí
    • 10tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem mirecek9323,

Potreboval by som vediet technicke udaje od výrobcu o spotrebe ( mesto , mimo mesta , kombinovana) na fabiu hatchback 1.4 mpi 50kw

• 5 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem jbulak,

Zdravím.Môžem použiť olej Q8 Formula 5w-40 do fábie 1,4 mpi keď predchadzajúci majiťeľ používal Castrol SLX profesional 5W-40. Parametre majú rovnaké norma VW 50200,acea A3/B3/B4.Ďakujem

4. Zahájeno uživatelem Rošták,

Sháním ŘJ vstřikování č. 047 906 033 G nebo J. Novou nechci. poradte mi kde ji mám sehnat dík Ross

5. Zahájeno uživatelem luiginek,

Ahoj, prosím o jakoukoliv radu, nápad cokoliv.. Před pár měsíci jsem koupil Fábii r.v. 01, 1,4MPI- 44kw (155 000km), Auto když má studený motor, bez problému natočim, ale jakmile se ohřeje tak chytne až tak na 3 pokus. Někdy ani to, tak se musí roztlačit a když se rozjede tak chvíli nato odpadně nejdřív servořízení, motor chcípne a když bych ho měl natočit znovu tak nejdou třeba ani světla. Minulý týden auto bylo v servisu. tak vyměnily svíčky a ani na diagnostice nenačetli závadu. Prosím poradtě,, nevíme si rady už,. děkuji za jakejkoliv nápad.

6. Zahájeno uživatelem acylpyrin,

Zdravím, chcem kúpiť ojetinu, slúžiť bude na každodenný rozvoz rodiny, neviem sa rozhodnúť medzi 1,4 MPi alebo 1,4 16v, ale nebránim sa ani inej kubature, okrem diesla, chodím na 90 percent krátke trate do 5km okrem toho skoro všetko v meste , potrebujem niečo relatívne bezporuchové, respektíve čo najmenej poruchové s dobrou spotrebou......za radu vopred dík

• 37 odpovědí
    • 32,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem pavel104,

Dobrý den. Rád bych kdyby mě někdo poradil, kde hledat závadu když po zapnutí klíčku začne blikat a pípat kontrolka. Je to ta uprostřed palubovky v horním levém rohu, se symbolem teploměru a vlnkou. Nevím jak to lépe popsat. Psalo to nepravidelný, nebo nesmyslný signál čidla teploty. Čidlo vyměněno, diag už nehlásí nic ale kontrolka stále bliká a pípá. Je jedno jestli je jenom zapnuté zapalování, nebo nastartovaný motor. Neměl někdo stejný problém? P.S. Hladina vody v nádobce OK. Díky Pavel

• 15 odpovědí
    • 5,8tis zobrazení
  8. ahoj, dnes najednou z ničeho nic mi přestala táhnout Fabie a rozsvitila se kontrolka. Když jsme to s kamarádem napojili na VAG, tak to hlásí chybu 2. válec nespaluje. Má s tím někdo zkušenosti??? Svíčkama to neni, ty jsme prohazovali.

• 3 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem vitezslav2,

Zdravím všechny,chtěl bych se zeptat ohledně zadního dílu výfuku.Oběvil jsem v něm na boku tlumiče díru o velikosti koruny.Nic z ní ale neuniká ani po zacpání výfuku rukou.Má ten tlumič dvě stěny?A je to malá vada,nebo hned vyměnit? Díky za informaci.

• 2 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem devotee,

zdravim majstri. mam fabiu 1.4 mpi, 44 kw, 2002, AZF, 90 000 najazdene a chcel by som sa poradit, co by za tym mohlo byt, ze som vcera isiel na piatimi osobami nalozenom aute po rovine, mal som zaradenu stvorku, plyn som stlacal az na podlahu, ale motor nechcel zvysit otacky na viac ako 2000. ked som dal nohu dole z plynu otacky klesli, ale ked som opat stlacil plynovy pedal, otacky vysli spat len PRESNE na 2000, ale nie viac. tak som podradil na trojku a tu som v pohode vytocil nad 3000. ked som preradil na stvorku, uz isla v pohode vytocit nad 2000 otacok. cim by to mohlo byt ? len poznamenam, ze sa to stalo hned po nastartovani pri rozbiehani a dlhsiu dobu sa mi rozs…

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem pepatko,

Ahoj, snad mi někdo poradí. Mám fabii 1.4 44kW rok 01. Když nastartuju tak jde kolem auta cítit zápach jako nespálený benzín.. Dělá to pořád, ať je motor studený teplý... Nevíte co by to mohlo být? A jaká je cena opravy??? Výfuk je cca 2 roky nový, asi pred půl rokem měněný jeden vstřikovací ventil,nové svíčky, ale smrdělo to už předtím. Děkuju za jakékoliv rady

• 10 odpovědí
    • 19,3tis zobrazení
  12. Dobrý den všem. Při úplně studeném motoru se mi teď na podzim stává, že kolísají otáčky v rozmezí 800-1000. Když přidám plyn a pak ho prodce uberu, tak motor chcípne. Stačí podruhé (potřetí) nastartovat nebo ujet cca 50m a pak už se to chová normálně, tj. šlape jako hodinky. Diagnostika nic nehlásí (resp. hlásí chybu 16825 (Systém odvzdušnění palivové nádrže-chybný průtok) - ale to se objevovalo i dříve). Neřešil jste někdo podobný problém? Děkuji za rady. Petr Filipi

• 9 odpovědí
    • 24,8tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem maniacm,

ahoj co si myslíte o tomto oleji, mám možnost koupt 4l za dobrý peníze. a bude mě čekat výměna oleje.. je to dobrý? díky

• 4 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Petr 1,

Dobry den zajimalo by me zda se dava pod termospinac ventilatoru chladice nejake tesneni , v manualu zadne neuvadeji ale me to tam propousti chladici kapalinu (u felicie se dava ) diky za odpoved.

15. Zahájeno uživatelem Celofan45,

Zdarvim hoši... Mam problém... před 2 mesici mi odešlo auto... Porucha byla taková.. Nastartoval jsem a ve volnobehu to beželo..... Pak jsem se rozjel a auto chcíplo.... Dal jsem to do servisu a řekli že mi odešla RJ (prý to vypne při záteží......). Borec sehnal až 3 RJ a ani s jednou to auto neopravil... Tak prý tam bude neco jinýho....Ale nevedi co... Mam to tam už 2 mecice a auto pořád neni zravene... tak vás chci poprosit jestli by nekdo nevedel co s tím?? Nebo našel by se nekdo kdo by to byl schopný opravit?? Nebo měl nekdo stejný problém ???? Prosim poradte.... Předem děkuji..

• 2 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem kubopn,

Zdravím všetkých, obraciam sa na Vás s prozbou o radu. Už dlhú dobu máme doma FABIU Combi. S autom nikdy neboli vážnejšie technické problémy, ani nebolo búrané. Jediný problém bol so zlým radením na 4-tý prevodový stupeň, čo sa prejavilo hneď po kúpe vozidla a závadu nám samozrejme servis bezplatne odstránil. Odvtedy jazdilo autíčko bez problémov. Ďaľší mini problém nastal tesne pred Vianocami, kedy nám odišla baterka a auto nechcelo štartovať. Technický stav je však výborný a auto má najazdených iba 40000KM. Pred rokom sme však s autom museli ísť na technickú kontrol (je povinná) a tu nastal problém, pretože auto ňou neprešlo. Navštívili sme dva auto servisy, no ani v …

• 14 odpovědí
    • 8,2tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem baraba13,

Zdravím. Když jsem čistil škrtící klapku tak jsem se podíval dovnitř sacího potrubí a zjistill jsem že je tam na dně nějaká hnědá kapalina,nevíte někdo co by to mohlo být?

• 1 odpověď
    • 1,4tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Tomáš Gebrt,

Čau, chtěl jsem se zeptat, čím lze účině snížit spotřebu?? Mně to bere tak kolem 7-mi litrů a to je celkem dost. Jestli něco řší nové svíčky atd. Díky

19. Zahájeno uživatelem Torro,

Zdravim Poslední dobou mi nechce nastartovat auto na poprvé ale až třeba napočtvrté. Motor se jakoby dusí a vždycky zhasne. Až když se motor ohřeje vše je v pořádku. Problém dělají jen studené starty. Jakmile má motor provozní teplotu vše je OK. Navíc mám měněný termostat včetně čidla teploty. Jedná se o origo. díl. Poradí někdo?

• 4 odpovědi
    • 3,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Standa3,

Mám Fabii s motorem 1,4 MPI z roku 2001, najeto má jen 58000 km, ale již delší dobu mi při volnoběhu vynechává motor, je cítit škubání motoru a ručička otáčkoměru se při volnoběhu chvěje, jak kolísají otáčky motoru.Je ten nepravidelný běh u tohoto motoru 1,4 MPI normální nebo se jedná o závadu?Děkuji za rady

• 15 odpovědí
    • 28,4tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem povlik,

Zdravím všechny, ať hledám podobný případ marně. Potřebuji poradit s Fabií 1,4 mpi 50 kw,motor AME. Auto má LPG pokud jedu na plyn vše je OK. Při jízde na benzín se objevuje problém při vyhození rychlosti se otáčky propadnou na cca 450-500 a zase se vrátí na předepsané cca 780 takto to udělá 5 až 6 krát při tom se auto otřásá a pak je zas vše ok,nebo stojím na volnoběh normálně to šlape a z ničeho nic to samé otáčky se propadnou a za chvíli je zas vše v pořádku jako když přestane jít jeden válec nebo tam nejde benzín. V servisu nic nezjistili vyčistili klapku,nový pal. filtr, nová origo sonda. Nechápu to na plyn to jede tak asi svíčky nebo lišta to nebude. Poradí někdo m…

22. Zahájeno uživatelem peetr,

tak jedu do práce a rozsvítí se kontrolka - motor a jede to na tři válce po dni v aut. servise vadný vstřikovací ventil na prvním válci a přes 4000,- v ... (vstřik + nové svíčky) pozor výměna 1 svíčky - práce 50Kč, to bych chtěl taky dělat proč a kdy odcházejí vstřiky? mám 78000km a jezdím 2000-4000 ot.

23. Zahájeno uživatelem djjpici,

Nazdo.Chcel by som do svojej "fabči" kupit novy motor,na starom mam najazdene uz 301000 km uz to neni co to byvalo mam 1,4 MPI 50 kw r.v. 2002 a chcel by som sa spitat ci by mi pasoval aj silnejsi motor verzii 1,4 ? Napr. 1,4 74kw 16V je mozne ho tam napratat?

• 1 odpověď
    • 1,6tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem joko113,

i menili ste niekto gufero pod remenicou motora na 1.4 mpi?? poradte ako na to??

• 3 odpovědi
    • 4,7tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem bikuba,

Zdravím všechny a chci se zeptat kde najdu na motoru 1.4MPI 50kw rok 02 čidlo na teplotu vody pro Ř.Jednotku motoru-píše mi to závadu tuším 7500 a mám problém se starty za studena...Jinak budík na teplotu ukazuje normálně..

• 3 odpovědi
    • 3,1tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.