Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Ahoj hoši, chci se zeptat, jakou nebo z jakého auta bych mohl dát 6ti kvalt převodovku do mé Fabule 1.9TDI combi PD a motor je typ ATD a ještě asi tak přibližná cena, zhruba vím co vše se musí měnit ale i tak se ptám, jestli třeba z Golfa nebo Sharana co jsem slyšel děkuju moc. Dík moc
-
- 6 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, Mám fabii 1.9 tdi původně 74kW teď neco přes 100kW. Uvažuji o tom, že bych o neco ještě motor poladil. Ale nevím co. šlo by dát EGR pryč. A třeba turbo a intercooler. Je turbo z fabie RS lepší než obyčejné? nebo jsou stejné? Nebo dát větší vstřiky? Díky za rady co by šlo udělat. Díky Je mi jasne že jde koupit hybridní turbo za 30 tis.
-
- 9 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
Ahoj pánové a dámy Dnes se mi stala úžasná věc.Jedu z nákupu a najednou mi samy od sebe vylítly otáčky motoru na maximum,motor začal šíleně kouřit a zdálo se mi,že slyším v motoru nějaké klepání.Mám obavu,že se bude jednat o větší závadu.Jo a ještě blikalo žhavení a svítila kontrolka Systém kontroly výfukových plynů.Máte někdo potuchu co se mohlo stát. Díky za všechny názory a odpovědi
-
- 33 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
-
-
Pokud jsem to vložil do špatné sekce-omlouvám se. Potřeboval bych radu jak rozpojit nalévací hrdlo od nádrže.Při nalévání nafty z kanystru mě tam spadlo sítko a nyní při tankování mám problém-10 litrů tankuju půl hodiny,protože to sítko tomu brání.Drátem jsem to dělal,ale bez úspěchu.Děkuji za každou radu jak to rozhodit.Jen doufám,že nebude třeba sundat celou nádrž.Ještě jsem to chtěl testnout po vyndání čerpadla z nádrže,ale to také nejde,protože je tam při vtoku nějaká mřížka.
-
- 7 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím,posledních 14dní pociťuju zvýšenou spotřebu.Jsem momentálně 6,3-6,6L nějak to nemůžu dostat dolu,dřív 5-5l dálka.Prosím místní borce o kontrolu log udělal jsem 3,10,11.Jak jsem se zde dočetl. http://leteckaposta.cz/534317525 http://leteckaposta.cz/309961263 díky!
-
- 34 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, už jak píšu v nadpisu..Trápí mě u RS to, že kdykoliv jí "naložim", vyplive mi vodu z expanze...doufal jsem, že to bude levnější varianta (špatný ventil ve víčku) proto jsem zakoupil nové víčko s ventilem a pořád ten problém, normální jízdou se neztratí ani kapka. Dřív to nedělalo, nelítám s ní nonstop pod plným plynem, využívám jí denně do práce ale takové to občasné sešlápnutí o víkendu nebo když se pospíchá proběhne, žádné extrémy. Nikde v motorovém prostoru voda neutíká, jen přetlakem z expanze, prosím o názory jestli už se s tím někdo setkal co by to mohlo dělat..Díky
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravým mám fabii 1.4 TDI 55 Kw chip tuning 75 Kw a přestává mě fungovat turbo ztrácí výkon (sem tam) dvakrát už přestalu jet uplně vyhodilo to chybu 17964 Rozpojený okruh musel sem to nechat smazat přes diagnostiku pak to zase jelo chvilku ale tak na 80 procent ted to jede všeljak jednou nemužu dojet tak zastavím vypnu motor a zase nastartuju a zase to jede ale není to pravidlo tak to nechám stát do rána a zase to funguje neví nekdo co to muže být díky za odpověd.
-
- 7 odpovědí
- 12,8tis zobrazení
-
-
Zdravím kolegovci, sem tam mám problém s F1 1.9TDI ATD. Po zaradení spiatočky ( napr pri parkovaní ) mi niekedy nejde vyradiť naspať do neutrálu. Je tak tvrdá, že keď som sa bál, že niečo "urvem natvrdo" keď sa opriem viac. Problém je v tom, že toto sa stalo najprv po kúpe ( áno jazdenka, mala 147tkm) potom až cca po 10tis. Problém sa vždy vyrieši vypnutím a naštartovaním, niekedy bolo treba pár sekúnd počkať. Potom ide páka do R i N úplne v pohode. I viac krát za sebou. Inokedy, pri parkovaní, keď vyraďujem z R mám dojem, akoby mi to počas cesty z R niečo o páku šúchalo. Dopredu to je úplne v pohode, spojka chytá už nad polovicou, je plánovaná na výmenu, keď financie do…
-
-
- 16 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
omlouvam se že kvuli toho zakladam nove tema,ale potřebuju co nejdřive skontrolovat LOG jak sem se na to dival vypada že vaha dava malo,ale moc se v tom nevyznam je to wv golf 1.9 Tdi 85 kw.DEKUJU http://leteckaposta.cz/735157380
-
- 7 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Mám problém při ražení 4. 1,2,3 bez jakýchkoliv problémů, ale když chci dat 4 tak radici paku nejde z neutralu přesunout maa 4. Jakoby tam pace něco vadilo. Někdy do nejde vůbec, jindy při použití větší síly tam skočí (když už ji tam dám tak nedojde k vydání žádného zvuku - prostě jako by se nic nedělo). Zajímavé je, že když řadím z 5 na 4 tak je vše OK. když stojim na miste tak je taky vše OK. Prosím o radu co to může způsobovat, ať když pujdu do servisu jsem trochu v obraze a nesnaží se mi vyměnit půlku auta. díky
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám FRS 1 a nedávno jsem si všiml, že když zastavím auto a dochlazuju turbo, tak mi občas párkrat do 10s jakoby cukne motor třeba 3x zasebou, nevím jak to jinak popsat, s otáčkama se nic neděje, ale jakoby se cukal motor a je to cítit i v sedačce, že to trošku cukne autem. Nevíte někdo co by to mohlo být? Jakmile i na neutral trošku šlápnu na plyn a dám třeba 1200 otáček, tak už se to necuká, jen když je auto na volnoběhu.
-
- 8 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás a chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte stejnou zkušenost... Když sednu do auta a chci nastartovat (pouze otocim klickem ze se roznou kontrolky) tak slyším divný zvuk jako kdyby něco skrablo asi 1 vteřinovej zvuk - na 95% to je palivovy čerpadlo protože to jde zezadu ALE dělá to jenom když mám pod půlku nádrže paliva, když vezmu plnou tak je klid. a dělá to naprosto kdykoliv otočím klíčem v zapalování ať je auto studený nebo teply klidně 20x za sebou otočím klíčkem tak vždycky ten zvuk vyjde. nevíte někdo co by to mohlo být? jak říkám - logicky by to asi mělo byt čerpadlo ale proč to dělá ten zvuk? dělá to někomu taky?
-
- 10 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdravím,nevíte někdo jestli se dají pd vstřiky na fabii repasovat a jestli jo tak kdo to dělá a asi tak zhruba za jakou cenu? děkuji za odpovědi.
-
- 1 odpověď
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, chci se zeptat,jestli nemáte někod zkušenosti s menší závadičkou... Když chcípnu motor a to bez sešlápnuté spojky,zaslyším zachrstění ( jakoby byly v plechovém kýblu šrouby a zachrastí se s nímakový podobný zvuk) setrvák dvohmoutností,lamela s přítlačákem a ložisko vyměněny za nové...:-) a když sešlápnu spojku a chcípnu motor tak v pohodě,bez zvuku..:-) auto Fabia RS :-) předem díky
-
- 7 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, mam Fabiu 1.9sdi (2002), potrebovala by som vymenit vstrekovacie cerpadlo, ma s tym niekto skusenost? Treba to potom preprogramovat? Dakujem
-
- 16 odpovědí
- 12,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se zeptat zda jste někdy měli problém že po startu vám vylítli otáčky na 2tisíce pak okamžitě spadnou a drží na cca 1100 otáček, a třeba až po 10 minutách spadnou na standartních 900. Občas mi to po startu i bez toho vylítnutí a kolikrát i po hodině jízdy někde zastavím vše v pohodě 900ot a zničeho nic zase na 1100 Poraďtě prosím
-
- 4 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Zdarvím, chtěl bych se zeptat, mám FRS 1.9 tdi chiplou na 121 kw + KN filtry. a chtěl bych se zeptat, jestli má cenu čistit EGR ventil, nebo ho zaslepovat?. popřípadě jestli si ho dokážu očistit sám a nebo si to mám někde nechat udělat.. Nejsem žádnej odborník, takže na mě lehce . Díky
-
- 28 odpovědí
- 23,2tis zobrazení
-
-
Ahoj Mel bych prosbu. Asi pred dvema mesici jsem si poridil fabii 1.4 tdi co mela najeto 150 000 km motor a vse slapalo ok zadne problemy nebyli, ale dva tydny zpet se z niceho nic zacala rucicka otackomeru kolisat nahoru dolu a objevili se i mnohem vyssi vibrace pri volnobehu motoru i kdyz je motor ohraty stale to dela. Jako kdyby motor byl priduseny.navic se objevil i problem se startovanim, kdyz je motor studeny tak kolikrat chytne az na 10-ty pokus a stalo se ze nechytnul vubec a kdyz je motor ohraty tak sice startuje ale mnohem obtizneji nez by mel nebo nez to bylo pred poklesem otacek pri volnobehu.napojil jsem auto na pocitac ale ten nehlasi zadnou chybu ani nic v…
-
- 1 odpověď
- 5,7tis zobrazení
-
-
Ahojte! Mam Fabiu 1.9 SDI (11/2002 - 224 000 km) a zacina mi haprovat vstrekovacie cerpadlo, viac menej bolo na case . Dostal som celkom vyhodnu ponuku na cerpadlo 038 130 107 D z Octavie TDI a chcem od Vas vediet, ci uz niekto taketo cerpadlo osadil do SDI motoru namiesto povodneho cerpadla 038 130 107 B, ci uz do Octavie alebo Fabie. Ak to tu uz niekto riesil, ospravedlnujem sa, nenasiel som to... A tiez by som rad preventivne vymenil trisky a mam moznost kupit trisky z Octavie SDI 50kW, takze druha otazka znie, ci sa daju tieto trisky pouzit na 47kW motor, ci to ten motor zvladne sam alebo treba RJ cipnut (nad cipom tiez premyslam), pripadne ju nahradit za RJ z Octav…
-
- 1 odpověď
- 6,9tis zobrazení
-
-
Zdravim chcem sa spytat co to moze robit, ked sa rozbieham zaradim rychlost pridam plyn a zacne mi to piskat zvuk ako ked vam presmykuje remen , ked sa uz rozbehnem je ticho a klud , neviete co to moze robit ? je to vzdy len pri rozbehu ,najviac to piska ked sa rozbieham do kopca , ale spojka nepresmykuje ide pekne plynulo , tak uz fakt neviem
-
- 9 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, prosím Vás, nemáte někdo zkušenosti, nebo nějaké poznatky se zavěšením motoru na pravé straně motoru? Jedná se mi o to, že z motorového prostoru se ozývá divné povrzávání a při jízdě je to silnější. Nasimulovat se to dá při zařazené rychlosti a dobrždění na některý vyšší kvalt. Podotýkám, že silentbloky ramen jsou nové, stejně jako gumy stabilizátoru + kosti. Silentbloky reakční vzpěry jsou OK, a silentblok na převodovce také. V celém fóru jsem to nenašel, tak proto toto téma zakládám. V servisu nic nenašli nic a vzhledem k tomu, že toto zavěšení na pravé straně je údajně plynokapalinové a je hodně drahé, zjišťuji informace kde se dá. V minulosti …
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravim všechny. Mám fabii 1.9 TDi PD 74kw. Mám ji načipovanou, jede celkem slušně, ale do budoucna bych chtěl dát větší turbo. Neporadil by mi s tím někdo?
-
-
- 19 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
-
-
Zdravim,mám problem u fabie,když jsem si jí pořídil tak bylo vše ok,najel sem s ní cca 6000 km a začalo se vypínat turbo,spadlo to do nouzáku cca při 3000 otáčkách na 4ku. Ted to začíná dělat čim dál tim víc i na jiný rychlostní stupně při vyších otáčkách. Nesetkal jste se nekdo s tím?Nemohlo by to turbo jenom bejt zaoxidovaný?(zarezlé naklápění lopatek) nebo špatnej ten ventyl na turbu?jinak fabie má najeto 356 000km . Díky za rady
-
- 4 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám frs, problémeme je něco, co rachotí když brzdím motorem na 2.-těsně nad 1000ot. Sešlápnutí spojky to odstraní. Mám podezření na setrvačník co myslíte? Další dotaz se týče servisu - mám najeto skoro 220 tisíc. Myslíte, že by stálo za to vyměnit na přední nápravě všechny čepy, popř. klouby poloos? Tlumiče a silentbloky jsou již udělány. Díky.
-
- 10 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím. V poslednej dobe sa mi stáva že zhruba po nabehaní 30-40km mi ide zle zaradiť 3ka a 4ka, od dnes už aj 5ka. Z neutrálu asi na pol ceste niečo drhne,nasilu sa dá zaradiť,alebo znovu vytlačiť spojku a potom už ide zaradiť. Nechápem ale že keď auto postojí 2-3dni tak zas to ide prvých pár km pekne. Môže to súvisieť so spojkou ktorá už dosluhuje a občas prešmykne? Nedávno sa menila aj brzdová kvapalina,tak ma napadlo či sa nezavzdušnila spojka, ale vraj to má svoj vlastný okruh?
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-