Podvozek
Vlastníte alu kola a nemáte typový list?
194 témat v tomto fóru
-
Dobrý den. Mám dotaz: Dá se změnit síla účinku posilovače u SII ? (MR 05.2013). Potřeboval bych aby mě volant šel trochu víc ztuha,teď mi jde hodně lehounce a není to ono. Zatím dík.
-
- 4 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
-
pěkný nedělní večer :) ráno jak přijdu k autu a nastartuju tak mi píše "výpadek posilovače brzd" a pedál je ihned "tvrdý" takže mi utíká podtlak .. ,měl jsem venku tu hlavní podtlakovou trubku co vede od vývěvy do posilovače a absolutně nic jsem na ní nenašel(díra,prasklinka) .nevíte po čem jít ,co se tam děje-jestli třeba zkušenost že někde praskaji hadičky nebo těsnění mezi vývevou a trubkou apod ?... díky
-
- 3 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, Riesim teraz akurat brzdy na svojom superbe, uz ich bude treba vymenit. Jazdim relativne casto aj v horach v Rakusku, Svajciarsku a dosiel som k zaveru ze brzdy na tomto aute vzhladom k hmotnosti su dost poddimenzovane. Nejazdim nijak sportovo a nejazdim s nohou na brzde ale casto si pocas jazdy vsimam ze brzdy stracaju ucinnost a po narocnejsej jazde zvyknu byt modre, tj prehrievaju sa. Teraz k otazke, mam 2.0 TDI predny nahon. Tj brzdy 312 a 286. Chcel by som prejst na 345 a 310 ako ma superb 3.6ka. Hladal som informacie o tom a viem, ze v predu staci vymenit len Strmen (trmen) za strmen z 3.6 a bude to pasovat. Problem je vzadu, 3.6 su len 4x4 a tam je …
-
-
- 9 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
zdravím, mám supa 3,6 r.v.2011 a jak se ochladilo tak se objevil drobný problém. Dost často když se rozjiždím se studeným autem tak jak je vlhko a zima kolem 0° tak se ozývá pravděpodobně z podvozku takové dlouhé kovové vrznutí - těžko specifikovat odkud se ozývá. Děje se to jen když jedu krokem a je natočený volant (když je volant rovně tak to nedělá) po pár ujetých metrech problém zmizí a už se neobjeví. Když je kolem 15° a víc tak to tak to taktéž nikdy neudělá. Netuší někdo odkud by se mohl zvuk ozývat?
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli se dá na S2 125kW měnit jen "vlnovec", nebo se musí vyměnit komplet s DPF? A případně na co se mám finančně nachystat (jestli někdo už neabsolvoval). Předem díky za odpověď.
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Krasnej den, prosim o radu. Jelikoz pri brzdeni ve vyssich rychlostech dochazi k vibracim na zadni naprave, pustil jsem se do mereni hazivosti kotoucu. Zadni i predni kotouce hazeji do 0,02mm. Cili jsou v pořádku. Ale zjistil jsem, ze ze vnitrni strany prednich kotoucu je disk podstatne vice zkorodovan. Z pohledove strany uplne ciste destickou opotrebovane. Mate to taky tak??? Viz foto...je to OK. Kotouce i desky meneny pred dvema roky a maji najeto zhruba 20tis.km. Znacka Ate Powerdisk a desticky take Ate. Dekuji
-
- 8 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
vzhledem k tomu, že jsem tuto informaci nenašel v manuálu vozidla, tak se zkusím zeptat zde. Potřeboval bych zvednout auto hydraulickým zvedákem a nevím přesně kde a kam si mohu dovolit umístit onen zvedák. Při klasickým "U" heverem je to jasný, tam si to zvednu přes místo označené u dveří (prahy). Ale hydraulický zvedák ? Doteď když jsem potřeboval zvednout auto, tak jsem použil klasický hever a nebo jel do servisu. Nejsem od fochu, a tak se radši zeptám než abych někde něco promáčkl. Platí to samé u Superba II i na níže uvedeném obrázku ?
-
-
- 15 odpovědí
- 24,8tis zobrazení
-
-
Mozna to tu uz nekde je, ale prave jsem objevil tahle videa "udelej si sam" a jsou moc pekne zpracovana (pokud jen opakuji, co uz tu je, tak se moc omlouvam):
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dobry den, mam elektrony este zatialie bez pneu s rozmerom 5x112 7Jx16 ET 37, sa chcem sa spytat alebo ci nemate niekto skusenost ci mi tieto kolesa nebudu vytrcat z blatniku kvoli ET. pneu bude 205/55 dakujem
-
- 3 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, Vůbec nemám tušení, jak k tomu došlo, ale dnes odpoledne se ozvalo klepání a po shlédnutí spodku auta se zjistilo, že praskl stabilizátor zadni napravy. Videli jste to uz nekdo? Stava se to, nebo je to vada materiálu? SUP 2, 2011, 180tkm. Plne servisovan v autorizaku a to dost nadstandartne. Ma cenu i po zaruce se s tim obratit na servis? Co si o tom myslite?
-
- 5 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím mám Superba II 103KW a chci dát 18 kola.Poraďte nějáké nebo jestli někdo prodává.Rád se kouknu:-)za rozumnou cenu
-
- 21 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdar,chci si opravit alu kola na superbu 2 označení luxon 18 palců stříbrné,ale nevím a nemůžu najít kódové označení barvy,abych ji mohl namichat.vite někdo?diky
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni, mám na vás prosbu. Na níže přiloženém videu jsem zachytil zvuk skřípajícího volantu na vozidle Škoda Superb 2 combi, rok v. 2010, 2.0TDi, 103kw, který se ozve vždy, když je teplejší počasí a auto se cca po 10ti minutové jízdě zahřeje. Tento zvuk pak z volantu vychází vždy při mírném otáčení volantu do levé strany a to jak při jízdě, tak na místě i při vypnutém motoru. Neměl zde někdo již stejný problém? Pokud ano, prosím o rady co to může způsobovat. Za odpovědi a cenné rady předem moc děkuju. Pozn.: Vyměnil jsem již horní uložení tlumičů a čepy řízení, ale volant skřípe dál. Video vrzajícího volantu: 20180507_143736.mp4
-
- 2 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
ahoj, dneska jsem si všiml,že mi pri rozjedu a plném rejdu hučí od přední nápravy .Při zatočeni doprava je to více slyšet než když zatočím doleva a jen při rozjedu na jedničku.napadlo mě že by to mohly být ložiska ale obě dvě naráz ? děkuji za rady a tipy
-
-
- 12 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám dotaz, který jsem na foru ještě nenašel, tak proto nové téma. U mého Superba II. liftback r.v. 2009( já jsem první a jediný majitel) jsem začal slyšet chroupání z levé strany. Vyměnil jsem vnitřní a i vnější homoklouby raději na obou stranách a vše je bezezměny. Zvláštní je že to chroupe jen v malé rychlosti cca 20 km/h a když mám lehce pootočený volant na pravou stranu a zároveň když přidávám a ubírám plyn, nejlépe je to slyšet na druhý rychlostní stupeň, ale je to slyšet i u jedničky a trojky. Na čtyřku to neslyším páč už autem jedu vyšší rychlostí. Měl jsem auto zvedlé a nikde žádnou vůli necítím, čepy, kosti, tlumiče atd. Auto má najeto 200 tis. Nejdřív j…
-
-
- 22 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
K předchozí otázce k DSG mám ještě jednu, ohledně Haldexu. Bylo toho popsáno mnoho, ale nikde jsem se nedočetl pár zásadních věcí, proto prosím zkušenější o radu, odpověď . Předem díky ! SUP II 125kw 4*4 DSG - pokud přední kola proklouznou, připojí se zadek, ale nevím, na jak dlouho zůstane připojen? Je to časově omezené, nebo dle ujeté vzdálenosti ...? - při sjezdu kopce, např. na sněhu, jak Haldex funguje? Připojí se? Na jakou dobu? Lze to nějak ovlivnit ?
-
-
- 7 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Mám Superba kombi TDI 2012 se standardním podvozkem. Nechtěl by někdo vyměnit pružiny origo za sportovní. Díky ;-)
-
- 9 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Ahojte. Pozeral som predchadzajuce temy a riesi sa vsade hlavne predna naprava. Dnes som si vsimol ze pri prejazde aj minimalnej nerovnosti (musi byt diera alebo podobne, plynule kopceky nie su problem) mi zadna naprava presne pri prejazde vyda zvuk, akokeby som mal v kufri 20 zeleznyh tyci a vsetky o seba buchali. Este vcera bolo vsetko ok ( 800+ km cesta ) 132 000 km+ , na napravach nebolo este nic menene. Predpokladal som ze ze ci to nebude nejaky nanos ladu/snehu na naprave, ale nic som nenasiel. Do servisu viem ist az v pondelok. Ak by to nahodou tento prejav daval niekomu zmysel, sup sem skusenost
-
- 3 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
-
-
Prerabal už niekto Superb 2 ( r.v.2011) na Outdoor ? Komplet alebo len samotne zvýšenie podvozku ! Mam combi a ked tam dám nosič bicyklov na ťažne zariadenie a niečo do kufra vyzerá to dosť zle .
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, menil som komplet brzdy kotúče zimerman sport a dosticky textar, auto mi od kupy jemne taha doprava za jazdy aj ked nebrzdim ( nebolo casu na geometriu). Na starych dostickach som si vsimol ze prava strana boli opotrebovane viac ako na lavej. Po vymene brzd som si vsimol ze to pri prudsom zabrzdeni na sekundu cititi ako jemne stoci doprava ale potom sa to zrovna nie je to vyrazne tahanie doprava. Dalsia vec po brzdeni ked vyskusam rukou ttak ten pravy predny je troska teplejsi oproti ostatnym nie je to vyrazne ale citit to. Zase ked idem do kopca a bez brzdenia necham auto zastavit tak su vsetky studen a aj ked tocim kolesami rukou na zdvihaku noc nedrhne. Servis…
-
-
- 12 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdar hoši nemá někdo nějaký tajný tip jak postupovat, na co se zaměřit, co proměřit? Před dvěma měsíci mi v průběhu jízdy vyskočila chyba ABS/ESP, po té již po každém rozjetí po startu VCDS psal: 00290 - ABS čidlo levé zadní (G46) 003 - mechanická závada Nejprve mi vyměnili čidlo - ale beze změny, ze starého náboje nečetlo. Po výměně ložiska s nábojem problém zmizel, ale po měsíci ježdění byla chyba zpět. VCDS opět stejná chyba (G46) - mechanická závada, někdy se objevila i druhá chyba snímače ABS (G46) - nevěrohodný signál. Několikrát jsem zkoušel chybu smáznul, někdy to i chvilku vydrželo, ale chyb…
-
-
- 9 odpovědí
- 33,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, jelikož to auto neznám, nevím zda tam nechybí nějaký krycí plast středového tunelu...,tak nějak se to tam nabízí.. Sup je kombik z r. 13. Dík za info.
-
- 3 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, potřeboval bych od Vás poradit. Při přezouvání auta jsem u pneumatik na přední nápravě narazil na poškození běhounu, kdy je v pneumatice na horním vniřním okraji vybroušená drážka místy až na kord. Máte někdo podobnou zkušenost? Chystám se s tím zajet do servisu, ale zajímlo by mě, co od toho mám očekavát. Díky Superb II Combi, 2l TDI 103kW, r.v.2012
-
- 19 odpovědí
- 4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny. Mám v háji levou poloosu( vibrace auta, cvakani pri plném rejdu doprava, kdyz za ni vezmu cvaka je cítit vůle v kloubu).Menil jste ji nekdo? nabízeli mi vsude jen original, je nejaka levnejsi alternativa? napr: skf atd, případne máte kod dílu? děkuji za rady
-
-
- 7 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte klubaci. Pri vymene pneu som sa zapozeral na zadnu napravu a nepozdavala sa mi poloha zadneho ramena vzhladom na svoje zadne ulozenie. Chcel by som sa Vas opytat na vase skusenosti, ci je "natocenie" zadneho ramena smerom dopredu pri zdvihnutej naprave normalne, Nakolko som ocakaval ze to bude presne sumerne s osou ulozenia .. a nie vychylene o 15 stupnov. S pozdravom, Zdeno
-
- 4 odpovědi
- 6,7tis zobrazení
-