Elektrika
579 témat v tomto fóru
-
Ahoj, Menil som riadiacu jednotku v zadnych dverach vlavo/za soferom. Teraz mi nejde ani zamknut a ani stiahnut okno. Ako viem restartovat centralne zamykanie, resp. ako nacitam do systemu novu jednotku?
-
- 0 odpovědí
- 771 zobrazení
-
-
-
Ahoj. Máte nikdo zkušenost jak se dá předělat parkovací asistent na druhou generaci. Díky moc
-
- 1 odpověď
- 1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, Poraďte prosím kde u 2 superba (předFL ) hledat čidlo bočního nárazu na straně řidiče. Kod chyby 01221, ve dverich neni .. 🙈 Ostatní chyby jsou zadní pásy. Podezřelá je teda ještě závada 01219, ale doufám, ze az vymenim zadni pasy zhasne taky. Diky moc za rady.
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj. Po dlouhém pátrání a hledání se už musím zeptat. S2 2012 Potřeboval bych vyčíst eeprom budíku. Mám vcds a vcp - vím že přes vcds to nejde a přes vcp vím podle videí že by to mělo jít ale buď dělám něco špatně ale u mě to prostě nejde. Zatím na všechny auta jsem používal commandera ale ten je pouze do 2008. Máte někdo typ na nějaký kabel co by to zvládnul ? Klidně i čínskou kopii. Díky.
-
- 0 odpovědí
- 939 zobrazení
-
-
ahoj, zkoušeli jste někdo plnit klimatizaci doma z "plechovky" ? viz.: https://allegro.cz/nabidka/sada-pro-plneni-klimatizace-aut-r134a-plyn-13848651281 ?? Funguje to ? V zimě mi vždycky uteče klima na nulu, adávat 2K každé jaro za doplnění je trošku dražší záležitost :( Dík
-
- 8 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravím vás pani mám škoda superb 2 2012 CFFB 344xxxkm zapájal som rádio, čo mi došlo nové 10palcové pri zapojení kabeláži sa mi šmyklo rádio a dva káble sa mi spojili pri zapaľovači prednom skontroloval som si pojistky tie sú poriadku, ako som chcel naštartovať tak pri prvej polohe nič a ani v druhéj, nič nejde na aute, jedine čo ide je centrál a vnútorne osvetlenie. Aj druhu batériu som skúšal. Prosím poraďte som mechanik, ale v elektrike som stratený ďakujem
-
- 1 odpověď
- 1tis zobrazení
-
-
Zdarvím zdejší fórum, v úterý jsem si koupil Superba Combi a hned jsem narazil na jeden problém. Při pokusu spárovat telefon (Samsung Galaxy S4) jsem se už dostal celkem daleko, telefon byl spárováný ale nenačetly se mi kontakty ze sim. Chtěl jsem tedy provést párování znovu, dostal jsem se až do sekce se zadáním pinu do telefonu, ale musel jsem celou akci odložit a někam rychle odběhnout, Když jsem se vrátil, maxidot stále vyžadoval zadání PINu, jenže telefon už se připojit nechtěl. Když jsem chtěl párování přerušit, nešlo to. Maxidot na kliknutí "Zrušit" prostě neragoval. Pomohlo pouze podržení tlačítka zpět na volantu, kdy se vrátil celý systém zpět na úvodní obraz…
-
-
- 26 odpovědí
- 24tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahojte z ničoho nič mi prestalo fungovat zatváranie a otváranie okien cez DO. Neviete niekto čo to môže byť ? Mám pocit že jedny dvere sa po spomaleni pod 20km/h odomknú a zas po zrychleni nad 20km/h zamknú môže to mať niečo s tým spoločné?
-
- 0 odpovědí
- 878 zobrazení
-
-
Zdravím. Řesim problém s xenonem na Superb 2 2012. Na palubovce závada AFS ,dle diagnostiky závada 02630 napájení snímače polohy otočného modulu vlevo zkrat na kostru. Nejdříve kontrola pojistek pak jsem vyměnil jednotku ,závada stejná ,potom jsem xenon napojil na jiné auto a to je Ok ,vše funkční bez závady. Řešil to někdo někdy ? Kabeláž nebo jinde?? Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, kamarád prodal staršího passata a pořídil si Superba II. Chybí mu v něm ale tempomat. Já jsem si montoval tempomat do Passata 5.5, tak se chci zeptat, jestli je to s montáží do Sup II podobné. Našel jsem, že se prodává celá páčka (http://www.skoda-dil...2-superb-2.html). Jsou k tomu potřeba ještě nějaké kabely? Nebo jen výměna páčky a VAG. Díky
-
- 14 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
vie niekto poradit ako na zakladne nastavenie? VCDS tu moznost pri tom konkretnom aute nema nejdu pamatove funkcie ovladanie je funkcne 6 závad nalezeno. 02340 - motor polohovani sedadla vpred vzad (V234) 005 - zadne; nebo spatne zakladni nastaveni / prizpusobeni info o závadě: Stav závad: 01100101 Priorita závad: 7 Frekvence závad: 1 Počítadlo resetů: 178 Kilometry: 301505 km Indikace času: 0 Datum: 2063.14.09 Čas: 18:27:06 …
-
- 0 odpovědí
- 996 zobrazení
-
-
Ahoj všichni jsem tu nový. Projel sjem tu příspěvky a nenašel. Přestalo mi fungovat asi zřejmě tlačítko na pojezd spolujezdcovi sedačky. Protože nahoru dolu jezdí i sklápění funguje ale jak má jet dopředu dozadu to né. pojistky OK. Popřípadě někdo z prahy kdo by pomohl? Díky Jedná se o SII 2013 sedáky alcantara.
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem.Prosím o radu.Přestal mi fungovat parkovací systém u Supa 2 (2009) s tím, že při zařazení zpátečky se ozve dlouhý tón bzučáku a tlačítko vedle řadící páky začne blikat.Po cca 5 sec. přestane pípat a nic....Na Columbusu se nic neukáže..myslím zobrazení vzdálenosti.Ve Vagu to píše 01625 - varovny bzucak pomoci parkovani vpredu (h22),009 přerušení/zkrat na kostru.Stav závad :01101001.
-
-
- 22 odpovědí
- 27tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahojte mám superb2 2011. Plánujem robiť káble na soferovych dverách a už som sa poučil že treba odpojiť baterku preistotu aby nezapisalo chybu airbagu. Startujem tým tlačítkom štart a stop Engine. Netreba potom kodovat baterku , to len pri štart stop čo vypne motor pri zastavení a zapne pri stlačení spojky že?
-
- 0 odpovědí
- 723 zobrazení
-
-
Zdravim mám Superb 2 a neviem sa dostať do menu palubného počítača na prístrojovej doske svieti mi tam len dojazd a neviem to prepnúť tlačítka na volante fungujú správne.. ďakujem za každú radu 🙂
-
- 7 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, z nejakeho neznameho dovodu zo dna na den prestalo fungovat osvetlenie nastupneho priestoru(svetielka v spatnych zrkadlach) a zadne hodiny svietia iba ked je kluc na kontrolkach alebo nastartovany motor. Tie svetielka v spatnych zrkadlach som vedel zapnut len cez VCDS(zapnut osvetlenie dveri). Dal som to spravit jednemu panovi ktory spojazdnil osvetlovanie nastupneho priestoru no hodiny nespravil. Hodiny sa zapinali hned ako som odomkol vozidlo da sa povedat,ze svietili sucasne s displayom na palubovke. Googlil som a aj som hladal cez VCDS v jednotkach 09 a 17(adaptacia a kodovanie) no nic som nenasiel. Vedel by mi niekto dat radu kde to hladat? Alebo treba vojst …
-
- 0 odpovědí
- 518 zobrazení
-
-
Dobrý den, omlouvám se pokud to tu někdo již řešil,ale našel jsem jen opačný případ.Zdědil jsem S II před FL s xenony.Bohužel tam ty světla byla vyměněna a zůstalo jen u toho.Nefunguje naklápění světel,díky čemuž auto neprošlo STK.Našel jsem původní halogeny a tak se chci zeptat,zda by šla ta světla vyměnit zpět? Případně prosím o nějaké rady,co se s tím dá dělat????Moc děkuji za odpověď
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Nějakou dobu jsem teď jezdil s novým autem, které má hlavní světlomety LED. Po návratu do svého S2 jsem zaregistroval, že jeho xenony svítí výrazně méně. A teď je otázkou, jestli to "méně" je vlastně v pořádku, jen jsem se namlsal LEDkami nebo jsou již xenony na odchodu. V tomto směru asi těžko radit, nebo je nějaká možnost, jak ověřit, že svítí, tak jak mají? A pokud bude zapotřebí výměna, tak máte, prosím, někdo tipy na výrobce nových výbojek? Líbí se mi buď Osram Xenarc Nightbraker, který má být asi to nej od Osramu, svítivost 3200 lm nebo běžný Bosch, který má ale 3550 lm. Nebo zvolit úplně něco jiného?
-
-
- 9 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Dobrý, chcel by som sa opýtať či má niekto skúsenosti s výmenou klasický H7 za H7 LED Osram na Superb 2 pred facelift rv 2012. Mám tam bixenon a H7 diaľkové.Chcel by som vedieť či je viditeľný rozdiel v svietivosti a či tam pasujú tie žiarovky alebo k tomu treba ešte dokúpiť niečo. https://www.filtreaoleje.sk/detail-produktu/osram-h7-night-breaker-led-220-64210dwnb-6000k-2ks-26809/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAjrarBhAWEiwA2qWdCDc16DOxtNaPvIkCcWsPX3mLHm6FzDbEvHrWiUHeRmplraCkc8c5xxoCSK8QAvD_BwE
-
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zavírání pátých dveří (do kufru) superb 2 combi - otevřít jdou tlačítky na DO, na dveřích, i tlačítkem ve vozu, zavřít jdou pouze když je otočeno zapalování nebo běží motor, nebo na DO zmáčknu "otevřít" , nebo když otevřu zadní dveře za řidičem. Ví někdo? Díky L.
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Chěl jsem se zeptat jak funguje vyhřívání předního skla, jestli to neco rozmrazí nebo je to jen na zamlžená okna?
-
-
- 36 odpovědí
- 42tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám problém s levým couvacím světlem a levým zadním obrysovým světlem u superbu 2 kombi (3t5), které se rozvítí vždy, když je klíč v zapalování a pozici 1, i když jsou světla na hlavním vypínači na 0. Také přestalo fungovat elektrické dotažení zavazadlového prostoru. Vše se stalo po zásahu v autoservise, kde měnili řídíci jednotku centrálního zamykání a podvolantovou jenotku (+výměna oleje v automat. převodovce). Nevím, jestli došlo k poškození kabelového svazku, ale do opravy, i když nefungovalo centrální zamykání, tak tyto problémy nebyly. Předem děkuji za rady.
-
- 3 odpovědi
- 676 zobrazení
-
-
Ahoj, chci se zeptat, jestli jste se někdo nesetkal s podobným problémem na Superbu 2. Jde o to, že vyhřívání čelního skla nefunguje po celé ploše - cca 15 cm od levého A sloupku se nevyhřívá a vzniká neodmlžený pás, viz. foto. Bohužel tím pro řidiče vzniká široký úhel, přes který není vidět. Napadlo mě, že by mohl být přerušený drát v čelním skle, který vede elektřinu/výhřev např. vlivem praskliny na skle - žádnou jsem ale nenašel. Napadá někoho, co by mohlo být příčinou?
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Ahoj. Vyměnil jsem na S2 dálkové za led. Při otočení klíčku 3x probliknou. Zkoušel jsem přes vcp vypnout cold/warm diagnostiku a měnit lamp type ale stále probliknou. Někdo radu ?
-
- 4 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jde přes VCDS nastavit LED DRL tak, aby přestalo svítit, když se rozsvítí tlumená světla?
-
- 2 odpovědi
- 733 zobrazení
-