Motor 2.0 TDI
352 témat v tomto fóru
-
Dobrý den, mám Superba 2009 2.0 TDI 125 kw DSG motor CBBB s nájezdem přes 360 tk, většina dílů je původní. Mám dvě otázky. První - musí se při výměně dvouhmotového setrvačníku měnit i spojková sada nebo je to spíše jen doporučení? Někde jsem četl, že je to vhodné, zatím ale nemám s DSG žádný problém, tak přemýšlím jestli to řešit preventivně nebo čekat až na nějaké příznaky opotřebení. Při studeném motoru je slyšet typický rachot, jinak ale nic víc. Druhá - v servisu mi naměřili nadměrečné hodnoty sazí, maximum se údajně udává 175 gramů, měření ukázalo myslím 245 g. Kontrola DPF se zatím nerozsvítila, pocitově myslím, že regenerace prob…
-
- 2 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj panove. pred cca 2mesicema jsme koupily superba. ted ma najeto cca 105tis km a tak se chci zeptat na kolika se delaj rozvody a komplet cela udrzba ( vymnena filtru,brzdovka,oil a atd)
-
-
- 45 odpovědí
- 57,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravím páni,mám na vás takú otázočku,hľadal som po forume ale takýto istý prípad som nenašiel,tak by som Vás chcel poprosiť o radu. V prvom rade napíšem že sa jedná o Superb 2,2009 2.0TDI CR,125 kw ..motor CBBB. Pred nejakým časom sa mi začalo zdáť príliš často že regeneruje dpf ,myslel som že je už dosť zanesené DPF,pretože už to má nájazd 320tKM,neskôr začalo auto hádzať do núdzového režimu (rozsvietena kontrolka motora a blikalo žhavenie) po vypnuti motora auto išlo zasa správne ,po nejakom čase znova núdzový režim(blikajúce žhavenie) a proces sa opakoval. Po napichnuti na diag mi to vyhodilo: P0672-obvod žhavici sviečky -valec…
-
- 4 odpovědi
- 12,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, pořídil jsem cca rok odstavený Superb II s motorem 2.0tdi BMP najeto 320tis v manuálu. Auto jsem přivezl odtahovkou a teď se ho pokouším zprovoznit. Baterie nová, nabitá, nafty dostatek. Na odstavné parkoviště přijelo údajně “po svých”. Po otočení klíčkem se normálně vše rozsvítí, ale po pokusu nastartovat se ozve cvaknutí, auto lehce cukne ale motor se neprotočí - pod kapotou je cítit mírný zápach startéru (jak chce točit ale netočí). Kontrolky při startování pohasnou (předpokládám že zkratem ve startéru který se nemůže točit) Po čem jít a co nejprve zkontrolovat? Předem dík za odpovědi!
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Nevím,jestli jsem to neměl dát spíš do elektriky,nicméně se to týká EGR ventilu,tak dávám do motoru. Řešil někdo výměnu kabelu k EGR ventilu? Je novej,ale diagnostika hlásí pořád chybu. Ideálně konkrétní tip na díl,děkuju!
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam takovy problem, auto za jizdy skocilo do nouzoveho rezimu, blika zhaveni a sviti porucha motoru, po novem startu porad v nouzi nejde se zni dostat. Diagnostika pise : P0238 snimac plniciho tlaku-prilis vysoky signal P0113 obvod teploty nasavaneho vzduchu - vysoky vstupni signal Menil jsem snimac tlaku co je na trubce do intercoleru a menil jsem ventil n75 co ovlada podtlakem turbo - zadna zmena. Hadicky jsou ok, podlak normalne jde az k ventilu ale z ventilu uz zadny podtlak do turba na ovladani lopatek nejde. Napada vas neco???? Diky moc
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Potrebujem poradit. Robil som dlhsiu trasu a zrazu mi maxidot oznamil, ze mam nedostatok chladiacej kvapaliny vo vyrovnavacej nadrzke. Dolial som preto destilovanu vodu po risku a pokracoval dalej v jazde. Avsak po prichode do ciela mi opat vyhlasilo nedostatok chladiacej kvapaliny. Ked som dolial a pozrel som so znamym pri nahriatom motore na 90'C do nadrzky, tak sa pri vyssich otackach robi okolo spodnej hadice pena... Zasiel som preto do original Skoda servisu, kde cez noc natlakovali system. Na dalsi den mi povedali, ze ziaden unik nezaznamenali. Zistili vsak, ze mam vadne viecko od nadrzky a preto vyteka voda z nadrzky. Ked som im povedal, ze okolo hadice v…
-
-
- 41 odpovědí
- 53,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat zkušenějších na následující věc. Můj 2.0 TDI 125 kW CFGB jel do této chvíle bez jediného problému, vlastním jej zhruba rok a půl a paráda. Nedávno se mi ale po nastartování, kdy mě zastavila hlídka PČR, přihodila zvláštní věc - motor chytl zcela normálně, ale otáčky ihned spadly na velmi nízkou hodnotu a auto se celé rozvibrovalo. Přidal jsem proto plyn, zase jej pustil, a otáčky zase spadly a všechno se začalo třepat. Dost mě to vyděsilo, tak jsem radši hned vyrazil na cestu a všechno bylo zase v pohodě. Nutno dodat, že motor byl tou dobou více méně již zahřátý, ale byla zima, venkovní teplota kolem 3 °C. Od tohoto incidentu utekly asi …
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam Superba II, 2,0 TDi, rv 2012... Uz minulou zimu jsem pozoroval, ze pri pomale jizde nebo kdyz stojim a mam studeny motor, tak se mi dovnitr tlaci kour (vyfukove plyny). Ted jak se ochladilo, tak je to mnohem horsi nez jak to po lonske zime koncilo... Kdyz jedu treba 40 km/h a vice, tak klid. Nevim ani, jestli vlastne mam nebo nemam nezavisle topeni (urcite nemam webasto - zvlast ovladani). A v zime se stazenyma okynkama se mi jezdit fakt nechce :D Nevite cim by to mohlo byt? Dekuji za pomoc. M.
-
- 11 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj,mám dotaz jak vám drží teplota oleje . Olej se mi ohřívá stejně s vodou cca o 4 stupně pomaleji,ale co je mi divný tak při venkovní teplotě asi 10 stupňů,jízda město i dálnice teplote oleje max 92 stupňů a při volnější jízdě teplota padá.Voda drží 90.Už jsem pár tdi měl a 100 stupnů na oleji nebyl problém.DSG Díky za názory.
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím Nevie mi niekto poradiť? Mam superb 2014 103kw ČR a nechce mi štartovať za tepla... Chytá tak na 4x. Za studena chytí na brnK. Je tam starý soft pred diesel gate. Baterka 90%starter toci 220 ot., palivový filter nový,...SKÚŠALI i sme meniť veľkosť dávky startovacej a nepomohlo.... Nemá niekto skúsenosti co by to mohlo byt?ALEBO KTORÝM SMEROM VYBRAŤ? Ďakujem za odpovede
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, dnes jsem po výměně pedálu plynu náhodou zjistil, že na neutrál motor nejde vytočit víc, než 2 500 ot./min.. Při jízdě se zařazeným rychlostním stupněm motor tuto hranici bez problémů překoná. Je tento jev normální a jestli ano, tak proč - např. ochrana před zbytečným zatěžováním? Jedná se o motor o výkonu 125 kW, MR 2013. Děkuji za info, případně za vyzkoušení (vyzkoušel bych si to sám, ale momentálně u sebe nemám původní pedál plynu)...
-
- 6 odpovědí
- 17,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, mohl by nekdo poradit ohledne teto chyby? rozsviti se oranzova kontrolka vyfukoveho potrubi, tu je vypis z diagnostiky: ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 01: Motor (J623-CFGB) Labely: SVO\03L-906-018-CFF.clb Řídící jednotka SW: 03L 906 018 CJ HW: 03L 906 018 BR Díl: R4 2,0L EDC H21 7104 Revize: 42H21--- Seriové číslo: Kódování: 001D001A042400080000 Dílna #: WSC 33361 790 00999 ASAM Dataset: EV_ECM20TDI01103L906018CJ 003005 ROD: EV_ECM20TDI01103L906018CJ.rod VCID: 74E3D8E36E2B 1 Fault Found: 5120 - rada valcu 1 - s…
-
- 16 odpovědí
- 16,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, koupil jsem Superba s motorem CBBB 125kW, předchozí majitel o DPF prý nic neví, ale mně hodnoty nedávají na diagnostice vůbec smysl. Zaplnění drží konstantně na stejné hodnotě 39mg, olejový popel na 258ml, specifikovaný karbon je 7.2, ale skutečný je 0, status regenerace to píše, že je aktivní nouzová regenerace, diferenciální tlak je 8mbar, teplotu to ukazuje jen před turbem, ale před a za DPF hodnota chybí. Když jsem zkoušel spouštět regeneraci při stání tak provedu všechny úkony (plná brzda, plyn), regen napíše že ON, ale otáčky se ani nezvýší a nic se neděje. Nevím jaké jsou fígle jak oblbnout řídící jednotku, když někdo vymlátí DPF, ale mo…
-
- 0 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, příští týden budu kupovat S2 s motorem CBBB a preventivně zjištuji na co si dát pozor a co udělat. Náhon olejového čerpadla by měl být už OK, jelikož je to RV 2010, ale našel jsem informaci o tom, že 2.0 TDI měly ještě problémy s M8 šteftem u napínací kladky rozvodů, který se pak vytrhával po výměně. Týká se to i tohoto motoru nebo to bylo jen u 2.0 TDI PD? Díky
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj. Vlastním vozidlo Škoda superb 2 combi, r.v.2011, automat, 2.0tdi 125kw kod motoru CFGB. Auto když je studené tak v rozmezí 1200-1600 otáček tak po škubává. Většinou když se zahřeje tak je vše OK. Kde se dají v Moravskoslezském kraji proměřit nebo pročistit vstřiky? Děkuji za informaci.
-
- 13 odpovědí
- 16,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, bracha ted koupil Superba 2014, Motor 125kw CFGB, první ceho jsem si hned všiml, že ma totálně zasazované koncovky výfuku, má šanci to do uterý vratit a vybrat jiný kus takže servis už se mu na to kouknout nedokaže, Diagnostikou jsem mu vyčetl nejaké hodnoty vypočítaná hmotnost sazí 16,53g, olejovy popílek 0,05l, měřená hmotnost sazí 4,18g. Auto má najeto 106tis km které sedí. Ale ten výfuk ho vyděsil. Nějaké navrhy ?
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj skodovaci , muze nekdo poradit co by to mohlo byt za rany ? Zaclo to delat po tydnu co se vymenil olej 😒 setrvak delan pred 30 tis km. https://youtube.com/shorts/SVtRr37zjyI?feature=share …….. https://youtube.com/shorts/GihtXQUglNo?feature=share
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Dnes jsem si všiml, že když během jízdy pustím plyn, tak mi mírně klesne ručička otáčkoměru (ale skutečně jen drobně, třeba jen o cca. 50-100 otáček) a ihned poté zase skočí do původního stavu (hodnoty). Týká se to jen ukazatele, na jízdě a vlastnostech nic necítím. Je to normální nebo se jedná o předzvěst nějakého problému?
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Škoda Suoerb 2 125kw 2.0 TDI r.v. 2010 (230 000km) a před nedávnou dobou začal motor při vypínání dělat zvláštní zvuk... Přikládám video.. Toto se děje pokud je motor zahřátý, pokud popojedu pár km a motor se nezahřeje, tak doběhne hladce.. pokud je zahřátý, udělá zvuk společně s vibrací vozidla... pokud ihned nastartuju a znovu vypnu, doběhne hladce. Díky moc za rady FullSizeRender.mov
-
- 2 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Dobry den, mam moznost koupit Superb 2. generace (2013) 2.0 TDI 103kW CR DSG kombi, servisovany, s najezdem 100k. Chtel bych se jednak zeptat, co pri koupi zkontrolovat, ale hlavne resim to, ze nebudu jezdit uplne dlouhe trasy. Cca 80% budou cesty do prace (2x20km), zbytek delsi trasa (50-200km), obcas nejaky kratky skok (nakup atd). Neni to pro tuto motorizaci a automat problem? Je nas 5, takze velke auto je skoro nutnost a velke auto se slusnou benzinovou motorizaci a s omezenym rozpoctem je problem. Diky za Vase nazory a rady.
-
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás kolegové, mám problém s novým Supem 103 kW 2.0 TDI DSG rv.2011, který jsem před měsícem koupil. Problém: vždy když ráno za studena vyjedu, tak cítím cukání motoru od 1800 tis.ot do 2500 tis ot. asi tak po 2 - 3 km to přestane a už to neudělá, až zase druhý den. Pročítal jsem tady forum a nenašel jsem podobný problém, který by byl podobný mému. Zkoušel jsem i test převodovky od Sixta a zdá se mi taky vše OK. Teď to je v servisu měli to tam od večera aby udělali test za studena a dělal na tom mistr servisu s napíchlou diagnostikou a vůbec nic to nenapsalo diagnostika čistá bez známek chyb. A jelikož cukání zmizí ve velmi k…
-
- 107 odpovědí
- 35,2tis zobrazení
-
-
Nedávno mi chcíplo auto , nešlo nastartovat. Po nekolikatém startovaní chytlo a jede bez chyby. Diagnostika nic neukazala ani žadná kontrolka se nerosvítila. Bylo to vstřikama? Jsou vsechny na výměnu? Hodnoty z diagnostiky 1. Odchylka vstriku 0,78mg 2. 0,67mg 3. 0,23mg 4. 0.30mg Je to vše na výměnu? Ještě budu delat setrvák, je pptřeba udělat i spojku když je dle mechanika v pořadku? Auto má najeto 267 000km Superb II 2011 125kw DSG DÍKY ZA RADU
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdar mám superbII combi r.v. 2011. 2.0 125kw dovoz z německa. Rosvítila se kontrolka tzv. (vrtulník) Takže jsem jel do servisu na diagnostiku. Kontrolka je závada řízení motoru.Bylo mě řečeno vadná druhá vodní pumpa(váu superb má DVĚ vodní pumpy čumím jak blázen)Auto je po rozvodech včetně nové již sáknoucí vodní pumpy. Tak se ptám na co je tam ta druhá a hle prý pro rychlejší ohřev motoru, prý to nemá zásadní vliv na motor a může se s tím bezproblému jezdit jen pořád svítí (vrtulník). To nechci tak se ptám na cenu nové pumpy a prej 6tácu! no na necelý 4roky starý auto to je mazec.Ps sup má najeto 160 000 a je to dost častá závada u superba! Má někdo podobnou zkušenost?J…
-
-
- 12 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, mam superb 2 103kw cffb a mam problem ktory neviem vyriesit, auto zacalo hadzat do nudzaku a vypisalo to chybu egr ventilu, ten bol vymeneny a po vymene zacali problemy ktore pred vymenou neboli, auto zacalo jemne po zahriati cukat pri jazde na 1,2,3 prevodovy stupen, po prudsom zosliapnuti to prestalo, za studena to nerobilo vobec, nasledne po nejakej dobe kedze v zime sa to az tak neprejavovalo auto bolo prehrate v skodovke koli diselegatu, po prehrati cukanie na 1,2,3 prestalo ale objavilo sa pri 4,5 ak idem napriklad na 4 60km/h a kemne pridavam auto cuka,na 5 stupni pri 90km/h tiez, ak zosliapnem pedal viac prestane to, robi to len pri jemnom zrychlovani, na…
-
-
- 9 odpovědí
- 13,1tis zobrazení
- 1 sledující
-