Motor 1.3
411 témat v tomto fóru
-
Ahoj lidi. Potřebuji opravdu pravdivou informaci o tom, jak už konečně zamezit prokluzování spojky. Před třema měsícema jsem koupil feldu a při rozjezdech vždy začala spojka pískat. Takže jsem celý auto vykuchal - jak je mým zvykem - rovnou teda přetěsnil vše co šlo na motoru a stejně tak jsem vyměnil i kompletní spojku (lamelu, přítlačák a ložisko), po namontování a opětovným usazení spojka začala prokluzovat. Na začátku jen mírně. Takto jsem s tím jezdil dva měsíce. Mám 1.3MPI rok 2000. Bohužel tedy auto žralo nehorázně na dálnici a řvalo jako lev díky převodovce s převodovým poměrem 4,2. TAkže pětku jsem tam dával normálně ve měsně při padesátce. Rozhodl jsem se koupit…
-
- 1 odpověď
- 4,1tis zobrazení
-
-
-
Ak to tu bolo tak sa vopred ospravedlnujem. Mam takuto otazku a teda aj prosbu zahrnutu v otazke. Existuje nejaky navod alebo program ktorym sa po vycisteni nejak da nastavit skrtiaca klapka? Velmi by so bol rad keby ste mi niekto sem Uploadli nejaky navod ako sa to robi napr. vo Vag-com alebo ked sa to v tom neda tak nejaky program v com sa to da.. DAKUJEM
-
- 3 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Parkrat (asi ctyrikrat) se mi v poslednich trech tydnech stalo, ze behem jizdy auto na nekolik sekund netahlo - jako by jelo na tri valce, nebo neco podobnyho. Jelikoz byl cas na vymenu oleje v motoru, tak jsem to dal do servisu a na zavadu samozrejme zapomnel. Vymenili olej, opravili trmen na brzdach a pri ceste ze servisu to opet prestalo tahnout s tim, ze uz naporad (strasnej kour a smrad z vejfuku). Navrat do servisu a tam konstatovali, ze budou spatny svicky a tak je vymenili. Pote jsem absolvoval cestu asi 150 km - vypadky vykonu motoru se uz neobjevily, zato se objavila nova "zavada" - pri volnobehu (mirne pod 10) jde motor chvili v pohode a pote nahle klesnou prud…
-
- 4 odpovědi
- 6,7tis zobrazení
-
-
Nazdárek lidičky prosím poradte jak na výměnu rozvodového řetězu u felicie. U škody 120 jsem to znal ale byl tam přístup tady žádný není Musím spustit motor s převodovkou dolů abych se tam dostal nebo je nějakej fígl prosím o rychlou odpověd ty zvuky z motoru mě děsí je to šílenýk ani rádio nepomáha. díky moc všem
-
- 2 odpovědi
- 11,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám divný problém na mé Feldě Combi 1.3 MPi (50 kW), r.v. 1999, 175 550 km. Před týdnem mi byl vyměněn chladič, pomalu praskal a hned po výměně chladiče auto s velkejma obtížema jede jen 100 km/h. Byl tam dán úplně nový originální chladič na Feldu. Chladič s tím jistě nemá nic společného, píšu to tu ale pro podrobnost, aby jste byli v obraze. Říkal sem si, že mám asi špatný benzín, tak sem ho dojezdil a nabral jsem jinde novou šťávu a problém trvá. To auto dříve, před výměnou chladiče, bez problému svižně dosáhlo 140 km/h a teď zvládne s obtížema jen 95-100 km/h a otáčkoměr leze pomalu na pouhých 3300 ot/min, víc to nezvládne. Tak s tím jsem dneska odpoledne zaj…
-
- 29 odpovědí
- 15,1tis zobrazení
-
-
Před dvěma dny mě vypekla Felda. Ráno normálka nastartuji, po zahřátí přepla na plyn a vše bez problémů. Cestou do práce beru kolegu a jelikož jsem byl o dvě minutky rychlejší, tak jsem na místě vyzvedávání čekal, tak jsem motor zhasl. A už jsem nenastartoval. Pouze při nouzovém startování na LPG jsem byl úspěšný. Po rozjetí jsem opět zkusil přepnout na beneli, ale motor se dusil, nešla do něj šťáva. Pak jsem to zkoušel ještě asi 2x, až teprve při třetím pokusu jsem byl úspěšný a motor na beneli jel. Tak jsem ho pořádně asi dalších 5 km protáhl na benál. Pak byl klid, až včera. Nastartuji večer na drnk, ujedu 15m a auto se dusilo až do zastavení. I přes to že bylo auto to…
-
- 26 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte mám problém s Felíciou 1.3 BMM. Mám v aute LPG značky Lovtec typ M. Môj problém spočíva v tom, že keď idem na LPG a za jazdy prepnem na BA95 tak sa motor dusí, neťahá, má tendenciu zhasnúť, otáčky kolíšu. Keď štartnem na BA95 tak auto ide v pohode,aj keď stále štartujem na BA len mi to po zvýšení otáčok prehodí na LPG. Ak idem na LPG v pohode. Robí to pri prepnutí LPG - BA95 Môže byť vadný ten prepínač LPG že nezavrie poriadne plyn a dáva chvíľu bohatú zmes? Vie mi niekto poradiť? Do servisu pôjdem ako posledná možnosť, pretože len návšteva ma tam stojí 10e.- inak LPG je ešte v záruke. Ďakujem za rady..... ešte poznamenám sviečky, olej, filtre - vymenené.
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám Škodu Felicia, 50kw, rv1999. Stává se mi, že po ujetí cca 15km, začne Felicie pískat (cvrlikat). Stává se to hlavně, když sešlapuji pedály brzdy a plynu. Pokud jezdím po městě,tak nic, ale jak vyjedu mimo cestu, tak to začne. Začalo mi to dělat až po výměně nových kotoučů, destičky zůdtaly staré. Měnil jsem i přívodové hadičky k brzdám (údajně to bylo tím říkal mechanik), ale nepomohlo mi to. Prosím poraďte.
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam problem s nasatim benzinu do motora. Cerpadlo a poistka su OK. v com moze byt prodlem? Mam Feliciu 1.3MPI 40kW 2001
-
- 8 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
U Felicie 1,3 MPI (40 kW) mi poslední dobou začalo vylétávat víčko na doplňování motorového oleje. Víte čím by to mohlo být? Díky
-
- 4 odpovědi
- 7,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Dlhsie som s nou nejazdil,teraz som ju chcel nastartovat,a nechce mi chytit...Bateriu som mal vybratu,a je nova,v nej problem nie je....
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahojte, bracho si ide kupit 1,3 mpi 40 kw, tak nas napadla otazka či je velky rozdiel medzi 40kw motorom a 50 kw motorom.. pripadne či niekto riešil zmenu 40kw na 50kw.. či je to len v riadiacej jednotke alebo ako.. napr. ako u octavie 66 a 81 kw, rozdiel len v tryskach a mape RJ, niekedy v turbe.. diky za odpovede
-
- 1 odpověď
- 5tis zobrazení
-
-
Prosim vas poradte mi,preco sa moja felda nenahreje na viac ako 70°C,taka je teda bezna prevadzkova teplota Feldi,alebo aka vlastne je ? Kupil som aj novy termostat a vymenil ho a ta teplota sa po dlhej jazde dostane tak do tych spominanych 70°C.Zasa ked ju necham bezat na volnobeh tak rucicka pekne stupne na tych 95 az do zapnutia ventilatora,takze chyba cidla by to zrejme nebola,nie ? Co je to teda ,ako to vlastne je.az tak mi to pekne chladi....hm...poradte prosim.
-
- 12 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
Zdravím. Potřeboval bych poradit jak z feldy dostat benzín? Je mi jasné, že přes hadici to nepůjde a žádný výpustný šroub na spodku nádrže není ... tak kudma ho vlastně dostanu ven? Je to konkrétně rok 1998 ( nová maska ). Dík za odpovědi
-
- 8 odpovědí
- 18,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám felinku 1,3 kW benzín/LPG. Na LPG jede perfektně, ale na benzín se dusí a nejede nic moc. Za příčinu vidím buď svíčky nebo katalyzátor, protože závada začala přesně po tom co jsem vyměnil svíčky a rozpadlo se mi těsnění na výfuku před katalyzátorem a samozřejmě se napadalo do katalyzátoru. Samozřejmě jsem je z katalyzátoru vyklepal..., ale zkrátka současný stav je že na plyn jede výborně a na benzín se zlrátka dusí, kucká jakoby například auto jelo na tři válce (ale pozor jede na všechny válce). Poradíte někdo jak zjistit skutečnou příčinu a popřípadě jak opravit katalyzátor (nebo ho zkrátka vykuchat no)
-
- 3 odpovědi
- 7,2tis zobrazení
-
-
Ahojte, potreboval by som poradit. Vzdy ked prejdem cez nejaku vodu auto zacne zdochynat. Po preturovani motora opat ide. Neviem ktory namoceny snimac by to mohol sposobovat. pripomina mi to zdochynanie skoda 100 ked bola v benzine voda. dakujem
-
- 2 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřebuju poradit.. Mám feldu - benzín z 96 roku a začla mi baštit moc oleje... Olej měněn před cca rokem, je ale dost tmavý. Nevím, kdy byly měněny filtry - olejový a vzduchový... Může to být jen španým filtrem nebo to může být třeba v motoru? Během cca 6 měsíců 3 flašky oleje !!!!!! To není normální... Díky za pomoc a info.
-
- 21 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Potřeboval bych radu ohledně vstřikovací jednotky. Mám felicii 1,3MPI. Začalo blbnout startování asi před půl rokem. Jde o to, že to někdy jede jen na tři válce. Ale po krátké chvíli se to normálně rozjede (to je poznat na silném klepání motoru i výkonu, náhlý prudký start po chvíli sešlápnutí). Jakmile se motor předělal na LPG tak bylo s čím porovnávat, zatímco na benzín to nemůže ani nastartovat, tak na LPG to i bez zahřátí jede bez problémů. Před pár dny jsem konečně zakoupil diagnostiku, a ta vykazuje zkrat na vstřikovací jednotce 2 (mimo jiné), víceméně to potvrdilo i podezření. Jak se dá vyměnit vstřikovací jednotka, kde a za kolik ji sehnat?
-
- 6 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
porazi ma vymenil som startér vsetko v poriaku startér funfuje,zapnem kluc benz. cerpadlo natiahne benzin skusam startovat chyti ale hned skape, nevie niekto co by s tým mohlo byt? diki za rady predom
-
- 4 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
VAG hlásí chybu 00515 - hallův snímač,vyměnil jsem ho ale je to pořád stejný.Pak mi to tam taky hodilo chybu 00522 - čidlo teploty chladící kapaliny,to je to v termostatu žeano?A dneska se tam objevila 00525 - lambda,tak nevim jestli si to auto ze mě dělá prdel nebo odcházejí všechny čidla.Kždopádně bych potřeboval vyřešit to startování...natočim to až na 4-5 pokus dlouhýho točení.Zdá se mi jako by to byl blbě předstih,dusí se,jakoby se snaží střílet do výfuku,to by mohl způsobovat ten hallův snímač ne?Ale když jsem ho vyměnil a chyba se v jednotce opakuje tak asi bude špatnej kabel (nebo ŘJ?).
-
- 9 odpovědí
- 19,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, vse zaclo tim ze Felda (1.3 mpi) prestala radit, kou´pil sem komplet spojku i lanko. Bouchnul sem to tam, kvalty tam jdou ale spatecka jde pres zuby, jako dys spojka poradne nevystavi, ale zabira mi az nahore. A ted dalsi problem, dnes sem jel a zniceho nic chcipla zrovna v krizovatce, tak sem zastavil, skousel nastartovat a nic. Zahejbal vsema konektorama v motoru, skusim start a mela snahu chytat, ale nechytla. a to se opakovalo asi 10min. pak sem odpojil benz hadice od toho nesmyslu co je na leve strane auta a je u toho i nejaky ventil. zjistil sem ze tam neni nikde zadny benzin, skusil sem nasat i privodni hadici, ale sel jen vzduch s benzinovou prichuti. pak d…
-
- 7 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravim vsechny nesetkal stese nekdo u felicie 1,3 mpi z timto:::: po jizde cl.30km zastavim tankovat a nemužu nastartovat musim pockat cl. 10-15minut pak to chytne.
-
- 3 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Kolik jste platily za přetěsnění hlavy válců?Kolik si mám připravit? díky
-
- 9 odpovědí
- 42,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, musel jsem vyhledat tyto stránky, protože mi nikdo z odborníků nedokáže pomoct. Nechal jsem si nainstalovat do auta tu levnější formu pohonu lpg.Cena se pohybovala kolem 18 000,-Kč. Bylo mi řečeno, že je to normální postup a že se do mpi se čtyřmy vstřiky dává normálně. najezdil jsem už 13 000 Km a mám s tím neustále problémy, spotřeba benzínu se pohybuje mezi 7-8litry, ovšem spotřeba plynu mi už vystoupala(začínal jsem na 10l) na 12,5litru, takže v rámci šetření ted jezdím na benzín místo plynu. Firma která mi instalovala plyn mi zkontrolovala auto tak 10 krát,ale nejsou schopni mi nic opravit a tvrdí, že je problem v benzínové části auta, nikoli v jejich plynových…
-
- 7 odpovědí
- 17,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, po prasknutí chladiče na felicii a následné výměně za nový mi ukazatel teploty ukazuje nízkou teplotu i při delší jízdě. Teplota kolem 70°C. Nejsem si jist ale zá se mi že i ventilátor nespíná. Můžete mi prosím poradit kde může být chyba. Děkuji
-
- 4 odpovědi
- 3tis zobrazení
-