Motor 1.3
411 témat v tomto fóru
-
Ahojte, na mojej felicii 1.3 MPI odisiel regulator tlaku paliva. Uz teraz to predosly majitel mal spravene tak, ze namiesto pripojenia na podtlak (do sania) bol vyvod z regulatora jednoducho uktoveny do slepej hadicky (lebo trochu cez neho prerazal benzin :) Tym padom uz regulator nereguloval, avsak po novom to aj prestalo startovat v 95% pokusov. Najvacsia sanca nastartovat bola ked som pockal kym cerpadlo natlaci benzin a hned po tom. Aj ked to nastartovalo, motor ide na benzin extremne zle (LPG OK). Problem je ze na LPG sa neda prepnut kym nenastartujem na benzin. Diagnostika: - pripojil som merac tlaku paliva, cerpadlo tlaci &g…
-
- 1 odpověď
- 5,3tis zobrazení
-
-
-
Dobrý deň. Mám Feliciu 98 1.3MPi a mám takú dilemu. Často sa mi stane, keď mám málo benzínu v nádrži ale stále nesvieti rezerva, že motor počas jazdy vynecháva respektíve stratí na chvíľu ťah potom znova cuknutím naskočí. Palivový filter som menil zhruba pred 3 týždňami a taktiež o týždeň neskôr som menil olej a olejový a vzduchový filter. Je to normálne a v poriadku pri malom množstve paliva v nádrži ? Prípadne čím by to mohlo byť či samotným benzínom a jeho kvalitou alebo je niečo zanesené/špinavé moc sa nevyznám a preto by som uvítal radu. Ďakujem za odpoveď.
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdarec, po výměně spojky na Felicii 1.3 začalo něco nechutně rezonovat z pravé strany motoru (po směru jízdy). Auto jinak jezdí úplně normálně, ale zvuk je poměrně dost nepříjemnný a je slyšitelný především z vnitřku auta. Zjistil jsem že: při zatočení vpravo chrčení úplně přestane, řemen příslušenství jsem sundal a na chrčení to nemělo vliv, silentblok, který na této straně drží motor je pevný avšak výměnu jsem dělal s motorem v autě, takže - je možné, že se poškodil při při "vyhnutí"?, výfuk je pevný. Moc díky za pomoc!
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Koupil sem felicii které prý 2 roky stála v garáži teď jsem s ní začal jezdit a přehřívala se vyměnil sem termostat schilku to vypadalo že to bude dobry ale ne teplota zase stopala skoro k červenému tak jsem vyplách soustavu vyčistil trubky a koupil novy chladič a teplotní snímač když nasednu do auta rozjedu se teplote vyleze na 110 ale rychle klesne na 90 a ta se drží horší když přijedu do kolony tak to vyleze až na 110 ventilátor spíná až kolem těch 110 ale brzo vypne
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, nemůžu se zbavit cukání, kolísání otáček a neochoty jít do tahu u Feldy 1.3MPi. Háček je v tom, že se to děje pouze pokud motor vytížím na maximum po dobu několika minut. Na dálnici dosáhne cca 160km/h, drží je bez problému. Ten nastane 1-2km po sjetí z dálnice. Auto netáhne a pokud zastavím, tak lítá volnoběh, ale nechcípne. Problém postupně zmizí za několik minut a vše je v normálu. Pokud jezdím po městě nebo na dálnici do max 120km/h s lehkou nohou, tak se problém neukáže. Na Feldě jsou udělaný palivový trubky + filtr, vyčištěná škrtící klapka, vyměněn olej + vzduchový filtr, nový svíčky a jednotka má přepsanou EEPROM do továrka. …
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Po každém startu auto při jízdě vzdy chvilku škube. Ale když nastartuji a nechám ho běžet cca tak 2 minuty tak se rozjedu a neškube. (1.3 MPI 50 kw 2001 ) Čím to prosím je ?
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, predem chci rict, ze jsem hledal na google, ale nasel jsem jen na 1.6 a na 1.3 kazdej tvrdi neco jinyho o vypoustecim sroubu. Takze potrebuju vymenit chladici kapalinu - mam tam modrou. takze tam muzu nalit tuhle? : http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp571+VxywP4QSQjWX2wGDKF7JX7ClUWwV9s8un3Xns8ZbeJ6OHmJexZgQt3FXL1pMNIPeKVuxs5LdqL7p0sRovCZ2aqJc2ChXf2H/wFvbGbWj6RzjLE4dfv3+B/xDMnfy475V0O/O/ijoplOfpPeyihSVPIlR7fcpkMn3njuojgNPRqPL97cf9CNVZq5ulowUw== Pokud ne tak prosim jakou? A ted muj hlavni dotaz: Nekdo tvrdi, ze vypousteni se dela pres spodni hadici u chladice. Nekdo k tomu pridava i matku nekde zboku na motoru. Prosimvas skutecne tam ta matka je? a nemat…
-
-
- 17 odpovědí
- 49,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Mám problém s Felicií , která nechce přestat škubat . Při startování bylo leckdy potřeba růžence,aby auto vůbec chytlo.Kolísavé otáčky při volnoběhu až na 500 ot./min. a cukání při jízdě byl můj každodenní chléba.Jednoho dne mi chcípla za jízdy a tak šlo auto do servisu ŠKODA. Mechanikům byly všechny poruchy sděleny a však výměna zapalovacího modulu nic nespravila. Auto startuje jako nikdy , ale cukání se pořád objevuje. Vyměněny byly: svíčky , paliv.filtr , zapalovací modul , víčko rozdělovače , olej.filtr a olej , klapka čistá . Poraďte prosím , omlouvám se , zda-li už bylo někde takové téma založeno ale nenašel sem daný typ vozu
-
- 9 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
Ahoj,lidi potřebuji poradit.nevím si totiž už rady!mám 2 problémy.První je že když jedu a při jízdě vyřadím kvalt a mam neutrál tak mi blíká kontrolka baterky a už se mi stalo že to i chcíplo.Druhý je že když startuju tak otočím klíčkem chce to naskočit ale jakkdyby se to sekne a nic,napodruhé skoro vždy už nastartuji.Prosím vás poradte mi co stím
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Mám problém s Felicií, normálně startuje a jede, ale občas při jízdě (hlavně po dlažebních kostkách, nebo při jízdě z kopce) se chová jako kdybych vypnul klíček - má tendenci chcípnout, a přestane táhnout. Pak zase naskočí. Mohl by to dělat třeba palivový filtr nebo zasekávající se palivové čerpadlo?
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
-
Čaute, vymenil som tesnenie pod hlavou + zarovnal hlavu, všetko poskladal naspäť no potrebujem ešte dotiahnuť hlavu a nastaviť ventilovú vôľu. Tieto 2 veci sú dosť chulostivé, a kedže nemám potrebné vybavenie (momentový kľúč a pásiky) tak to prenechám odborníkom. Aby som však ním došiel, potrebujem tu hlavu nejako utiahnuť. Postup-poradie doťahovania skrutiek poznám, rovnako aj moment (20nm) no viete mi niekto napísať ako odhadnúť tento moment tak, aby som to dotiahol dostatočne aspoň po najbližší servis ? Ďakujem za konštruktívnu odpoveď
-
- 3 odpovědi
- 8,4tis zobrazení
-
-
Dobry den, potrebujem nova vahadla ventilu na Feliciu, a v Chorvatsku se uz nedaju objednat. Vie nekdo jaky je rozdiel medzi vahadlama Felicia a Fabia MPI. Podle fotek mi vyzeraju rovnako len maju rozdielna objednaci cisla. Prosim pomoc....
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Dobrý večer mám jeden dotaz Na obrázku vidíte dvě hadice , které vedou k filtru , Já jsem tam dal sportovní filtr , který jsem napojil do té hadice s červeným kroužkem Ale trčí mi tam ta druhá hadice co s ní mám dělat ? je označena zeleným j Děkuji
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, včera se mi stalo, že mi felda 1,3 MPI po ujetí cca 20 km zhasla během jízdy na dálnici. Poté nešla nastartovat, nenabíhalo ani pal. čerpadlo. Poté jsem procházel kabely v motorovém prostoru a kontroloval pojistky, ty nebyly porušené, kabeláž viditelně také ne. Následně mi čerpadlo normálně spustilo a nastartovalo. Je možné že byl problém v řídícím relé pal. čerpadla J7, případně v pojistkovce nebo kabeláži v motorovém prostoru ( potřeboval bych vědět která má vliv na pal. čerpadlo), abych ji zkontroloval pořádně, zda není porušená. Nejradši bych slyšel, že to bylo někde v kabelech, mám špatné víčko od nádržky k odstřikovačům a občas se otevře, je možné že to něk…
-
- 4 odpovědi
- 7,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den. Chcel by som sa opytat, nemate skusenosti s tym ako usetrit palivo co nejvice? Mam LPG, jazdim primerane,vyuzivam napriklad jazdu s mírneho kopca s vyradľním rýchlosti, u strmého klesania určite nie, koli brzdeniu motorom, ale chcem sa opytat, ci clovek ušetrí citelne, ked bude vzdy z kopca vyradovat rychlost, alebo ked ju napr necha zaradenu na 5 tom stupni...co je lepsie? ked napr denne mozem z vyradenou rychlostou z mierneho kpoca a staleho klesania usetrit cca 2km jazdy na volnobeh...usetrim pri tom, alebo je lepsie mat rychlost a nepridavat plyn. Dik za odpoved.
-
-
- 7 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den. Mám Škoda Felicia EEF61 GLXi, 1,3. r.v. 1996, najeto cca. 700000km. Vyplatí se investovat do nějakého aditiva a popřípadě jakého. Díky za odpovědi Jarda
-
-
- 8 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravim, potrebujem radu.. Motor 1.3 MPI / 50kw / 99 r.v. Motor za studena nema tah, vobec sa mu nechce do otacok, ide trhavo, no ak pobezi chvilu, mozno takych 5 minut, tak je vsetko vpohode.. motor ak je zahriaty tak ma fantasticky tah, motor nema problem so startom, iba nema tah.. Je po vymene sviečok a všetkych filtrov... Dakujem Vam vsetkym za rady..
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, dostala se mi do ruky tato pycha ceskeho strojirenstvi, ale ma sileny predstih :-D Dle Vagu na teply motor a volnobeh -36°. (Nad cca 5000 ot/min spadne do nouzoveho rezimu, protoze RJ nema kam snižovat předstih). Vyměněn rozvod i s koly, obe cidla teploty, snimac klepani motoru, lambda a klapka vyčištěná. Predstih neustale stejny. Vsechny hodnoty dle Vagu jsou v norme, RJ jednotku pry menil autorizovaný servis Škoda par tydnu prede mnou. Ve hre mi zustavaji snad uz jen svicky a zapalovaci modul. Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Čau. Mám feldu r.v 1996 50kw benzin a LPG. V poslednej dobe ako ju štartujem na benzín tak zhasína. Neudrží vôbec otáčky na voľnobehu. Ako náhle sa prepne na LPG pri 2100 otáčkach žiaden problém není. Na LPG je svižná a ide na 100%. Keď počas jazdy prepnem na benzín , žiaden výkon cuká a ako keby ju dusilo. V minulosti som riešil problém s rozpadnutým tesnením v okolí palivového čerpadla. Nádrž som vyčistil a vymenil palivový filter. Ako sa začali problémy s výkonom na benzín som vymenil aj palivové čerpadlo, či není problém v ňom . Natankoval benzín a jazdil som na benzín. Spravil som cca 300 km. Prepol som na lpg a jazdil na lpg ale len cca 20 km. Ako náhle som c…
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Při sešlápnutí spojky mi někdy, není to pokaždé probliknou kontrolky baterie a oleje, ale někdy zas méně častěji problikne jen olej. Myslím si že ten olej by měl být způsoben že je vadné čidlo, ale nějak mi tam nepasuje proč problikává i ta baterka. Kdyby někdo věděl, tak budu rád za radu...
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Čau mám Felicii jel jsem a přestalo to jet když startují střílí z karburátoru vzduch nevím co s tim. ventily ok.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
zdravim,vcera vecer sem natankoval v chorvatsku na dalnici.po ujeti asi 400 km mi zacala prudce cukat.po dalsich asi 200km chcipla anesla nastartovat,pockal sem deset minut a opet naskocila.ale cukani se obcas znovu objevilo.Kdyz sem jel po rovine na dalnici tak to slo,ale po prejeti na statovku kde bylo vice zatacek se mi to stavalo cca po peti km znovu a znovu.nakonec sem to po 16 hodinach u klatov vzdal a nechal se domu dovest na plataku. nevite co by to mohlo byt?mam skoda felii 1,3mpi nacipovanou.predem dekuji
-
- 0 odpovědí
- 890 zobrazení
-
-
obrý den Mam takový problém mam Škodu felicii 1.3(MPI ne mam BMM) rok 96. Problém je v tom že když prší třeba celou noc tak ráno nemuzu nastartovat a nebo nastartuju a hned to chcípne. Kabely od rozdelovače + víčko rozdělovače jsou nový.Děkuji za pomoc
-
- 0 odpovědí
- 990 zobrazení
-
-
Zdravím nemůžu přijít na jednu závadu, která mi lehce znepříjemňuje život. Felda špatně startuje, je jedno jestli za tepla nebo za studena. Startuju, dlouho točím startérem a pokud nepřidám plyn, tak nechytne. Když motor chcípnu a hned natočím, tak chytne na poprve, pokud ho nechám cca 5 min. v klidu vypnutý, tak zase musím mučit startér, aby to vůbec chytlo. Nevíte v čem by mohl být problém? Vyměnil jsem čidlo teploty chl. kap., čidlo tlaku vzduchu, regulátor tlaku paliva, pal. filtr a stále to nepomáhá.
-
- 12 odpovědí
- 17,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, felda mi z niceho nic zacala delat lumparnu, s kterou si nevi rady ani v autoservisu felda slape jak hodinky, ma mesic po technicke, vse OK, pokud neni v "zavadovem stavu", co tim myslim ted vysvetlim: 1) jak dostat feldu do "zavadoveho stavu": - jet s feldou, aby se motor zahral do provozni teploty - zastavit a vypnout motor - pockat 15 minut (kdyz pockate 1-5 minut, tak se vam to nepodari, vse pujde normalne) - nastartovat (felda nastartuje) - ted uz jen staci jemne (nebo jakkoliv jinak) seslapnout plyn, felda se zacne dusit a kdyz date nohu z plynu, udusi se a chcipne, pokud se snazite pridavat plyn, ud…
-
- 6 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-