Motor 1.9 TDI PD
512 témat v tomto fóru
-
Ahoj, na mojej O II, 1,9 tdi 77 kw mi nedávno praskla spojovacia trubka ku chladiču nasávaného vzduchu, vymenil som za novú a odvtedy motor stratil výkon a zvýšila sa spotreba na 6,8 l ,mohlo sa pobabrať ešte dačo iné? Vag nič neukazuje. Ďakujem za rady.
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
Ahoj Chcel by som poradit s motorom Ked nastartujem tak ta odfotene vec za remenom velmi trase Myslim ze to je kladka Strasne drnci Ked slapnem na plyn prestane sa hybat Na volnobehu je to dost aj motor ide tak neako inak Tak akosi neusporiadane Neviete mi prosim poradit ci sa ta kladka (az to je kladka) neako dotahuje alebo sa tam nieco meni neake gumove podlozenie alebo no ja uz neviem co by tam mohlo byt Dos ta to mrzi Teda ani nemrzi no som stoho taky nesvoj Zijem v irsku a oni Iri si na neaku tu 100% kvalitku nepotrpia
-
- 6 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdar chlapy škodovaci naskytl se mi problem,rosvítila se mi kontrolka ,,motor,na vagu to hlasí tlakový snímač výfuku ,signal příliš velký PO473,tlakový snímač výfuku ,signal nevěrohodný,nemá někdo zkušenost co to znamená co a kde to je DĚKUJI za kazdou informaci
-
- 7 odpovědí
- 14,7tis zobrazení
-
-
Mam O II 1,9 TDI 02/2006, najeto 22 000km a nahle mi stoupla spotreba nafty o 1,5L. Stale jsem mel podle maxidotu prumernou spotrebu 5,4-5,6L a ted uz neco pres tyden mam najednou prumernou spotrebu okolo 7L. Jezdi stale stejne trasy jako driv. Nemyslim, ze by to bylo poklesem teplot. Mate nekdo stejnou zkusenost, nebo napad cim by to mohlo byt?
-
- 58 odpovědí
- 20,3tis zobrazení
-
-
Zdravim vsechny na foru. Mam dotaz, kolik vydrzi tento motor km. Vim o oate co ma najetou 300tis km,nova spojka,turbo,prevodovka... Ale taky cena tomu odpovida...Pripadne kolik stoji jiny motor...diky za Vase nazory
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj. Nevíte co je to za závadu, kterou píše VAG takto: 17056 - valec 2 žhavící obvod (Q11): chybná funkce P0672 - 000 17058 - valec 4 žhavící obvod (Q13): chybná funkce P0674 - 000 Normálně startuje, jako by se nic nedělo. Je to 1,9 TDi, 77 Kw. Nevím jestli to je třeby relátko, které by řídilo žhavení na válci 2 a 4, nebo jak je to tam zapojeno.
-
- 7 odpovědí
- 17,8tis zobrazení
-
-
potřebuji poradit co s blokem motoru. Koupil jsem doveženou O2 z Holandska,nádherná v RS paketu, motor nádhernej, no všechno super. Jen nebyla možnost podívat se z pod auta. Po napíchnutí vše OK, má najeto 57tis a je čipnutá na 105kW od bývalého majitele. A teď ten problém jen tak náhodou jsem ji dnes hodil na kanál a hle totálně poblitý olejem kryt motoru. No zkrátim to. Zjistil jsem,že byl prasklej možná i utženej držák motoru, někdo to opravoval.Je vidět že to někdo vařil, ale na prd.Z sváru toho držáku na motoru prostě teče olej,na volnoběh OK ale po ostré jízdě koukám že vytekl olej. Potřebuju poradit co s tím mám dělat. Kamarád mi radí zkusit tekutý kov. Já se bojim…
-
- 10 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych poradit, zda nemáte zkušenosti s neuznanou reklamací? Mám Octavii II 1.9TDi 77kW, která je ještě do půlky října v záruce. V červnu se začal chvět při volnoběhu motor a pak už jsem nemohl ráno nastartovat. Odvezl jsem tedy auto do Škoda servisu v CV, kde vyndali vstřiky a dopravní pumpu a poslali to na expertýzu do Soběslavi, kde zjistili, že ve vstřicích a pumpě jsou nečistoty, které jsou způsobené špatnou naftou. Nikdy jsem do auta žádnou jinou naftu než od pumpy nenalil, jezdím k OMV, Shell a občas Globus-nikdy jsem neměl problém ani jsm od nikoho nic neslyšel. teď po mě chce servis 80000,- za opravu, protože tvrdí, že reklamaci nelze uznat. Nevíte…
-
- 36 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím všetkých, aký servis sa dá alebo je potrebné urobiť na OII, 1.9 TDi, 75.000 km, nie podla servisnej knihy, naozaj sa tam nič nemusí nastaviť, kontrolovať? Napr. vstriky, žhaviacee sviečky a tak. A ako zistiť , nie podla km či je motor vybehaný? Na 25.000 km som dolial 1 l oleja , mám predlžený interval, nedá sa to napríklad zmeraním tlakov vo valcoch? Ďakujem
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj,kluci můžete mi někdo poradit ohledně mého problému. Dnes jsem měnil žhaviče na 1.9 TDI PD. Na druhém válci mi žhavič nešel vyšroubovat ven,jen se točil,ale vytáhnout nešel.Nějaký šikula,který někdy měnil žhavič dodrbal závit (auto z bazaru). Musel jsem demontovat pár maličkostí,abych se dostal k žhaviči s kleštěma a při otáčení jsem to tahal ven,povedlo se asi po 20 min Na závitu u žhaviče bylo vydět,že to tam někdo rval přes závit. Nový žhavič jsem se tam pokoušel zašroubovat zlehka,ale zase se to jen protáčelo. Musel jsem tlačit klíčem na žhavič,aby se aspon někde chytnul závitu. Není tam zašroubovaný úplně,ještě by to nepatrný kousek sneslo,ale neměl jsem odvahu…
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
-
Čaute lidi, už loni na podzim jak jsem si pořídil dva roky starou OII, 1,9 TDi 77kW, se mi v zimě zdálo, že se motor docela pomalu zahřívá. Nechal jsem vyměnit termostat v domnění že je to tím, ale situace se moc nezlepšila. Včera jsem si však všiml, že vstup hadice sání je proveden takovým zvláštním plastovým dílem, který je "průchzí" zepředu i z motoru a vzduch je nasáván z vrchu. Napadla mě taková myšlenka na zimu ten plast něčím zadělat, aby to sálo vzduch z prostoru motoru (může být přece jenom teplejší a motor se dříve zahřeje). Nebo mi tam něco chybí?
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím kolegové, mám problém,na který mi zatím nebyli schopni ve Škodovce rozumně odpovědět. Při volnoběhu se po chvilce začne auto mírně chvět,je to takové mírné pohoupnutí.Někdy to dělá více,ale mám pocit,že při mírném náklonu je to výraznější.Teď v poslední době jsem tento jev zaznamenal i při zapnutí a vypnutí klimy(manuálka) nebo pokud při zapnutém větrání změním z max. rychlosti na minimum. Asi to nebude častá vada, najeto 20.000 km a stále se to zhoršuje,proto by mne zajímalo co si Vy zkušenější o tom myslíte. Díky za rady. R.
-
- 2 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Potřeboval bych poradit,dostal jsem žhav.svíčky ISKRA-11.721.659,Budou pasovat do Octavie combi II,1.9 tdi 77 kw ?Jinak jsou určeny pro všechny motory 1.9 tdi.Děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, zhruba před 2 měsíci se mi rozsvítila kontrolka EOBD. Diagnostika hlásí příliš vysokou teplotu paliva - senzor A. Čidlo teploty paliva jsem už vyměnil, ale kontrolka se po zhruba 100km opět rozsvítila (problém je stejný). Za jízdy nepociťuju ztrátu výkonu, nebo zvýšení spotřeby (5,5 l/100km). Kontrolka občas na pár dní zhasne a potom se zase rozsvítí. Najeto 140 000km r.v. 11/2004, motor 1,9 TDI BJB. Nevíte co by to mohlo být? Předem díky za odpověď
-
- 2 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Našel jsem na netu jen jak do octavie nainstalovat blow off ventil twin port ale ten starší ne ten nový 2009 je to trochu jiné a nějak nevím kam s ním a jak ho zapojit.děkuji Mám octavii rs
-
- 3 odpovědi
- 7,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, před 2 měsíci jsem zakoupil O2 r.v. 2005 1,9 TDI 77KW, najeto 140 tis. km. nedávno mi začla O2 blbnout a to tak, že když jedu pomalu - kolem 17oo ot. vše v pořádku, přídám plyn, tak motor při záběru začně drnčet jako bych jel po kostkách a z výfuku vychází černý dým. Při 3.000 otáčkách toto přestane. Zvýšila se mi tímto i spotřeba na průměr 7 l . byl jsem v servisu tam to napojili na VAG a žádná závada ani při zátěži se neprojevila. Můžete mi prosím nějak pomoci. Děkuji.
-
-
- 40 odpovědí
- 28,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli někdo nevíte k čemu slouží ta přetrhlá hadička na fotce?? Hadička vede z vzduchového filtru. Můžu s autem normálně jezdit něž koupím novou a přehodím? díky
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím mám dotaz když startuji a nepodržím klíček déle než cca 3-4 vteřiny,tak mi motor tak rachotí ,jako kdyby chtěl vyskočit a po 2-3 vteřinách zdechne. při delším točení startéru4 a víc vteřin je vše v pohodě.
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám O2 1.9 TDI s DPF a na vagu mě to piše 008194 - Particulate Trap Bank 1: Efficiency Below Threshold, nevíte někdo co s tím?? díky
-
- 1 odpověď
- 5,2tis zobrazení
-
-
Při prudkém ubrání plynu (např. při řazení) se ze zadní části auta ozývá nepříjemný zvuk jako když tam něco rezonuje. Mám 4x4 a potřebuji zkušenosti ostatních čtyřkolkářů jestli je to normální, nebo výfuk a v nejhorším případě jestli se něco začíná dít v zadním diferenciálu. Jsem zvědavý jestli je to normální a nebo mám "něco extra". Díky všem!
-
- 17 odpovědí
- 18,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám OII 1,9 tdi r.v. 9/2004 s najetýmy 75 000 km. Včera večer se mi na dálnici přihodila nemilá věc. Jedu si a nejednou cítím jak motor přestal táhnout, kouk jsem do zpětného zrcátka a za mnou obrovská oblaka dýmu. Inhed jsem zastavil a z výfuku mi tekl motorový olej. V motorovém prostoru nikde není vidět prosakující olej nebo něco takového. Motor jde normálně nastartovat, ale hrozně hulí a tak jsem raději absolvoval cestu domu na laně. Můžete mi prosím vás poradit/zdělit co mě čeká za opravi? Dík Luboš
-
- 7 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Nazdar. Keď mám zapnutý ECON tak to je mierne pískanie. Keď som vypol ECON tak to je dosť silné. začalo mi to robiť zo dňa na deň. Skúsil som nastriekať WD40 a prestalo. Len neviem dokedy. V čom môže byť problém?
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych radu, mám OII 1.9 TDi r.v 2006 asi před týdnem se mi rozsvitila kontrolka motoru. Zajel jsem na diagnostiku a byla vypsaná váha vzduchu, ale auto jede naprosto normálně proto jsem chybu smazal a dál to neřešil.( vaha ukazovala hodnoty jake by měla mít) Včera se mi opět rozsvitila a před tím mi auto docela kouřilo a mělo opožděné reakce na sešlápnutí plynu. Chtěl jsem se zeptat jestli se někdo nesetkal se stejnou zavadou? Je divné že to píše vahu vzduchu a auto jezdí naprosto normálně.
-
- 4 odpovědi
- 7,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, neustále se ni dokola zapisují tyto dvě závady, jde o OII 1,9 tdi 77 kW BJB 17055 - valec 1 zhavici obvod (Q10): chybna funkce P0671 - 000 - - info o závadě: Otáčky: 882 /min Kroutící moment: 144.0 Nm Rychlost: 0.0 km/h Výkon/klapka: 0.0 % Napětí: 10.94 V Provozní stav: 00101100 Teplota: -0.9°C Provozní stav: 01110000 17058 - valec 4 zhavici obvod (Q13): chybna funkce P0674 - 000 - - info o závadě: Otáčky: 882 /m…
-
- 8 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
-
-
Cau chlapi,tak jsem z toho mimo,když neni auto zahřáte tak turbo šlape jak čert,jak mile se zahreje,tak to hodi do nouzakou a jede to jak nejaká 120ka,nevímte kde může být chyba ? Vag hlásí chyba Ventil G42 a G31,přitom jsem si je pučil a vymenil a nic,zkošena i váha vzduchu,nevíte co stím ?
-
- 87 odpovědí
- 28,6tis zobrazení
- 1 sledující
-