Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty..

1. Zahájeno uživatelem jarda510,

Rozsvítila se kontrolka EPC a po zapnutí klíčku stále svítí brzdová světla .V servisu vyměnili brzdový spínač,ale světla svítí stále.Na diagnostice hlásí vadný brzdový spínač.Neví někdo jestli tam není někde spínací relé ,které mohlo zůstat sepnuté?

• 1 odpověď
    • 855 zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem ALEX 236,

Zdravim borci ,mám takový problém když jedu více jak 50km v hodině přestane mi foukat ventilátor topení a začne se mlžit okno,pod 50km to je v pohodě,vyměnil jsem předřadný odpor a problém přetrvává když zapnu cirkulaci v kabině tak vše funguje ,mám podezření na nějakou klapku co zavírá a otvírá přísun vzduchu do kabiny podle rychlosti auta ale nevím co to ovládá a počem jít.Děkuji za radu Zdeněk

• 8 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem payczgame,

Ahoj chtěl bych na rapida automatická světla. Lze to dokódovat přes vcds ? jakou jednotku je potřeba koupit ? Děkuji

4. Zahájeno uživatelem Kampf.Jaroslav,

Zdravím všechny, Mám Rapida r.v. 2019. Na autě se mi rozsvítila "Porucha stability ESC" a auto nejde nastartovat. Prosím o radu co zkontrolovat, .... Předem děkuji za radu.

• 3 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem dzituna,

Ahoj všichni, od včera se mi na autě projevuje závada start-stop systému, kterou hlásí infotainment. Start-stop samozřejmě nefunkční. Nicméně, společně s tím přestal fungovat ventilátor - resp. topení/klimatizace. Nereaguje na změnu teploty, ani na změnu intenzity foukání. Displej ovládání klimatizace je taky tmavší, než obvykle - jakoby byl ztlumený nebo "polozhasnutý". Může být na vině baterie? Baterie je původní, tedy od roku 2018, najeto bez tisíce 200k. Pojistky jsou ok. Moc děkuji za případné rady!

6. Mám rapid facelift 2016, 1.2tsi a dneska po nasednutí to hlásilo nefunční airbag řidiče, taky to netroubí a tlačítka jsou v čudu. Jelikož je airbag ´´odpojený´´ tak jsem ho vyndal po 10 minutách šmátrání šrobouváku a na nic jsem nepřišel, vše je tam zapojené. Po kratší jízdě jsem si všiml že při parkování a otáčení volantu kompletně z leva do prava se tam ozívá nějaký drát, nebo spíše kabel jak dře. Nevíte někdo jak to zpravit, případně co odmontovat abych se nato podívál (ten kabel)? Mimo auto má skoro 270tis najeto a pojistky vapadají ok. Moc děkuji za radu/y, Kryštof P. Přikládám fotku vyndaného airbagu.

7. Zahájeno uživatelem miklisek,

Tohle asi bude na internetu tisící návod na instalaci lampičky W8 s difůzními LEDkami do koncernového auta. V našem případě je to RAPID. Já jsem zvolil trochu jiný způsob připojení redukce, než se v návodech obvykle vyskytuje. Navíc u RAPIDa je ještě jedna odlišnost, kterou nikdo nejspíš neřešil a to připojení zadní stropní lampičky tak, aby šla vypnout/zapnout společně s přední lampičkou spínačem na přední lampičce. Můj zdroj lampičky byl alliexpress.com za slušných 55 USD : https://www.aliexpress.com/item/CHESHUNZAI-For-Passat-Lingyu-1-8-T-2009-2011-PASSAT-B5-Top-light-Interior-Dome-Light/32827365531.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.zR9sgF Je třeba ješt…

8. Zahájeno uživatelem miklisek,

AŽ SE ZIMA ZEPTÁ, CO JSI DĚLAL V LÉTĚ ANEB VYHŘÍVANÉ TRYSKY OSTŘIKOVAČŮ. Co ještě by se dalo dodělat z výbavy, kterou jsem si před 11 lety nezaplatil? Vyhřívané trysky ostřikovačů! Ale ta cena za kus 🤦🏻. Kupodivu se mi podařilo koupit dvě originál trysky 6E0 955 986 B u Štancla za "krásných" 980Kč celkem, takže bylo rozhodnuto. Materiál: - vodič černý 0,5mm/10m https://www.autokabel.cz/autovodice-fly-a-flry/autovodice-flry-0,50/autovodic-flry-b-050-mm-cerny -. vodič rudý 0,5mm/10m https://www.autokabel.cz/autovodice-fly-a-flry/autovodice-flry-0,50/autovodic-flry-b-050-mm-rudy - 2x konektor 810 971 989 (https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n105…

9. Zahájeno uživatelem iStanda,

Čau, nesetkal se někdo s touto chybou ? Projevilo se při jízdě. Ne po nehodě. 9442587 - Roznetka pro prerušení akumulátoru B1015 1B[136] - Odpor prilis vysoky Rapid 1.6TDI 85Kw, 2016 (Baterie je pod rezervou)

10. Zahájeno uživatelem asirapida,

auto kleklo na cestě po dálnici, padlo do nouzáku (klasicky projev chodu motoru na 3 válce, kontroly rozsviceny), odtah do AS v brně, zjištěny závada chyba zapalování ve válci, vyměněny svíčky a kabely, když to nepomohlo, vyměnili zapalovací modul, nepomohlo, kontrola tlaků ve válci - tlaky v pořádku, po zdlouhavém zkoumání přišli na to, že odešla řidící jednotka motoru, je to možné, že je to od řidící jednotky ? mám docela pročtený, na co rapidy trpí, ale že by odcházely ř.jednotky jsem snad zatím ještě nečetl ještě mě napadlo, že by to mohl být ten regulator od turba, ale to by snad poznaly z výpisu závad, to diagnostika odhalí... skoda rapid 1.2tsi 77kw, …

• 0 odpovědí
    • 862 zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Dushek,

Zdravím, v ruském FL Rapidu se nachází v části zadního nápojového držáku krytka s USB-C porty, procházel jsem ETKU, ale nikde je nenašel, jestli by se daly objednat a jak je to zapojené, tak snad bude mít někdo větší štěstí, přijde mi to jako dobré vylepšení. Zároveň jsou i v MDI pod rádiem, o ty mi ale až tak nejde.

12. Zahájeno uživatelem Mydlo.52,

Ahoj, kopuli jsme pře týdnem Rapida 2016 se 2 klíči. Jeden vypadá originál a druhý kopie, ale nejsem si jistý? Ten dle mě originální bez chromu fungoval normálně až dnes ráno jsem auto odemkl a od té doby už nejde odemknout ani zamknout…samozřejmě jsem šel pro novou baterii ale stále nic ani červená dioda vůbec nic… takže ovládání odešlo? Dá se sehnat starší originální klíč, překódovat a vyměnit planžetu? Mám i originální štítek ke klíči předpokládám, že to je k imobilizéru… nezabývá se někdo v okolí Ostravy touto problematikou? Chci jen originální klíč. Děkuji

13. Z fóra drive.ru https://www.drive2.ru/l/637478975794337945/ jsem se inspiroval k další úpravě interiéru RAPIDa. Jedná se o stropní lampičku, která má čtecí světla, ovládané tlačítky, která jsou i podsvětlená. To mě hodně lákalo s ohledem na to, že mám v RAPIDu přesní stropní světlo ze SUPERBa, které má rovněž podsvětlená tlačítka. Je víc druhý lampiček s tlačítky, pasující do stejného otvoru. Mě se líbilo nejvíc a sehnal jsem ho levně z vrakoviště světlo 4L0 947 111 B Světlo má červené podsvícení tlačítek, které používá AUDI a VW. Změna barvy podsvícení. 1. Předělat na zelenou škodováckou ba…

14. Zahájeno uživatelem camillio,

Ahojte, dnes jsem nám do rodiny přivezl nového voňavého Raplíka Jedna věc mě zarazila a rád bych se tu na ni zeptal: manuál říká, že "směrová světla se automaticky vypnou po průjezdu zatáčkou nebo odbočení" - jenže to se právě nějak neděje. Odmyslím-li trojblik, zůstává páčka blinkru v poloze na blikání a musím ji vracet ručně. Je to tedy závada, nebo je to zase nějaká příplatková funkce? :-/

• Pozitivní
    • 25 odpovědí
    • 8,5tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem dudooo,

Dobrý deň, mám tu taký problém, WCDS začal písať slabú účinnosť katalizátoru. Vymenili sme spodnú Lambdu, potom asi po 1000 km začalo písať chyba vyhrievania spodnej Lambdy. Lambdu som premeral ohmmetrom, ukazuje to okolo 7 Ohm, tak beriem to, že je to OK. Meral som na odpojených (nezaťažených) svorkách osciloskopom bolo tam vidno 12V šš PWM impulzy. Chybu som vymazal a po cca 1000 km ta istá chyba. Tak som ohmicky premeral komplet kabeláž od pojisky (tuším 32) po PIN 1 Lambda sondy a od RJ po PIN 2, no nikde prechodový odpor. WCDS - merané dáta - Vyhrievanie Lambda sondy 2 odpor - 65536 Ohm Tak sme vymenili aj …

• 7 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem david333,

Ahoj, je mi to divný a v drtivé většina času se to neděje, ale pamatuju si 2 situace kdy jsem stál vedle rapida (v autě nikdo nebyl) a on se sám zamknul, tak jsme ho odemknul a po krátké době se zase zamkl, a tak dokola. Ale jak říkám v tak 95% se auto samo nezakmne takhle automaticky, tak to nechápu. Díky škoda rapid 1.2 tsi 81kw, joy

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 1,3tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Mydlo.52,

Ahoj, na diag jsem si všiml hodnoty IDE00192 -40°C teplota chladicí kapaliny na výstupu chladiče. Jde o rapid 1.2tsi 81kw EA211. Bude to tedy ten na chladiči a jak ověřit že to je on? Pak jsem hledal váhu vzduchu a žádnou jsem nenašel 🙃 to funguje jen na dvou měřeních tlaku a teploty na saní před a za klapkou? Díky

18. Zahájeno uživatelem Slado,

V systéme Infotainment v menu Car-"ozubene kolieska"-Svetlo, nemám možnosť nastavenia citlivosti snímača. To by mi nevadilo, pretože funguje OK. Takisto tam nie je Light Assist a tým nie je funkčná ani automatika diaľkových svetiel. Kde robím chybu? Ďakujem za rady.

19. Zahájeno uživatelem Mydlo.52,

Ahoj…nějakou dobu se peru s nefunkčním ostrikovačem předního okna…pojistky OK, motorek vyzkoušen mimo auto na baterii a jede jak divý… do konektoru nejde napětí…když chci ostřik, tak se nic neděje, jen se začnou automaticky spouštět stěrače…na diagnostice ověřeno že páčka dává signál… tak už mě napadá jen relé…sehnal jsem schéma, ale ten nemohu najít to relé J576… kde ho prosím najdu a jak se k němu dostanu? Děkuji

20. Zahájeno uživatelem Mydlo.52,

Ahoj…Rapid 2016…myslel jsem že odešla pojistka nebo motorek…pojistka ok, vyměněna za jinou a do motorku napětí nejde, motorek je v pořádku - vyzkousen na 12V. Má prosím někdo schéma? Napadá mě už jen relé, ale necim kde hledat nebo páčka… při stříkání na sklo ostrik nejde a sterace se pustí… díky

• 1 odpověď
    • 1,6tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem padluke,

Ahoj, dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám Rapida Liftback 2016 a je problém se zamykáním zadních dveří za řidičem. Nejdříve se to projevovalo tím, že při zamknutí auta dálkou, se tyto dveře náhodně buď zamkly nebo ne. Dalším ukazatelem problému je, při začínající jízdě se automaticky chce auto zamknout, jenže v tom momentu, zadní zámek začne procvakávat a zamknutí se neprovede. Při pokusu zamknout auto pomocí tlačítka na přístrojovce, se zámky zamknou a hned odpadnou. Měl jsem tedy podezření na ten zadní zámek, ten jsem vyměnil za jiný, ale stejně mi to zamykaní nefunguje. Proto se ptám, má někdo nějaký tip na co se zaměřit? Kde co změřit, vyzkoušet? a v neposlední řa…

• 0 odpovědí
    • 878 zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Jozef44,

Dobrý deň mam len otázku ohľadom spínača tlaku oleja ktorý som odpojil a mi neukazuje Varovnú signalizáciu na Palubnej doske len pre info som si to zisťoval či funguje ako má ten spínač tlaku oleja lenže nič mi neukazuje na Palubnej doske žiadny varovný signál stretol sa už niekto s tým?

• 2 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  23. Dobrý den, na palubovce mi vyběhly 3 kontrolky: ABS, brzdný systém, ESP, Airbag a na počítači, že ParkPilot je momentálně nedostupný. Po diagnostice chybové hlášky: 1. Chybový kód: 17158 Sběrnice CAN/spojení k řídící jednotce jízdní dynamiky 2. Chybový kód: 18110 Ohřev lambda sondy řada 1 senzor 1 3. Chybový kód 21125 Sběrnice CAN k řídící jednotce airbagu, Nějaký nápad co s tím, než takticky vyčkávat po vymazaní, až se to objeví znovu? Děkuji. Jana

• 2 odpovědi
    • 5,3tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem strangerino,

Ahoj, rád bych se s Vámi poradil ohledně mého problému s Rapidem 1.6TDI CR 85kW CXMA 12/2015. Posledních pár týdnů si všímám toho, že mi nějak špatně fouká ventilator topení. Abych byl přesnější, tak fouká prerusovane. Co jsem vypozoroval, tak problem se zmírní, pokud je motor zahraty. Nicmene, problém ani tak nezmizí. Když na climatronicu zapnu AUTO, tak se to děje také... Ovšem děje se to i když je funkce AUTO vypnutá. Stejně tak na to nemá vliv ani tlačítko AC. Vypnutý / nastartovany motor take není rozdil a ventilace stále fouká prerusovane. Vůbec si nevim rady, cim by to mohlo být... Zkoušel jsem dokonce …

25. Zahájeno uživatelem Sam_,

Ahoj, dnes som sa prvý krát jazdil v škode rapid, som úplný začiatočník, doteraz som jazdil len na renaultoch. Narazil som na to, že neviem ako zapnúť diaľkové svetlá. Podľa návodu by som mal zapnúť stretávacie svetlá tým, že otočím spínač svetiel (2x v smere hodín) na značku stretávacích svetiel. Keď toto spravím, je vidieť, že sa zapnú (svietia silnejšie než obrysové, ktoré svietia keď je spínač na značke 0 a motor beží. Nevidím ale žiadnu kontrolku na palubnej doske. Dočítal som sa že škody túto kontrolku od nejakej doby nemajú, takže to asi problém nieje. V návode píšu, že diaľkové svetlá zapnem tak, že zatlačím páčku na ovládanie svetla (ľavá st…

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.