Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
zdravim a prosim o radu mam 1,6 74kw r.v.1998.Posledni mesic vzdy pri nastartovaní studeneho motoru mi nedrzi otacky...pri nepridani plnu proste chcipne.pri pridani trosicku plny vyskoci otacky az moc. Po ujeti asi 500m je vše OK a auti slape tak jak ma...ale beda kdyz po nastartovani je krizovatka a musim zastavit.Motor chcipne...a to trebas 5x za sebou kdyz si nehlidam otacky plnynem.Po ujeti tech 500m muzu auto zhasnout. po nastartovani do cca 1hod je vse ok,pak se situace opakuje...poradte mi prosim co s tim.dekujiiii energic
-
- 6 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
V motorovém prostoru okolo rozvodů se mi při asi 3000 otáč. ozývá pískot, jako by prokluzoval řemen. Po sundání drážkovaného řemene je to stále stejné. Díky za radu Lada.
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
čau všichni od Octávek, mám problém a tedy dotaz na někoho znalého. Mám problém s Octávií 1,6 75kW motor AVU, r.v. 2001. Když se motor ohřeje tak na 50-60°C, tak při vyřazení rychlost a když není v tahu i při zařazené rychlosti zvýší se otáčky na 1100-1200, někdy i na 2000 ot./min. a nejdou dolů, dost vyskočí okamžitá i průměrná spotřeba, teď v zimě průměr po městě 20l na 100km, prostě se to chová jako když je sytič na plno. Když už se motor ohřeje více je to v pohodě, otáčky drží na 700 při volnoběhu a motor brzdí při ubrání a okamžitá spotřeba je 0 l na 100 km a běžná spotřeba je taky v normálu. Je zajímavý, že když je motor studený i v mrazu, tak po nastartování drží…
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
koupil jsem si Octavia r.vyroby 2002 1.6 75KW po měsice jsem vyměnil lambdosndu za 3000 Kč druhý měsic jsem musel vyměnit termostat za 1500 Kč, je to normální? ty ceny jsou v poradku nebo jsou drahé?
-
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravim,potrebuju poradit,mam O1 1.6 74kw,pri volnobehu mi litaji otacky a vetsinou mi chcipne,dela to i pri jizde kdyz vyradim a nekdy pri brzdeni mi prave chcipne,nevite co by to mohlo delat?? zejtra to zkusim napichnout na VAG tak uvidim co to napise
-
- 8 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím,mám Oktávii 16, 75 kw ročnik 2001 combi,a mám takový dotaz,jak je zima startne to někdy na podruhé někdy na potřetí,ono to chytne i na poprvá ,ale to nechce jit do otaček vynechává a zdechne to udělá někdy i na podruhé a pak už to nastartuje normálně.svičky jsem vymněnil.Nevíte cím to?děkuji
-
- 4 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi,mám dotaz na ty,kteří vyměňovali víčko a palec na rozdělovači Magneti Marelli na Okťuli 1,6 55KW. Koupil jsem si tyto věci s tím,že si je vyměním a bude vše v pořádku,jenže - originál víčko je asi o 1mm na průměru větší,než to,co jsem koupil (http://autokelly.cz/#PATH=3761801;1314088;1960792;1960795;1980988;1981000;1981002|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=2529273|PDPID=2529273|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|) i palec je kratší (http://autokelly.cz/#PATH=3761801;1314088;1960792;1960795;1980988;1981000;1981002|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=2529536|PDPID=2529536|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|). Jde o to,že při nasazení víčka na ten stínící plech,který je okolo rozdělovače,tak …
-
- 5 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny.Mám takový malý problém se svojí koktou a to takový:když je v nádrži méně benzínu,tak těsně před rozsvícení kontrolky,tak mi auto začne zdechat.Projevuje se to hlavně při jízdě do kopce-né z kopce.Připadámi to jako by čerpadlo nebylo uplne dole v nádrži.Měl jsem rozdělané,ale nic jsem neobjevil.Už se mi stalo,že jsem musel sjet s autem na rovinu,abych nastartoval.Bylo to asi 30mod benziny.Je to docela nepříjemný.Pokud někdo z vás víte,rád přivítám vaše rady
-
-
- 67 odpovědí
- 20,2tis zobrazení
-
-
Stal ose mi to naposledy minuly rok v zime. Pote to přestalo. Mám za to že jsem pak nejak menil čidlo teploty chladící kapaliny. Ted se to objevilo zase. Našel jsem, že kolem čidla je potečená chladici kapalina, tak si řikám jestli to opravdu mlže byt čidlem. Jak říkam, jedu, na jakykoliv stupen, sundam nohu z plynu,auto 2x cukne. Je to neprijemne, proto vzdy prvni zmacknu spojku,pustim plyn a opet spojku vymacknu. Nevite nekdo co s tim? resil nekdo problem? dekuji za rady....
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
zdravim vsechny, tak mi "konecne" odesla klapka na 55kW Octavii (po 230.000km), cca tri mesice uz byla nacata a ted uz se nechyta vubec, klasicka zavada - nedrzi volnobeh za studena a i za tepla si obcas dela, co chce (kolisa volnobeh 1200-1500 otacek) *** Chci koupi novou klapku, pouze originalni, ostatnim atrapam neverim... na netu se da koupit od 4500 az do XXX Kc, prodejce uvadi jako vyrobce "originalni dil", ale kdo je tim vyrobcem? Je to Siemens nebo Bosch nebo nekdo jiny? Jak to poznam? na moji klapce je logo VW-Audi, je toto znameni, ze jde o original? Diky za pomoc, nerad bych koupil nejaky smejd... odkaz treba tady: http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/au…
-
- 5 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj potřeboval bych nějakej návod jak se sundá TRUBKA SANI SPOJOVACI - ta, co je na ni vaha vzduchu. Asi budu muset sundat ten plastovej kryt motoru, ten drží prosím na čem? A dál jak, budu potřebovat nějaké spec. nářadí...díky mooc předem. Je to Octavka 1.6 75Kw, 2001
-
- 12 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
-
Čest garažníci pořad řešim jeden problem ktery ma hodně možností dojit k cíly.měřil někdo tlak paliva v palivovem systemu u 1.6 74kw.než koupim novy regulator paliva(1000Kč) tak to chci zkusit přeměřit.je na to zapotřebí přípravek v.a.g.1318 nebo použit nějaky manometr.zavada 00533 dikec
-
- 5 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
Ahojte, mám Octaviu 1.6 74kW AKL, takmer na všetkých Octáviách čo som videl toho typu ako mám ja som si všimol že tie nádobky v určitých momentoch vydávajú taký cvakaví zvuk. Svoju Octu už mám vyše 2rokov a necvakla mi ani raz. Je to vada? Motor mi pocukáva pri rozjazde, a pri ubratí plynu, sem tam zakolíšu otáčky na voľnobehu. Už som menil všetky filtre, sviečky plus káble, čistil klapku, vymenil som komplet prevodovku. Menil som aj lamba sondu a prt to bolo platné. Nemôže to byť tou nádobkou. VAG žiadnu chybu nehlási. Dík za každú radu.
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda náhodou nevíte jaký je rozdíl mezi P. silenblokem motoru 1.6, 55 kw a 1.6, 75 kw. Děkuji za odpověď.
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Čau dnes jsem zjistil že mám na své octavce 1.6 55kw prasklé výfukové svody. chci se zeptat jestli to někdo zkoušel zalepit nějakým dvousložkovým lepidlem -nebo je to blbost. nebo by šly zavařit? ma stim někdom zkušenost? nové v Prondu stojí skoro 7000kč to je fakt nářez. Předem díky za rady
-
- 15 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
Pánové, netušíte někdo zda se dají změnit v řídící jednotce jednotlivé limity pro vyhodnocování závad? Například závada "16804 příliš malý účinek katalyzátoru" musí mít určitě někde definovány horní a spodní hodnoty a když lambda předá hodnotu která se nevejde do nastavené tolerance, rozsvítí se kontrolka a zapíše závada do paměti. Lze tyto hodnoty přenastavit? Popřípadě lze nějakým způsobem jednotce tuto závadu zakázat? Nechat ji uloženou někde v paměti ale už nerozsěcet kontrolku?
-
- 11 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím,mám Oktu 1.6,75 kw, motor AVU,r.v. 2001 a mám tento problém, při sundání nohy z plynu (deceleraci) mi motor zacuká. Při akceleraci necuká,krásně táhne,neztrácí výkon, no paráda. Dnes jsem měnil svíčky, ale cukání nezmizelo. Ví někdo kde by mohl být zakopaný pes? Dík, Petr.
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni potřeboval bych menší radu. Mam octavku 1,6 55kw u ktere jsem vyměnil těsnění pod hlavou a vše šlape jak ma, akorat ma vysoky volnoběh kolem 1500ot./min. Nevite nekdo co s tim?
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, řeším problém včera mi při jízdě chcíplo auto na neutral a nejde nastartovat. Při otočení klíčku buť jen cvakce nebo starter běží na prázdo pouze se potichu točí. prosím o radu co s tím : baterka je rok stará svíčky nové Octavia 98 1.6. 55kw 180tis. díky
-
- 4 odpovědi
- 6,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, Stal som sa majitelom Octavie 1.6, kedze auto pri studenom motore stracalo otacky a pri pridani plynu "cukalo" (ako ked sa neskuseny vodic rozbieha na autoskole), dal som vycistit skrtiacu klapku. Mechanikovi sa nepodarilo nastavit klapku pomocou diagnostiky, tak som dal klapku vymenit (za nejaku cinsku verziu) a kupil som aj novy rozdelovac a kable. Auto sice po tejto vymene prestalo "cukat", ale zaroven sa stratil tah motora, predtym celkom fajn tahalo odspodu, teraz je totalne lenive. Fakt netusim co sa mohlo stat, mechanik je tiez z toho vedla. Neviete niekto co by to mohlo byt? Vopred dakujem za kazdy napad
-
-
- 32 odpovědí
- 13,7tis zobrazení
-
-
Zravim všechny, mám Octavii 1,6 74 kw, rv 1997. Najeto 174.000 km závada: po startu motor jde nekontrolovaně do otáček, nic s tím nejde uďelat, jen vypnout klíček. Následně nefungují střrače, blinkry atd. Někdy vypadnou i budíky. Po dvou třech pokusech o nastartováni se chová zas normálně. Závada se nevzskytuje pravidelně a stává se při studeném i teplém motoru. Jen pro úplnost auto stálo od loňského listopadu. Předem děkuji za radu pokud už někdo dřív odpovídal omlouvám se, ale fakt jsem f´orum nestudoval do hloubky
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdar, nevíte jak vyměnit tuto trubku odvetrání ? tak ten vrchní konec je jasnej ale ten druhej vede kamsi do motoru :-)
-
- 6 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den všichni škodováci.Jsem na tomto fóru poprvé a i když jsem na třech škodovkách začínal,teď u ji nemám.Prošel jsem dost témat na těchto stránkách,ale problém,který chci řešit jsem nenašel.Jde vlastně o Octávii 2002 mého kamaráda.Má tento problém:Za teplého počasí mu nejde nastartovat.Když jí zaparkuje v garáži,kde je stálá teplota a chladněji než venku,tak startuje perfektně.Po nastartování už jede OK a po zhasnutí motoru do 15min.ještě nastartuje,ale po delší době už ne.S autem byl i na diagnostice a tam nic nezjistili,žádná chyba.Jen mu řekli,že můzou zkoušet vyměňovat postupně součástku po součástce(čidla,čerpadlo atd.).Proto se obracím na Vás,jestli jste se s …
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, objevil se mi poslední dobou problém při startování. Ne vždy, ale občas se stane, že při startování motor točí naprázdno. Po vypnutí klíčku a novém startování už je to ok. Čerpadlo se vždy ozve a tudíž počítám, že benzín natáhne. Je to přesně ten zvuk, jako když mi nechtěla kdysi chytnout 120ka na první pokus. Točí prostě naprázdno, nevím jak lépe to specifikovat. Čím by to mohlo být ? Díky za rady. /1.6, AEE, 55 KW/
-
- 19 odpovědí
- 11,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám Octavii I r.v. 2000 (přechodový typ) motor 1,6 74kW AKL. Po úplném vyšlápnutí plynového pedálu motor vždy citelně cuknul. Vypadalo to, jako by najednou tak asi na 1 vteřinu nešel benzín do motoru. Dělalo to jak při studeném tak i při teplém motoru. Oprava byla nečekaně jednoduchá. Jak mi poradil kamarád, tak jsem taky udělal. Bylo to jen ve vadném čidlu chladící kapaliny. Po výměně okamžitá odezva, nyní vše OK.
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-