Motor 1.9 TDI
1 248 témat v tomto fóru
-
Ahoj všem,už dva týdny mám problém,z kterého mi jde mi za chvíli asi praskne hlava,nevím co s tím. Dělá to tak všelijak,jak se tomu zachce,mam O1 r.v.99,1.9TDi,81kW a zničeho při klidné jízdě se začne hádat motor,škube,má tendenci zdechnout,chrastí ventily,začné se kouřit z výfuku,něco cvaká po palubkou,tak musím podřadit a sešlapnout plyn,pak to dělá ještě chvíli a přestane to,teď už mi to dělá i po ránu,jak je studený motor na volnoběch a zdechne to,tak jsem z toho jelen,byl jsem u známeho a že prý je špatná nafta,tak nevím nevím,myslím si,že to bude určitě něco jiného,jinak naftový filtr jsem měnil letos v lednu,také mám turbo po repasu,žhavičky jsou O.K. a tak přibli…
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
Ahoj kluci mam problem se svojí octulí 1.9 TDI 81 kw . Včera mi náhodně začlo blikat žhavení při jízdě , ujel jsem asi 3km a vypl motor naložil jsem dítě a jel 3km domů. Doma jsem nechal auto běžet na volnoběch a začlo dělat divný zvuky tak sem motor vypl nasledně dvakrat nahodil a pak jsem už motor nenahodil .Napíchl jsem auto na vag a pořad mi to píše 17970-ovladač množství-horní dorazová hodnota a 17971-ovladač množství-spodní dorazova hodnota. A vypada že mi nejde nafta z čerpadla . Může mi prosím někdo poradit co stím ,ptal jsem se několika lidí a každý říká něco jiného.
-
- 2 odpovědi
- 15,1tis zobrazení
-
-
prosim o radu nikde to nemuzu najit kdyz vytocim svoji oktavku ke 4 tisicum zzmacknu spojku tak mi vylitnou jeste otacky skoro na 5 a pak spadnou ,cim to muze byt ?jeden mechos mi tvrdil ze je to spojkou pry nevypne ale myslim ze je to blbost to by musela klouzat ne a nebo nedoradit. .auto je po chipu ale nacipovany ujelo asi 200 km .kdyby klouzala tak by to nehrablo na 2 nebo nemam pravdu? je to rok 2002 asv.dik za kazdou uzitecnou radu
-
- 6 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Motor rano nastartuje na 3 valce a po cca 3min. sa to vyrovna potom je to uz ok.Pocas toho je dym citit nespalenou naftou.Vymenil som zhavice a vsetky vstreky za nove ale nic sa nezmenilo . Poradte co s tym ???????
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli se do octavie 81 kw může dát silnější turbo, popř. nějáké sportovnější - jestli by to nějak neškodilo motoru, bez nějákých dalších úprav. Děkuji za odpovědi
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, omlouvám se jestli už to tady bylo, ale nenašel jsem...... Nedávno jsem vyposlouchal že když na své o1 1.9tdi 81kw (r.v 2001, 120 000km)zvýšim otáčky a následně je nechám spadnout tak něco kolem 900 otáček zavrní...Je to takovej zvuk, no něco jako když vařečkou zkvrdláte v kastrolu.... trvá to jen tak 1-2 vteřinky. Auto jezdí normálně, pravidelně se to taky neobjevuje, ale trochu mě to znepokojuje.Kdybyste někdo věděl poradit budu vám moc moc vděčný
-
- 7 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, koupil jsem asi před měsícem octavii 1.9 tdi 66kw. Dnes jsem po dojezdu jen tak odšrouboval víčko motoru a motor hezky dýchal, vím, že u benzínů to byl problém, nevím jak tady u tdi? Značí to o utaháném motoru...? Jiank motor nevydává, žádné podivné zvuky a dle mého hezky přede. Motor nekouří za studena, ani teplý při prudkém přidání a tahu, jako každý tdi si trochu u přeřazení odfoukne, jinak při připojení na vag je vše ok. Při testu na 3 rychlostní stupeň řazeném při 30 a zkoušce turba a jeho plnícího tlaku z výfuk nešel žádný kouř. Dnes jsem koukal na olej je pořád stejně vysoko, na rysce v nádobce chladící kapaliny je kapalina červená a kouřem ani mastný…
-
- 8 odpovědí
- 29,8tis zobrazení
-
-
zdravim tak jsem jel po dalnici a kdyz jsem to chtel trochu vosolit prestalo tahnout. ale POZOR! neni to regulaci turba! to uz jsem mel, vymenil a ok. toto dela na trojku, ctyrku a petku kdyz to seslapnu a po 3000 otackach to zacne vynechavat, cukat. kdyz zastavim a nechcipnu to tak rozjezd je ok v plny sile. muze to byt malo nafty nebo spatna? sype se cerpadlo nebo trysky? do 120 km/h pri plynuly jizde zadnej problem. vag com jednou napsal "RIZENI ZACATKU VSTRIKU - REGULACNI ODCHYLKA" mate nekdo zkusennost?
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Chlapy mám otázku, možná blbou, ale chci se jen ujistit. Jdou seřidit vstřikovače na 81kW?? nebo se měníí?? A jestli jdou tak jak?? Díky
-
- 11 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
kluci,mam takový dotaz na 1.9 81kw rv.2001 po vypnutí motoru zdy něco klapne,jako kdyš něco udfukne,jeto normalní mam i 1.9 66kw.rv.1997 a u ní to nesliším
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
-
Dnes jsem byl na diagnostice kůli nepravidelnému chodu motoru na neutrál, a zjistil mi: 1. špatné čidlo chladící kapaliny(což jsem tušil), 2. že ten chod motoru bude asi špatnými vztřiky. Ukazoval mi na VAGu hodnoty při neutrálu 1.vztřik +0,05, 2. vztřik -0,56, 3. vztřik +0,52, a 4. vztřik -0,36. Ja se tomu vůbec nerozumím, no říkal, že by to mělo být nad nulou tak jako vztřik č.3. Chci se s váma poradit co to je za hodnotu a jestli je to opravdu tak. Nechce se mi bezhlavě vrhat do výměny. A navíc když jsem si přečetl téma níž, že to mnohým vyřešilo výměna čidla chl. kapaliny.díky moc 1,9TDi 66kW rv 2000
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Myslite, ze nevadi pres zimu kdyz mrzne pouzit prisadu do nafty na cisteni trysek, resp. pal. systemu?
-
- 25 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
kluci,sundaval někdo na1.9 octa,řemenivi s volnoběžkou,jde to sundat aniž ba musel celí altík z auta?
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravim. Je to pro vas asi stupidni otazka, ale chystam se vymenit termostat na 1,9 TDI 66 a zatim jsem ho na tomto aute nemenil a nevim kde je schovany. Kde ho priblizne najdu? Na ktere strane? Diky! Ales
-
- 7 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám problém (motor 1.9TDi 81kW) těsně po startu cca.5s, pouze při totálně studeném motoru, se mi ozve třikrát pípnutí, bliká červeně kontrolka chladící kapaliny (znak stejný jako pod ukazatelem teploty vody) a bliká asi 15s. Po těch cca. 15s zhasne a vše je již v pořádku. Při opakovaných startech s již trochu zahřátým motorem se to neděje a v průběhu jízdy taky ne. Kontroloval jsem stav chladící kapaliny a bylo jí tam víc než mělo, tak jsem odebral, aby byla ve šrafovaném rozsahu, ale nepomohlo to. Začalo se to dít poté, co mi vyměnili rozvody, včetně vodní pumpy (nevím zda to s tím souvisí). Čím to může být? Mám ještě měnit žhaviče, jeden nežhaví. Může to být tím…
-
- 8 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Ahoj vsem chtel jsem se zeptat,jestli by slo na octu 1.9 tdi 81kw,kterou mam hodit turbo z octulky II 2.0tdi 103kw.jestli tam neni vetsi ten prumer toho privodu vzduchu nebo nejak jinak tvarovane svody atd.??a hlavne kdyz se ptam tak pod zaminkou zvyseni vykonu motoru.dekuji vsem co odpovi za pomoc.moc ji cenim hanzelka.
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, poslední 2 dny mi auto přestalo startovat resp. někdy ano, někdy ne. Starter vzdy točí. Pokud na vstřikovacím čerpadle něco cvakne, tak motor chytí, když necvakne, tak nic. VAG bez chyb. Díky.
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, tak mě pomalu zase čeká technická a měření emisí s mojí 1.9 66kW. Před dvěmi lety byl poměrně problém s emisemi a bez nějakých kontaktů by to neprošlo. V té době jsem s tímhle autem začal jezdit nově a tak jsem nevěděl, že je to potřeba někdy pořádně vytočit do otáček, aby se potrubí, výfuk profouklo. Tak jsem přijel na emise a kouřilo to jak lokomotiva.... 5x vyšší emise a černá podlaha na dílně Přiznávám, že jezdím na spotřebu (jezdím dokonce soutěže spotřeby), kolem 4l, otáčky něco málo pod 2000. Několikrát týdně se to snažím alespoň na chvilku protáhnout, že to točím nad 4000 třeba na jedničku nebo dvojku... Když tohle dlouho neudělám, opět z toho jde docela d…
-
- 7 odpovědí
- 13,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám O1 81kw r.v. 2000. No a v poslední době se mi stávalo, že mi to padalo do nouzáku, tak jsem to chtěl dát na vag. Ale o víkednu jsem ještě otevřel kapotu a koukám, koukám a byla vypadlá jedna hadička od toho ventilu, co je pod sklem. Napojím a jejda, auto se zdálo ok. Ale asi tak 20 km. Na jednom úseku jsem si řekl, že vyzkouším, jestli to snese i vyšší otáčky, aniž by to zase spadlo do nouzáku. Hodím tam trojku, zašlápnu plyn a...dostal jsem se řekl bych tak ke 4000 tisícům, možná víc a když jsem chtěl zařadit 4.stupeň, tak v momentě sešlápnutí spojky mi najednou vyletěly otáčky až do červeného na max, co jdou a potom chcípl motor. Dojel jsem v neutrálu na krajn…
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás Prosím mám octavii 1,9tdi 81kv Mohl by mi někdo napsat jaký rozměr vlnovce má tento vůz chci si ho obědnat ale nevím průměr a délku.Výfuk mám nještě na autě a nepodařilo se mi to přesně změřit. Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Nevíte někdo kde by mi udělali čip tuning na OI tdi z okolí Pardubic? nebo nejblíže.
-
- 3 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj mám tdi 66kw. Chtěl jsem se optat jaká jsou přesná množství provozní chladící kapaliny? 6l??? Děkuji a nezlobte se hledal jsem, ale našel jsem jen typy a možnosti míchání, ale nevím kolik přesně.
-
- 6 odpovědí
- 33,7tis zobrazení
-
-
Poraďte. Mám Octavii 1,9 combi, r. 2000. Protože jsem nevěděl jestli minulý majitel měnil chladící kapalinu, koupil jsem červenou SHERON ANTIFREEZE MAXI D. V knížce o Octavii jsem se ale dočetl že se chladící kapalina nemění. Mění se jen když se musí vypustit (třeba při opravě). Nějak se mi to nezdá. Měníte ji ? Jak často ? Je ta červená MAXI D dobrá ? Dík za radu.
-
- 19 odpovědí
- 69,5tis zobrazení
-
-
Ahoj koupil jsem octavii 1,9tdi 81kw r.v. 11/1999. Po připojení na VAG ukázala chybu 18027. Tak jsem objednal relé žhavení. Kupoval jsem ho u auto kelly a má 4vývody. Na pozici č.4 na panelu relé,kde by mělo být je ,ale 6ti vývodové relé nějaký podivný asi ani né z vw.Po jejich výměně sice chyba zmizela,ale studené startování je problém,dá se spíše říci ,že to nestartuje.Musím ho dlouho točit. Když jsem to původní rozdělal,byl tam malý plošňák se švábem. A relé s číslem 109 je v tom doplňkovým panelu,myslím na pozici 12. Jo a na tom ,,relé" je něco jako XXX 899 102,BA,XXXBB-5(nebo6)M092.Jde to blbě přečíst. Tak kdyby někdo věděl co je správně byl bych vděčný.děkuji
-
- 13 odpovědí
- 21,8tis zobrazení
-
-
je tady nekdo kdo by mi zdiagnistikoval vahu vzduchu jestli je spatna nebo ne? z Jiznich cech? diky
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
- 1 sledující
-