Motor 1.9 TDI
1 248 témat v tomto fóru
-
Zdravim vsechny, OI(r.97) - po zahrati prestane tahnout(jede asi jako SDI),vaha tam je Pierburg,ktera se pry moc nesere!? Vaha,ventil turba,cidlo tlaku turba? Je mi jasny ze nejlepsi bude diagnostika,ale treba nekdo resil stejny problem.
-
- 5 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, loni se mi občas stávalo, tak asi jednou za čtvrt roku, že mi blbnul startér. Po otočení klíčkem startér motorem jenom tak škubnul a pak už běžel naprázdno. V motoru jen hrklo, ale nenaskočil a startér točil naprázdno. Vždycky jsem nakonec nějak nastartoval a tak jsem opravu odkládal. Tipoval jsem to na závadu pastorku, že prokluzuje ta volnoběžka a tak jsem v lednu pastorek vyměnil a všechno se zdálo být ok. Dnes, po třech týdnech je tady ta závada zase, nachlup stejná, jenom cukne a pak točí naprázdno. Zas jsem vytáhnul startér, vyčistil, dal zpátky, nic. Znovu vytáhnul, dal starý pastorek, beze změny. Připadá mi to, že pastorek normálně do setrváku zajede, má sna…
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám docela velký problém. Na mojí Octávě při rychlé jízdě (tím myslím víc jak 160) se mi začne přetlakovávat chladící systém a začne unikat chladící kapalina přez přepad v baňce. Vyměnil jsem tedy baňku i víčko a problém stále trvá. Teď jsem zkušebně najezdil přez 1500 km do 160 km/h s využíváním plného výkonu auta a neubyl ani milimetr. Koukal jsem pod víčko oleje a na měrku a žádná známka emulze nebo něčeho co by neznačovalo problém tu není. Když zkontroluju chladící kapalinu, tak je pořád stejně růžová jako když jsem jí koupil a ani nijak nezapáchá. hadice jsou vizuálně zkontrolovaný a vypadají v pohodě. Mám už připravený nový těsnění pod hlavu, ale nechce se mi…
-
- 7 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj kluci, mam dotaz ohledne tubra a piskani. Vsichni co tu resi turbo tak pisou jak jim ve vyssich otackach zacne piskat a moc to nejede. u me trochu jinak. Piskani a takove jako syceni je slyset i na volnobeh. stupnuje se postupnym pridavanim plynu a nejvic kolem dvou tisic, jakmile je nad dva tisice tak uz nepiska. Zatah turba by mel byt citit nekde okolo dvou tis otacek. U me poznat bohuzel neni a nejake zlepseni vykonu je tak kolem 3200 otacek. To uz je zatah poznat. Myslite si ze je to spatne turbo nebo spis nejaka hadice nebo plechovka u turba. Mel jsem sundany narazaznik a prohlizel IC a zdal se byt v klidu. Vsude sucho a nic nefoukalo. to piskani se sycenim je…
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravim Vas. V prvom rade pardon, ak sa tento konkretny problem uz rozoberal, pri rychlom hladani som sa s nim vsak nestretol. Takze k veci: toto auto sme kupili ako jazdene v juni 2007 (120 000 km). Vsetko pekne fungovalo. Po mesiaci sa stala taka vec, ze auto akoby zrazu stratilo vykon... Potom sa vsak uz vsetko spravalo normalne a pol roka auto skvelo fungovalo. Niekedy v novembri sa to iste uz zacalo opakovat... Takze servis a novy senzor vahy vzduchu (neoriginal). Mesiac sa pojazdilo, auto slapalo bez problemov, oco s nou bol na sluzobke vo Viedni (1200 km s priemerkou 120 km/h). Potom sa s autom jazdilo cca 2000 km len Kosice-Svidnik (100 km vzdialenost). Jazdilo …
-
- 5 odpovědí
- 15,8tis zobrazení
-
-
Prosím o radu, motor TDI při volnoběhu začne mít vibrace, jako by neměl naftu nebo zanesený palivový filtr, za okamžik otáčky naskočí a vše funguje. Za jízdy-ztráta výkonu, od motoru vibrace, plyn na doraz. Za chvilku vše v normě. Na VAG nic, za jízdy nic. Jsem v koncích, nikdo to nezná. Dík
-
- 20 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím a prosím o radu. Mám problem se studeným startem, kdy nemůžu natočit motor . Asi na 3 pokus chytne. Další starty jsou už v pořádku. Mám O1 1.9 Tdi 66Kw r.v.00. Kde je problém? Předem děkuji za vaše rady. zdenouch
-
- 15 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
-
Prosim poradte,mam 1.9tdi 81kw a zjistil jsem,ze mi unika voda pres prepad v nadobce na vodu.Ale unika jen kdyz jedu delsi dobu po dalnici a rychleji.Pokud jedu normalne v klidu,tak je vse o.k.Motor mi zacal hrat jen jednou a to po 500km na dalnici,tak jsem zastavil a nadobka na vodu byla plna,natlakovana a pres prepad mi unikala voda,v oleji voda neni.Nemuze to byt tesneni pod hlavou????
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím přítomné. potřebuji poradit. Po nastartování vozu, (když je motor studený) PC informuje: STOP chladící kapalina viz návod k obsluze. Když motor vypnu a znovu nastartuji, někdy i 2x, informace zmizí. Chladící kapaliny je dost. Poradíte? 1,9 Tdi 81 KW. Díky.
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím,potřeboval bych odbornou radu.mám octavii 1.9.TDi,81 kW.najeto 150tis.a mám problém s větší hlučností motoru a slabým výkonem.Jako by bylo prasklé výfukové potrubí,ale to je OK.Prostě po sepnutí turba táhne,pak okolo 2200ot.uplně ztratí výkon a pak zase až od 2700 začíná jakš tak táhnout.ale není to vůbec to co to bývalo.mezi těma otáčkama se ten výkon úplně ztratí.potřeboval bych poradit od základních věcí po složitější.díky Tomas-jižní morava
-
- 33 odpovědí
- 12,6tis zobrazení
-
-
nazdar borci.mam takovy problem.rano po nastartovani mi motor bezi jako by na tri valce ale jan tak3-4 vteriny a pak uz je to uplne v pohode,nevite cim by to mohlo byt.mam octavu 1,9 Tdi rok 01. 81 kw.nalitano 150 tis.
-
- 26 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-
-
Zdravim všechny. Mám problém - když chci nastartovat a zapnu klíček, tak se mi rozsvítí všechny kontrolky včetně žhavení. Potom všechny kontrolky zhasnou ale žhavení mi zůstane svítit. Mam OI combi rv2000 1.9Tdi 66kw. Žhavení nepřestane svítit do chvíle než nastartuju. Jestli někdo víte čím by to mohlo být tak předem dík za odpověd.
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Vim ze uz je tady toho o problemu s TDI dost, ale nic z toho mi nepasuje na muj problem, proto zakladam nove tema...snad mi neutrhnete hlavu ;-) Mam 1,9TDi 81kW r.v. 2000 (m.r. 2001) najeto 70000km (auto mam od novoty). Posledni dobou se mi zda ze motor netahne tak jako driv, nejezdim s tim jako blazen ale driv kdyz jsem potreboval rychle vyjet z krizovatky tak auto zahrabalo bez vetsich problemu i pri prerazeni na dvojku. Nema taky takovy zatah jako driv, je to sice jen 81kW ale i tak dokazala aspon trosku zarazit do sedacek. Ted se mi to nepovede ani kdyz se hodne snazim. Pomoci VAGu jsem se snazil diagnostikovat vahu vzduchu i turbo. Vahu jsem zkousel vymenit i z jineh…
-
- 18 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Jak teď jezdí s Octou žena a jak je na mateřské, tak toho moc nenajede. Spíše tak 3-5km po městě a zase zpět. No a oproti tomu jak jsem s Octou jezdil já tak 40tkm ročně, tak je to znát. Čas od času se vyskytne nějaká drobná závadička, evidentně to je malým provozem, ale jednoduše se to odstraní. Prostě pro auto je lepší, když pořádně jezdí. No a teď je aktuální dobíjení. Baterka tam je 4 roky, dával jsem tam tu největší co tehdy ve Škodárně měli, aby to pořádně startovalo. Někdy jí to chytne na drnc, někdy se to trošku převalí, občas jí svítí kontrolka dobíjení. Je mi jasný, že to je tím poskakováním po městě a nestíhá se to dobít, možná i tím, že baterka už není nejmlad…
-
- 17 odpovědí
- 15,6tis zobrazení
-
-
Ahoj .pred mesicem jsem koupil oktavku1.9tdi66kW (ALH)2001.najeto poctivejch 100tis.A chova se takto jede normalne a ve 2500ot najednou kopne a zacne tahnout az do cervenyho.Dal mi to dela kdyz dam plnej plyn a pak prudcejc uberu(pri razeni)tak je slyset neprijemnej zvuk jako by se dotacelo turbo jakmile pridam zvuk je pryc.Pozaslepeni ARG ventilu tenhle efekt zmizel,ale auto jako uz nejelo,na volnobeh bylo slyset trosku piskani a kdyz sem motor chcip tak jakoby si odfouk.coz bez zaslepeni nedelalo.Byl tam sportovni filtr,ten sem vyndal hned jak sem koupil a dal origos kvulů vaze vzduchu.Je mozne ze je tam naka uprava (chipu,ale blbe udelana)rek bych ze i spotreba je viss…
-
- 11 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Nevíte někdo, jestli jsou na 66kW a 81kW stejný startéry? Dále předpokládám, že BOSCH a VALEO se dají zaměnit. Je to tak?
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dnes ráno mi po ujetých 4 km zdechnul motor.Neví někdo čím by to mohlo být? Už jsem nenastartoval a musel jsem auto odtáhnout domů. Mám octávii TDI 66KW 2001, Mám ji asi 3 měsíce. Je možné, že by v palivovém okruhu zamrzla voda?
-
- 26 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
při jízde v alpach pří 10km stoupáni skoro až nahoře přehřátí a zmizení vody z nádržky pří každem vyjezdu,dochlazovací vrtule v pořádku ,při cestě zpět 400km po dálnici 150vše ok. napadlo mě víčko od nádržky chla.kapaliny, motor 1.9TDi 81kw 01 vsem dik za radu
-
- 5 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim Vas. .mam octavia rv98 je to motor 1,9TDi SLX... problem mam v tom ze auto nemozem nastartovat.. ked zapnem klucik ani sa mi nerozblika kontrolka zhavenia... ked pripojim auto na diagnosticku zasuvku tak mi ide vsetko okrem jednotky motora... na tu sa nikdy nemozem spojit... zistil som ze ked odpojim konektor na palivovom cerpadle zrazu sa spojim aj s RJ motora.. neviete mi poradit kde moze byt problem? napojil som na konektor aj ine palivove cerpadlo a problem taky isty... dakujem pekne.. auto mi stoji na dvore a nepohne sa
-
- 8 odpovědí
- 32,4tis zobrazení
-
-
Seknuti ventilu pro privod vzduchu ZDravicko mam proble pri startu se mi zasekla takova ta vecicka na privod vzduchu do motoru nevite cim to je ma ot1 99rok TDi81kw nalitano160tis jo a jeste studeny starty takovy desivy zvuk motoru myslim ze to bude svickou co vy na to? p.s:stim ventilem se mi to stalo dvakrat zaclo to s prvnimi mrazy aditiv tam ja kapalina do-40
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Tak mě postihla nemilá závada.Z ničeho nic mi cuklo auto při jízdě a následně nato se rozblikala kontrolka žhavení. Samozřejmě jsem se vyděsil, zkontroloval všechny světla. Bzdové žárovky jsem pro jistotu vyměnil. Nicméně po nastartování stále blikání žhavení asi tak do 30ti sekund. Dal jsem to včera večer na VAG v Temposervisu v Teplicích u Hypernovy. Technik prý našel závadu na jehle, prý si nemám dělat starosti, chybu vymazal. Moc jsem tomu nerozuměl o jaké jehle mluvil ale budiž. Je fakt že po cestě domů do Bíliny se žádné blikání neobjevilo. Dnes ráno při cestě do práce opět blikání po asi 15ti minutách jízdy, nyní jsem žádné cuknutí nepozoroval. Cestou z práce však …
-
- 6 odpovědí
- 12,3tis zobrazení
-
-
-
Pánové, porsím Vás..... je v turbu nějaká podtlaková membrána???
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtel bych se zeptat, cim muze byt, ze pri nastartovani auta pri studenem motoru je temer vzdy RJ v nouzovem rezimu (vubec nezabere turbo). Po ohrati motoru, kdyz chcipnu a znovu nastartuji turbo jede bez problemu. Octavia I 1.9tdi 81kW r.v. 2001. Diky za rady. Pavel
-
- 15 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-