Motor 2.0 MPI
130 témat v tomto fóru
-
Zdarec.Tak na popud dvoulitráků jsem založil nové tema na otázky a odpovědi Lpg: ANO či NE.Sám chci investovat do tohoto zařízení a váhám.Někdo tvrdí,že ty motory na to nejsou stavěné a plyn jim škodí.Navíc je nebezpečný a kámoš od hasičů říkal,že ty auta při havárce rády hoří,protože pb. se drží u země.Nemůže se jezdit do garáží a parkovat v uzavřených místnostech.Nadruhou stranu úspora fiancí,motor se nezanáší karbonem a kat není taky zaneřáděn.Prostě pište své zkušenosti a poznatky.A taky jaké zařízení je nejlepší do našich milášků.Díky.
-
-
- 171 odpovědí
- 53tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
-
-
Jakou máte spotřebu u tohoto motoru? A vůbec,Jaké s ním máte zkušenosti?
-
-
- 514 odpovědí
- 179,7tis zobrazení
-
-
Dobry den. Chcel by som sa Vás spytat,ze ci mozem zmiesat olej Castrol TXT 5w-30 v triede ACEA A1-B1, s Castrol GTX Magnatec 10W-40 v triede ACEA A3, B3. Pretoze prave teraz tam mam olej ten 5w-30 a chcem prejst na 10w-40 pretoze som pocul ze ked dam olej 10w-40 spotreba oleja sa zmierni. Lebo tento olej co tam davam teraz 5w-30 tak mi to dost zerie, a ked bude najblizsie treba doliat tak by som tam chcel uz dat ten 10w-40 tak mi poradte plzz, ze ci to mozem takto zmiesat, alebo radsej vymenit cely olej? Dakujem za rady.
-
- 15 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
-
-
Ahoj. Po cca 600-800 km od vynulovania diagnostiky sa chyby objavia znova. Odkiaľ to začať riešiť? Čo skontrolovať ako prvé? (viď foto)
-
- 1 odpověď
- 354 zobrazení
- 1 sledující
-
-
(Octavia 2.0MPI AZJ, najeto 220t km) Zdravím, už delší dobu řeším problém - příjde mi, že motor netáhne jak by měl a příjde mi to rok od roku horší. S klimatizací do větších kopců (při rychlostech 50-90 kmh) řadím 3. stupeň, abych alespoň nějak akceleroval. Bez klimy to nějak jede, ale žádný zázrak. Občas trochu pocukává, ale nic razantního. Někdy se na volnoběh trochu zatřese, ale také nic razantního... Kdysi nebyl problém to rozjet na 200 km/h, teď při 180km/h umírá (jasně, není to relevantní test). Prostě mi příjde, jak kdybych tahal těžký vozík, je to utahané, mdlé. Kdysi šlo hezky cítit jak motor táhne... Motor startuje dobře, emise měl vždy v pořádku,…
-
- 1 odpověď
- 655 zobrazení
-
-
Zdravím, měl by někdo schéma zapojení podtlakových hadiček, nebo fotky ? Diky
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Závada : - kolísání volnoběhu - svíčky cca po 3000km obalené karbonem - slabší výkon - autobe bere 1l oleje na 1400 km Provedené práce : - chemická dekarbonizace přípravky PRO-TEC Carbon X K1+K2 a BG6577 - výměna svíček + zapalovacího modulu - výměna oleje + filtru - kontrola sání Mnou zvolený postup chemické dekarbonizace přípravkem PRO-TEC Carbon X K1+K2 1. Změřit hodnoty na volnoběh benzín / plyn + kompresní tlaky 2. Zvednout přední kola, aby s nimi šlo otáčet, zařadit 4ku, zabezpečit vůz před pohybem 3. Motorový prostor vystlat igelitem, …
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj všem tady na fóru, jsem už asi rok majitelka Octavky dvoulitra z roku 2002. Všechno je celkem v pohodě, ale poslední dobou mi připadá, když pustím plyn se zařazenou rychlostí, že auto trošku zaškubne. Není to nic hroznýho, ale připadá mi, že se to zhoršuje. Dřív, když jsem třeba při trojce, nebo při dvojce pustila plyn, tak auto normalně začlo plynule zpomalovat. Myslím, že se to lehce vyskytne i při přidáni plynu a i při podřazení bez plynu. V servisu v Berouně mi řekli, že na diagnostice nic nenašli. Mě připadá, jako by to to bylo něco mechanického, jako kbyby bylo něco rozvyklaného v motoru nebo v převodovce nebo jinde mezi motorem a kolama. Fakt nevím j…
-
- 45 odpovědí
- 25,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, měl bych dotaz. Kde je umístený tento snímač a jaká je presne jeho funkce. Vynechává mi zapalování a je to jeden z dílu který nebyl vyměneny. Svíčky, kabely, cívka vše vymeneno.
-
- 0 odpovědí
- 687 zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám octavia I 2.0 85 kW. Auto nastartuje, občas zdechne hned a občas trochu poskoči a zdechne. Dřív se stalo jednou za 15-20 nastartování, že jsem musela nastartovat znovu, ale hned jelo. Teď druhý den takhle, včera jsem nakonec odjela i dojela, dnes mi to po pár metrech zase zdechlo. Nevíte co to může být? Myslela jsem že baterka, protože problikne, ale prý to nemusí být.
-
- 1 odpověď
- 1tis zobrazení
-
-
Je možné fyzicky vyřadit z okruhu klimakompresor? Má přidřené vnitřní ložisko a klimatizaci nepoužívám. Pro tuhle motorizaci ŠKODA Octavia 1 2.0 jsem v nabidce dilu nasel drazkovy remen..... pro vozidla s klimatizaci a bez. Takže teoreticky je počítáno s oběma variantami. Má s tím někdo zkušenosti, může poradit? Diky
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Nazdar chlapi mam octaviu 2.0 AQY a ak by ste vedeli pomôct bol by som rad.Na Vag-Com mi vyskocila chyba 16556-Rada valcu 1,system davkovani paliva-system prilis bohaty potreboval by som poradit v com môze byt problem.Na jazdnych vlastnostiach sa chyba vôbec nicim neprejavuje,auto ide hladko,netrha,neskace a spotreba tiez v norme.Ak chybu vymazem do cca 2 dni ju mam spat a mozno sa mi to iba zda ,ale vatsinou sa mi chyba objavi (rozsvieti sa CHECK) ked napr. idem z kopca a dam tam neutral Vdaka steve
-
- 33 odpovědí
- 13,8tis zobrazení
-
-
Zdravim, kupil som si jazdenu octaviu 2.0 MPI 85Kw 2001. Jazdil som s nou asi mesiac, odrazu stratila vykon a zacala papat viac. Vymenil som filtre, sviecky+kable. Potom auto fungovalo asi tyzden normalne. Po dlhsej ceste cca 1400 Km som na druhy den nastartoval a problem sa objavil znova. Jazdil som v klude na 5ke bez podradzovania, po zoslapnuti pedala na podlahu zrychlovalo ako ma, teraz ked chcem niekoho obehnut, musim ju rozbehnut, popripade podradit. Nema silu, prirozbiehani mi ukazuje zavratnu spotrebu, ked ju rozbehnem a rychlost udrziavam sa spotreba znormalizuje. Nakolko som dlhodobo v zahranici a moj mechanik je na slovensku, chcem sa opytat, ci sa uz niekto s …
-
- 7 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Octávii s tímto motorem, konkrétně s AZJ. Koupil jsem ji asi před 2.5 lety a příjde mi že, motor táhne hůře od spodu než po koupi. Okolo těch 1400-1800 otáček je to ok řekl bych, ale mezi 2000-3000 otáčkami je tah takový mdlý. Ve vyšších otáčkách (3500 až 6000) už bych zase řekl že je to ok (ale i tak bych čekal více od dvoulitru). Třeba vyjíždím z obce, tacho rychlost 60km/h na pětku, sešlápnu plyn, auto začne do těch cca 75-80km/h nějak "zrychlovat", ale potom už mi to příjde horší, na to že s vyššími otáčkami logicky stoupá výkon i krouťák. Do kopce to samé, jedu těch 80km/h po rovnice na pětku, příjde větší kopec, přidám plyn a rychlost snad i začne …
-
- 1 odpověď
- 3,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám Octavii 1. 2.0benzin a mám problém s kterým si bohužel nevím vůbec rady. Pokaždé když s autem někam jedu a chcípnu ho a opět ho chci na startovat tak se stane, že otáčky vyskočí na 5000 otáček a drží se tam. Když auto chcípnu tak pak už nejde nastartovat. Jen točí a nechytá. Je vždy hodně cítit po benzínu a trvá i pět minut než nastartuje . Prosím poraďte co s tím. Děkuji za odpověď.
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Dobry den. Chcem sa opytat v com moze byt chyba ze mi vynechava 2 a 3 valec. Diagnostika vypisala chybu p0300, p03002, p03003. Motor je 2.0 MPI najazdene ma 100K km. Za kazdu radu dakujem.
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám kouzelnickou závadu na motoru 2.0i 85kw AZJ, při startech v letních obdobích a zajímá mě, jestli se s tím už někdo setkal a případně vyřešil. Jedná se o starty v teplotách +25 stupňů Celsia, kdy se motor natočí, ale tak v rozmezí otáček 200-500 rpm, a po chvíli zdechne, a to ikdyž sešlápnu byť decentně plyn. Když dojedu, motor je teplý, jde to normálně natočit. Když motor nechám tak 1,5 hodiny stát, pak to nechce startovat, někdy až napotřetí napočtvrté. Do toho je to sporadický, někdy se rovnou natočí do správných otáček. Na palubce se objeví kontrolka motoru a diagnostikou zjištěna závada P1152 - Adaptace směsi oblast 2 (řada 1) Chudá směs. V zimě se tato záv…
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Dobrý deň. Pre nefunkčnú klimatizáciu som musel dať na svojej Octavii 2.0 MPI vymeniť kompresor klimatizácie. Ide o climatronic. Pri použití režimu AUTO ale začne kompresor pískať a pri pridaní plynu pri rozbehu sa ten piskot zintenzívni. Mechanik, ktorý menil ten kompresor mi tvrdil, že by ten zvuk mal časom prestať, že sa to musí cele premazať a preto to píska. Prešiel som na tom cca 300 km a stále je ten piskot počuť aj keď sa mi zdá, že už trochu menej. Čo sa týka funkčnosti tak klíma ide parádne len ten zvuk je otravný. Je to tak ako hovorí mechanik?Alebo má niekto iný nápad prečo to píska? Ďakujem
-
- 0 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám takový problém a prosím o radu. Rozsvitila se mi kontrolka EPC, brzdové světla svítily normalne, ale pro jistotu sem brzdový spínač vyměnil. Všiml sem si ale, ze při přeřazení rychlosti se mi zvýší otáčky třeba z 2500ot/min na 2800ot/min. Nevíte někdo po čem jít, co by to mohlo být? Díky předem za odpovědi.
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahojte, dnes jsem objevil odpojenou hadici v motorovém prostoru, přesněji spodní hadice u boxu se vzduchovým filtrem (Označeno na obrázku). Nevím jak dlouho mohla být tato hadice odpojená, jaký to mohlo mít vliv na jízdní vlastnosti auta? Cukání? Ztráta výkonu? Někde jsem tady na fóru našel, že je to hadice k sekundárnímu vzduchovému čerpadlu. Nejsem moc automobilově zdatný, tak mě zajímá co se dělo, když to bylo odpojené. Díky.
-
- 5 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravim, má někdo zkušenosti s malým houpáním otáček na volnoběh u tohoto motoru? Měnil sem vzduch. filtr - beze změny. Čistil sem klapku - nastavoval přes VAG - beze změny. Měnil sem svíčky a kabely - při tomto úkonu sem nechal změřit tlaky ve válcích - 3tí válec zapečené kroužky (Může to být tím?) - jinak auto líp jede dokud se nezasere svíčka na 3tím válci ale houpání otáček beze změny. Měnil sem váhu vzduchu - auto líp startuje, táhne jako by mělo turbo ale otáčky beze změny. Kontrolka motoru svítí jen občas, když jí vymažu objeví se za čas znovu - sporadická chyba sekundárního vzduchového systému - špatný průtok vzduchu (čerpadlo …
-
- 1 odpověď
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda někdo nemá podobný problém jako já. Při rychlostech nad 130km/h je motor dost hlučný...Jak přetáhne přes 3500 otáček hučí.... Při delší jízdě z toho až bolí hlava, je to opravdu protivné...nechápu jak s tím někdo může jezdit 150km/h a víc..... Napadlo mě zda by to nemohla dělat převodovka,.... Kamarád má 1.6 101koní a tichá jízda. To se nedá srovnat....Motor má najeto cca 180tis km,snad nestočených...Děkuji za každou radu
-
- 1 odpověď
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, může někdo poradit z vlastní zkušenosti, která zapalovací modul je nejlepší pro AZJ 2.0 mpi ?
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-