Motor 1.9 TDI-PD
172 témat v tomto fóru
-
Ahoj, v čem se liší cca...a na kolik by stála přestavba, mám pocit že tam je vetší turbo (mám pocit že GARRETT GT 1749 VA ), jiný vstřiky ( jaký ? ) a jinak blok motoru a střeva jsou stejný ??? díkec.... samozřejmě změna SOFTU ...
-
- 19 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, mám PD 74 kw 4x4 O1 ..ale v poslední době mám pocit, že to moc nechce jet a loudá se to... spotřeba šla aj nahoru krapet... jde o to, že mezi cca 1900 - 2200 se tomu nechce, od 2200 je to nakopnutý docela, ale když kolikrát potřebuji auto vytoćit, tak na¨d 3 tis. se tomu už nechce moc...kam a na co kouknout ?díkec
-
- 16 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj Omlouvam se za hloupy dotaz. Je mozno poznat dle barevneho znaceni TDI zadni kapoty jaky motor PD je osazen v daném vozidle. Chci koupit VW touran(2003) jen nevim jak fyzicky zkontrolovat zda je osazena 74kw nebo 103kW verze. Popr ma nekdo s touto motorizaci nejake zkusenosti.Mam dojem ,ze se také davaji do Oct I II. dekuji za odpoved
-
- 11 odpovědí
- 16,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, jezdím do práce a buď jedu mou 01 4x4 TDi PD 74 kw a nebo 02 TDi 77 kw... je to trasa cca 7 km, já vím, pro nafťáky žádnej med , ale chci se zeptat, já tuto trasu ujedu s 4x4 za cca téměř 9 litrů, zatímco s předohrabem do 6ti !!!! Je mi jasný, že 4x4 je těžsí, má větší valivej odpor atd... ale přijde mi to o dva litry docela dost !!! vím, že PD motory jsou rozchlastanější atd...ale nevím no :-(
-
- 8 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahok, může mi někdo poradit... Koupil jsem před pár dny Octavii 4x4 tdi, r.v. 2001, objevila se mi závada - když nastartuji a jedu, vše je normální, ale cvaká někde v prostoru spínače nouzových blinkrů, po nějaké době motor nejde do otáček a ztratí tah, volnoběh jde normálně. Když zastavím a vypnu motor, zase pak jede dobře, po chvíli to samé - žádné cukání, jen vůbec nejede... Čím to může být...? Díky moc...
-
- 23 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
-
-
Hledal jsem hledal, přesně tohle nenašel, ale z příspěvků to vypadá na pumpu. Jestli to tu je tak se omlouvám.. Octa 1,9TDi PD Na dálnici po cca 20 min jízdy najednou přestalo topit a začlo hulákat, že není chladící kapalina - teplota v červeným. Zastavil jsem vypnul, ochladil. Pak dojel na benzínku, tak 60kou a co nejvíc na vlonoběh, protože se to vždycky začlo za chvíli hřát. Kaplina nemizí, ale byla s největší pravděpodobností stará. Auto je z Itálie a počítám, že tam neměnili a já ji blbec nezkotroloval. Takže bylo podezření na zámrz, ale i po noci v garáži při cca 15-20 stupních problén nezmizel. Při opatrné jízdě nebo stání teplota zůstává na 90, až do kopce neb…
-
- 17 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Čau, objevil se mi takovej menší problém. Při delší jízdě mi začne motor cca od 2500ot/min až do max. otáček škubat. Při popojíždění po městě jsem si toho nevšimnul, jde to znát třeba při jizdě po dálnici atd. Možná to dělá i studené, ale já to tolik netočím. Smile Začínám to pociťovat od třetího převodového stupně. Paměť závad je prázdná. Na jaře to přestalo a se zimou to zase přišlo. Nevíte někdo co s tím? Koukal jsem podle DP do bloku hodnot a jediné na co jsem přišel bylo to, že v zobrazované skupině 000, čtvrtá hodnota zprava byla mimo normu. Má tam být 36 až 87 což je 75 až 110 stupňů celsia. A já tam měl 96 a na teploměru cca 77 stupňů. Nemohlo by být špatné čidl…
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Mám auto teprve měsíc a dnes problém. r.v. 01 Naj. 180000. Už jsem najel 1000 km a pohoda. Dnes při přidávání plynu auto začalo cukat. Co to může být? Předem moc díky.
-
- 19 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Měl jsem auto v servisu a 14 dní to nic nedělalo. Nyní vždy za studena to přesně v 2 200 ot. cuká a problém se přes ně dostat. Při zahřátí motoru to přestane. Ale další problém přibližně při rychlosto 120 auto přestane táhnout. Mám octavii 1.9 tdi 4*4 PD. Prosím poradí někdo. V servisu čistily elektroinstalaci. Jinak díky všem za předchozí rady.
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdar skodovaci, mam O1 1.9 TDI PD 74kW. Koupeno cca pred rokem, najeto 19 tkm. Z vyroby nastaven prodlouzeny servisni interval, takze jsem zatim na vymene oleje, filtu atd. nebyl. Hodne se docitam, ze je lepsi prejit na pevny interval (cena oleje, ....) . Co se tyka oleje tak pro PD motory musi splnovat normu VW 505.01. Nasel jsem pouze Castrol GTD 505.01 a ten je jen o 40kc levnejsi nez Castrol Longlife III, takze nejak nenachazim financni usporu. Ostatni oleje splnuji VW 505.00. Rocne najedu max. 20tkm, tak nevim jestli prejit na pevny nebo nechat longlife.
-
- 15 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
-
Protože mi sporadicky neukazují budíky teplotu vody, tak chci vyměnit čidlo. V ETCE jsem našel číslo 059 919 501A - dvojité čidlo teploty. Je to správně pro ATD motor? Dá se vyměnit "na ulici"? Pokud ano, jakej je postup? Už vidím, jak by si zase v servise za to řekli min o litr.
-
- 7 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Mám dojem, že mojí káře TDI PD (ATD) dost dlouho trvá než se ohřeje a než začne topit. Při teplotě menší než 5C okolí, vodě <70C a dostatečném proudu z altíku by se mělo sepnout relé malého/velkého topného výkonu (J359/360), které ovládá "příhřev" vody. 1) kde najdu tu topnou spirálu na příhřev vody (nebo jak se to menuje)? 2) jak nejjednoduššeji zjistím, že to fachá? VAG mám. 3) Občas mi budík neukazuje teplotu vody - asi tam mám vakl, nebo čidlo dosluhuje. Může sporadická chyba čidla teploty úplně vyřadit funkci přídavného ohřevu?
-
- 4 odpovědi
- 6,6tis zobrazení
-
-
úpravci, experti... Co se dá dělat s motorem 1.9 tdi 96kw. Mám v plánu auto s tímto motorem,chci aby to hodne dobre jelo, ale zároveň aby vydrzel motor. Jezdim cca 45.000km rocne. Vetsinu odjezdim strednim tempem ale chci auto sem tam i na sprinty a nejaky to litani. Jaky upravy udelat, kolik bude z toho vykon a jaka bude cena uprav??? Diky vsem za tipy a taky bych to pres nekoho casem asi zrealizoval...
-
- 7 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny ! Dnes jsem objevil mastný flek před pravým předním kolem na dolní hraně blatníku-Octa 1.9 TDI 96kW. Motorový prostor je čistý a suchý; v pravé přední části je nějaký prevít co vypadá jako chladič ( je na tom umístěn snímač- dle moudré knihy p.Etzolda asi snímač tlaku a teploty nasávaného vzduchu) a jde to asi z něj, ale není pod něj vidět- budu muset asi sundat ten plast z podběhu, abych se k tomu dostal. Asi dost laický dotaz, nicméně se mi to vůbec nelíbí a očekávám problémy......Jinak auto jede jako ďas; v Chorvatsku na cca 3.000km ubylo na měrce max milimetr oleje- jiný problém jsem nezaznamenal. Setkal se s tím někdo ? Díky za rady !
-
- 11 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Tak jel jsem do servisu na výměnu manžet poloos a měnili i čidlo ABS a vraceli mi auto s poznámkou, že je v háji napínák a bylo by dobré to vyměnit. Pak jsem sednul do auta a nevěřil vlastním uším. Takový rachot jsem v životě neslyšel a při otáčení volantem motor vydával ještě horší zvuky. To jsem hned reklamoval a po chvíli mi auto přivezli znovu, že to nedělá napínák ale volnoběžka alternátoru a ujišťovali mě, že na motor nešáhli. Otevřeli mi kapotu a ukazovali mi jak napínák při volnoběhu kmitá (o dobré 2-3cm). Je možné, že takhle z ničeho nic odešla volnoběžka? Je to pouhá shoda náhod? Za ty manžety a čidlo ABS jsem vysolil 6litrů a teď to budou další 2 :-( Ještě d…
-
- 1 odpověď
- 5,3tis zobrazení
-
-
Zdravim hosi,chtel jsem se jenom zeptat jak vam toci motor?Mam 1.9 TDi 74kw 4x4,6 stupnova prevodovka,ted je po cipu neco kolem 100kw!Kdyz jedu po dalnici mam zarazenou 6 tak mi to pri 3000otackach jede 150!Kamos ma taky octavec a pri 3000 ma neco pres 160!Ale nema to 4kolu!Ze by to bylo ze to je 4kolka?Jak to toci vam at sem klidnejsi!
-
- 34 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Přátelé a kamarádi. Mám 1.9 Tdi 74 kw PD 4x4 . A na zátah nic moc... Chtěl bych to trochu poškádlit čipem , ale nevím kde , jak a popřípadě za kolik? Za radu ( dobrou ) samozřejmě děkuji.
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Pánové, jaké doporučíte zvýšení výkonu motoru TDI PD 74kW? Mám oktu 4x4 MR02 a chtěl bych trochu zvýšit výkon. Nejsem závodník a nechci ani vytuněné auto na sprinty. Jen by se mi líbil větší zátah hlavně od spoda, když potřebuji náhle akcelerovat. Jezdím spíš na nižších otáčkách takže nedychtím po max výkonu někde ve 4000 ale spíše po nárůstu kroutáku. Kolik ještě snese spojka, převodovka (6ti stupňová) a haldex? Nechci zvyšovat na úkor jejich přílišného zatížení ... Potřebuji jiné trysky nebo spíše chip? Od koho a co to stojí?
-
- 6 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny spokojené uživatele Octávek. Po nějaké době se chystám se opět vrátit ke Škodě Octávii - tentokrát ve verzi TDi a proto sháním maximum informací. Prošel jsem si příspěvky o spotřebě, problémech váhy vzduchu, turba... Mám konkrétní nabídku na koupi jeté Octávie combi 1,9 TDi 96 kW r.v. 2003 (tedy PD??) v provedení s manuální 6ti rychlostní převodovkou a docela by mě zajímaly zkušenosti někoho, kdo s podobným autíčkem jezdí: hlavně spokojenost (nebo nespokojenost) se zmíněnou převodovkou, také samozřejmě s motorem a jeho spotřebou. PDčka mají mít podle praktických zkušeností uživatelů proti starším TDičkům spořebu vyšší až o 1l?? A jak to ovlivní 6ti kvalt? …
-
- 65 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
-
-
Zdravim. Ma niekto skusenost s polnohospodarskou naftou a tymto motorom? Podla mna by teoreticky farba vadit nemala, ale pocul som - neviem ci je to pravda, ze nove motory takuto naftu udajne neberu. Ze vraj nehori spravne, ze casom motor prestane tahat, az sa zastavi. Podla mna je to blbost, ale aj tak nemam odvahu naliat to tam. Mam tam najazdene necelych 6000 km a nerad by som nieco po.ral. marianf
-
- 12 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám pomerne novú Octaviu Combi Tour 1.9 TDI PD 71 kW, v prevádzke od februára 2006, longlife interval, olej Castrol SLX Longlife II 0W-30, najazdených 13500 km prevažne po meste. Pred štyrmi tisícami kilometrov (koncom augusta pred cestou do Grécka) som kontroloval olej, bol v poriadku, od kúpy nebolo treba dolievať ani kvapku až dnes mi zrazu začala svietiť oranžovo kontrolka oleja a dolial som skoro trištvrte litru. Pod autom sucho, na motore žiadne viditeľné známky priesakov. Je to normálne alebo si mám začať robiť starosti a ísť to reklamovať? Díky. P.S. Viem, že sa to tu už riešilo ale boli to iné motory
-
- 7 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Jsem nový majitel OI 2003 1,9 TDI PD a prosím o radu ohledně pomalého ohřívání motoru. Při raní jízdě do práce (Pha Prosek-centrum,pořád dolů)ohřeji motor na provozní teplotu až u Vltavy (při teplotě cca 18 stupňů). V zimě to bude znamenat studený odchov a namrzlá skla. Uvažuji o možnosti elektro ohřevu chladicí kapaliny(parkuji v garáži) přes spínací hodiny. Máte prosím někdo zkušenosti s tímto problémem?
-
- 4 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-