2.0 TDi
26 témat v tomto fóru
-
-
-
https://www.skoda-storyboard.com/cs/tiskove-mapy/skoda-kodiaq-rs-tiskova-mapa/motor-kodiaq-rs-pohani-nejvykonnejsi-naftovy-motor-v-historii-znacky-skoda/
-
-
- 11 odpovědí
- 13,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, měl bych dotaz. Mám Škoda KODIAQ 2.0 TDI 110 kW s nájezdem 100 000 km a DPF regeneruje častěji než u mé Škody Octavie 2.0 TDI 110 kW s nájezdem 240 000 km. Provoz aut je podobný, 80% dálnice/okresky, 20% město. Octavie mi regeneruje podle diagnostiky v průměru každých 870 km a Kodiaq každých 280 km. Přijde mi to jako dost značný rozdíl když ještě k tomu započítám nájezdy aut. Podle různých fór jsem dohledal, že regenerace u těchto motorů by měly probíhat každých 500-1000km, 280 km mi přijde hodně málo. Ptám se kvůli tomu, že Kodiaq je ještě v záruce a nerad bych ihned po záruce řešil investice v řádech vyšších desetitisíc. Jinak tankuji do…
-
-
- 21 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den,koupil jsem Kodiaka 2021, 2.0 TDI 110kw -chtěl bych se vás zeptat kde zjistím stav Ad Blue někde v menu? -další otázka kdy dolévat až si řekne nebo mohu kdykoliv?Děkuji za pomoc.
-
-
- 5 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mam takový dotaz. Auto když ráno nastartuji, tak vydává takový chroustaly zvuk. Po zahřátí už neni skoro slyšet. Rozvody jsem dělal před 6000km. Díky za jakékoliv info IMG_8866.mov
-
- 0 odpovědí
- 194 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, plánuji objednání služebního Kodiaqa, vybranou mám variantu 110 kW 2.0 TDI 4x2 DSG Style. Máte někdo upřesnění od jakého data bude ve výrobě nový typ motoru EVO (360Nm místo 340Nm atd.) pro tuto variantu? V tuto chvíli je v katalogu na stránkách Škody (viz příloha) uveden nový motor jen u verze 4x4. Na druhou stranu tam ještě není ani verze 147 kW, která v konfigurátoru už je dávno, takže vím, že to není úplně závazné. Bohužel z konfigurátoru nelze typ motoru vyčíst, udává se jen 2.0 TDI 110 kW, což je pro starý i nový motor stejné. S díky za radu. kodiaq-katalog-2020-06.1c89503bc6d5fc81a43a04114489e89e.…
-
-
- 8 odpovědí
- 11,8tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně překousaného kabelu - vyznačené v modré části, konkrétně žlutý (je to čtyřvodičový kabel v černé bužírce, snad je to na obrázku aspoň trochu dobře znatelné o který se jedná). O jaký kabel se jedná a jak cenově by se mohla pohybovat jeho výměna? Předem děkuji za odpovědi.
-
- 3 odpovědi
- 278 zobrazení
- 1 sledující
-
-
V kolika km se dělají rozvody,mám nyní po koupi auta najeto 80000 km.
-
- 3 odpovědi
- 8,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli se někdo z vás už nesetkal s tímto vrznutím při rozjezdu viz. video. Jde to někde z přední části od motoru a dělá to pouze ráno po studeném startu, pak už ne. Je to 2017 2.0tdi 110kw DSG. Díky za pomoc! edit: Odkaz na video na yt: 81c62fb8-3e18-42f6-9b52-e4a3d64d8be3.mov
-
- 0 odpovědí
- 412 zobrazení
-
-
-
Zdravím, prosím o radu ohledně EGR ventilu. Na palubovce mi svítí kontrolka závady motoru, auto napojil na diagnostiku a hlásí mi chybu kod: P0405 (snímač zpětného vedení výfukových plynů). Auto normálně jede, nepadá do nouzáku, nebliká žhavení nic, jen svítí kontrolka motoru, tak prosím o jakékoliv info zda se s tím někdo setkal. Děkuji Kodiaq 2.0 TDI 140kw
-
- 2 odpovědi
- 833 zobrazení
-
-
V tomto tématu se můžete rozepsat podrobně o spotřebě. Ideální je napsat údaje z PP (průměrná spotřeba, průměrná rychlost, ujetá vzdálenost, doba jízdy - ideálně foto), popsat ujeté trasy a styl jízdy. A nakonec konfrontovat průměrnou spotřebu podle PP s výpočtem podle ujeté vzdálenosti a skutečně načerpaného paliva.
-
-
- 24 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Probíhá testování dvou naftových motorizací pro tento vůz, a během tohoto nebo příštího týdne budu měřit Kodiaq pro Svět motorů. Pokud budete mít zájem o úpravu tohoto vozu, pište sem, či přímo volejte , nebo pište SZ. Výsledky měření pochopitelně zveřejním.
-
-
- 87 odpovědí
- 49,2tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Ahoj všem, rád bych zde požádal o radu. Již cca rok řeším vibrace na volnoběhu a na všech rychlostech (DSG7) pád 1550 ot./min. Řešily se silentbloky motor i převodovka , bez úspěchu, podezřelá jsem dvojhmotu, ta je dle autorizaku 100% v pořádku. Auto Kodiaq najeto nyní najeto 92000km. Teď jsem se podíval na výstřiky ( viz přiložené foto hodnot).Jsem laik, mohl bych tedy poprosit o objasnění těchto hodnot. Děkuji všem.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, je normální, že po cca prvních 2500 km klesne chladící kapalina v nádržce? Stalo se mi to stejné před rokem u nového VW Arteona cca 2 - 3 dcl chladící kapaliny byly přes noc nenávratně pryč. Nikde žádný únik, nikde nic mokrého a od té doby hladina drží. Chci se zeptat jestli se to ještě někomu stalo u těchto 2.0 TDI 147 kw motorů? Děkuji
-
- 5 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, u mého Kodiaqa mi během jízdy vyskočila oranžová spirála, auto spadlo do nouzového režimu, ale už ten den ráno bylo auto nějaké hlučnější, po odjeti cca 80km se stalo právě tohle,odjel sem na parkoviště vypnul motor,znova nastartoval vše ok,za 2 dny jsem. Dojel do servisu na diagnostiku zobrazilo se EGR ventil.zpetneho vedení spalin nepotvrzené,šlo to vymazat . ZA dalších asi 500km,žádná kontrolka nesvítí ale ten hluk je tam pořád může to být např ten chladič co patří k tomu Egr ?nebo to nebude mit s tim nic společného?do servisu jdu za týden, výkon to má,auto topí,jede,ale ten zvuk přijde mi to jako ložisko nebo něco ,servisak mi říkal ze podle zvuku mu to prijd…
-
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nazdarte mám problém s prehrievanim motota ale iba na diaľnici. Do kopca pri zabere motora teplota vystúpi až na 130 stupňov a po ubrati plynu alebo jazdy z kopca znovu klesne na 90 stupnov.Ak máte nejaku radu. Diki
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahojte Na Maxidote mi vyskočilo hlásenie, že chýba chladiaca kvapalina. Keď som sa pozeral, tak je asi 2-3 cm pod MIN ryskou. Chápem, že je teplo. Ale nepozdáva sa mi, že v aute, ktoré má pol roka a najazdených 10 000 km takto ubudla chladiaca kvapalina. Čo je horšie, tak G13 som zatial nenašiel na žiadnej pumpe (prešiel som ich asi 5 v Bratislave). Nalejem tam 1-2 deci destilovanej vody a objednám sa do servisu. Má niekto podobnú skúsenosť? Motor 2.0 TDi.
-
-
- 29 odpovědí
- 31,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Je v pořádku takovéto vypalování filtru pevných částic. Dochází k němu vždy po cca 400 km. Bohužel není žádná kontrolka která by to nějak signalizovala a tak se stává, že dojedu na parkoviště, vypnu motor a vylezu z auta a zjistím, že auto hučí a smrdí a tedy dochází k vypalování ( nevím jestli to stačí nebo ne ). Pokud by bylo nějaké upozornění dalo by se pokračovat v jízdě a filtr vypálit jízdou. Nevím jestli je i to pasivní vypalování dostatečné nebo ne. Denně jezdím cca 50 km ( 25+25 ), o víkendu někdy výlet. Ale i při jízdě po dálnici, pokud motor točí do 2000 otáček, což je na 7 běžné se filtr nevypálil a došlo k tomu opět až na parkovišti. Jak k tomuto přistupujete…
-
-
- 3 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím přátelé, jdu s dotazem, kodiaq 140kW TDI, DSG7, webasto, když je hodně zima tak po startu, když dojedu třeba na křižovatku tak se auto chvěje, když dám N nebo P, tak chvění zmizí, jak dám D tak tam zas je a zmizí až postupně ohřátím... Pak už se to neděje. Až zase třeba druhý den kdy auto vymrzne. Napadá mě dvouhmota ale zase si říkám že ve 128k je na ní skara brzo? Díky za postřehy či stejnou zkušenost 👍
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím vespolek, Při jízdě začala blikat žlutá spirála motor spadl do nouzaku po zastavení a znovu nastartování dobře v chybách uvedeno chyba EGR ventilu nevíte co stim prý se to nějak vypnout ? Díky za případné info👍
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den chtěl jsme se zeptat zda se někdo nesetkal s prskavým zvukem po zastavení trvá to asi 10 vteřin.pripomina to zvuk elektrického oblouku motorizace 2.0 TDI kodiaq rs nájezd 26000 rv 2020 po garančním servisu při koupi 700 km zpětně vše ok Děkuju
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
…
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
S příchodem zimy mám problémy s nastartování studeného motoru. Mám Kodiaq 2.0. TDI 110 kW TSG7 od března 2017. Během léta startování bez jakýchkoliv problémů, v podstatě okamžitě cca 2-3 startovací cykly (škytnutí startéru). Nyní s teplotami pod 5 st. možná i tepleji se projevuje problém s nastartování studeného motoru. Po stisku tlačítka start, stlačeném brzdovém pedálu, nejdříve motor cca proběhne 10 i více startovacích cyklu a teprve potom naskočí. U teplého motoru nebo když je auto v teplé garáži ne to neprojevuje. Vím, že je to diesel a třeba u Octavie s dieselem a standardním klíčkem bylo třeba nejdříve otočit klíčkem, počkat chvíli na zhasnutí k…
-
-
- 37 odpovědí
- 42,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Známý mi říkal, že má u nového KODIAKa 2.0 TSI, 4x4 automat problém s nízkými otáčkami při volnoběhu, kdy se motor téměř dusí. Škodovka prý v posledních letech postupně snižovala otáčky kvůli emisím. Řídící jednotka prý nejde přečipovat, neboť přes eSIM neustále hlásí veškeré zásahy do řídící jednotky do Škodovky. Nějak se mi to nezdá. Co poradíte ?
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-