Přejít na obsah

Motor

Vše o motoru, převodovém ústrojí a výfucích, poruchy, úpravy

203 témat v tomto fóru

1. Favorit škube

• 1 odpověď
    • 3.1k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 1.5k zobrazení
  2. Trhanie v zákrutách

• 1 odpověď
    • 1.8k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 2.2k zobrazení
  3. Sportovní filtr

• 1 odpověď
    • 3.5k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 2.4k zobrazení
  4. Klepání z motoru

• 1 odpověď
    • 2.4k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 2k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 3.7k zobrazení
  5. Hadice

• 1 odpověď
    • 2.1k zobrazení
  6. prehrievanie motora ?

• 1 odpověď
    • 4.9k zobrazení
  7. benzin a voda v oleji

• 1 odpověď
    • 2.8k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 2.9k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 2.8k zobrazení
  8. Dusí se

• 1 odpověď
    • 2.2k zobrazení
  9. Převodovka

• 1 odpověď
    • 2.3k zobrazení
  10. problem s otackami

• 1 odpověď
    • 2.2k zobrazení
  11. ceramizer

• 1 odpověď
    • 3.4k zobrazení
  12. Tlaky vo válcoch

• 1 odpověď
    • 1.9k zobrazení
  13. gufera pod ventylami

• 1 odpověď
    • 2.1k zobrazení
  14. svičky

• 1 odpověď
    • 3k zobrazení
  15. motor se dusí

• 0 odpovědí
    • 5.7k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 4k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.4k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 2.4k zobrazení

• Aktuální příspěvky

• Ahoj všem, potřebuji poradit ohledně chyby (záměny) motorového oleje. Ve vozidle mám motor 2.0 TDI, 110 kw, DFHA, který má specifikaci 504.00 a 507.00, běžně používám olej značky Castrol edge 5W 30 (měním po roce, což odpovídá cca 10.000 km). Při aktuální výměně jsem si, již při dolévání, všiml, že jsem objednal olej jiný, konkrétně značky Castrol edge 5W 40, specifikace 505.00 a 505.01. Můj dotaz tedy zní, zda tento olej mohu v motoru vozidla zanechat s tím, že výměnu budu realizovat, tak jako vždy, po jednom roce a uvedeném nájezdu kilometrů, aniž bych mu způsobil nějakou újmu? Děkuji moc.
    • Robil niekto výmenu origo repro za nejaké lepšie, s tým, že nemenil rádio iba vymenil repro ?   Dvere mám vytlmené a chcelo by to niečo silnejšie, plus by som chcel do kufru dať do miesta rezervy subwoofer, mám to tak v Leone a hrá to veľmi dobre.    Prípadne ak by nestačilo origo rádio je niečo čo by som zapojil medzi rádio a repro s tým, že nebudem upravovať kabeláž ??  proste nejaký zosilňovač aby to utiahlo silnejšie repro.    Pozeral som sety čo majú na ahifi.sk  https://www.ahifi.sk/reproduktory-do-skoda-octavia-iii-set-c-3.html a k tomu subwoofer, prípadne niečo lacnejšie čoby ste odporúčili ?    Chcel by som aby to hralo dosť podobne ako v Leone Sound Systém.
    • Tak to vypadá, že my se staršími auty z 2024 máme s parkováním na dálku smolíka.....
    • u noveho auta by som povedal, ze je dobry interval regeneracie 800 km, na vectre som mal aj 1000 a nikto mi to neveril. s 15 km za pol dna sa to ozve skoro, netreba sa bat   jak se k tomu chovat: ZASADNE nevypinat motor, ked bezi regeneracia  
    • Určitě do toho nechci hrabat, jen mi to prostě vrtá hlavou když tady čtu o problémech s DPF filtry při daleko menším nájezdu a předpokládané životnosti filtru.
  • Vytvořit nový...