Exteriér
Vše co je zvenku - Karoserie, narazniky, designové úpravy, folie atd.
24 témat v tomto fóru
-
Mám otázku ohledně lapačů nečistot na Kamiqa. Od kol je auto hodně zašpiněné na bocích karoserie a přemýšlím o instalaci lapačů. Má někdo zkušenost s montáží a jestli ano, vyřešilo to tento problém?
-
-
- 30 odpovědí
- 18,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Již šest let výroby Kamiqu by mohlo přinést odpověď zda lapače nečistot nechat namontovat na nový vůz ? Vzhled nereším, jen praktické věci.
-
-
- 2 odpovědi
- 275 zobrazení
-
-
Panove, kamiq ma vepredu, na podbezich a v zadu neco jako spojlery. Sede. Potreboval bych to dat do cerne, a resim jestli polep (lepit se bude strecha), nebo to dat lakovat. Nedelal to nekdo..? dik
-
- 4 odpovědi
- 580 zobrazení
-
-
Zdravim panove, vi prosim nekdo, zda je zadni naraznik z faceliftu zamenitelny na predface auto? Face se mi libi o dost vic i kdyz s tim bude tradat otec. dakuju
-
- 0 odpovědí
- 399 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím všechny, o víkendu při jízdě po dálnici mi vysekl kamínek kousek laku na zadních dveřích. Mám dotaz na zkušenější zda to nezačne časem reznout. Úplně se mi to nechce opravovat retušovací tužkou, protože ty výsledky, které jsem viděl u známých, tak nejsou úplně ideální a raději tam nechám oděrku než to nějak nevzhledně vyplňovat tužkou. Jde mi pouze o to zda by to časem nemohlo začít reznout. Hledal jsem i nějaké diskuze na internetu a dočetl jsem se, že karoserie by měla být sama o sobě dostatečně chráněna a nic by to nemělo udělat. Ale každopádně budu rád za každý poznatek a názor. Předem všem děkuji za názory!
-
- 1 odpověď
- 629 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím Kamiqáře, nevíte jak mám sundat kryt vnějšího zpětného zrcátka, někdo mi ho na parkovišti odřel a chci jej jenom sundat a stříknout. Děkuji.
-
- 2 odpovědi
- 742 zobrazení
-
-
Na mojom Kamiqu, ktorý ešte nemá ani rok mám už tretiu sadu stieračov. Jedná sa stále o tú istú závadu. Predný stierač na strane vodiča začne po krátkom čase po výmene zadrhavat v dolnej časti. Prvý vymenený po mesiaci a asi dvoch jazdách v daždi, druhý po pol roku a teraz znova ten istý problém v desiatich mesiacoch. Vadna guma alebo geometria ramienka ? Má ešte niekto podobný problém ?
-
Dobrý den, mám cca dvou a půl roku Kamiqa, teď po dvou a půl letech jsem si častou náhodou všiml, že mi na straně u řidiče nelícuje zadní nárazník na blatník. Skok tam je opravdu malý (řekl bych, že 1 max 2mm). Na druhé straně jsou oba dva díly souběžné. Je možné, že to je již z výroby a když jsem přebíral vůz nový, že jsem si toho nevšiml? Těchto detailů jsem si u nového vozu při přebrání vozu vůbec nevšímal. Případně nenapadá prosím někoho, jak to mohlo vzniknout? Lak v tom místě není nijak poškozený a žádná známka nějaké rány z parkoviště nebo tak tam není vůbec vidět. Pro lepší pochopení přidávám fotogragie včerně znázornění, kd…
-
- 4 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, není tady někdo z Moravskoslezského, nebo Olomouckého kraje, kdo umí vyměnit vnější zpětné zrcátko? Díky za info👍
-
- 0 odpovědí
- 475 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj zadne bocne kufrove skla su lepene a tesnenie okolo su spojene zo sklom alebo je tesneni zvlast ? Dole mi to tesnenie nedolieha . Foto sem dam neskôr .
-
-
Ahoj, zkoušel tu někdo dodělat tu vyjížděcí ochranu hrany dveří? Je to vůbec možné? Na škoda dílech jsem našel (snad správný) mechanismus: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/654837393a-chranic-hrany-dveri-skoda-49609.html i samotnou lištu: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/654837387-ochranna-lista-leva-predni-skoda-43102.html Koukal jsem že díl by měl být i pro Scalu ale ve vlákně na toto téma jsem se nic o možném retorfitu úplně nedozvěděl. A ani na zahraničních fórech jsem se k ničemu kloudnému nedopracoval. Budu rád za jakékoliv info. 🙂
-
- 1 odpověď
- 800 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, riesili ste niekto problém z hmyzom v zadných svetlách na kamiqu ? udajne je na to TPI (ak by niekto mal moze to sem dať čo presne s tým servisi maju robiť) ja som s tým bol v servise povedali že to vyfukali ale doma som si všimol že muchu presunuli len na ine miesto v svetle . Pozeral som aj na inych kamiqoch v servise a v kazdom som videl niečo dokonca aj v inych modeloch .
-
- 2 odpovědi
- 853 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den, všiml jsem si že u některých kamiqu přední blinkry svítí od středu do kraje jenže u mého kamiqa takto blinkry svítí jen v zadu a ve předu blika klasicky, jde nějak v infotainmentu nastavit aby také přední blinkry byli dynamické? Děkuji PS:Kamiq je ve výbavě monte carlo
-
-
- 11 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Čau všichni, mám od 3/24 koupeného ojétého Kamiqa 1.0 tsi DSG 7/2020 s prodlouženou 5 letou zárukou, koupeno v Direct Auto, v 3/23 je po opravě zadní části po nehodě (5. dveře, nárazník, podlaha) - dle prodejce oprava v AS, ale neměli doklad o opravě. Již při koupi měl zamlžené + kapky vody na brzdovém světle na 5. Dveřích. V dubnu letošního roku jsem byl v AS na prohlídce a bylo mi řečeno, že se na to záruka nevztahuje, protože je auto po opravě, a že mám počkat do léta jestli se to vlivem vysokých teplot nevypaří, a když ne tak to vyměnit na vlastní náklady, ale že to je jen estetika jinak ti ničemu nevadí Jak jsem tušil, ani vysoké teploty nepomohli k odpařen…
-
- 8 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Ráno jsem přišel k autu na parkoviště a měl jsem tam takovéhle překvápko: https://postimg.cc/zbDKWcXG Chci to řešit, protože mi to nedá, a tak přemýšlím jak. 1) Přes pojišťovnu. Mám havarijní pojištění, ale se spoluúčastí 10 000, takže se bojím, že by v autorizáku chtěli celý díl vyměnit a já bych navíc platil celou částku. 2) Nechat si to u známého, profi lakýrníka, opravit mnohem rychleji a za mnohem méně. Mám ale prodlouženou pětiletou tovární záruku a bojím se, abych i kvůli takové drobné opravě, která nejde přes autorizák, o ni nepřišel. Máte prosím nějaké zkušenosti? Co byste poradili? Díky!
-
-
- 9 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, řešil jste někdo výměnu předního znaku škoda za celý černý? Jak nejlépe postupovat? Mám nový Kamiq Monte Carlo a nerad bych napáchal víc škody než užitku.
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Již před delší dobou jsem si všiml, že se mi rosí vrchní světlomety, i když je sucho. Máte někdo s tímto problémem také zkušenosti či rady?
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Prosím o radu - vymieňal už niekto žiarovky za LEDky na Kamiq 2022 ? Čumel som na to čierne plastikové assembly a nič ma nenapadá ako sa to otvorí. Ďakujem za pomoc.
-
- 6 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pls, neřešil někdo umístění tahokovu před chladiče proti kamínkům před poškozením.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Pls, neřešil už někdo krytku pro hák výklopné tažného zařízení? Nepasuje tam něco již vyrobené? Díkes a zdare.
-
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, měl bych na Vás dotaz ohledně KamiQa a jeho předních full led světel.. Dle mého názoru je pravé světlo níže než levé a tím se vytváří při jízdě nesymetricky osvětlená vozovka. Vím, že v tématu u OIIIFL se to hodně řešilo a jsou 2 tábory, můj dotaz tedy zní - stačí u uvedeného přizvednout imbusem (případně který je u KamiQa na výšku?) pravý světlomet nebo je potřeba nechat raději udělat komplet ve Škoda servisu? Děkuji
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, jaké máte střešní boxy na svých Kamicích? Přece jen to není moc velké auto. Uvažuji thule FORCE XT L, ale nejsem si jist jak to bude vypadat. Ve velikosti M určitě lepší, ale to už se tam nevlezou lyže. Navíc se mi líbí zamykání, otáčíte madlem a až pak klíčkem. Box budu využívat často na kočárek a bagáž, na lyže jen v zimě. Případně se mi ještě líbí klasika Motion XT L. Má někdo zkušenost se škodováckým boxem? Jak vypadá? Je v pohodě to "obyčejné" zamykání?
-
- 7 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravím a obracím se s dotazem ohledně ošetření laku karoserie. Kamiqa mám rok (barva černá metalíza s perleťovým efektem). Byl jsem nucen několikrát auto umýt v myčce. Na zadních pátých dveřích je vidět jemné poškození laku, předpokládám od rotujících kartáčů. Je to jenom ve vrchní vrstvě laku, žádné hluboké škrábance nebo rýhy to nejsou. Čím ošetřit lak ? Děkuji Sluka
-
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, dnes som na treťom brzdovom svetle objavil praskliny. Praskliny idú lúčovite z dýzy ostrekovača, žiadne mechanické poškodenie dýzy som nezistil. Nie som si vedomý ani žiadneho nárazu od skalky alebo niečo podobné. Fakt nerozumiem ako to mohlo vzniknúť. Vyzerá to skôr ako prasklina spôsobená pnutím alebo vadou materiálu. Myslíte, že to pôjde vyreklamovať v rámci záruky ? Ďakujem pekne za Vaše postrehy. Kamiq, kúpený ako skladovka v 12/2020, (vyrobená v 8/2020 pre španielsky trh). Najazdené má 6 500 km.
-
- 7 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-