Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Nápravy, tlumiče, pružiny, kola...

1. Zahájeno uživatelem sanyo151,

Ahoj lidičky rozhoduji se jake pořídit zimní pneu na Kamiqa mám v merku Continental WinterContact TS 850P 205/50 R17 má někdo zkušenost? a nebo návrh na lepší?

• Pozitivní
    • 25 odpovědí
    • 11,3tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Tiptronic,

Vážení kolegovia mohli by ste tu podeliť so skúsenosťami a dojmami okolo vašich pneumatík ? S akými pneumatikami boli vaše Kamzíky dodané a ako ste s nimi spokojní, prípadne ktoré by ste radšej uprednostnili na vašom vozidle.

3. Zahájeno uživatelem bambus1983,

Zdravím, na konci měsíce si chci objednat Kamiqa 1.5 TSi a zvažuji zda zvolit 18" nebo 17" kola? Má někdo zkušenosti z 18" jaký je jízdní komfort např. ve městě, zda už nejsou moc velké na toto auto? Děkuji za zkušenosti

4. Zahájeno uživatelem sulva,

Návšteva v servise ohledně opotřebování - zvlnění u zadních brzdových kotoučů po ujetí 15 000 km, 10 měsíců od převzetí nového vozidla škoda Kamiq, dopadla nechvalně. Přebírající technik nejdřív tvrdil, že záruka na výměnu vadného dílu je pouze 6 měsíců, potom přihodil, že na brzdové kotouče je 8 měsíců (nevím, kde to vyčetl), a že jsou ty kotouče posmrti. Výsledek byl, že to odmontují a pošlou výrobci k posouzení. Nejsem odborník, ale záruka na pojízdnost u nového auta je 2 roky, přičemž se nevztahuje na spotřební materiál, jako žárovky, stěrače a pod., ale že by se u škody počítali do spotřebáku i brzdové kotoče, které nevydrželi ani 15 000 km?

5. Zahájeno uživatelem civic66,

Ahojte,, systém monitorovania tlaku v pneumatikách funguje na základe zberu dát so snímačov v kolesách alebo sa to dá obísť aj cez ABS systém?

• Negativní
    • 3 odpovědi
    • 473 zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Alma,

Zdravím, nemohl by někdo mrknout jestli je toto OK? Jedná se o pravý zadní podběh a plastový kryt podvozku. Jsem na to přišel při přezouvání kol. V minulosti byl nárazník dole. Ta mezera mě tam nějak nesedí, ale vše venku je slícováné a ty plastové díly na podvozku se posunout nedají.

7. Zahájeno uživatelem marek8953,

Ahojte , za poslednú dobu sa mi ozýva čudní zvuk/vrzganie / pri brzdení pri malej rýchlosti dopredu aj dozadu .Auto má 5500 km , denne sa na ňom jazdí tak že problém by nemal byť . Chcem aj navštíviť servis ale ešte pred tým chcem vedieť či niekto to už neriešil .Ak by niekto mal nejakú skúsenosť nech sa podelí .......Ďakujem

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 6tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Marcelius,

Přátelé ještě jeden dotaz. Koukal jsem se v autosalonu na podvozky Kamiqu a Scaly. Scala má komplet zakrýt podvozek i s kovovým čtverce pod vyfukem u motoru a také zadní náprava je komplet chráněna plastem. Kamiqu vedle chyběla kovová ochrana hned za motorem a zadní náprava byla chráněna jen v místě uchyceni pružin a tlumiču, jinak zbytek (prostřední část nápravy) je bez ochrany. Otakou tady je, to co jsem viděl u Kamiqu je podvozek bez paketu pro špatné cesty? Co tedy tento paket obsahuje.... A jak to že scala je komplet zakrýt a už v základu a Kamiq asi vypadat že ne... Dík všem dopředu za info..

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Aleš Sluka,

Zdravím a přináším další zkušenost s Kamiqem po 4 letech provozu a najetých 54 000 km. V poslední době jsem si všiml, že když motor běží na volnoběh, ozývá se z podvozku u levého zadního kola klepání-zespoda před levým zadním kolem. Jako by něco rezonovalo o podvozek. Slyšet to je zvenku, když auto stojí a motor běží. Za jízdy zevnitř jsem zatím nic nezaregistroval. Auto je po roční prohlídce bez problémů. Nemáte někdo podobnou zkušenost ? Sluka

• 0 odpovědí
    • 989 zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Jawores,

Zdar, Chci se zeptat jestli už někdo řešil dodatečnou montáž tažného a popřípadě jaký typ jste použili? Jestli bajonet nebo pevné a co za tím tahate. Protože jich je nepřeberné množství každé za jinou cenu tak mě zajímá jestli už tím někdo prošel.

11. Zahájeno uživatelem Aleš Sluka,

V rámci jarní prohlídky 23.4.2024 bylo nutné vyměnit zadní brzdové destičky (49 000 km). Nechal jsem vyměnit i přední brzdové destičky. Po výměně při brzdění z vyšší rychlosti přední brzdy jakoby drhnou. Pokud brzdím z nižší rychlosti. nic nedrhne. Zadní destičky mají označení ZF a na předních je označení VW AG. Po kolika km si destičky sednou ? Diky Sluka

• Pozitivní
    • 1 odpověď
    • 1,7tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Aleš Sluka,

Zdravím, v rámci jarní prohlídky 23.4.2024 jsem nechal vyvážit letním kompenty, nasadit je na auto a zároveň zkontrolovat geometrii na Kamiqu (najeto 49.000 km). Pouze na levém předním kole byla malá odchylka ve sbíhavosti. Geometrie byla seřízena na předepsané hodnoty (podle protokolu). Dnes jsem jel trochu delší trasu (než jen ze servisu domů) po dálnici a zdá se mi, že při vyšší rychlosti (cca od 90 km/h) řízení trochu táhne do prava. Je to ale vždy pouze pod plynem. Pokud vyřadím, tak řízení nikam netáhne. Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Pozn.: nevím, jestli byla geometrie seřízena už s nasazenými letními pneumatikami nebo ještě se zimními pneumatikami. …

• 0 odpovědí
    • 826 zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Aleš Sluka,

Zdravím. 10.5.2023 jsem nechal v servisu namontovat nové letní komplety. Na disky byly nové letní pneumatiky nasazeny v únoru 2023 v pneuservisu, kde mi je rovněž vyvážili. Při jízdě s těmito novými letnímu pneumatikami se mi zdálo, že auto táhne doprava. Později se dokonce přidalo i lehké chvění volantu při rychlosti 130 km/h. Objednal jsem se do servisu na kontrolu geometrie, která se 10.5.2023 nedělala. 13.6.2023 jsem byl tedy znovu v servisu, kde zjistili, že nové pneumatiky nebyly správně vyváženy. Byla provedena kontrola geometrie a zjistil se následující problém u záklonu pravého předního kola: hodnota seřízení záklonu by měla být v rozmezí 6 st. 34 min.…

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Robertovoski,

Dobrý Den, po 10000 km mi urobili komplet servis (prej) autorizovaný predajca skody, vsimol som si skvrny na asfaltu, pod kazdym kolem, nevim co delali v servisu , ale mne to znepokojuje, vyzera to ako keby vytekala mozno (prebytočni) brzdova kvapalina , ale skvrny jsou pod vsechny 4 kolama. Nevite co by to mohlo bejt a jesli mam ist nazad do predajne. Dakujem .

• 1 odpověď
    • 638 zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Messiah1980,

Zdravím, mám Kamiq Monte Carlo s černými lakovanými disky. Podařilo se mi jeden trosku škrábnout. Jako kdybych jehlou přejel v jednom paprsku od okraje ke středu. Poradite mi jak to nejlépe ošetřit / zamaskovat? Za měsíc vracím auto leasingové společnosti a snažím se minimalizovat možný doplatek. Děkuji za všechny tipy.

• 1 odpověď
    • 800 zobrazení
  16. Zdravím, teď v zimě mi vždy po stlačení ruční brzdy (zatahuju jen na max. druhý zub, auto stojí na rovině) a při prvním rozjezdu kdyz auto stojí delší dobu venku či v garáži něco lupne od od zadní nápravý, nejspíš teda kola od pravé strany. Jakoby to pravé kolo bylo stále přibržděné a ''odbrzí'' se až při rozjezdu, kdy dojde k onu lupnutí až ráně. V tu chvíli musím šlápnout na plyn a přidat jinak pořád stojím (na rovině) Myslel jsem že tam třeba něco přimrzlo ale dějě se to i kdyz auto stojí ve vyhřívané garáží při teplotě 14 stupnů. Kamiq je jen pár měsíců starý, defakto nové auto, takže nějaké opotřebení mi moc nejde do hlavy (nájezd 9 000km) Motor 1.0 TSI …

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Kamil Staněk,

Žádám o radu. Za deště a mokra kdy je prachovka na homokinetickém kloubu mokrá, tak při rejdu jak je na jedné straně zmáčklá, tak jak se o sebe tře tak to nepříjemně "vrže" za jízdy - pomalá jízda s plným rejdem nejvíce při parkování... Za sucha je klid, takže se jedná opravdu o tu prachovku. Kamiq style 1,5 tsi 10/22. Díky za radu. Servis (snad každý) požaduje nechat auto na zkoušení 🤮

• 1 odpověď
    • 1,2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem roverider,

Ahoj, chtě bych se zeptat na konstrukci zadních brzd kamika s 1,5 tsi DSG. Jak brzd ručka (mám manuální)? Pomocí destiček nebo pomocí separátní bubnové brzdy? a jak brzdí "hill assist"? Neměl by někdo nějaký obrázek, nákres... ideálně z nějakého servisního manuálu. Dík

• 1 odpověď
    • 1,4tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Obigl,

Zdravím všechny, obracím se na Vás s dotazem. Kamiq, rok výroby 22, manuál,motor 1.5 110kw. Za studena, při akceleraci, např. při najíždění na dálnici, nebo jakékoli prudší sešlápnuti plynu, tak se ozývají zvláštní zvuky, takové plechové křupání, cvakání od spodku auta. Po zahřátí auta se však tento jev již neprojevuje...ale druhý den opět když je auto studené tak to samé. Auto v servisu bylo tento týden, nic se nevyřešilo. Budu řešit samozřejmě dále. Nemáte nějaké zkušenosti s tím? Moc díky za případné odpovědi. Hezký den.

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem thomas_b_b,

Ahojte, může někdo kdo má Kamiqa naskenovat z TP povolené rozměry kol? Díky.

21. Zahájeno uživatelem vlad1130,

Zdravím a chci se podělit o dnešní zážitek. Hlídání pneumatik mi nahlásilo pokles tlaku v pravé přední pneumatice, už jsem to měl v létě a měl jsem v gumě kousek kovu, který způsoboval pomalý pokles a po týdnu to nahlásilo. Toto se opakovalo teď a asi po 10 dnech jsem při opakovaném hlášení zajel do pneuservisu. Hledal v gumě hrozně dlouho a nic nenašel, tak poléval vodou kolo z boku a našel místo - je to označeno na ilustrační fotce. Byl jsem z toho tak překvapený, že jsem ani neudělal fotku přímo toho místa. Kdyby mi to někdo vyprávěl, tak ho budu mít za blázna, že vykládá nesmysly. .Gumař říkal, že už to jednou zažil u dodávky, vyřešil to duší a disk s prý po čase…

• 4 odpovědi
    • 6,4tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Aleš Sluka,

Dobrý den, v parkovacím domě v Praze se mi "podařilo" při vyjíždění a zatáčení doprava lehce narazit zadním pravým kolem na betonovou hranu ve výjezdu. Jel jsem na neutrál, tzn., že opravdu krokem. Pravá zadní pneumatika je lehce odřená, žádná boule na ní není. Jinak se nic nestalo, disk je nepoškozen. Jelikož v říjnu 2021 budu v servisu na zimní prohlídce (vč. zimních pneumatik), měl bych nechat udělat goemetrii zadní nápravy ? Geometrii jsem vždy nechával dělat až na jaře po zimním provozu. Díky Sluka

• Pozitivní
    • 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Dodi 15,

Ahoj všichni, již delší dobu snad od nova pozoruji nepříjemný zvuk od zadní nápravy vpravo, projevující se na kostkách nebo po přejetí nerovností a třeba kolejí. Původně jsem myslel, že to jde od rezerva, heveru a příslušenství, ale to jsem vše měl prvně venku a poté i vše vymezil a zvuky pokračují. Dále jsem myslel, jestli nerezonuje podložka RZ, ale tu jsem podlepil a zase vše pokračuje. Potom jsem myslel na ty trubky v pravém zadním podběhu, které jsem dočasně různě vypodložil molitanem a také nic. Tak jsem to zase odstranil. Taky jsem si všiml, že zadní pravý podběh uvnitř z kufru, jak je na něm koberec, tak že je jako ve vzduchu a když na něj zatl…

24. Zahájeno uživatelem Jawores,

Zdar, Mám s kamiqem nájezd 12tis zhruba po 8tis jsem si začal všímat divného zvuku v přední nápravě nejdříve to dělalo jen na levém kole (při vjezdu do výmolů) a teď už to začíná dělat i kolo pravé, když dobře trefim díru nebo při přejezdu kolejí. Zvuk bych přirovnal ke klepnutí kovu, ale promítne se mi ten zvuk až do volantu. Nevím jestli to vysvětluju úplně dobře, ale snad mě někdo pochopí. Ve zkratce 8tis klid poté jedno kolo a teď už i druhé. Spíše mě zaráží že to cítím jako by to vycházelo z volantu. Tak se ptám jestli jsem zas jediný s tímhle problémem nebo už to byl schopen někdo uhádat ve škodě. Diky

25. Zahájeno uživatelem bambus1983,

Ahoj všem, potřebuji radu jaké sněhové řetězy na Kamiqa, rozměr zimáku mám 205/55 R17 a ráfek 6,5J x 17". Má rozměr ráfku nějaký vliv na výběr nebo ne? Mám vybrané tyto řetězy https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/snehove-retezy-pro-vuz-skoda-octavia-iii/p/000091387AK ale ta právě nesedí ten ráfek, mohu je použít nebo ne? Díky za radu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.