Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Interiér

1. Zahájeno uživatelem RadekRV,

Prosím kde je umístěny kabinový filtr Octavia 4 . Dekuji

• 1 odpověď
    • 205 zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Skynet,

Ahoj. Koupil jsem Oktavku z bazaru a kromě x dalších chybějících věcí je vybílená celá výbava v kufru, včetně lékarničky a trojuhelníku. Což o to, tyhle dvě věci vím kde mají být. Ale jinak netuším, co patří do kterých polystyrenových výlisků, které mám teď prázdné. Bude tu prosím někdo tak hodný a vyfotil by mi výbavu u Combi CNG verze, když vyklopí koberce v kufru? Ať mám aspoň představu, co začít postupně dokupovat. Předem moc děkuji!

• 0 odpovědí
    • 216 zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem spartakcz,

Ahoj, mám novou O4combi FL, nejeto cca 3.000 km a začala vrzat loketní opěrka. Vrže hlavně v horní poloze. Nemá někdo podobné zkušenosti? Případně neřešil jste někdo se servisem? Zatím nemám do servisu naplánovánu cestu, tak řeším možnosti a zkušenosti druhých.

4. Zahájeno uživatelem Vendy Mates,

Od začátku mám problém s opěradlem sedadla řidiče, které během jízdy postupně klesá dozadu. Typ sedadla Lounge Suedia/kůže. Auto mám staré 4 měsíce a už jsem byl frustrovaný, že během jízdy musím upravovat sedačku, tak jsem předal auto do OKIMU k záruční opravě se sdělením "máme na to 30 dní". Nechápu, že se nepoučil výrobce sedaček, které tam montují, už se to řešilo u rapida, scaly atd...ta samá závada. Má někdo z vás podobnou závadu u octavie 4 ?

5. Zahájeno uživatelem Hlada91,

Ahoj , nenasel jsem podobne téma. Máte někdo zkušenosti s vrzani kufru při otevirani/zavírání v momentě, kdy na auto svítí a je větší teplo? Nějaké rady? Auto je ještě v záruce, ale se servisem je všechno řešení na x dni... 20250701_161610.mp4

• Pozitivní
    • 5 odpovědí
    • 614 zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem krepelka.lukas,

Mám Octavii 4 facelift 130 let premium liftbacka hledám v kufru takzvané "univerzální fixační elementy", ale nemůžu je nikde najít. Jsou to takové plastové zarážky které se dají zlomit do "L" a vespod mají suchý zip kterým se připevní ke dnu kufru a zafixují třeba krabici, aby necestovala v kufru. V autosalonu i v různých recenzích jsou tyto elementy v bočních přepážkách a vypadnou ven po vymáčknutí tlačítka "cargo". Moje auto ale žádná tlačítka "cargo" nemá, pouze holé plastové přepážky. V manuálu píšou, že ještě můžou být umístěny u rezervy, ale tam také nejsou. Z komunikace s infolinkou Škoda Auto jsem dostal informaci, že "Ve standardní výbavě jsou u všech aktuálně na…

7. Zahájeno uživatelem ghkim,

Čaute, viete mi niekto poradiť ako ,,vylúpnuť" záslepku v kufri, na mieste kde je sklápanie operadiel zadných sedadiel a sklopný hák v kombi. Ja osobne to sklápanie operadiel nemám a mám tam 2 zaslepky v rade. Jednu z nich by som potreboval vybrať (je mi jedno ktorú) na ľavej strane (šoférova strana) Skúšal som aj vybrať osvetlenie kufra a vytlačiť tú záslepku zvnútra, ale nepodarilo sa mi to. Ďakujem za rady.

• Díky
    • 4 odpovědi
    • 1tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Chosee102,

Dobrý den, potřebuju poradit. V prostoru místa pro rezervu se mě stále objevuje voda a jakže dost. Kde by mohl byt problém. Děkuji.

9. Zahájeno uživatelem mir77,

Čau, táta koupil Octávku (2023, TMBAR8NX2RY027603) v nějaký základní výbavě a chtěl by nějakou krytku na držák nápojů, co je mezi řidičem a spolujezdcem. Má očividně nějakou verzi bez roletky, ač se s roletkou dělali. Nemáte někdo návod, jak to vyměnit, ať si udělám obrázek, jestli se do toho pouštět nebo ne? Díky, Míra

10. Zahájeno uživatelem tvincek,

Dobrý den, mám služební Octavii combi style rok 2021 a nelze zevnitř otevřít zadní ani levé ani pravé dveře. Dětská pojistka tam není, je zaslepeno černou krytkou.v nastavení jsem nic nenašel. Díky T.

• 1 odpověď
    • 553 zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem OpelIns1,

Používate túto funkciu? Nevadí vám, že sa musí zapínať pri každom novom naštartovaní auta (mnohým vadí, že musia vypínať štart/stop motora) ?

• Negativní
      • Pozitivní
    • 11 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Marian23,

Zdravím, poradí někdo jak demontovat a zpět namontovat přihrádku spolujezdce? Mám jí dost poškrábanou a rád bych tam dal novou. Stačí nějaké schéma co vše povolit atd. Předem děkuji 😎Octavia 4 liftback

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 4,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem budlik512,

Ahoj. Bohužel se mi podařilo ulomit držák parkovacího lístku na mém stroji. Jelikož je to užitečná věc, tak jsem se objednal nový (číslo 654 867 333) a pustil se do výměny. No není to tak jednoduché, jak to bylo třeba na mé minulé na Fabii III, tak vám tu dám pár poznatků a fotek, jak to vypadá. Nejprve je potřeba odjistit tři spony. Je dobré na to mít nějaké pevné udělátko, protože plastové nářadí se ohybá. Já použil plochý šroubovák. ale opatrně, ať si nepoškodíte pohledové částí krytu sloupku. Každý držák jsem šroubovákem podebral a odjistil. Je potřeba nějaké přenosné světlo, protože je tam blbě vidět a vy nechcete, aby jste si to poničili. POZOR…

14. Zahájeno uživatelem LubosH1,

Na Octavii po facelifte som si vsimol tieto haciky na tej nezmyselnej odkladacej plachte v kufri. Daju sa niekde kupit? Ma niekto cislo dielu? Diky moc.

15. Zahájeno uživatelem spartakcz,

Ahoj, nemáte tip na gumovou vanu do Octavia combi? Všude vidím jen "jako by" gumové (spíše plastové) a případně dle recenzí nesedí rozměry. Díky za tip

16. Zahájeno uživatelem JirikHL,

Ahoj, neřešil někdo chybějící zadní prahové lišty? Docela mě překvapilo že se tam nedávají automaticky. Další překvapení následovalo v eshopu Škoda, když jsem zjistil, že se ani nedají dokoupit. Máte někdo nějaké lišty vzadu?

17. Zahájeno uživatelem Therealpeaper,

Dobrý den mám problém u své octavie takový že jak je stínítko s zrcátkem tka při otevření se ma rozsvítit světýlko a po zavření zhasnout ale svíti neustále i po uzavření neměl někdo ten stejný problém ? Škoda octavia 2021 2.0TDI dsg

• 0 odpovědí
    • 497 zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Chloop,

V manuálu platném od 11/2020 najde ohledně sedaček toto: A v manuálu platném od 06/202 najdete ohledně sedaček toto: Jakmile jsem to objevil, tak mi to bylo podezřelé, protože tohle je známý problém Scal a Octavií. Opěradlo předních sedaček nedrží a samovolně se sklápí. Táta má Scouta a musí sedačku štelovat co tři dny. Poslal jsem teda dotaz k prodejci co to znamená. Dneska mi prodejce volal zpět. Bohužel jsem z toho nebyl nadšený. Skutečně je to tak, že Škodovka odteď považuje samovolný pohyb opěradla za něco co může nastat. Takže pokud půjdete reklamovat nedržící opěradlo sedačku v autě pro které platí manuál od 06/2021, tak b…

19. Zahájeno uživatelem maxo24,

Ahoj, mate sklopne haky v kufu na obou stranach nebo jen na jedne? O3 je mela na obou a prekvapilo me ze O4 je ma jen na jedne strane (vpravo). Diry v pro montaz na druhe strane jsou ocividne videt v kasli i v koberci, tak by mne zajimalo, jeslti davaj uz jen jeden, nebo ve vyrobe na jeden zapomeli :-)

20. Zahájeno uživatelem Mikelanchelo,

Zdravím, má někdo zkusenosti jak vyndat ze stávajícího volantu plaketku? Chci ji vyměnit za černou. Díky Zkoušel jsem pomocí sroubovaku ale jenom sem si tu stávající poškodil.

• 3 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem PTiCA,

Nově uspořádaná přístrojová deska a dvouramenný volant. To jsou jen některé z novinek, které v interiéru nabídne čtvrtá generace bestselleru ŠKODA OCTAVIA. Jeste jedna fotecka z exterieru

22. Zahájeno uživatelem Pela,

Ahoj, chci se zeptat ostatních s liftbackem. Při rychlostech 120 km/h+ slyším od zadních pravých dveří hluk, jako by bylo přiotevřené zadní okno. Nepozorujete to také někdo?

• Líbí se mi
    • 7 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem spartakcz,

Ahoj, objednal jsem celoroční gumové koberce na Octavia 4FL. Bohužel po nasazení koberce u řidiče to vypadá, že je otvor pro ukotvení oproti látkovým posunut cca o centimetr a koberec tak udělá bouli. Navíc ten materiál? Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo to byl jen špatný kus? Případně tip na nějaké lepší (kvalitnější) gumové koberce? Díky.

24. Zahájeno uživatelem Andrews,

Mám tento síťový program, ale nemůžu boha přijít na to k čemu jsou ty plastové části na těch sítích. Tušíte někdo?

25. Zahájeno uživatelem koty88koty,

Ahojte, mám OIV combi sportline 09/23 a byla to skladovka, bohužel bez vyhřívaného volantu. Je problém jej vyměnit za vyhřívaný ? Auto má 5letou záruku, otázka je, zda tím nepadne. Dále jestli lze koupit volant bez airbagu a dát tam z mého volantu. A jestli víte, jaký podvolantový kroužek + elektro svazek. Nebo jestli máte někdo tip kdo to dělá, budu rád. Stejně tak zkušenosti někoho u OIV.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.