Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatní

Co se jinam nehodí a týká se ŠKODA 105, 120, 135 a 136 atd...

1. Zahájeno uživatelem Veloxcz,

Dobrý den scháním rozměry kolébky na škodu 105. Za ty ceny co se prodávají si ji radši vyrobím. Předem děkuji za odpověď.

• 1 odpověď
    • 12tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Jawista,

Sháním díly na 125L. Nevíte někdo o něčem? Jedná se o přední blatníky,prahy,lemy zadních blatníků,přední spojler,asimetrická mřížka chladiče,pravé světlo hranaté,výstuhy prahů. Díky za odpovědi.

• 2 odpovědi
    • 14,3tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Zdenekp3,

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, může být Škoda 130 GL, rok výroby 1986, v původní zachovalém stavu veterán?

• 3 odpovědi
    • 15,4tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem PTiCA,

ŠKODA 105L typ 742 s motorem Turbo Diesel FNM Typová řada 742, známa spíše jako Škoda 105 a 120, se začala vyrábět ve druhé polovině sedmdesátých let, nicméně už ve chvíli, kdy byla uváděna na trh, se jednalo o zastaralou konstrukci, která měla své hluboké kořeny v předchozích modelech Škoda 100/110 a zčásti i 1000 MB. V tehdejších podmínkách byla modernizace výroby či představa, že by politická garnitura uvolnila prostředky pro návrh zcela nového vozu nepředstavitelná věc, což v podstatě stejnou měrou platilo i pro větší technické celky, jako byly motory. Škoda přitom snila o pokrokových agregátech už na přelomu padesátých a šede…

• 0 odpovědí
    • 18,1tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem ilmirec,

Ahojte, pre zberatelov - su k dispozicii dalsie modely Abrex-u, nasiel som v dobrej cene: https://www.peckamodel.sk/produkt/zberatelske-modely/auta/1:43/143abs-701br-skoda-110l-1973-red-peper na rozdiel od Škoda e-shop: https://eshop.skoda-auto.sk/eshop/sk/b2c/historicke-a-sportove-modelyx/škoda-110l-(1973)-1%3A43-000099300bk645x/22/2/24/43/1001 Hladal som tento model niekolko rokov...

6. Zahájeno uživatelem Breburda,

Dobrý den, chci koupit Škodu 105L s propadlou stk. Potřebuji ji převézt z Berouna do Kladna a majitel říkal že ji můžu táhnout na tyči. Na internetu jsem nenašel žádný článek o tom že by se to nesmělo, ale taky jsem nenašel nic o tom, že se to může. Nevyzná se někdo v tom a nemohl by mi říct jestli to teda táhnout můžu nebo ne?

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 16,3tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Dakie,

Ahoj kluci, nevíte kde se dají sehnat náhradní díly na tohodle dědečka? Kamarád shání koberečky do interiéru - komplet jak jsou pod sedačkama... Prahy, lemy, zadní světla - případně jak se pohybujou cenofky, aby ho někde nenatáhly...

• 2 odpovědi
    • 18tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Petr Mik,

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli byste mi neporadili, kde bych mohl v rámci ČR vhodně inzerovat Škodu 105 S, ke které jsem se nedávno dostal, nebo jestli ji hodit do šrotu. Auto už je odhlášeno. Prastrýc ji kupoval jako novou někdy v roce 88, chvilku na ní jezdil a posledních minimálně 20 let je garážovaná. Všechno v ní je původní, neopravované, prakticky nepoužité, auto je samozřejmě pojízdné (zkoušeli jsme cca před rokem), jen nějaká těsnění za tu dobu zetlela a samozřejmě gumy (i když stála na cihlách). Má najeto necelých 14 tisíc km, tak mi je líto ji dávat pryč jenom tak, kdyby se ještě někde mohla předvést Auto je odhlášené. Není ani rezavá....prostě ne…

9. Zahájeno uživatelem fabia10mpi,

Vie mi niekto poradiť ako alebo kde dekódovať staré VIN? VIN v starom formáte 1písmeno+7čísel . Zaujíma ma rok výroby auta(Š 120L) ktoré bolo zošrotované , a ostala mi po ňom len kópia TP . Na ktorej je chybný zápis : 1998 K nemu prišli pravdepodobne pri dovoze z ČR v roku 1998 .

• 13 odpovědí
    • 22,3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Tazik125CZ,

Zdravim skodovaci. mam tady dotaz. Svoji 125 jsem opetovne privedl k zivotu a konecne se zase nadechla.ale mam tu mensi nedostatky ohledne dvou veci: 1ú pod plynem chciiipa. Sehnal jsem karbec ze 105sedra stejne cislo a vsecko. Bohuzel ovsem auto se chova povivne. Za prve-elektromagneticky ventil cvaka kdyz dratek odpojim a prikladam k nemu, ovsem bylo mi receno ze kdyz ho vypojim melo by auto zdechnout nebo alespon bezet v hodne spatnych otackach. Skodovecka ale zije po odpojeni dal jako nezmar. Melo by to udajne souviset s tryskama vsecko,protoze krome ventilo mi skodovka ani nereaguje jakoliv na otacenim volnobeznych sroubku a na benzin a vzduch. I pri plnem dotazeni …

• 0 odpovědí
    • 16,7tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem mtank,

zdravím mám takový problém.dědovi stojí v garaži š125 asi rok 89 najeto 70 000km v původním stavu není na ni vidět koroze pořád stoji v garaži.chtel bych poradit co s autem udělat jestli to ma cenu prodat nebo dát na ekolikvidaci.

12. Zahájeno uživatelem marfan,

Zdravím všetkých, prestalo mi fungovať na tachometri pripočítavanie kilometrov, rýchlosť normálne ukazuje. Mal som tachometer rozobraný a chyba je v takom bielom plastovom koliesku je prasknuté na dvoch miestach, aj keď som ho zlepil tak to vydržalo 5km. Toto sú tie kolieska, ktoré potrebujem. Neviete kde by som ich zohnal ?? Náhodou ich niekto nemá ??

• 2 odpovědi
    • 20,9tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Castor603,

Cau kluci chtel bych od Vas poradit, chci si koupit veterana (original) rapida 136 nebo 130? Mam moznost koupit obe dve varianty, ale nevim pro co se rozhodnout. Poradte pls, diky za vase nazory. Diky moc

• 5 odpovědí
    • 16tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Octavia combi 1964,

Ahoj, mohl by někdo poradit kde najít originál barvu na disky na Škodu 105? díky :-)

• 4 odpovědi
    • 14,8tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem areuratty,

Ahojte klucí. Pokud by byl někdo z vás byl velkej fanda / pokud někdo zná velkého fandu rally vozu Škoda 130RS, dejte mi vědět, dokážu zajistit výrobu od profíků, kterým pomáhají tehdejší hlavy vývoje Škodovky, tudíž prvotřídní TOP práce. Auto je osazeno motorem z Favoritu a neptejte se prosím, proč tam neni origo 130RS motor, samotnej stojí kopec peněz, ale pokud by ho někdo do toho chtěl, neměl by to být po domluvě problém. Cena na dotaz Dotazy a bližší informace přes SZ, díky

• 0 odpovědí
    • 11,5tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Martin35,

Znáte ji někdo? http://auta5p.eu/katalog/skoda/s135_01.htm

• 14 odpovědí
    • 16,6tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem darklord,

tak som pred par tyzdnami zacal tvorit nasledujuci projekt, zatial predkladam demo verziu s plnou funkcnostou akurat sa uz len pracuje na obsahu hlavna stranka: http://rapidka.blackh0le.eu.org/ekatalog/ ukazka #1: http://rapidka.blackh0le.eu.org/ekatalog/?...parts&cat=1 ukazka #2: http://rapidka.blackh0le.eu.org/ekatalog/?...wpart&id=57 pripadne navrhy, komentare a namietky mi piste sem. PS: zhanam seriove cisla karoserie a motoru podla roku vyroby (na stranke mam len do 1987 (pretoze mam katalog '87)). Ak ich niekto mate tak mi to sem poslite budem velmi vdacny (87-90) EDIT: TAK KATALOG JE HOTOVY ESTE DOLADIT DETAILY A MOZEM SA PUSTIT DO DALSIEHO (110R)

• 17 odpovědí
    • 13,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem tonny.p2,

hustokruteprisna kara:) http://www.sportovnivozy.cz/17823-skoda-rapid-professionalni-tuning-vrchlabi

• 11 odpovědí
    • 13,8tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem George Couser,

http://homepage.ntlworld.com/david.akers/chassis.htm http://www.youtube.com/watch?v=zmYHU7bRwFs Tak toto chci. Nic zábavnějšího nenajdete...a adrenalin z vás bude stříkat na všechny strany.

• 4 odpovědi
    • 13,3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem hpmini,

Zdravím Vás, chuť a finanční situace mne donutila pouvažovat o koupi starší škodovky (105,120,125). Předem než tento krok učiním by jsem rád věděl Váš názor. Najezdím měsíčně tak 1000km max. Potřebuji bezúdrřbové "blbuvzdorné" auto, které si šikovný člověk může opravit. Levné náhradní díly a nízkou spotřebu PHM. Toto auto mě láká tím, že se dá cokoliv opravit, upravit, doladit a není na to potřeba více vědomostí než základy strojařiny:). A tak se ptám má to vůbec cenu investovat čas a peníze do takového auta na popojíždění nebo si připlatit třeba za formana:) Vím, že do škodovek se celkem snadno lezlo takže abych se také nemusel bát tam zapomenout peněženku:) Díky…

• 6 odpovědí
    • 10,6tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem machmo,

Zdar hoši, bude pasovat kolébka ze Š. 120 na 130? Předek asi bude stejný, ale zadek bude chtít asi nějakou úpravu. Kolébku budu mít půjčenou, tak nerad dělal do ní velké zásahy. Máte někdo s tím zkušenost?

• 1 odpověď
    • 9,8tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Neználek,

Tak dnes jsem byl představen mému novému miláčkovi ,kolega ho chtěl nechat ekologicky šešrotovat ,ale po dohodě ho jen nechá dočasně vyřadit z evidence a já si ho na jaře (doufám že to už bude v původním stavu)příhlásit na sebe a tady jsou první fotečky.Prozatím jen venek dovnitř jsem se ještě nedostal on neměl u sebe klíčé .Tak že mě není znám ani rok výroby ani typ to vše až v pondělí a tak nějak vypadá.

• 72 odpovědí
    • 52tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem ferda 213,

Zdravím všechny fandy Škodovek Mám doma už asi dva roky odstavenou 120. A až ted mám na ní opravdu čas ,,,chtěl bych do ní dá Motor V8 nebo V6...Hledám pár seriozních lidí který by mi případně poradily,,,nebo případně jen seznámili s problémy ,které se můžou vyskytnout ??? Sem poměrně laik ale docela kutil,a automechanika v rodině máme takže to snad pujde 1.otázka chci si sehnat nějaký motor nevíte,který konkrétně by se tam lepe usazoval a zapojil ????? 2.otázka -převodovka pokud bych nesehnal originál převodovku k danému motoru jak bych to musel řešit Budu moc vděční za každou radu Fandům 120 se omlouvám ,že przním tohle skvělé auto

• 3 odpovědi
    • 12,4tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem dakty,

Zdravím, je mi jasné, že éra 120tek už je pryč, ale mám jednu po dědovi zachovalou a na občasné ježdění v zimě. Ale viděl jsem před pár lety v jedné ukazatel spotřeby. Neví někdo z místních, zda-li se dá ještě třeba někde sehnat? Děkuju

• 2 odpovědi
    • 11,3tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem GeorgeNotor,

dobrý den, nevíte prosím někdo jak vyčistit palivovou nádrž. auto stálo delší dobu venku a v nádrži je nečistota, která každou chvíli ucpe přivod paliva. Nečistota v sítku u AC pumpy se neobjevuje. Zajímá mě jestli existují nějaké účinné chemické přípravky, které by mě mohly toho problému zbavit, popřípadě jak to vyřešit jinak. A jak při čištění postupovat. Za odpovědi předem děkuji.

• 0 odpovědí
    • 12,5tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.