Přejít na obsah

littlewonder

Uživatel
  • Počet příspěvků

    32
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem littlewonder

  1. Taky myslím. Mám najeto 80 tisíc. Holt návštěva servisu bude nevyhnutelná. Stejně už mají zase zadní kotouče dost 😉 tak to vezmu při jednom. Ale 5.3 na sto je pro mě sci-fi. Tak možná na Ečko po okreskách v osmdesáti. A to fakt nejezdím žádnou pilu, spíš využívám setrvačnost. Každopádně vypalování DPF s mým dálkovým cestováním, je po 250 km prostě špatně.
  2. Ahoj, jezdím 140kw 7q DSG předokolka a přijde mi, že to žere neúměrně moc. Měl jsem stejnou konfiguraci s 6q DSG a byl jsem o půl litru až litr níž. Teď ročník 2020, minulej 2016. Dojíždění denně 55 km jedna cesta, 80% dálnice, kde jedu 135 tempomat a mám tam pořád kolem osmi na sto. Žádný město. Na dálnici najíždím s vodou ohřátou na 90, olej kolem 65 stupňů. Nedrtim to než je olej přes 90. Dostat to i na okresce s rychlosti kolem kila pod sedm je téměř nemožný. Jasně je to těžkej krám, kombi, skoro v plný palbě ale to byl ten starej taky. Navíc jsem zaregistroval pravidelnou regeneraci DPF po cca 250 km ( resetuju si denní počitadlo km ) u té 2016 to bylo kolem 500km. Nemůže tam být něco v pr…… ? Nějaká souvislost se spotřebou? Díky za každý tip 😉.
  3. Ahoj, další libůstka.. auto na pět dní odstaveno, po návratu baterka KO. Startovat půl roku staré auto přes kabely je vážně “super”. Nikde nebyl žádný odběr způsobený mnou, kontroloval jsem vše. Asi inteligentní dobíjení.. Navíc to nejde nahrknout hned, musí se to trochu dobít. Zkrátka bezva. Octa 2.0 tdi style plus 2021.
  4. Díky, to je ono.. Asi mi s těma moderníma technologiema ujíždí vlak 🙄😁..
  5. Ahoj, jsem asi tupej, ale jak na infotainmentu Columbus posunu skladbu jinak než držením tlačítka na volantu? Mám na mysli takový ten slider co byl v předchozích verzích. Příklad, dlouhá skladba z USB disku, dlouhá třeba hodinu ( Cimrmani ), chci to posunout, v Supovi 2 i 3 jsem měl možnost potáhnout prstem slider a bylo. Jak to udělám tady? Pls help, v manuálu píšou "Posun v titulu je možný také tahem prstu na časové ose.".. Nevím kdo ty návody píše, ale co tím chtěl básník říct? Pro info, obrazovka infotainmentu je nastavena v základním, továrním vzhledu. Dá se to někde přes ty widgety? Díky.
  6. Já si bohužel změn po aktualizaci všiml. Celý auto v háji, opět chybí spodní lišta na displeji, systém běží jak na 486 procesoru, navigace naběhla po čtyřech kilometrech.. Takže auto opět v servisu, po druhé za dva týdny.. fakt těm servisákům nezávidím, nevědí co s tím.. výborný software..
  7. Čau, mám 2/2021 v podobné konfiguraci. Jediný problém který jsem zatím měl, bylo zmizení ovládání teplot a klimy, tzn. celý ten spodní proužek displeje. Jednou.. Jinak nic. Pomaleji to celé nabíhá, hlavně navigace, zbytek OK. Matrixy fajn, občas problik, nezaregistruje to cyklouše v protisměru, občas horní lampy na kabině náklaďáku když se vynoří za horizontem.. osobně bych šel do tdi, 1.5 mi přišla zdechlá. Krouťák je na moje potřeby důležitější.. Dotazy rád zodpovím.. Asi jsem měl štěstí na kus..
  8. Kolegyně má dva týdny staré auto v servisu, kde nevědí co s tím. Řeší to ŠA. Infotainment padá do zeleného pruhu, na digi budíkách hlášky o nefunkční kde čem, levá strana klima na mrazák, pravá topí na plnej kotel a další srandy... Takže tak. Po roce výroby stejný problémy.. Novější SW nemají, tak neví co tam nahrát 🙄.
  9. Jj, nejdřív cache a storage, pak reinstal, bez úspěchu. Je to shit. Že se nestydí.
  10. Ano, poslední aktualizace aplikace je obzvlášť povedená. Stejný problém na android 10. Jenom černá obrazovka.
  11. A to je která? Nějaké stručné hodnocení? Zajímá mě hlavně noc a čitelnost SPZ. Díky předem..
  12. Jj, ale stejně t furt blbne, stále jsem na android 10 byť mám telefon z programu android one. Verze 11 snad každou chvíli. Tam už by to mělo být nativně, tak uvidíme jestli to bude lepší nebo je to autem..
  13. S android auto je to u mně stejné.. Jak tam je fleška nejde bezdrátově.. Auto je 2/2021.
  14. Ahoj, máte někdo zkušenost s mio mivue j85 wifi 2.5k qhd?
  15. Ahoj, skoro souhlas.. Jen na Spotify není všechno, záleží co našinec poslouchá. Řeším to USB flashkou.. Mě spíš štve ta SIM karta, platit za net pro děcka na cestu tolik je opruz..
  16. To samozřejmě lze, ale k tomu ani nepotřebuju auto 😉. Navíc v případě hotspotu z telefonu musíš nechat mobil v autě i když jdeš jen na pumpě zaplatit ( taky mobilem ). Takže děti offline. Zkrátka to zase v AZNP podělali. Datovou kartu vrátím a budu platit triple za to samý. A "vo tom to je".. Vytahat z koloušků víc peněz i za věci, které se dříve daly řešit zdarma nebo levně přes třetí stranu.. O SD kartě nebo DVD ani nemluvím.. těch 50 giga muziky zase budu muset kopírovat na něco jiného, USB flash disk nebo já nevím.. slot na SD je asi moc drahej.. co bych chtěl za 950 tisíc že..
  17. Díky za info.. To je pro mně velké zklamání. Teď mám 20 giga SIM za 314 korun měsíčně. Proč mají sakra ve škodovce potřebu měnit tyhle věci když fungují. Tak co teda budu vlastně mít za výbavu v balíčku "bezdrátové nabíjení a WiFi". To jako budu jen schopen udělat hotspot z mého mobilu? To by byla mizérie za 6100 Kč.. doufal jsem že to bude jako to mám teď.. Dostanu tam aspoň SD kartu nebo ji ti dementi taky zrušili? A CD nebo DVD?
  18. Ahoj, dotaz k těm datům. Teď mám v Supovi datovou kartu na lokální připojení internetu pro děcka ( těch pár korun mi za klid vážně stojí ). Do OIV jsem si objednal ten paket WiFi a internet, nevím teď jak se to jmenovalo, bude to fungovat stejně? Teď mám v kastlíku slot na simku a vše frčí jak má. Doufám, že to ti experi nezrušili, když už jsem to zaškrtnul.. Bude Columbus plus tenhle paket.. Díky za odpověď.
  19. Kacer1 díky.. To je to co sem chtěl ( teda vlastně nechtěl ) slyšet :-)..
  20. Díky, auto ještě nemám, je objednané.. Edit.. Takže změna je v tom, že eSko nespadne po chvíli zpět do automatu tak jak teď u Supa.. To leccos vysvětluje..
  21. Vždyť to píšu o tom S.. Bylo to přirovnání kvůli pochopení o co mi jde.. Točíš se na tom, ale odpověď na otázku nikde.. Takže.. Jak dám ruční režim v O IV? V Superbu páka do prava, tady?
  22. Třeba když mi ten krám v devadesáti drtí na déčko šestku, tak si i v automatu pádlem před předjížděním podřadím, abych měl "na noze" výkon hned a nečekal než to podřadí dolů. Druhá možnost kopnout do S. Typicky okreska a auto od naproti, sice daleko ale.. Zpět k mojí otázce, jak aktivuju ruční režim ve čtyřce? U mě dám páku do prava a je to..
  23. Ahoj, dotaz pro ty co už jezdí. Mám objednáno TDI 110 s DSG a vrtá mi hlavou jedná věc. U mého současného auta Sup 3 je možnost ručního řazení DSG pádly pod volantem nebo pákou po vychýlení do prava v kompletně ručním režimu..Jak tohle funguje u té kolébky u čtyřky? Podle fotek je tam jen R,N,D/S ale chybí ruční režim. objednal jsem si pádla pod volant a doufám, že mě to nechá řadit stejně jako v Superbu kompletně manuálně a ne jen možnost si odřadit v aut režimu když je motor brutálně podtočenej ( díky VW za 5ku ve městě v padesáti na D ) nebo při předjíždění. Prosím podělte se o zkušenosti. Díky předem.. Snad jsem to popsal aby to bylo k pochopení..
  24. Ahoj, s odstupem ale přece.. Tady je závěr mého trápení se 4x4 od Haldexu.. Za prvé, většina mechaniků v autorizákách jsou totální hovada a neudělají ani to co nafakturujou. Ano, je to známá věc ale pokud člověk bere info od nich jako základní bázi, pak je to na prd.. Nakonec na to přišel kámoš, odborník přes náklaďáky, ale ještě opravář, nikoliv výměnář. Napíchnul to na diagnostiku při jízdě a zjistil z čidel ABS, že se kola na každé nápravě točí jinou rychlostí.. Odchylka byla markantní zejména na rychlosti na 80 Km/h. V řádu procent, nad kilo ale už přes 8 procent. Dedukce - odlišně sjetá kola na nápravách. Kanál - prohození kol, auto najednou místo pozdě, přiřazovalo zadek brzy, bylo jakoby "našponované".. OK, příčina známá, co dál.. Koupil jsem 4 funglovky 18 -tky gumy , bylo po problému. Na chvíli. Po měsíci, max měsíci a půl, opět náznaky.. Jezdím 40K ročně.. Opět telefon na Sixtu. Ano, řídí to jednotka která bere data z ABS čidel, ale má v sobě v algoritmu naprogramovanou max. odchylku otáček jednotlivých náprav. Ta moje byla asi špatně naprogramovaná, bylo by třeba ten limit upravit - zvýšit. Dal mi číslo na borce z Česany, musel jsem mu říct, že jsem od něj, holt známosti. Pán mi řekl, že to přeprogramovat v ČR nelze, tj. nová jednotka ( možná Ferda?? ).. A nebo, což byla moje cesta, každých cca. 6 týdnů až dva měsíce ( s mým nájezdem ) přehodit zadky s předkama, pak je klid.. Takže, největší idioti jsou v autorizákách, kde jsem zaplatil!!! za diagnostiku na válcích "největšímu odborníkovi ve východočeském kraji" ( Porsche HK ), kterej ani nezkontroloval gumy a RPM data z ABS. Takže 2 hardy spojky plus další krámy - vyhozené peníze. To samé ve dvou dalších servisech - bez nálezu, vše OK.. A závěr? Auto jsem prodal na 277KKm, šlapalo jako hodinky, co dva měsíce jsem prohazoval gumy a pohoda. Novému majiteli jsem o tom samozřejmě řekl, nicméně s jeho přístupem "mám to pro manželku kolem komína" :-) pochybuju, že to bude řešit ( chudák mazlík, DPF si užije ).. Teď jezdím v trojce kombi 140KW DSG TDi předokola a s láskou vzpomínám na kvalitní a poctivý interiér dvojky, na pocit robustnosti celého auta, který mi u tý nový "jen zvětšený ovce" prostě chybí a hlavně na sedačky.. Jo a 4x4 fakt už nikdy :-).. Všechno co píšu jsou data která jsem získal od spousty lidí ale samozřejmě nevím zda je vše pravda. Zejména v oblasti elektroniky a ŘJ fakt tápu, takže nevím zda jde o jednotku na haldexu nebo něco dalšího. V případě potřeby jsem k dispozici přes SZ. Tímto všem děkuji za podporu a ať Vám to jezdí..
  25. Kluci moc díky, zkusím a poreferuju. Jestli na to někdy vůbec příjdu, určitě sem napíšu o co šlo.. Sharika zkusím taky..
×
×
  • Vytvořit nový...