Přejít na obsah

HTP 12V

Uživatel
  • Počet příspěvků

    216
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem HTP 12V

  1. Našel jsem na netu, jak vypadá PTC s elektronikou, rozebrané. To by mě zajímalo, co na tom stojí 12 000, šílený. Kdyby to alespoň vyráběli číňani, 2-3 litry bych za to dal. Origo kupovat nebudu, bez toho to netopí úplně špatně, po 2km vlažný vzduch, po 5 km už hřeje krásně, ale dobře si pamatuju, když to fugovalo, jak po 0,5km v -15°C začínalo krásně rozmrzat přední sklo. Nepodařilo se to nějakému kutilovi opravit? Dneska jsem jenom sundal dekly, zkontroloval zasunutí komunikačního konektoru, na silovém přívodu 12V je, takže je to topení v háji.
  2. taky jsem to nedávno řešil. Kontrolka motoru se rozsvítila, na diagnostiku, chyba EGR vymazána, po cca 20km to svítilo zase. Po konzultaci s mechanikem, že vyčištění velice často nepomáhá a nakonec se EGR musí stejně měnit, jsem tam nechal dát nový rovnou, zas taková částka to není. Auto má skoro 200 000km, tak se s nějakou investicí musí počítat. Auto hned neplánuju prodat, tak snad další desetitisíce kilometrů bude od EGR klid.
  3. Přesně tenhle pazvuk se mi taky objevuje, v servisu mi řekli, že je špatný spodní silenblok převodovky. K výměně je potřeba nějaký přípravek, ale ještě to vyměněné nemám, tak nemůžu říct, zda se ten zvuk po výměně ztratil. Hlavně ten pazvuk je slyšet jenom když je mráz nebo kolem nuly, v létě to slyšet není.
  4. Kdybych měl řešit každou prkotinu, tak cpu do auta jenom prachy. Drnčení ventilového bloku-3500kč, cvakání servomotorků climatronicu (prý pomůže vyměnit jen všechny motorky) 15 000kč, občas v podvozku něco zavrže dalších x tisíc, a na něco bych jistě ještě přišel. Na to u ojetiny kašlu, auto musí sloužit mně, ne já jemu. Až to budu prodávat a tři lidi mi řeknou, že to kvůli zadrnčení ventilového bloku nekoupí, tak s tím možná něco udělám. Za ty dva roku už jsem si na to tak zvyknul, že to ani nevnímám.
  5. Zajímalo by mě, jestli nějak zapečetili víčko, měrku oleje a pod. Protože v dnešní době je spousta chytráků, kteří když by se chtěli auta zbavit, tak jsou schopni před odjezdem do servisu tam nalít 0,5-1 litr benzínu a pak si stěžovat, že někde prolíná benzín do oleje. Má to servis nějak zabezpečené?
  6. Já měl ty dorazy úplně rozpadlý, takže bych doporučoval dát nový, když už to bude venku
  7. Hm, tak mi ten xindl taky přestal topit, rok 2006, takže ta dražší :-( Dávat za to osm litrů za novou se mi teda vůbec nechce, jestli to bude tím,jako že asi jo. Uvidíme, co diagnostika, ale nedělám si naděje.
  8. Co si myslíte o udávané spotřebě OIII? Jako příklad uvádím kombinovanou spotřebu OII vs.OIII, jak uvádí výrobce: 1,2TSI-5.7l vs. 4,9l 1,4TSI-6,3l vs.5,3l 1,6TDI-4,5l vs.3,8l 2,0TDI 4,9l vs.4,1l Myslíte, že to bude opravdu takový rozdíl? Jsou nové motory zase trošku líp vylaďěné a spolu s menší hmotností OIII bude taková úspora? A nebo je jenom jiná metodika měření a spotřeba nové OIII bude podobná jako OII? Třeba 1,4TSI v OIII má stejnou kombinovanou spotřebu jako 1,9TDI PD v OII a to se mi moc nezdá. No ale jestli by to byla pravda, tak 1,4TSI by byl můj horký favorit v dalším autě.
  9. No já teda nevím, píšeš že najedeš v týdnu 5km za den a to ještě ne vždy a o víkendu 200km, to dělá nějakých 10 000km za rok. Chceš si koupit auto za 400 000kč, peníze tedy nějaké máš, tak proč při tomhle malém nájezdu řešíš spotřebu a nebo dokonce přestavbu na LPG? Jestli chceš RS kvůli svižnému svezení, tak vem TSI a spotřebu neřeš, jestli chceš ušetřit, tak si nech svojí stávající OII 1,9TDI a nech ji načipovat, pojede to taky slušně a za málo.
  10. Jednou mi to dělal i led, zmrzlý sníh v disku zevnitř, do 90km/h OK, ale na dálnici to byla slušná zbíječka. Ovšem teď se trochu oteplilo, takže tím to asi nebude, jestli to dělá i v posledních dnech. Začal bych převážením kol, stačí když upadne závaží a je to.
  11. ono taky záleží, jakým způsobem se jede. Na dálnici se motor ohřeje hned, ale někde na rovné okresce, kdy jede člověk na pětku 70, tak motor pracuje na malý výkon a tím pádem je i odpadního tepla minimum. V -15°C, což už je hodně velká zima, je klidně možné, že se motor nehřeje ani za delší dobu.
  12. Nemáš náhodou Climatronic? Ten v zimě fouká jenom na skla a když se to trochu ohřeje, tak na nohy, pakliže si teda tlačítkama manuálně nenastavím, kam chci, aby to foukalo.
  13. V návodu tuším k Fabii stálo, že ty údaje na víčku platí pro letní pneu, zimní se mají foukat o 0,2kPa víc. Takže to tak léta dělám.
  14. Už jim v nabídce chybí jenom čipování letadel.... Mám nedůvěru k firmám, které umí všechno, auto bych jim já osobně nesvěřil.
  15. HTP 12V

    Výběr motoru

    Mít cca 400 000kč na Octavku, tak bych rozhodně počkal na trojkovou. Zatím bych koupil něco jetýho (pokud bych auto nutně potřeboval), třeba 3-4roky stará O2 1,9TDI se za rok dva prodá bez většího prodělku a může se koupit O3, ať už nová, jistě tou dobou budou nějaké akce a nebude se muset platit plná cena a nebo jako roční vůz se 4letou zárukou.
  16. ještě by mně zajímala cena té "opravičky" :-)
  17. naplnit klimu a zkusit tu zátku polít vodou, mělo by to tam bublat. Mně to tam taky asi nepatrně uniká, bublinky se tam objevují, ale za rok uteklo jenom 200g z 550g chladiva co je v systému, takže mi to chladilo pořád. Kontrastní látku jsme tam před rokem taky dávali, a není ten únik vidět, patrně to barvivo zůstává ještě někde pod tou zátkou a na povrchu není vidět.
  18. Nevím, jestli jsem měl špatné taky tohle čidlo, ale nějaké mi měnili, diagnostika to taky psala, dalo se nové, chybu už to pak nehlásilo žádnou, ale klima stejně nejela, byl ještě KO kompresor.
  19. Já mám 163 000km. Občas trnu, co se mi při těhle kilometrech přihodí, když to tady člověk sleduje (turbo, zlomená ojnice, a další co se tu probírá), ale jak vidím, tak mám auto teprve těsně po záběhu :-)
  20. Celé jsem to nečetl, ale údaj o spotřebě na dálnici je silně zavádějící. Zaprvé 110km/h (pravděpodobně tachometrových, takže ve skutečnosti tak 105km/h) je jízda spíš mimo město po běžných silnicích a za druhé, Zdice jsou o cca 150m níže než Zličín, takže v průměru jeli z kopce. Taky záleží na směru větru. Aby to mělo vypovídající hodnotu, museli by jet 135km/h tachmetrových do Zdic a zase zpátky na Zličín, ty hodnoty by pak byly úplně jinde.
  21. Referenční moment a referenční výkon tedy znamená výkon a točivý moment před úpravou? Vždycky, kdž jsem viděl nějaké grafy od TDIfuna, tak jsem nevěděl, co to znamená.
  22. nedělajíí to serva Climatronicu? Mě to občas taky cvaká, většinou když mám nastavenou podobnou teplotu uvnitř jako je venku. Když je zima a nebo vedro, tak to necvaká.
  23. Mně to dělá něco podobného, akorát pouze při mrazech, teď to není slyšitelné, musím se nyní opravdu soustředit, abych nějaký pazvuk při zatáčení a současném přidání plynu zaslechl. Měl jsem auto na výměně oleje, tak jsem říkal, aby mi na to mrkli a prý je nějaký nafouklý spodní silenblok převodovky, že bude chtít vyměnit. Zatím ale k výměně nedošlo, tak nemůžu říct určitě, že to tím bylo. Zkus se na to zaměřit.
  24. Mně to připadá, že ve ventilovém bloku ztvrdly nebo vyschly gumičky v těch ventilech. Možná by stačilo do každé té dírky stříknout nepatrně silikonového oleje, aby se ta guma jakoby oživila. Co vy na to? Myslíte, že by to pomohlo, nebo by se ventilový blok mohl poškodit?
  25. Možná že motory 1,4TSI se tolik neprodávají a výrobní linka není tolik vytížená, tak proto je auto dřív. I proto bych řekl, že je na 1,4TSI akce TSI Drive, podpora, aby se tyhle motory prodávaly víc.
×
×
  • Vytvořit nový...