Přejít na obsah

jurášek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jurášek

  1. Ahoj , mám takový problém s columbusem v O2 . Za prvé se poměrně dlouho načítá a vždy začne přehrávat hudbu ze spárovaného telefonu i když jsem před tím měl navolené radio. Mám ještě S2 a tam to columbus nedělá. Za případnou radu předem děkuji. J
  2. Tak to se omlouvám , že plácám kraviny. Ale šlo mne o verzi z yeti fl . Na youtube ta přestavba z yeti fl do octavia 2 fl je. Šlo mne jen o to jestli to někdo zkusil . Rozdíl mezi O2 a O3 chápu , ale když to dávali do yetiny ...?
  3. Taky mám problém z přijmem rádia . Není zde někdo , kdo má zkušenosti s tímto problémem ?
  4. Taky by mne zajímalo zda je to možné. Na youtube jsem viděl video , že to jde. Opravdu zde není nikdo kdo to zkusil ? Díky za odpovědi.
  5. Na AM jsem chytil jen jednu stanici . Ted jsem to zkoušel doma a na FM v poho. Ale při jízdě se naladěné stanice ztrácí nebo chrčí. Ráno jsem nechytal nic ani na dvorku a ted jo.
  6. Zdravím , nevíte někdo , kde ( nejlepe východní čechy ) opravují navi. amundsen. Vše funguje , ale rádio na fm už prakticky nenaladí žádnou stanici max. čr1 ? Anténu jsem už dal zkontrolovat -ok . Moc díky za info.
  7. Tak po dvouměsíčním otravování v servise a zkoušením všeho možného dnes bylo na záruku plato vyměněno za nové. Zatim se to po pár kilometrech jeví jako dobré , ale ůplně 100% to taky není , ale to už bych asi chtěl moc. Asi nakonec stejně dojde k nalepení nějakého semišového těsnění na plasty v kufru. Ale v každém případě výměna plata pomohla.
  8. Na S2 byla sleva 8% , na O3 snad 10 000.- už to nevím ůplně přesně , ale hlavně u S2 máte vše podstatné i u základní verze ( s paketem plus) včetně oněch xenonů. Neměl jsem možnost vyzkoušet xenony u O3 , ale někde jsem četl , že svítí míň než u S2.
  9. Přesně tohle jsme řešili při náběhu výroby O3. Dokonce jsem byl rozhodnutý ji koupit. Stačila ale první zkušenní jízda a všechno bylo jinak. Navenek krásný auto , ale uvnitř ošizený interiér a hlavně ten hluk od zadní nápravy byl šok. Jezdím ještě O2 a tohle byla teda studená sprcha. Pak jsem se jel projet S2 a nebylo co řešit. Navíc můj požadavek byl xenony (jezdím hodně v noci a bez nich už auto nechci) tak ve srovnatelné motorizaci a výbavy vyšel S2 i díky větší slevě lépe. Nakonec jsem koupil S2 2.0 103kw a jsem spokojený. Jen jsem zvědavý , jestli S3 bude lepší než S2 , nebo se vydá cestou úspor jako O3.
  10. jurášek

    Superb III

    Ale přehledný , ergonomicky čistý byl i S2 a přitom se jasně odlišil od O2. Mně osobně chybí ta "nadřazenost" proti O3. Je to jednoduché , přehledné , ale takové "laciné" bez nápadu. Rozhodně nechci tvrdit , že je to ošklivé , ale slibovaná "bomba" se nekoná. A co teprve jak bude vypadat interiér nižších výbav ?
  11. jurášek

    Superb III

    Pro mne je první fotka interieru teda pěkný zklamání. Že bude tak moc podobný O3 jsem tedy nečekal. Alespoň pro mne byl interier S2 proti O2 viditelně o třídu lepší , tak jsem asi doufal v něco víc. Jestli bude i exteriér jen "přifouklá" O3 tak teda alespoň pro mne celkově zklamání. Snad se alespoň nebude tolik šetřit na materiálech jako na O3. No nechám se překvapit naživo , třeba názor změním.
  12. Tak se bohužel můžu připojit . Mám najeto 45 000 a plato v kufru bouchá na každé nerovnosti. Docela mne překvapilo jak velkou boční vůli má. Mám ještě O2 najeto 145000 a tam se plato ani nehne. Byl jsem v autorizovaném servisu a tam se s tím prý ještě nesetkali , tím ovšem nepřekvapili . Rovnou jsem jim řekl , že u auta za 800000.- nehodlám nic podlepovat , přilepovat apod. , no koukali jak když "tlačí kocour" . Po novém roce to tam vezu a pak se zde podělím o řešení.
  13. Měl jsem ten samý problém. Bylo to řešeno odstraněním tmelu a přelakováním celé střechy. Vše v rámci záruky , a to mám 1/2007.
  14. Díky za info , nebyla by pro lepší představu orientační cena ?
  15. Zdravím ,mám dotaz co konkrétně všechno je třeba udělat ( popř. vyměnit). A vypadá to po instalaci jako origo ? Ptal jsem se na to v servisu i známého elektrikáře a všichni tvrdily , že je to drahé a složité. Byla by nějaká bližší info popř. i cena ?
  16. Ahoj , 2.0 TDi 103KW BKD 2007 dle pp 5.5 real 6.0 , ale musím se trochu hlídat.
  17. Podle mne toho Rapid nemá proti O2 moc co nabídnout. Jeho jedinou předností jsou modernější tvary. Rapid je stvořen jako laciný vůz , kdežto O2 ( zvlášť v době svého vzniku ) rozhodně nebyla levná a nebyla zasažena současnou snahou o co největší úspory . O2 byla drahá , ale podle mne tomu odpovídala technika i materiály . Měl jsem možnost projet se vypůjčeným rapidem a za sebe můžu prohlásit , že to proti mojí sedm let staré O2 byla "bída". Spíš si myslím , že rapid má blíž k fabii než k O2. Možná teď po změně nastavení podvozku se to zlepší , nevím nově naladěným rapidem jsem nejel. No v každém případě nevidím důvod proč vyměnit O2 za rapida.
  18. jurášek

    OIII nebo SII

    2/2013 jsem také řešil dilema jestli koupit SII nebo OIII . Zprvu jsem byl rozhodnut pro OIII , ale po zkušebních jízdách (na salonu měli pouze 1.2 TSI a 1.6 TDI ) jsem začal pochybovat . Přišli mi hlučné , zvlášť od zadní nápravy na děravé silnici . Nadšený jsem byl asi jen z brzd , ty mne opravdu překvapily . Je to jen můj subjektivní názor , ale proti mojí stávající OII mne jízda OIII ničím zvlášť nenadchla. Interiér je jistě modernější , ale že by byl proti OII mnohem kvalitnější a hodnotnější to rozhodně nemůžu říct. Prostě OIII je pro mne krásné auto , ale je dost zasaženo snahou o úspory. Ono to , že je v základu o cca 80 000.- levnější než OII ( při uvedení na trh ) se podle mne muselo projevit. Náhodou jsem dostal do ruky akční nabídku pro SII , kde vlastně bylo pro mne vše podstatné ( xenony , dvouzonová klima , výhřev sedaček )již v základní verzi a díky i větší poskytované slevě než na OIII vycházel najednou SII o dost laciněji. A po zkušební jízdě bylo rozhodnuto. Proti OIII jsem si připadal "jako v bavlnce". Navíc mne SII připadl jako mnohem poctivěji a nešizeně udělané auto. Po skoro roce svého rozhodnutí nelituju , jen by mne asi trochu zamotala hlavu OIII RS TDI , která mne přijde jako skvělá nabídka , ale s ní jsem neměl možnost se projet , tak nemohu posoudit. Berte to jako můj názor , zvlášť to srovnání OII a OIII odporuje všem srovnávacím testům v časopisech , tak mne za něj nekamenujte.
  19. Já používám Mogul 5w30 , splňuje normu 507 00 což je nutné pro DPF. A výměnu provádím po 15 000 km nebo po roce. Motoru to jen prospěje. Navíc to cenově není nijak drastické.
  20. Měl jsem obě motorizace ( 2.0 TDI mám dodnes ) , tak snad pár postřehů. 1.9 bere asi o 0.5 l 100/km méně , ovšem při vyšších rychlostech na dálnici se rozdíl stírá. Můj subjektivní názor je , že 2.0 je přeci jen o něco tišší , ale to se asi může lišit kus od kusu. Jedinou závadu co jsem měl u 1.9 bylo to , že začínala kluzat spojka. Než jsem ji stihl vyřešit , tak její život ukončila totální nehoda. U té 2.0 jsem zatím naštěstí nemusel řešit nic . Nespornou výhodou 2.0 je 6 stupňová převodovka a výkonější motor. Citelný rozdíl podle mne ale nastává až ve vysokých rychlostech 160 + . Výhodou 1.9 je přeci jen menší spotřeba (hlavně ve městě a při klidné jízdě ) a cena , která byla v případě koupě nového vozu opravdu velká ( - 60 000kč). Jinak co se týče provozních nákladů , tak zatím to vyšlo nastejno , myšlen servis . Oběma motorizacím je vytýkána hlučnost. Podle mne je to hlavně slyšet venku. Po ohřátí je uvnitř podle mne hluk na přijatelné úrovni. Jezdil jsem i např. P 407 2.2HDI ,je uvnitř přeci jen tišší , ale že by to bylo o tolik , kolik někdy servírujou média se mi nezdá. Ještě si tak vybavuji , že 2.0 je do nástupu turba pocitově línější , ovšem pak ten "kopanec" stojí za to. Podle mne není špatná ani jedna motorizace , ale po zkušenostech bych asi bral 2.0. Jestli máš ještě nějaký dotaz napiš.
  21. Jo a ještě k té údajné rychlosti 227km/h , pokud vím , tak už z výroby má motorizace 1.6TDI CR nastaven omezovač na 190km/h !
  22. 227 km/h a 1.6 TDI CR to nezní důvěryhodně ! Jo takhle 2.0 TDI CR 125kw tak tomu bych věřil. I s 2.0 TDI 103 kw je docela problem se dostat přes 220km/h "tacho".
×
×
  • Vytvořit nový...