Přejít na obsah

Mikas

Uživatel
  • Počet příspěvků

    75
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Mikas

  1. Máte někdo ty polské příčníky? Jaká je zkušenost po letech? Nemáte také někdo eventuálně odkaz na jejich prodej? Neznám jejich název tak nevím kde hledat.
  2. Mikas

    Stabilizátory

    Ahoj, včera jsem zjistil že se mi objevuje zvuk na zadni nápravě u pravého kola. Je to pouze jen na nerovnostech a nebo když vymetu nějakou i třeba menší diru. Zvuk je takový ťukavý jako když se přejede třeba viko od kanálu. Na rovné silnici i v zatáčkách se auto chová naprosto normálně a žádný zvuk se neobjevuje. Nejhorší to asi je na kočičích hlavách. Myslíte si že by to mohl byt stabilizátor nebo něco jiného?
  3. Rez na dveřích Ti určitě také uznají jako oprávněnou reklamaci a opraví Ti to v záruce na karoserii. Ja už mám takhle vyměněné jedny dveře celé a zbylé troje opravené. Někde jsem se dočetl, že se jedná o problém kdy: - kamínky které odletávají od zadních kol směrem k předním se následně odrazí i od těch předních a jak auto jede tak se ty kamínky od předních kol vrací zpět, ale vitr kolem auta je pošle směrem na karoserii (nejčastěji dveře) a tim se tam udělá treba i nepatrna dirka do laku a začne se tvořit koroze. Snad jste to pochopily z toho jak jsem to napsal.
  4. Nemůžu si pomoci, ale k Yetimu se nejvíce hodí originální ALU kola. Viděl jsem plno Yeti s neoriginálními a žádné znich se mi nezalíbili a vubec mu nesluší nějaká sportovní ALU kola.
  5. Ahoj, mě se povedlo 218km/h (z kopce) PRAHA -> LBC Rychlost dle digitálního ukazatele rychlosti. Samozřejmě , že jsem nefotil. Byl jsem rád , že jsem rád. Sám v autě a prázdný kufr. Shell V-power 95.
  6. Tak to by se mi také líbilo. Ale pochybuji že to u Yetiho půjde udělat. Zadní dveře jsou docela težká na otevření a pochybuji že nějaké tlumiče s takovou silou by je dokázaly zvednout. Problém je na začátku kdy je třeba dost zabrat aby šli dveře nahoru, pak už to jede samo.
  7. Ještě doporučuju se podívat kolik stojí náhradní díly. Do budoucna také určitě důležitá věc. U KIA jsou 2x-3x dražší než pro škodovku. Vzhled je individualní, ale zadní část KIE je opravdu děs. Jen se na to chvilku zadívejte. A jinak moderní vzhled u KIE poletí tak 2 roky, pak už bude outfit. Yeti má neutrální vzhled a určitě tak i za pár let se bude stále líbit. Yeti forever.:-)))
  8. asi se to bude řešit celoplošně nebo až pojedeš na garančku. přestavovač my byl vyměněn právě při 1. garančce
  9. http://www.topoleje.cz/shell-helix-ultra-extra-5w-30.html
  10. Samozřejmě jsem se spletl měl jsem namysli 5W-30 Jsem holt je člověk
  11. Také mám 1.8TSi, ale přijde mi divné že to začalo až po garanční prohlídce. Ještě pár týdnu počkám a pak kdyžtak zajedu do servisu.
  12. Já mám také takovou podobnou zkušenost při rozjezdu dopředu. Slyším také sřiiplavý zvuk. Zatim se mi to projevuje na rovině po delším stání. Zdá se mi že to jde ze spojky. Ten zvuk je vždy když pomalu poštím spojku. Během jízdy se zvuk neprojevuje. Mám auto po garanční prohlídce a zvuk se mi začal objevovat cca 1 týden po ní. Během prohlídky mi tam byl vyměněn jeden díl na který ŠKODOVKA svolává postupně všechna auta. Byl to nějaký díl na vačkové hřídelí, tak nevim jestli to může mít spojitost stím.
  13. 2) Dílenská akce: - montáž ochrany proti oděru (netuším na jakém místě) to by vlastně mohlo být proti oděru toho kabelu že ????
  14. Dnes jsem předal Yetiho 4x4 1.8 TSI na 1. garanční prohlídku. (06/2009) Mám taktéž climatronic, ale tuto opravu mi dnes tedy nenaplánovali. (asi se tedy netýká všech) Naopak mi budou provedeny dvě opravy ze strany ŠKODA: NA VOZIDLE NUTNO PROVÉST: 1) Svolávací akce: - přestavovač vačkové hřídele 2) Dílenská akce: - montáž ochrany proti oděru (netuším na jakém místě) Už jste se někdo s těmito opravami setkal a byl pozván ???
  15. Jinak tam dávají většinou origo pneu Continental PremiumContact 2 a ty patří v testech mezi jedny z nejlepších. http://www.pneunet.cz/testy-pneumatik/test-pneu-letni-185-65-15-2010/ Možná by hlučnost snížilo i to kdyby jsi neměl diesel. jestli ho tedy máš. Mám 1,8Tsi na 17" s pneu Dunlop Sport 01 a Yeti je krásně tichý i na to jak je vysoký. Já jsem plně spokojen. Je pravda že při přejezdu nerovností jsou malinko větší rány, ale to je podle mě dáno tužšímy tlumiči, které ale musí být když je auto do terénu. Jinak by to mohlo vyřešit větší profil pneu. takže doporučuju 16" kola s pneu 185/85 http://www.rajpneu.cz/pneumatika-2823000203/YOKOHAMA-G012-105L.php ale ty budou zase trochu hlučnější když jsou do terénu.
  16. Nejméně hlučné jsou podle ADAC testu 2011 tyto: 14" Pirelli Cinturato P1 + Kumho Solus KH17 15" Bridgestone Ecopia EP 150 http://www.nove-pneumatiky.cz/clanky/test-letnich-pneumatik-2011-3/ Testovány byly ale jen 15" a 14" pneumatiky,alle počítám že u 16" to bude podobné. Jinak 17" nejméně hlučná byly v testech roku 2010 tyto: Pirelli Cinturato P7 http://www.pneunet.cz/testy-pneumatik/test-pneu-letni-225-45-17-2010/
  17. Nevim jak Vám ale mě tedy značkový LongLife olej tedy nějak výrazně drahej nepřijde. Shell Helix Ultra 5W-40 1l = cca 150,- http://www.topoleje.cz/shell-helix-ultra-5w-40.html Tak to už fakt nevim co je pro vás drahé
  18. 2.0 TDi 4x4 81kW za 350-370tis?? Trosku divné ne? Nespletl jsi se? 4x4 seženes roční nejlevněji tak za 430tis v Active, A myslim že ani 2 roky stareho (asi spis k sehnani az tak v Červnu) Yetiho 4x4 neseženeš pod 400tis.
  19. tak snad na po 28 se mi to povede http://www.sdilej.net/pm-213025964493.html
  20. Tak už mám také přezuto. viz avatar Nakonec se mi povedlo sehnat sadu kol 17" Annapurna + pneu Dunlop Sport 225/50 za 13.000,- Kola jsou v TOP STAVU. No neberte to za ty prachy.
  21. A jel jsem na palivo OMV: Verva 100
  22. Dnes cesta: Liberec - Hradec (jen řidič a prázný kufr) Cesta tam 98km Doba jízdy 1h20m Průměrná rychlost 79km/h Spotřeba 6,4 Cesta zpět: Hradec - Liberec (jen řidič+naložený kufr cca 80kg) trvala déle 1h30m Spotřeba 7,5 Spotřeba průměrně tedy: cca 6,9 Jízda podle předpisů. Občas zkouška dynamiky při předjíždění kaminonů.
  23. Na technickou v zimě jsem jezdil kdysi se satrou Fabii. Na léto jsem tam měl totiž 15" z Octavie. A podle techničáku ani 15" jsem tam nemohl mít. Tak jsem raději na 14" zimních a byl klid. Jinak na Yetika kola vyřešena. Jdu do ALU 17" Annapurna ET45 s pneu 225/50. Tak to snad bude vypadat COOL. P.S. jinak všem díky za rady.
  24. Teď jde o to, jaké ET zvolit když ne třeba ET45. Myslíte, že by šli třeba ET54 z Octavie? Nevadilo by to? A co ET35? Co by asi řekli třeba na technické kontrole? Mohl by to být problém? Mám totiž vyhlédlá kola ale s ET54, tak nevim jeslti ano nebo ne. Doporučte
×
×
  • Vytvořit nový...