Přejít na obsah

charlie_s

Uživatel
  • Počet příspěvků

    59
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem charlie_s

  1. Normální rada je nevytáčet motor , zvláště studený, na maximum. Tady máš 6 rychlostí a nápovědu k řazení a mimo dálnici se při dodržování rychlostních limitů nedostaneš přes 2200 ot., na dálnici 3100. No a po prvních 1500km už šlapej na plyn jak chceš, hlavně nekoukej na momentální spotřebu , bo tě klepne.
  2. Myslí firemní znaky vpředu a vzadu, kdy se tady objevily stížnosti na vyblednutí do pár měsíců po koupi. Pokud budeš hledat v diskuzích, najdeš.
  3. Ve zprávě VW je něco ve smyslu "jeden z dodavatelů použil trubky , které po zpracování mají rýhy. Při určitých otáčkách dochází k rezonanci přívodních trubek a může dojít v rýhách k porušení jejich těsnosti.... " . Z dalšího textu leze , že servisní zásah je max. na 1 hod. a má odstranit možnost rezonance. Osobně jsem měl představu úchytu/rozpěrky na vedení. Zmiňované gumové závaží řeší vibrace.
  4. Hloupá doplňující otázka - to hučení je za jízdy ? Dá se určit směr odkud přichází?
  5. Mám stejný názor jako hopa26. Co se týká cenové hladiny, doporučuji otomoto. Naklikáte si jaké auto hledáte (tzn. svoje k prodeji) a inzeráty, které filtr vybere stačí projít a sledovat ceny. Pravdou je, že člověk musí otevírat celý inzerát, protože Áčka a Autoesa uvádí hlavní cenu při koupi na leasing a až na konci je napsáno "..při platbě v hotovosti x tis. Kč" a obvykle je to o 20kKč více. Nebudu asi daleko od pravdy, když si tipnu cenu 55tis + - 7tis . Takže, jestli můžu poradit už teď rozhoďte sítě do okolí na případné zájemce. Když nenajdete kupce sám, volte jistotu protiúčtu, přece jenom to na jaře bude F I. 12 let stará.
  6. A ještě jednou. Nebyl jsem si jist jestli jsem fotku dal k autu, ale fotka kufru a vanou tam je hned z kraje (sekce Můj Yeti, stránka 2).
  7. Mám originál gumovou vložku (vana bych tomu neříkal) z příslušenství Škoda. Bohužel provedení pro kufr bez rezervy. Vpředu i vzadu v kufru kousek přebývá, ale funguje. Vlastní vahou drží a nejezdí, věci v kufru po gumě nekloužou. Výhodou je ohebnost při braní věcí z bočních schránek okolo rezervy.
  8. Neber to, co jsem napsal, doslova. V reálu "nastartuju a jedu" vypadá takhle : Auto mám v nevytápěné garáži (teplota o cca 5 stupńů vyšší než venku). Vlezu do auta, nastartuji a měním proudění vzduchu z pozice na nohy na čelní sklo. Pak vykličkuji z garáže a dvora před dům. Vylezu, motor běží a jdu zavřít vrata u garáže a u domu. Nasedám a pomalu odjíždím. Takže je to stejně 3-5 minut běhu motoru v podstatě na volnoběh. A mimo téma - na 2 a volnoběh Yeti jede skoro 20km (u studeného motoru nepoužívám).
  9. 1) lapače nečistot vpředu i vzadu - ponechat 2) mlhovky - záleží jak často se s mlhou na silnici člověk potkává. Byl jsem překvapen, že i z takové výšky proti vozovce jsou mlhovky na Yetim funkční. S běžnými světlomety +mlhovkami "to konečně pořádně svítí". 3) gumový koberec do kufru - nekoukal jsem v poslední době do konfigurátoru, takže si ověřte zda je na výběr ze 2 variant. Jestli tam je stále jenom jeden koberec, tak to je varianta pro vozy bez rezervy. Objednal jsem si takhle s autem, jezdím s tím. ale není to ono.Na vapol-tečka-cz v sekci univerzální doplňky jsem našel neorigo vany pro obě verze. Uvažuju o koupi, asi Yetimu k Vánocům .
  10. charlie_s

    Zajímavá videa

    To poslední video je podle plochy a budov v pozadí zřejmě z přípravy výstavy Domov a Teplo/4 dny se záchranáři/... počátkem září na výstavišti v Lysé nad Labem. Součástí programu je každý rok soutěž hasičů ve vyprošťování osob z vozidel po havárii na čas. Podle začátku videa už auto bylo trefené na pravý předek (je tam guma na plecháči, zbytek na litých discích). Jako majitele Yetiho mě potěšila odolnost auta. Je vidět , jak odolává hrubé síle a že to je festovní auto.
  11. charlie_s

    Tuning

    Ten přední nerez rám vypadá jako stojan pod přední kolo na motorku. Osobně bych neměl odvahu si na auto takový "odšťavňovač chodců" namontovat.
  12. Síťky jsem dostal v základní výbavě (byla to tuším kombinace s rezervním kolem). Nepoužívám je, protože jsem si zvykl na vlastní "bedýnkový program" už z předchozího auta. Vozím plastovou skládací bedýnku (cena cca 50Kč/kus) do které se vejdou běžné věci. Když je potřeba , přidám druhou. Složené zabírají minimum místa.
  13. Na jízdy do 13km považuji diesel za zvěrstvo. Soused má O1 1,9 D , jezdí do práce 10km a v zimě mu běží motor 15 minut na dvoře než ráno vyjede. Mám 1,4 TSI a nastartuju a jedu. Ohřátí motoru na 90 trvá tak 4-5km, topí po cca 2km. Je to dáno rozsahem chladící soustavy a její složitostí. Na foru tu někde visí manuál k 1,2 i 1,4 a je to zajímavé čtení (různé teploty bloku a hlavy). Za sebe souhlasím s kolegy , kteří jsou pro benzín. Jestli chceš spořit , kup 1,2 (žere míň). Jestli chceš trochu výkonu do rezervy běž do 1,4. Na spotřebu se neptej, záměrně jsem nechtěl počítač. Prostě si užívám jízdu a čas od času tankuji. Yeti forever !
  14. charlie_s

    Pozdrav

    Aby rozhodování nebylo tak jednoduché, co do návrhu výše uvedeného doplnit před srdíčko to obligátní " I " a udělat z toho samolepku, která by se lepila na zadní dveře před nápis YETI ?
  15. Sežeň si kus polystyrenu, který bude vyšší než je kryt na ostřikovači zadního stěrače. V garáži opatrně otevřeš 5. dveře, na hranu položíš polystyren a necháš opřít o strop. No a můžeš pracovat až do pondělního rána v kuse.
  16. Plachty bych se nebál. Řešil bych nákupem normální zakrývací plachty s oky - rozměr 4x 6m (cena do 200kč) . Před dovolenou rozbalit, vyzkoušet, jak jde přes oka uchytit na příčníky. Ty otvory. které nepoužiješ přelepit textilní páskou aby oka nedrhla o auto. Na zatížení mám vyzkoušeny PEt lahve naplněné vodou z jedné strany a z druhé se dá z přesahu (2,5 m šíře - odhaduji) udělat zastínění nad stolek, třeba.
  17. Koukám, že maj kluci rádio aftermarket. Jen ta montáž je nějaká divná .
  18. Ono topení asi nabíhá pomaleji kvůli rozdílným teplotám na které jsou nastaveny termostaty bloku motoru a hlavy. Vypozoroval jsem, že náběh teploty chladící kapaliny není lineární na 90 st.C ,má to delší pauzu okolo 75st.
  19. 1. mám pochybnost, že by se 1,4 v provedení 4x4 někdy v budoucnu vyráběla 2. jestli jezdíš většinu cest do 10 km, není TDI nejlepší volba 3. jestli máš zdroj nafty za cenu o 10 kč/l nižší než u pumpy , zapomeň na bod 2 4. co si vybereš a zaplatíš, tím budeš jezdit 5. Yeti je vždy dobrá volba
  20. Přehlídnul jsi tu značku , už nešlo zabrzdit ani uhnout a nebo náledí ?
  21. Je to paranoia. Ke značení alu disků bych viděl řešení v laserovém gravírování. Co jsem viděl je výška předmětu omezena na 200mm.
  22. Nevím nakolik izolace utlumí hluk motoru. Jde mi o to, že se utlumí plechový zvuk při zavírání kapoty a omezí se prostup tepla nahoru.
  23. Problém výška vjezdu do garáže vs. standartní anténa Škoda jsem řešil také. Link na prodejce kratší je někde tady na foru, objednával jsem podle toho. Fotka krátké antény na autě je v sekci Můj Yeti. Je to typ Náhradní anténa gumová 15cm pro vozy Škoda - cena byla 100 anténa + 100 poštovné. Jinak nabídka tuningových náhradních dílů je veliká, měl jsem dilema jestli nejít do kovových s délkou do 10 cm. Nakonec jsem si řekl, že případná krádež téhle antény tolik bolet nebude.
  24. Děkuji všem za informace. Vypadá to , že 1,2 a 1,4 vyrobené po celozávodní dovolené 2010 už izolaci nemají. Zbylé motorizace ano. Ze zimního provozu mám zkušenost, že sníh na přední kapotě taje před očima. Neuvažoval někdo o dodatečném pořízení izolace? Originál nebo vlastní výroba z tlumícího materiálu ? Co myslíte ?
×
×
  • Vytvořit nový...