Přejít na obsah

McMatej

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 870
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Příspěvky zveřejnil McMatej

  1. Shrňme si "fakta". Silnice o třech pruzích v jednom směru jízdy, levý a prostřední pruh je plný aut. V pravém pruhu, například pruh pro pomalá vozidla (stoupací pruh) je volný. Jedu v pravém pruhu, dojedu vozidlo v prostředním pruhu. Zákon definuje souběžnou jízdu jako stav, kdy se vytvoří souvislé proudy vozidel, (neříká, že to musí být v pruhu před tebou), což je splněno plným levým a středním pruhem. A dále, že rychlost jízdy je ovlivněna vozidly přede mnou, což je splněno vozidlem v prostředním pruhu. V tomto případě se jedná o souběžnou jízdu a nepovažuje se za předjíždění, když jedou vozidla v jednom pruhu rychleji než v druhém. Tak praví zákon. 
    https://businesscenter.podnikatel.cz/pravo/zakony/silnicni-provoz/cele-zneni/ § 12, Jízda v jízdních pruzích, odstavec (3)

    • Líbí se mi 1
  2. Jde o to, co je to souběžná jízda. Formulace "..... řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním,....", to platí i pro vozidlo jedoucí v jiném (prostředním nebo levém) pruhu, ale předemnou? "Podjet" bych ho neměl, takže moje rychlost závisí na jeho rychlosti a pak je ale splněna podmínka pro souběžnou jízdu a podjet ho můžu. 

  3. Já bych řekl, že se 3x nepovedlo zapálit směs ve válci. Otázka je, za jak je to dlouho, takže smazat chyby a po týdnu ježdění se podívat znova. Ale 3x není žádné drámo. Jak staré jsou svíčky?? 

  4. před 1 hodinou, milan353 napsal:

    Pozri obrazok na prvej strane druhy alebo treti prispevok

    Ok, dík, já hledal "https".

     

    Ale stejně, v dokumentu se píše, že je nutné natočení směrem k výfukovým ventilům, kde díky plynům proudícím DOVNITŘ ..... Cítím v tom drobný rozpor.

     

    A ty termografické obrázky se mně nějak nezdají. Pokud je na prvním obrázku žlutá teplejší, tak by směrem k místu, kde je oblouček přivařený a to znamená chladnější, měla být červená barva. A ta tam jaksi úplně schází. https://m.tzb-info.cz/tepelne-izolace/6660-termovize

  5. A já si ještě dovolím doplnit, že ani protiotěrové vlastnosti "starého" oleje nejsou špatné, paradoxně jsou u některých olejů lepší než u nových.

     

    cituji: 
    Navíc se zdá, že polární látky v oleji vzniklé oxidačními a nitračními změnami mají na mazivost oleje pozitivní
    vliv. Plocha otěrové stopy byla v případě použitých olejů přibližně o 25% menší než u olejů nových.

     

    viz test olejů v příloze Mazivostní a protiotěrové vlastnosti motorových olejů.pdf

    • Díky 1
    • Pozitivní 2
  6. Tak to nevypadá tak špatně. Nepsal si o výměně svíček, ale to snad je základ. Tak hlavně aby to nebyl moribundus. Umí zazlobit i snímač otáček (na převodovce nad setrvačníkem), stačí když je zašpiněný, chytá se na něj magnetický prach. Chtělo by to nějakou diagnostiku.

  7. před 7 hodinami, prknapav napsal:

    Při zahájení provozu se dobijela tak na 12,7 - 12,6. Nyní ji již nedobiju více než na 12,44 a dobíječka již svítí zeleně. Používám švedskou dobíječku, udajně jednu z těch lepších na našem trhu.

    Jestli by nebylo lepší použít nějakou hloupou nabíječku, která se nebude vypínat, když si vzpomene. 😉

  8. Nejlepší jsou závady, které se projevují jen někdy. 🙂 Ta spínačka by to mohla být, protože tam nic jiného není. Asi jsi zdatný kutil, tak na drát ze spínačky k cívce startéru přibastli paralelně tlačítkový spínač, druhý drát z tlačítka na +12 V a když to zazlobí spínačka, zkus startovat tlačítkem.

  9. A co to "po instalatérsku" pojistit teflonovou páskou na závitu??? A nebo těsnicí kroužek natřít těsnicím tmelem na motory??? Možnosti jsou .....

     

    Blbý je, že to, že to "teče" zjistíš, až když tam naleješ olej a já bych kvůli tomu olej nevypouštěl. 😉

×
×
  • Vytvořit nový...