Přejít na obsah

Abstinent

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Abstinent

  1. Hurec : Díky za reakci. Popis chyby jsem našel,ale jinde ( měla by to být přední ls před katem ) Podle DP a mých možností jsem provedl proměření odporu ls-0 ohm,do sondy proud jde v hodnotách dle DP,ověření proměřením odporu zadní sondy- odpor 4,8 ohm,proud také dle hodnot v DP,takže to nejspíš bude přední ls,objednána,dnes bych ji měl mít doma,tak namontuji a udělám pak diag.
  2. Tak mě ta diag. vyhodila toto obr. 1 VAG 409 , obr. 2 VAG ihr 304.. Nemá/neví někdo info co říká VIS. Díky
  3. Tak dorazil tento kabel diagnostika-obd2-kkline-usb,je u něho i tištěný návod v čeětině i s obr.,CD-ROM na kterém jsou ovladače,VAG-COM 304 CZ a VAG-COM 311 ENG. Při instalaci kabelu se na PC s W8 a výš ovladače stáhnou z netu a instalují automaticky ( u mě W10 ),samo si to nastavilo/přiřadilo COM-port. Odpoledne vyzkouším.
  4. Zdravím. Dneska jsem byl na STK a při měření emisí vyhodilo chybu P0031-nefunkční vyhřívání sondy,hodnoty emisí v normě.Která sonda ( před/za katem ) to je mě neřekl/nemohl zjistit. Test lambda sond - nízký počet zvlnění. Viz foto. Motor 1,4 16V 59kW BUD viz podpis,nájezd 222785 km Za kat patří sonda 036906262D , před kat patří sonda 036906262AA . Na diagnostiku se dostanu možná zítra nebo po neděli. Tak se chci zeptat jestli někdo neví jestli mají obě sondy vyhřívání nebo jenom jedna/která ( před/za katem ) ? Díky. A ještě se chci zeptat,jak je na tom s funkčností tento kkl kabel ? Bude k tomu VAG 304. http://www.mtaplus.cz/autodiagnostika-vag-audi-skoda-seat-volkswagen-vw/35-diagnostika-obd2-kkline-usb.html
  5. Mě před vyčištěním klapky PP ukazoval 0,8l někdy to skočilo na 0,7l,většinou 0,8l,po vyčištění klapky po zahřátí i v zimě se ustálí na 0,7l. V podstatě je to jedno,při době kdy motor bží na volnoběh ten rozdíl je tak malej,že to nepoznáš jestli bere 0,8 nebo 0,7l . Jo kdyby byl rozdíl třeba 0,5l a víc tak to už poznáš,ale pak je něco špatně a mělo by se to řešit. Takže sledovat spotřebu na volmoběh,jestli to bere 0,7 nebo 0,8 nemá cenu. Kdyby to bralo o hodně víc tak bys to nejspíš poznal i na chodu motoru apod.
  6. tomakecTD: na uložto.cz je DP na všechny motory aod začátku výroby až po motor 1,4 16 V 59 kW kod BUD,stáhnout,nastudovat,vyměnit.Jinak,místo aretačního přípravku stačí 2 8mičky šrouby vhodné délky.Někde tu je i celkem sluěnej popis jak nato v domácích podmínkách.
  7. Takže zakoupen olej: http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/3-1-Oleje-a-maziva-SUNOCO/9-2-Synteticke-oleje/5/46-Sunoco-SYNTURO-GOLD-5W-40-5L filtr: http://www.motointegrator.cz/produkty/6627-olejovy-filtr-knecht-oc295 svíčky: http://zapalovaci-svicky.heureka.cz/brisk-zapalovaci-svicka-brisk-extra-br-dox15le-1/ Po výměně nafotím,popíšu stav svíček,oleje,filtru+rozborka filtru( zjištění konstrukce filtru )
  8. Máte někdo zkušenosti s číštěním/dezinfekcí klimatizace ozonem?Mě klima trochu smrdí jenom po vypnutí než se to vyvětrá/vyschne,vypínám před dojezdem cca 5 min. Dík.
  9. Abstinent

    Fabia III

    Nevím jak testují Škodovky,ale VW se testuje takto http://www.youtube.com/watch?v=XMoDdR7GaTY To je asponˇpožádný testování.
  10. George_rider: Tak jak,zkoušel jsi ten přípravek na hydroštely? Jinak,mě už taky začal klepat-specifikuji.-najeto celkem 200 085 km,od výměny oleje cca 1000 km Po nastartování ( ráno,druhý den,když startuji během dne vícekrát,tak už nic )silnější zaklepání cca max 5s,pak už není slyšet. Př identifikaci odkud klepání vychází,jsem vzal dřevěnou násadu od kladiva a přikládal rúzně na motor přibližně v místech odkud se klep ozýval a uchem posluchal ( tzv.dřevěný endoskop ) a zjistil jsem,že klepání se ozývá z víka ventilů,ale jenom z uložení vačkové hřídele výfuk.ventilů u 1ho válce ( 1 od rozvodu ) a je slyšet po nastartování normálně uchem a po pár sec. už jenom přes tu násadu.Tak jsem posluchal i jiná místa víka ventilů a jde to slabě slyšet ( přes násadu ) i na uložení vačk. hř. sacích ventilů 4ho válce ( poslední )Tak si myslím,že to jsou snad jenom hydroštely. Setkal jste se s tím už někdo: Dodatek-poslední výměna byla v http://www.autopodbaba.cz/.Tak jsem tam a zjištˇoval jakej olej dali do motoru?-odpovědˇtechnika 10w40,povídám jakou značku-odpovědˇCastrol,nic víc sem se o tom oleji nedozvěděl.Resumé je ,že mám v motoru olej do Castro¨'l-u,ale jakou specifikaci to nevím,tak asik si otevřu stránku s oleji Castrol 10w40 a budu losovat,třeba se trefím.
  11. Takže oživím staré téma. Myslím,že tato informace někomu určitě odpoví na to,proč měnit chladící kapalinu. Jinak výsledky testu jsou dosti alarmující. http://www.auto.cz/test-chladicich-kapalin-g12-musi-vic-nez-nemrznout-78004
  12. djstudio: Kuk tady-http://www.zbozi.cz/vyrobek/zapalovaci-svicka-2397-ngk-bkur6et-10/?seradit=nejlevnejsi
  13. Já sem minulej tejden dělal rozvody ( 1,4 16 v 59 kW BUD ) a když sem vymontil starou pumpu,tak na řemenici je tuším vyražený VW.ale nejsem si jistej,až budu doma tak se podívám.Jinak pumpa už trošku pouštěla chladící kapalinu,ložiska O.K.,najeto 199000 km,jo a má kovovou vrtuli Dával jsem sadu HEPU,jsou v ní řemeny Contitech,kladky INA,pumpa Hepu.no a hlavní důvod pro sadu HEPU byl ten,že prodejce mi řekl,že u originálních sad se může objevit pokaždý jiná pumpa.
  14. Vín to ze dvou důvdů:1- v místě uchycení byl blok motoru znatelně čistší ( otisk držáku,čistší vnitřek díry/závit ) 2-v nabídce některých prodejců jso 2 sady rozvodů na motory s kodem BUD,jedna s držákem a jedna bez a rozděleny dle VINka.http://autodily.mjauto.cz/skoda/fabia-combi-6y5/1-4-16v_59/rozvody-a-kladky/CONTICT957WP1.html nebo http://autodily.mjauto.cz/skoda/fabia-combi-6y5/1-4-16v_59/rozvody-a-kladky/CONTICT957WP3.html Pro moje ato má být sada s držákem
  15. Šlo to v pohodě,stáhl jsem si DP na motory 1,4 16 v ( je tam i motor BUD 59 kW ).Klíč na řemenici jsem si vyrobil taky,tady vedle nás je kovovýroba( regály apod. )a v kontejneru kam vyhazují zbytky je matroše dost-pásovina,plechy apod.
  16. Takže mám hotové rozvody na 1,4 16 V 59 kW kod BUD r.v.2007,naj. 199680 km. Jelikož se ozývala některá kladka,rozhodl jsem se,že si rozvody udělám sám. Po konzultaci s prodejcem http://www.cc-autodily.cz jákou sadu koupit na můj motor jsem obědnal tuto saduhttp://www.cc-autodily.cz/sada-rozvodu-vod-pumpa-3-3?brand=SKODA&model=FABIA a tento řemen alternátoru http://www.cc-autodily.cz/remen-alternat-octavia-3.zakoupeny nové šrouby uložení motoru a šroub řemenice klikové hřídele, v http://www.autonova.cz/.Cena všech zakoupených dílů celkem i s dopravou 5108.-kč Rozvodová sada obsahuje 4 kks kladek INA,vod.pumpu HEPU a 2ks rozvod.řemene Contitech. Po demontáži řemene alt.zjištěna vadná kladka řemene alt.-objednána nová http://www.cc-autodily.cz/kladka-tlum-vibraci a popraskanéný řemen. Po odkrytování rozvodů zjištěno,že chybí/nenamontována kladkahttp://www.cc-autodily.cz/drzak-vodici-kladky?brand=SKODA&model=FABIA.po rozebrání zjištěno: K.O. vodící kladka vpravo dole( velká vůle ložiska,hlučná ),napínací kladka hlavního řemene mírně slyšitelná bez znatelné vůle,napínací kladka malého řemene slyšitelná s minimální vůlí,vodní pumpa mírně prosakovala( průsak se stačil odpařit ),bez vůle.Oba řemeny bez znatelného poškození. Původní řemeny Contitech,kladky INA,vodní pumpa original VW,Škoda-najeto od poslední výměny 109 600 km.První výměna proběhla v 91000 km.5emeny by lhůtu pro výměnu 180000km asi vydržely,kladky určitě ne. Doporučuji výměnu rozvodů v 90-100000 km z preventivních důvodů a možného selhání kladek. Řemen alternátoru a kladku vyměním až dorazí kladka,tj.příští týden.
  17. Dík za info 3patně jsem to napsal,myslel jsem levej nebo pravej,ale tedˇuž je to jedno.Chystal jsem se,že udělám rozvody,jenomže tady místní servis mi řekl cenu 10 000,-kč ( 6000,- materiál,4000,- práce )s jeho materiálem,ale bez řemenu alternátoru a klimy,s mojím materiálem 4000,-kč,což by bylo celkem 8000,- .Jenomže cena za práci 4 tis.je hodně,to neakceptuji,tak že to udělám sám,ale musel bych dokoupit momentˇák a ještě pár drobností a byl bych na 6000,-.No ,jenže se mi podařilo sehnat kluka co dělá ve značkáči Škoda,VW,Audi a ten to dělá doma v dílně bokem a že mě to udělá s prací i s materiálem (rozvody,vasrpumpa,řemen altíku )za 6500,- i se zárukou ,což je dost rozdíl,takže du dotoho.
  18. Zdravím vespolek. Neměl by prosím někdo DP na Fabia 1,4 16 V 59 kW 2007,asponˇmotor,nebo jestli neví někdo jakej je závit na šroubu řemenice klikové hřídele.Ty odkazy co jsem zde načel jsou nefunkční. Díky za odezvu.
  19. Díky za tip,já to hledal jinak,ne podle čísla.
  20. Zdravím vespolek. Jsem zde nový,informace z fora čerpám už nějaký čas,ale ted jsme koupili ojetou Š Fabia combi,r.v. 2007,1,4 16 V 59 kW,kod motoru BUD.Potřeboval bych radu ohledně rozvodů.Dle ser.knížky mají rozvody od výměny najeto cca 110 000 km,tak mám v plánu je nechat vyměnit.Jde mi spíš oto kde/od koho a jakou značku rozvodů koupit?Nebo jestli někdo nemá možnost za dobrou cenu celou sadu,případně i řemen alternátoru a klimy. Děkuji za rady a doporučení.
×
×
  • Vytvořit nový...