Přejít na obsah

Sinus z Arcusu

Uživatel
  • Počet příspěvků

    44
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Sinus z Arcusu

  1. Vepředu to budeš mít určitě od parkujících kouzelníků ... hlavně s tažným.
  2. Značky mi už ukradli i bez zipsu, takže moc tímhle směrem neuvažuji. Když budou chtít, stejně si je vezmou.
  3. Tak jsem také neodolal a mé postupné experimenty "černý rámeček celý -> bílý rámeček celý -> bílý rámeček s ořízlou širší stranou" jsem skončil u suchého zipu a je to opravdu paráda. Poputuje i dopředu : ) edit: přidáno i dopředu:
  4. Třeba manželka ... nicméně mě to zaujalo pro možnost lůžkové úpravy : )
  5. Těžko soudit jen na základě tohoto popisu, ale může to tak být.
  6. Já mám na zimu z O1 tyhle R15. Se správnými gumami odpovídají TP a na bazaru se dají sehnat za velmi příznivé částky.
  7. Oplastování se mi líbí více a je to celkem dostupný zlepškovák, ale dost jsem si zvykl zejména při úklidu na ten krásný přístup kolem sedadla. Vy co jste to dodělávali, můžete porovnat, jak se změnila přístupnost?
  8. Já jsem dostal nabídky od nějakých 2800 po 1600. Záruka samozřejmě zvlášť na montáž a zvlášť na tempomat. Ale v rámci záruky je to košer.
  9. Kupoval jsem ho tady na fóru. Montováno v autorizovaném servise kvůli záruce, ale ptal jsem se na cenu práce v několika různých. Byl tam rozdíl i skoro patnáct stovek mezi jednotlivými servisy.
  10. Problémy žádné, používám jej hodně, ale já osobně bych si za to nepřiplatil tu oficiální cenu, kdybych ho nesehnal podstatně levněji na internetu.
  11. Dnes jsem byl také vyzvednout onu jakostní substanci. Chlapík se mě ptal, na co to mám, že prý teď jde nějak na odbyt : ))) Jinak jak psal Petr, sice jiná etiketa, ale výrobce je PAN OIL z Karviné. Kdyby chtěl někdo z Ostravy namazat (těsnění), tak se může stavit.
  12. Pokud přecházíš z atmosféricky plněného motoru, tak bych řekl, že jen ještě nejsi zvyklý na turboefekt. Byť zrovna u tohoto motoru se mi nezdá nějak citelný.
  13. Já dnes (opět) řešil vrzání v servise a opět vodička. Sice ticho jak v hrobě, ale až efekt pomine, jdu také do vazelíny.
  14. Tak mám také po 30 000 servise. Olej vlastní 5W-40, 4 litry za 549 Kč. Servis (výměna oleje a kabinového filtru, kabinový a olejový filtr, prohlídka) 1 433 Kč. Celkem tedy 1 982 Kč. Takže spokojenost. Dále jsem si nechal provést dezinfekci klimatizace, to vyšo na 442 Kč. Na reklamaci odstraněno šílené křupání a vrzání sedačky řidiče, které si v ničem nezadalo, když spustí známé okenní těsnění. No a těsnění oken dle očekávání napatláno "magickou" vodičkou. Tentokrát dali ale na můj popud tomu těsnění na lemu dveří pořádnou nálož. Doma už je ale stejně vazelína od Pan Oilu. Ceny jsou s daní.
  15. Já tam mám rok a půl nastaveno "Auto", nesahám na to kromě teploty a nic. Dnes jdu na olej, tak nechám i preventivně dezinfikovat.
  16. A od první aplikace Ti to stále "funguje" ? edit: aha, ještě jsi to asi nepoužil
  17. To určitě brzy přijde. Ten chlapík z Karviné co to dělá toho má dost : )
  18. Díky za tip Petře. Mám to dokonce přímo v Ostravě a nemusím zajíždět do Karviné.
  19. Já už se těším na čtvrtek, až tam na ně naběhnu se svou věrnou kobercovkou : )
  20. Těsnění na lemu všech dveří mě trápí také. To vrzání je vážně masakr, zlaté bouchání silentbloku. Navzdory vašim zkušenostem se servisy ohledně tohoto problému, jsem to také zkoušel řešit oficiální cestou a nepodnikal jsem nic na vlastní pěst. V servise, v jehož prodejně jsem auto koupil, mě odpálkovali s tím, že jsem to prý mazal, ať to umyju jarem (nemazal, zatím pořád ještě ne ...). Pak přišla zima, kašlal jsem na to, to se projevovalo minimálně. Se zvýšením teplot na začátku roku jsem se rozhodl za škodovácké symfonie zajet do druhého servisu, kam jezdím se starším autem. Tam se mě alespoň nesnažili očividně zbavit, nicméně když to technik prohlížel, tak říkal, to dělá vnitřní obvodové těsnění dveří s důvodem "moc jste to myl" (celkem legrace, tak mazal nebo myl) a slezla z toho nějaká vrstva bezbarvého laku, který je tam z výroby. Tak mi to tím napatlali (zřejmě ona magická "vodička" na tři týdny). Byl klid 2 týdny, asi už šidí i tu "vodičku" nebo jsem to zase mazal a moc myl. Jelikož tihle byli ochotní, tak jsem to zkusil znova. Koukal na to jiný technik, a opět výsledek, že je nutné obnovit lak na vnitřním těsnění. Tak mu říkám, že to ale nedělá to vnitřní těsnění, ale ten proužek na horním lemu dveří. Prý vyloučeno. Argument, že stačí styčnou plochu na karoserii vylepit kobercovkou a je božské ticho, kobercovku pak sundat a vypadávají plomby až ve druhém patře, neobstál. Teď tam jdu na olej a 30k prohlídku, takže si beru kobercovku a osobně jim to předvedu. Potom jedu pro vazelínu od Pan oilu.
  21. Já jsem měnil Swing za Amundsen+ ve svém Rapidu MR 2014 a nic se stávajícím svazkem jsem neprováděl. Jen zapojit mikrofon, GPS anténu, prohodit přístroje a nechat nakódovat. Pokud máš sériové číslo, tak se na to optej v servise. Já když pak prodával Swing a šel jsem k němu nechat zjistit PIN, tak se mě servisák ptal, jestli jsem si jistý původem (nevěděl, že je to originál z mého auta), že pokud je kradené a on zadá sériové číslo do počítače, tak tam mají další den kriminálku. Tak nevím, zda je to jen mýtus, nebo to tak vážně funguje.
×
×
  • Vytvořit nový...