Brzdy z RS na 1.8 T - Stránka 2 - Podvozek - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Brzdy z RS na 1.8 T

Kroulu

Doporučené příspěvky

tiež som menil brzdy na 1.8T za RS a tu su moje poznatky:

Predne brzdy:

1. vymenit drziak strmena za RS (vysuva brzdic viac od stredu a tak zvnika vecsia brzdna sila), logicky koli vecsiemu kotucu

2. vymenit kryci plech

3. vymenit brzdovy kotuc za 312mm (dosticky su zhodne)

Zadné brzdy:

vymenit komplet za RS (zhodnu su len brzdne dosticky)

(kotuc je dvojity vetrany a oblozenie s kotucom nevojde na povodne strmene)

- moja rada: zozente si komplet brzdy a len to prehadzte (vela stastia pri vymene zadneho plechu, ja ho tam nemam :-D)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 měsíce později...
  V 7. 7. 2011 na 22:02, houmik napsal:

Nepujdou tam 15" kvuli trmenum, uz na 288 mm brzdy je 15" tak akorat.

ach jo lidi, to snad není ani možný, kolega se ptá výhradně na zadní brzdy z RS ktere maji průměr 256mm a vy mu píšete že tam nedá 15 kolo? proboha proč? když mám 280mm kotouč ve předu, tak mám úplně normálně 15 kolo, tak proč by se nevešlo i do zadu na kotouč o 2,4 cm menší? (256mm) pořád dám 15 kolo :-D jako ve předu :-D nebo mě opravte ale tady mluví jeden přes druhýho a každej něco jinýho a stejně skoro nic není pravda :-(

Odkaz ke komentáři

V 20. 5. 2011 na 13:05, felos napsal:

no a tak nemůžeš mi napsat z jakéjo důvodu nejdou když to nechápu?? samozřejmě bych to nerad zjistil potom

kámo úplně v klidu si můžeš dozadu dát brzdy z RS a budeš tam mít místa habaděj, nedej na radu každého kdo ti tu co poví a ani neví důvod.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Já jsem tomu rozuměl tak, že má přední brzdy s 288 mm kotouči.

Z těch jdou udělat brzdy s 312 mm kotouči snadno - stačí delší držák třmenu, větší kotouč.

Jestli někdo chce i jiný plech, má ho mít.

Pokud do třmenů dá RS-ové destičky - originál škoda, bude to i líp brzdit - nevadnou tolik.

Mají stejný tvar jako původní, ale jsou z jiného materiálu a cenový rozdíl nestojí za řeč.

To se už ale do 15" disků nevejde.

Není třeba k tomu měnit nic na zadku, ale jestli to někdo chce také udělat, proč ne.

Neumím si ale představit, proč by někdo chtěl vyměnit jen zadní brzdy za RS-ové a přední nechat původní.

Pokud ovšem jde o auto s předními kotouči 280 mm a ne 288 mm, je to jiná povídka - tady nejde přestavba na 312 mm provést bez výměny těhlice.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
  • o 1 rok později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  V 28. 10. 2011 na 18:21, Wíťa napsal:

kámo úplně v klidu si můžeš dozadu dát brzdy z RS a budeš tam mít místa habaděj, nedej na radu každého kdo ti tu co poví a ani neví důvod.

lol ..radsi si over realitu nez budes placat bludy, pokud das dozadu brzdy z RS (trmeny + kotouce 256x22) tak je min. 16" disk, beznych VW ET, trmen je to tiz o hodne vetsi + neco udela i vetsi kotouc, proto nemuzes dat 15"...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...