Přejít na obsah

1.6TDi vs 4x4, máte s tím někdo zkušenosti?


Tamaguci

Doporučené příspěvky

Zdravím,

zvažuji koupi Okty ve čtyřkolu a nějak nevím co si o této kombinaci mám myslet. Projel jsem si předokolku(4x4 se prostě jako předváděčka nevyskytuje) v této motorizaci s pětikvaltem a vcelku spokojenost. Ale co ve čtyřkolce? Je to přeci jenom trochu těžší, jiná převodovka atd...... . Osedlal to už někdo?

díky a sry jestli to tu někde je, ale prostě jsem to nenašel

PS:Umí Haldex4 furtohrab i na zpátečku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4x4 je super,ale jenom ,kdyz to vyuzijes. ja 4x4 mam , protoze jezdim denne do hor. kdybych jezdil normalni cesty tak ji nechci uz kvuly spotrebe.

Super tak přeci jí někdo má. Nemohl by si napsat pls nějaké podrobnosti, zkušenosti či postřehy. Kromě spotřeby má ještě nějaká jiná negativa proti předokolu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja te zklamu, psal jsem to jako vseobecnou informaci. ty chces vedet neco o novejch modelech a motorech. ja mam 2006 a o tech uz je tu psano dost. 4x4 byl muj sen protoze jezdim po Sumave . ale o 1.5l vetsi spotr.

Máš pravdu, že o 1,6TD tady příspěky jsou, ale já hledám infomrace ohledně 1,6TDi CR vysloveně v kombinaci se 4WD. Jak se s tím jezdí, jak je odstupňovaná převodovka oproti pětikvaltu, co to dělá s dynamikou atp. A právě o této kombinaci jsem tu teda nic nenašel.

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Určitě si to někde zkus. Já mám O2 FL 1,9 TDI 4x4 ML2009. Měl jsem na výběr mezi 1,6 a 1,9 ale v 1,6 jsem neměl důvěru :) Postřehy: ve čtyřkole je to auto daleko línější, nevydržel jsem to a šlo na chip (sláva 1,9 tdi :) Teď 140koní a spokojenost. Převodovka je odstupňovaná podle mě na prd. 1 krátká to je OK, ale mezi 1 a 2 je velká mezera. 5 a 6 jsou skoro stejně dlouhé, 6 by potřebovala delší. Jinak na 6 to se 77kW nejede, proto je asi ta 6 krátká. Haldex 4. gen. je super, nečeká na prokluz, v podstatě je to první 4x4. Za sucha je znát při výjezdu ze zatáček pod plynem, rozjezdy jsou úplně jiné oproti předohrabu, výjezdy na obrubníky paráda :) , couvání .... Sníh, mokro, bláto to je prostě paráda. Jinak od 45. kt 2010 nejde vypnout ESP, takže už to nebude taková sranda. Na sněhu jsem měl na začátku trochu problém, přidáš víc plynu a začíná tě předbíhat zadek :-) Paráda. Jinak jezdim i mimo silnici. Auto toho zvládne relativně dost, ale je nízký, má dlouhý převisi, párkrát jsem zůstal viset na břiše. A všechno jde přes spojku, je mi jí líto. Navíc s gumama na silnici toho v terénu moc nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...