benda23 Vloženo 13. Duben 2011 Sdílet Vloženo 13. Duben 2011 Vůz je rok starý a od samého začátku asi minutu po nastartování začne pracovat, tj. klapat rychlostí cca 3x za vteřinu, ventil u nádobky s aktivním uhlím pro odvedení benzinových par do sání. S vyjímkou náhodných, několik desítek vteřin trvajících prodlev při zastavení na křižovatce, činnost ventilu trvá po celou dobu jízdy. Nevím, zda ventil takto pracuje i při rychlejší jízdě, poněvadž přes hluk pneumatik není slyšet, ale při dojíždění a zastavení nezklame. Tuto věc jsem reklamoval záhy po koupi vozu a při ročním servisu ve značkovém servisu Škoda. Rezumé bylo, že je to normální stav s ohledem na snížení exhalací. Podotýkám, že u dvou mých předchozích Octavií, které měly také benzinové motory, ale ne tento s výkonem 75kW, se tento ventil také ozval, ale pouze vyjímečně a na krátkou dobu. Nevím, zda je to normální a nedovedu si představit životnost tohoto ventilu při takovémto režimu práce. Dík za názor nebo zkušenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albert Vloženo 13. Duben 2011 Sdílet Vloženo 13. Duben 2011 A co třeba vstřikovací ventily? Cvakají dalako rychleji. Píše to nějakou chybu na diag? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 13. Duben 2011 Sdílet Vloženo 13. Duben 2011 cvakání mě taky otravovalo a je to opravdu prý normální, dokud to cvaká vše je prý vpořádku jak to tady už někdo dříve psal. Otravné cvakání jsem eliminoval montáží odhlučnění kapoty z nafťáka za cca 500,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza 75Kw Vloženo 14. Duben 2011 Sdílet Vloženo 14. Duben 2011 Mám stejný motor a ventil už mi takto cvaká 9 let Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
benda23 Vloženo 14. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2011 Dík za zkušenosti. Zkusím to nějak odhlučnit a zvyknout si na to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feela Vloženo 14. Duben 2011 Sdílet Vloženo 14. Duben 2011 Taky se přidám, je to normální jev Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Korek Vloženo 14. Duben 2011 Sdílet Vloženo 14. Duben 2011 Taky cvakám jo, jo, jo :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berry Vloženo 5. Září 2011 Sdílet Vloženo 5. Září 2011 Až nebude cvakat, tak je problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
violator Vloženo 5. Září 2011 Sdílet Vloženo 5. Září 2011 Taky cvaká a to od novoty.. Hned při převzetí to doslova vrzalo, ale dle techniků: "dokud nesvítí kontrolky, tak jezdit" . Teď zhruba po cca 1500 km už to "jen" cvaká. Ale ty zvuky ze začátku... Docela jsem měl bobek, ale je to v záruce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
100Bubu Vloženo 16. Květen 2021 Sdílet Vloženo 16. Květen 2021 Co ho presne ovlada a kedy ho ma ovladat. Ja som ho vymontoval a na stole zo zdrojom cvaka veeelmi potichu. Ale v aute necvaka vobec. Napojil som nanho ledku z odporom a za 5minut statia na volnobeh necvakol ani raz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 16. Květen 2021 Sdílet Vloženo 16. Květen 2021 Ovlada ho RJ motora, sama si to kontroluje a otvara nasavanie benzinovych par cez skrtiacu klapku do motora. Staci sa pozriet do Readiness a hned vies ci pracuje spravne. Popravde do kabiny ho nepocujem, ale od motora ano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.