Přejít na obsah

Geometrie


Hany

Doporučené příspěvky

U nas dělá jeden borec geometrii v garáži prej za 150 Kč a kvalitně-je to bejvalej mechanik ze servisu, ale jinak v servise mi ji dělali za rovných 500 Kč, půl hodky práce.V autorizovaném servise za to chtěli tuším okolo 1200 Kč.

To ti ten borec, ale udělá tak max. sbíhavost na předku, ale neřekne ti jestli máš zadek dobrej nebo ne...ale někomu to stačí, tak proč ne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 1 rok později...

Jaké máte zkušenosti s provedení seřízení geometrie na oktávce II? Já už totiž nevim opravdu co mám dělat, nejsou schopni mi správně nastavit vodorovně příčku volantu. Poprvé jsem potřeboval udělat geometrii asi před 50 tisíci km. vystřídal jsem 3 servisy- vlevo , vpravo, nikdy ne vodorovně. Tak jsem si vlezl pod auto sám, jednu tyč zašrouboval, druhou o stejný úhel vyšrouboval a paráda. Teď jsem vymetl díru jak svět, ohnutý ráfek na disku, tak jedu do pneuservisu, disk srovnal a říkam ať se podivá i na geo, přeci jenom to byla rana jak hajzl. Kupodivu geo v pořádku (a to jsem to kdysi seřizoval sám) akorát levé zadní bylo malinko mimo toleranci, říkám si že to snad nemuže s příčkou volantu nic udělat tak ať to seřídí. No aje to tu zas... vyjedu ze servisu, volant doleva, opravit- zase doleva. Tak znovu, teď zas doprava... je to normální toto?

Editováno: , autor: krysolet007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no právě na seřízení volantu použili přípravek s vodováhou, a na stojícím autě je skutečně volant vodorovně a na obrazovce počítače kola seřízené tak aby to je lo rovně... ale při jízdě holet rovně není. Zdá se mi že to ani moc nikam netahne (záleží ale hodně na silnici a jestli vítr atd..)

mino2- sakra fungl nové auto by mělo byt naprosto vpořádku, to jsou zase nějaké výmluvy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I nového Rencka po 2000km se volant taky pohnul bez remcání to seřídily a pohoda.

U Octy se mi pohla příčka taky nedávno dal jsem to do servisu udělaly lejzrem geošku a pohoda když to pak projížděj tak to musej bej dementi když to předaj zákazníkovi z volantem na křivo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Porad mam volant doleva a auto jede trochu doprava čim větší rychlost tim horší...může to byt ten uhlel volantu?? byl jsem asi 5x na geometrii. Na napravě je vše v porádku. ale tohle mi nikdy nedelali a když jsem se nekde zeptal jestli se necentruje posilovac tak, že to prej urcite ne.   když jsi vzpomínám tak jsem mel auto v servisu před rokem asi tyden kde se cekalo až přijde nejaky cidlo teploty spalin a od ty doby to zacalo delat... tak jestli neodpojovali baterku a ono se to nejak spatne nenastavilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já už mám taky poslední možnost zkusit úhel natočení volantu. Domlouvám se Vaškem z Prostějova, jestli tohle nepomůže tak ais nic... Když jsem se v servise škoda zmínil o úhlu natočení volantu, tak na mě čuměli co že to chcu...

Ale nechápu když ku.va seřídí volant tak že je vodorovně, a vyjedu a je nakřivo tak jak je to možné? Přece mezi volantem a kolama je mechanická vazba ne? Posilovač akorát pomáhá točit kolama, ale ještě je tam hřeben ne?

Editováno: , autor: krysolet007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem byl na kalibraci uhlu natoceni volantu. Mel jsem jet kousek rovne jenze tam byla jenom křiva silnice a pak se to nastavovalo takže nevim jestli se to udelalo spravne. No problem je porad stejny volant nakrivo když jedu rovne. Pry mi to udelali spatne na geometrii. Ze uhlel je ted spravne. Zajimavé je, že když to bylo na diagnostice tak volant byl na nule tedy v zakladni poloze, když jsem ho mel prave lehce nakřivo. Takže asi volant přesadim o jeden zub a bude fyzicky rovne a tim i uhel natoceni v nule když je rovne. Stalo me to zase 500kč a už se mi zase nechce za 1000kč znovu na geometrii aby srovnali volant když to si stejne nedokažou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hlavne nic nepresazuj !  S timhle si musi servis poradit a udelaj to jako reklamaci, jak si nekdo muze nauctovat x penez za neco co neni udelany poradne kol9  Volant mas nakrivo diku tomu, ze ti to seridili spatne na geometrii.

 


Pri geoste se vyvesi naprava a tim, ze mas v ramenou silentbloky tak si kazdy sedne jinak, tohle se prave vymezi az po par metrech jizdy kdyz zjistis, ze je volant nakrivo.



Kdyz delam geo ja a vidim novejsi auto, ktery muze delat problemy, pouziju prave diagnostiku abych naprosto presne dal volant rovne, ten pak utahnu pres sedacku, ale i presto je potreba to hlidat. Obcas si nekdo stezuje na tahnuti auta, ale za to muzou vetsinou spatny gumy.

Editováno: , autor: jakub benes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja osobne když to reklamoval a oni ta znovu namerili volant zafixovali rovne tak geometrie byla spravne. A když jsem jim řikal, že ho mam při jízdě lehce do strany tak prej ze mam geo spravne že tam neni co reklamovat. Byl jsem i v autorizovanym skoda servisu. Vzdy po geo jsem mel volant rovne asi 200km a pak byl zase na stranu. Bohužel mi nezbude nic jinýho než volant přesatit o jeden zoubek aby byl rovne, vím že se to tak nema. Ale, že by všude dělali stejnou chybu?

 

to.

krysolet007 když jedeš po rovný silnici třeba 80km a víc tak mas volant nakřivo, ale auto nikam netahne a jede rovne?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem na třech místech a všude jsem ji reklamoval a problem mam stale vsude 3D geometrie.Jen ve skoda porsche praha kde to byla dost drahy mi nechteli vzit reklamaci, že jedine když geo bude ok tak ji znovu zaplatim.Posledni geo byla v Bestt Drive. Sice je volant jen a o cca 8 stupnu doleva ale porad me to stve. Ja jsem z Prahy.  Kde přesne mas tu geometrii, že bych se tam zastavil až tam dam letní pneu jako poslední možnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak pro mě je prágl z ruky :-(

lada- no jestli jede rovně nebo někam táhne nevim, už ani nepoznám rovnou silnicu, většinou to tahne jakoby doprava, na dálnici to je nejvíc poznat. Možná bych to ani neřešil, jenže když to porovnám s fábií co máme tak ta jede krásně rovně, drží směr a volant ukázkově rovně.

Posledně co jsem právě byl na geo (3D John Bean) mi to seřídili, volant dávali do roviny pomocí přípravku s vodováhou, říkám si to bude paráda a vyjedu a ono hovno. Volant VPRAVO :kol-32:  Pochopím když je volant mírně doleva vzhledem k tomu že se silnice od středu svažuje, ale proč by měl být znatelně vpravo jsem nechápal. Tak jsem se tam vrátil, znovu nastrojil terče z měřil a povidá že tam nic nevidí, podle měření je vše jak má být a skutečně čumim na volant, ten je krásně vodorovně a na monitoru geometrie hodnoty naprosto správně. Tak mu říkam, jestli teda neposunem ty tyče řízení abych to vyrovnal. takže jsme otočili volant mírně doleva zafixovali a seřídil to takhle. Teď je to při pomalých rychlostech malinko doleva ale to je detail. Jenže ve vyšších rychlostech je to hodně. Nechápu to no :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...