Přejít na obsah

oprava zámku LP


elektrikar

Doporučené příspěvky

Ahoj .

Mám Škodu Octávii a mám problém od doby co jsem ji koupil ( 3 měs.), problém se zamykáním zámku z řidičovy strany ( centrálem). Při zamknutí, odemknutí se zajistí pouze řidičovy dveře, ostatní jsou bez reakce. Naopak když zamknu spolujezd. tak zamknu všechny krom řidičových dveří. Dále při zamykání se ozývá zvuk dvojitého protočení motorku. při vložení klíče do zapalování se také ozve zvuk dvojitého prtočení motorku, ale kolík dveří zústává v pozici otevřeno. Když zamykám auto, tak musím zamknout řidičovy dveře a potom obejít auto a zamknout PP dveřmi zbytek auta.

Poraďte , jak závadu odstranit, aniž bych musel kupovat nový motorek, nebo jak sundat čalounění dveří a podívat se do dveří a najít tak závadu, co by to mohlo způsobit.

PS: někdy jdou dveře zamknout a odemnkout bezproblému. Je to záhada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus omrknout ten zámek (vložku) - dost často se tam něco rozsype a pak i motorek centrálu se zámkem dveří.

Nejdřív zafixuj kliku v poloze otevřeno (třeba madlem kombinaček), pak si vem thorx a strč ho z boku dveří do toho malého otvoru.

Toč opatrně tím šroubem uvnitř (povolovat) a přitom zkoušej jestli se nepovoluje vložka zámku, když povolí, tak jí s klidem vytáhni.

Jestli chceš demontovat tapec, tak začni malýma vrutama po obvodu, pak rozpul šroubovákem madlo dveří, pak podeber panel ovládání oken a vyloupni ho, stáhni okno, sundej repráček a ovládání zrcátek, pod kličkou na otvírání dveří povol jeden malý křížový vrut, pak povol 3 šrouby, které se ti objeví po odstranění toho panelu ovládání oken. Tapec je celkově uvolněný, tak ho jenom směrem nahoru vytáhni z drážky u okna, dej bacha, ať neutrhneš káblík té blikající kontrolky. Všechna elektrika je na konektory, tak to odpoj. pak už jenom odhákni lanko otvírání dveří a je to!

Motorek vyndáš povolením dvou šroubů zase z boku dveří, odpoj ho z elektriky a lanko a je to venku!

Montáž je opačným postupem.

Snad to podle toho zmákneš......hodně zdaru!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdravím mě blbne něco podobného od řidiče mi nedbou zamikat všechny zámky jak kdy ale občas to jde ale větší zrada je že se mi odemiká celé auto když někde stojí nebo aspoň ostatní dveře kromě u řidiče docela mě to štve asi mi odešel mikrospínač zámku ale na ten se nedostanu nejdou vyšroubovat ty hvězdicové šrouby ani tou hvězdicí koupil sem ji v železářství a stejnak tam nesedne a hlodá ten šroub je na to nějaký speciální klíč zbytek snad zvládnu opravit dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...