noonman Vloženo 12. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 (editace) Zdravim Mám Škoda Octavia 1,9 tdi 66 Kw 4x4, r.v. 2001 Trochu mě trápí sjíždění zadních pneu. Letní mám rozměr 205/50 R17 a zimní klasika 195/65 R15. Zatímco přední mi vydrží cca 2 sezony tak zadní stěží jednu. Sjíždění je rovnoměrné (možná vnitřky nepatrně víc), ale na celkovém opotřebení je to neznatelné, navíc mi už v autorizovaném sevisu seřizovali geometrii i na zadní nápravě. Levé kolo je v normě a pravé trochu rozbíhavé, ale nepatrně. Nemáte někdo zkušenosti, co s tím??? Chápal bych trochu zimní pneu, kdy se haldex spíná mnohem častěji, ale proč letní? Díky za všechny poznatky a názory. Editováno: 1. Srpen 2011, autor: noonman 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dropa Vloženo 11. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2011 Já to měl rozhozené z výroby. V NH to v záruce rozhodili ještě víc. Až na zásah z MB to dali do kupy na Jarově. Přední se sjížděj víc Haldex nehaldex. Tahaj a prokluzujou nejdřív přední než se připojí zadek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta123 Vloženo 12. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2011 Zdravim mě to děla to same sazel sem na geometrii dost velka zbihavost po opravě mam najeto malo km tak uvidim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
felos Vloženo 12. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2011 ona se dá na zadní nápravě seřizovat geometrie u 4x4??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta123 Vloženo 12. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2011 Ja sem hybal s rozvorem a zbihavosti na šroubech na ramenu mam větši diry je to jen par milimetru ale geometrii to moc pomohlo .Odklon kol nastavit nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta123 Vloženo 6. leden 2012 Sdílet Vloženo 6. leden 2012 Poradi někdo jak je to stou sbihavosti.Dnes sem to zkoušel u kamoše a ma zadek vic zavřeny.Oba na geometrii v poho.Nema nikdo stupně nastaveni 4*4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta123 Vloženo 18. leden 2012 Sdílet Vloženo 18. leden 2012 Nenajde se někdo kdovi jaka je ta hodnota našel sem akorat škoda 120 max 2mm poradi nekdo jak octavka 4*4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mariro Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 No řešil jsem to 2 roky, až se to v servisu naučili, nešteluje se to nějak šroubama, ale musí se náprava povolit a pak to trochu jde, ale na jedné straně mám jinak odklon a nedá se to napravit. Pokud udělám geometrii min. 2x za rok tak je vše OK, a gumy se sjíždí stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEZAR Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 na geometrii jsem byl před týdnem a byla OK, zadní pneu se sjíždí normálně a hodnoty jaké tam mám ti napíšu ráno jak to najdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEZAR Vloženo 1. Únor 2012 Sdílet Vloženo 1. Únor 2012 tak tady tohle mi dali v servise CharaSport - na zadní nápravě jsem měl hodnoty OK, s tím mi nic nedělali, pouze seřizovali předek. Tam jsem totiž měnil čepy řízení. Jak jsem už psal, zadní pneu se mi sjíždí normálně, bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta123 Vloženo 3. Únor 2012 Sdílet Vloženo 3. Únor 2012 Dik moc tak se me to potvrdilo ja sem mel zbihavost 4mm a 6mm a kamoš ma 4mm na obouch mechanik řek ,že je to v normě ale zdalo se me to velka zbihavost pak veř odbornikum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.