Přejít na obsah

Vrzání od kotoučů


joos

Doporučené příspěvky

Zdravím, prosím o radu ohledně vrzání zadních kotoučových brzd. Při jízdě bez brždění mi strašně vrže jeden kotouč a při brždění nebo mírném přitažení ruční brzdy vrzání přestane. Minulý týden mi upravovali nastavení ruční brzdy kdy se na zadním kotouči nevracel takovej ten bazmek. Mimo to mi oklepali rez která se dělala na okraji kotouče. Od té doby to začalo vrzat a vrže čím dál tím víc. Může to být způsobeno rezavým prachem který se dostal mezi kotouč a brzdové destičky? nebo to je problém někde jinde...

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neměl jsem stejný, ale trochu podobný problém. Já když jsem jel přes kostky, nebo přes nějakej hrb, tak mi pravý kolo, drnčelo, jako když jsou vysypaný pérka v destičkách. Tak jsem rozebral kolo a zjistil jsem, že jak je třmen, tak se celej kejval a jeden šroub tam byl jen nasazenej, pač byl servanej závit. Tak se vyvrtala nová díra a dal se novej šroub a je po bouchání. Tak zkus se nějak na to mrknout, ale asi to budeš mít trochu jiný, možná ti to moc nepomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě tam právě nic nedrnčí. Jenom když jedeš a nebrzdíš je to jak když táhneš dvoukolák. Nedalo mi to a dneska jsem sundal kolo abych se na to pořádně podíval. Rozmontovaný jsem to celý neměl. ruční brzda se vrací v pohodě. kolo se trošku hůř otáčí a v jednom místě dřou desky o kotouč. Asi tam budou nečistoty ale raději bych to chtěl probrat. Stejně díky.

Editováno: , autor: joos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...