Přejít na obsah

chromove kličky interieru


Pepan89

Doporučené příspěvky

Zdravim, možna už tu podobné téma bylo, nevím přesně, ale co jsem hledal, tak jsem to tak, jak bych to potřeboval, nikde nenašel... Prosim o radu, jak vymenit vnitrni klicky dveri interieru za nove. Jestli nejdřív povolit bowden, nebo táhlo a tak.. Diky za info.. Pokud toto tema nekde je, tak stačí jen hodit odkaz. Diky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem si s tím poradil svépomocí. ikdyz mi ta první klička trvala dyl, ty ostatní už šly jako po másle. není v tom žádná věda. odcvaknout kryt repracku, odpojit konektor n stahování el. oken a repracku. pak vysroubovat sroubek pod klickou a je to. pak už jen stačí vycvaknout celý umělý kryt kolem klíčky, a to jde opravdu ztuha :-))), nicméně výsledek stojí za to !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hehe, nervak jsem taky. taky mě to občas pěkně na...lo! :-). ale to k tomu asi patří... jinak jsem na to použil menší tenký šroubovák, resp. dva šroubováky, kterýma jsem to opatrně vycvaknul. normálně to pod ten kryt zastrč a vypáči to, a až to povyskočí ven, tak pak už normálně ručně vyndat. jinak pokud budeš mít komplet nový kličky, tak si myslím, že pokud při vyndávání ten starej trochu škrábneš, prd se stane ;-). doufám, že jsem ti poradil aspoň trochu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo a ještě něco, hlavně před tím, než tam budeš rvát šroubováky, nezapomeň, že je nejdřív potřeba vycvaknout kryt repracku a vyšroubovat ten sroubek co je pod klickou. jinak to nepůjde, zlomíš to a bude to v pr..li :). taky se mi to takhle u tý první kličky malém podařilo :D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele, nejdřív jsem si to přitáhl kombinačkama a celkem to šlo, ikdyž né tak, jak jsem myslel, že by to mohlo jít. měl sem zprvu strach, že mi bowden zaletí za tapec, ale to se naštěstí nestalo, a ikdyž to z kličky úplně vyhákneš a necháš to tam jen tak, tak bowden kouká asi tak 3-5 cm, což docela jde. jinak bowden jsem vysadil a nasadil tak, že jsem celej umělej kryt kolem kličky vytáhl úplně ven, tam to vytočil do strany, a už to šlo. stejným způsobem jsem to i nasadil. snad ti to takhle pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

mám touble s tím, že se mi zlomila pružinka, která drží onu kličku v poloze u dveří. Klička mi tam teď plandá, ale je funkční. Nechce se mi kupovat komplet kličky s plastovým výliskem, prootže jsem si dělal podsvětlení kliček. Chromový set stojí líťo a plastový 300. Tak jsem chtěl koupit plastovou a vyměnit jen tu kličku. 

 

Otázka je taková, jde vyndat klička z plastového výlisku a nahradit onu pružinku? Díval jsem se, že je tam malý červík, který drží kličku ve výlisku. Jde mi o to, zda němá někdo zkušenost s vyndáním toho červíčku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klucky na predFL a FL su uplne rovnake, cize klucku taha lanko a aj pruzinka, aby do liehalo do spravnej polohy.

Otázka je taková, jde vyndat klička z plastového výlisku a nahradit onu pružinku?

Samozrejme, ze to ide  :kol-47:

Najlepsie pozriet nejake vrakoviska a kupit jednu klucku a nasledne pruzinku vymenit. Ja mam doma kompletne 4 klucky plastove, co sa mi tu len povaluju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...