Přejít na obsah

Příliš dlouhý náběh topení Škoda Octavia II - 1,2 TSI Prima


kolin.zdenek

Doporučené příspěvky

Vlastním Škodu Octavia II - 1.2 TSI Prima, mám najeto 13 000 km a jsem sní spokojený, Problémy začali při ochlazení (venku až - 18), auto garážuji - mám tam na nule, takže není promrzlé. Začíná foukat vlažný vzduch po ujetí cca 15 km (na ukazateli 50 stupňů), prohřáté je až po ujetí 30 - 35 km a to za předpokladu, že jsem celý chladič zacpal kartonem (návrat ke Š 120). Pokud chladič nebyl ucpán , tak dokonce při stání na místě déle než 2 minuty teplota začala klesat z 90 na 70 stupňů. Samozřejmě s tímto souvisí zvýšená spotřeba cca o 1 l na 100 km a otáčkoměr nespadne, je na

1 000 otáčkách. Byl jsem na diagnostice v servisu a nezjistili tam žádnou závadu. Poradili mi, ať počkám, až bude tepleji a uvidíme.

Nevěděl jsem, že jsem si koupil auto, kde musím jezdit oblený jak na trasibiřské magistrále. Poraďte někdo, čím by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jo, někde jsem tu četl, že i na 1,2 TSi existují aktuálně dvě verze softwaru a ta jedna je zaměřená na topení. Na co je zaměřená ta druhá netuším, možná by bylo ideální, kdyby udělali jednu dobrou na všechno. :D Ale tak nemůžeme chtít všechno. :)

Psalo se tu o tom, ale jak jsem teď hledal, tak jsem to nenašel, jestli na to narazím, tak to sem ještě postnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...