Přejít na obsah

Přeskočení pružiny


xxfavo

Doporučené příspěvky

Mam problem se zvuky od predni napravy.Kdyz bylo kolem nula stupnu tak se pri rozjezdu ozvalo bouchnuti,ktere slo citit i do podlahy.ted jak se oteplilo,tak toto bouchani prestalo,ale objevil se novy problem.vetsinou kdyz jedu levou zatacku tak se z prave strany ozve jakoby preskoceni pruziny....takove zazvoneni...ted me nenepada jak to lepe popsat.diky za kazdou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

TAk ted jak zaclo prset tak se to znovu zhorsilo...a je to spis hodne silny bouchnuti pri prudke akceleraci...je to fakt hodne silne....a nekdy je to treba pri prudkem rozjezdu na jednicku i dve bouchnuti....ale neni to v rychlem sledu.neni to cvakani ale treba dve velke rany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když točíš volantem na místě, jde něco slyšet - cítit (lupe to, přeskakuje péro)?....pokud ano = 100% axiální ložisko v horním uložení, pokud ne

1.) mrknout na zadní silentbloky ramen - zda nejsou roztržené - narušené,

2.) mrknout na vzpěru převodovky, zda není utrhlej silentblok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to dělalo něco podobného. Bouchání od levého kola. Ložisko poznáš jednoduše. Někdo ti bude točit volantem na zvedáku aby bylo kolo volné popř. může být i na zemi a uvidíš jak ta pružina přeskakuje .. Mě to mechoš promazal a je to vpohodě nemusel jsem nic měnit. Říkal že to je špatně řešené u fábek a že to stačí promazat pokud není totálně rozbité :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zadni silentbloky jsou vymenene za silentbloky z ibizy cupra.zda se mi ,ze po vymene to boucha jeste vic,ale tezko rict.Hlavne jak bylo horko tak to moc nebouchalo,ale kdyz mi tocil kolem od dorazu k dorazu tak pruzina jakoby lehce preskakovala,ale spis to bylo takovy brneni te pruziny.ted jak bylo vlhko tak pruzina nedrnci,ale autop bopucha jako svina:) na ten silentblok zkusim mrknout.jinak nemohl by to delat vnitrni homokloub,protoze brachovi 1,2htp taky bouchalo a taky menil silentbloky na rameni a pak vymenil vnitrni kloub a klid,ale uz si presne prave nepamatujem jak moc se to bouchani podobalo tomu mojemu.Jinak diky za kazdou radu;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Také jsem se s tím pral. Vyměnil jsem dvakrát axiální ložiska a vždy se to po chvíli vrátilo. Loni jsem měnil tlumiče, kdy jsem dával opět nová axiální ložiska, ale i nové horní uložení. Od té doby klid. Na tom původním uložení okem nebylo nic poznat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Axialni lozisko: stuj na miste a toc volantem na obe strany, pokud neco uslysis je mozna spatne prave toto

Homokineticky kloub: Bud v rejdu, jed dopredu, zastav a zacni couvat - dojde ke zmene nastaveni kloubu a mel by lupnout - nejcasteji pri vyjezdu z parkovaciho mista v nem lupne - nekdy muzes vytocit volant a tocit se dokola - muze se z nej ozyvat zvuk,ale nemusi

Lozisko: na zvedaku toc, nebo se projed a v 70km/hod zacni natacet volantem - nenabourej se :) pokud huci je KO

Pruzina: tezko rict, ale muze se projevit ikdyz to zrovna necekas

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hom,klouby mam ok,loziska v kolech taky.To axialni lozisko-kdyz tocim na miste tak nic nepreskakuje,nezkousel jsem teda drzet pruzinu jestli nedre kdyz se toci volantem.stabik taky ok,cepy ok,silentbloky taky ok,dela to ta pruzina jako kdyz preskoci za jizdy je to celkem rana ale dela to jen obcas.Praskla pruzina neni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak me nakonec mechanik dotahl napravnici...pry kazdy sroub cca o 90 stupnu....jezdim tyden a zatim klid,ale jeste uvidim jak se zmeni pocasi....vazne hodne zalezelo na pocasi ,tak uvidime....jinak pruzina mi obcas porad preskoci a kdyz chytnu za pruzinu a tocim doleva a doprava ,tak citim nepklynuly chod...u jinych aut pruzina jezdi doleva a doprava plynule....tak asi se stejne nevyhnu vymene toho ulozeni i s loziskem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...