Publikováno Březen 26, 201213 r dobrý den.Mám fabii r.v.2008,1.4,63kW a je problém v tom,že pořád praská ta plechová pojistka servořízení,co je umístěná na baterce.Skouknul jsem všechny spoje,jestli jsou utažený,měl jsem odpojený ty kontakty,co jsou na servu a nikde žádná oxidace,tak nevím.Nemáte nějakou radu,nebo už mám shánět nové servo?
Březen 27, 201213 r Autor Napichni to jestli to něco nenapíše. Když tam dám novou pojistku a zapnu zapalování,tak je vše ok,akorát tam je vždycky hláška žádná komunikace kvůli té prasklé pojistce,když závadu smažu,je vše ok.Nastartuju auto,altík dává přesně 14V a když nehnu volantem,tak je taky vše v cajku,ale jakmile hnu s volantem do strany, tak hned pojistka praskne a samozřejmě hned tam skočí zase hláška žádná komunikace.Rezervní servo nemám,tak jsem se chtěl zeptat,jestli je to tím servem,nebo bych se měl zaměřit ještě na něco jiného.Děkuji.
Březen 27, 201213 r Čerpadlo serva KO - přesněji řečeno MOTOR ČERPADLA. Buď má zkrat někde v přívodu, nebo je KO vinutí - jako celek je to skoro neopravitelný, musí se koupit nová pumpa.
Březen 27, 201213 r Autor Čerpadlo serva KO - přesněji řečeno MOTOR ČERPADLA. Buď má zkrat někde v přívodu, nebo je KO vinutí - jako celek je to skoro neopravitelný, musí se koupit nová pumpa. Díky za radu,zítra pro něj mažu.Myslel jsem si,že ty serva u dvojkových fabek už jsou líp vychytaný ale asi to bude pořád achilova pata fábek.
Březen 28, 201213 r Autor Tak jsem tam dnes namontil posilovač a ještě mi to hlásilo chybu čidlo posilovače, tak to jsem tam dal taky nový,ale pořád tam svítí ta zpropadená kontrolka.Auto jsem byl projet a posilovač funguje dobře,akorát pořád to hlásí tyhle chyby VCDS verze: SVO 10.6.5 Addresa 44: Posilovaè øízení Labely: SVO\6Q0-423-156.lbl Objednací èíslo øídící jednoky: 6Q0 423 156 H Systém a/nebo verze: LenkhilfeTRW V200 Kódování: 00140 Èíslo dílny: WSC 00788 VCID: 3463230F2EA7 2 závad nalezeno. 00816 - cidlo posilovace rizeni (E250) 37-00 - defekt 01317 - ridici jednotka v panelu pristroju (J285) 49-10 - zadna komunikace - Sporadická
Březen 29, 201213 r Autor Tak dneska se opět vracím k tomuto tématu a už je vyřešeno.To první servo,které jsem montoval,bylo repasované,ale bohužel to hlásilo chyby,jak jsem psal o příspěvek výš.Objednal jsem tedy další a namontil.Po nastartování kontrolka zhasla,jel jsem to projet,smazal sporadické chyby a je všechno v cajku.Prodejce mi vyšel vstříc a řekl,že to předešlé servo vyreklamuje,takže to dopadlo dobře.
Květen 8, 201213 r Zdravim chlapi chcel by som sa spytat ci by mi vedel niekto poradit ci sa da menit KOYO cerpadlo za ine KOYO myslim s roznym cislom. Lebo v servise mi menili minuly rok a odislo zase. V inom servise mi povedali ze nemozem menit hocijake KOYO ze napr. Z fabie 1,4 benzinu nemozem pouzit do 1,9 tdi. Mam Fabiu 2002 , 1,9 tdi kod motora ATD.
Květen 8, 201213 r Zdravim chlapi chcel by som sa spytat ci by mi vedel niekto poradit ci sa da menit KOYO cerpadlo za ine KOYO myslim s roznym cislom. Lebo v servise mi menili minuly rok a odislo zase. V inom servise mi povedali ze nemozem menit hocijake KOYO ze napr. Z fabie 1,4 benzinu nemozem pouzit do 1,9 tdi. Mam Fabiu 2002 , 1,9 tdi kod motora ATD.
Leden 2, 201312 r Zdravím přítomné odborníky a prosím o radu. V létě jsem koupil Fabii II (11/2008) a hned při prvním parkování v mrazu (cca -5 st. C) jsem po nastartování zjistil, že nefunguje posilovač řízení. Závada je signalizována rozsvícenou kontrolkou na přístrojové desce. Posilovač začne normálně fungovat asi po deseti minutách jízdy a kontrolka zhasne. Předpokládal jsem, že je špatný olej v posilovači, ale ten je naprosto v pořádku a jeho dost. Olej (resp. případná olejová emulze) tedy nezamrzá, pumpa nemá snahu olej přetlačit. Příjde mi, že jako by se tam nesepnulo nějaké čidlo a posilovač se vůbec nezapnul - při pootočení volantem není nic slyšet. Diagnostika žádnou chybu nehlásí, a to ani když je posilovač "zamrzlý" a nefunguje. Můj mechanik si s tím neví rady a co jsem se ptal, tak nikdo s tím nemá žádné zkušenosti. Pomohla by výměna serva ??? Předem dík za případné poznatky!
Leden 2, 201312 r Ale ked svieti kontrolka serva tak tam musi byť zapisana zavada. Pozrel diagnostikou kanal 44?
Leden 2, 201312 r píše toto → Diagnostika žádnou chybu nehlásí, a to ani když je posilovač "zamrzlý" a nefunguje. tak asi to v tej 44ke pozerali...
Leden 3, 201312 r Děkuji za příspěvky ... každopádně je to tak, jak jsem psal. Když posilovač nefunguje, kontrolka serva na palubce svítí červeně, ale diagnostika žádnou chybu neukazuje. Čerpadlo se v mrazu prostě nesepne, a to je dle mého hlavní problém (někde v elektrice, nějaké pos.ané čidlo či co).
Leden 15, 201312 r Tak servo je vyměněno a závada snad odstraněna. Vydrželo jen 78 tis km, rok výroby 11/2008.
Leden 15, 201312 r Popravdě řečeno ani nevím. Do půl roku jsem u původního majitele vozidla uplatnil reklamaci - šlo o skrytou vadu, která se projevila až při prvním mrazu. Prodejce se zachoval velice solidně.
Březen 9, 201312 r Nechci zakládat nové téma tak to dám sem . Kamoš koupil FII 2009 1,6 16V . Tak jsem mu to napíchl na VAG a je tam chyba 01309 . Adresu volantu 16 to vůbec nenačte a 44 se ani nezobrazuje . Má vůbec adresu 44 ? Je zajímavé , že kontrolka nesvítí . Pojistka je ok tak zkontrolovat kabeláž , jinak jednotka KO ? Jo posilovač funguje ( na místě ) , ale nějak lehce se mi zdá . Upraveno Březen 9, 201312 r od hanesek
Červenec 29, 20178 r Dobré ráno. Včera som počas burky prechádzal úsekom kde boli veľké mláky, dnes ráno sadnem do auta naštartujem a servo nefunguje. Keď naštartujem tak nič nesvieti ked sa pohnem a prekročím cca 10km/h tak sa rozsvieti žltá kontrolka serva, ked spomalím zhasne, servo samozrejme nefunguje. Diagnostiku mám len ELM 327 takže sa ďalej nedostanem a v ECU nie je žiadna chyba. Fabia II facelift 2010 Upraveno Červenec 29, 20178 r od Noro_KE
Duben 3, 20196 r Ahoj chlapi, stal se mi takový problém ze jsem jako vzdy dojel pred obchod, nakoupil jsem a jak jsem chtel odjet tak se mi rozsvitila kontrolka oranžová volantu a nejde mi posilovač řízení, napadlo mě zkontroloval olej, oleje je dost, nikde žádný únik, potřeboval jsem jet dále tak jsem jel, prizastavil jsem a najednou kontrolka zhasla a posilovač az domů šel, chcipl jsem motor a šel domů. Za chvilku jsem na skok potřeboval odjet a jakmile jsem nastartoval tak opět svítí kontrolka a nejde posilovač. Tudíž usuzuji že servo bude v pořádku kdyz zase všechno šlo jakoby nic, dále je moznost snimace polohy natočení kol a kabel z něho do serva, kabel jsem dnes odpojil, je v pořádku a konektory také. Baterku mam v dobrém stavu téměř novou . Mohl by mi nekdo prosim poradit, kde může být problém ? Popřípadě jak se nejlépe ten snimac dá vyhodit ven , ze bych zkusil koupit jiný, ale zase nechci na blind utratit plno peněz pro nic. Moc děkuji za rady.
Duben 3, 20196 r Nech si někde udělat výpis z VAGu. Pokud servo nešlo vůbec, tak to velmi pravděpodobně se snímačem nesouvisí. A naopak nemusí být pravda, že servo je v pořádku. Chce to tu dignostiku...
Duben 3, 20196 r No ale kdyby servo bylo v háji tak přeci uz normálně nepojede ne ? A me se stalo ze auto zase jelo uplne bez závady.
Duben 3, 20196 r To, co popisuješ, je právě velmi typický projev umírajícího čerpadla, které se po zapnutí nedokáže roztočit, ale pak se nějak chytne. Může ale být i problém v kabeláži, resp. nízkém napětí na servu. Kdyby byl vadný snímač, tak servo nevypadne - stále poběží, jen nepozná, že chceš zatočit a volant bude o něco málo tužší než obvykle. Nebude tedy úplně tvrdý.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.