Přejít na obsah

Instalace tempomatu


DIAGNOSTIK

Doporučené příspěvky

Pak doporučuju nejdřív jen koupit soupáčí a pak doufat...soupáčí stejně potřebuješ a když to nepůjde tak jednotku koupíš zvlášť:

Páčky:

http://www.skodateil...t∏=413=

Jendotka:

http://www.skodateil...elift%7CVolanty

Vyměnit páčku není nic složitého...vyndáš airbag, odpojíš konektor, odšroubuješ volant(nutno mít tisícihran), označíš si raději polohu volantu(mělo by to být sice na rysce, ale tím nic nezkazíš), pak si raději zajisti polohu kroužku páskou, pak oddekluješ horní kryt(odklopíš směrem k budíkům), pak spodní kryt(2 šrouby za volantem a jeden dole u zamykání aretace volantu), a pak už jen odšroubuješ 3 šrouby co drží jednotku(je součástí kroužku za volantem - ověř že páska drží a kroužek se nemůže protočit) k soupáčí a pak se prohlédneš nové soupáčí a povolíš západky podle něj na starém. Pokud tohle uděláš při opdojené baterii a pak ji připojíš až to složíš stačí rovně popojet 10 metrů a je auto bez cbyb. Pak jen někoho s VAGem kdo ti povolí tempomat.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To suchar - super prace....

.... byl jsem ve stejne situaci kdyz jsem resil O2FL MR2009 a dodelaval jsem i PP, ostatne nafotil jsem ten navod co se da najit na netu.... Myslim ze jsme postupovali zcela totozne, jen ja si ve skodovce vyzvedl dily bez diskuze a udelal to sam az do konce....

pro ostatni - bacha nektere eshopy prodavaji dily na auta draz nez autizovani prodejci (bavim se o dilech typu ridicich jednotek ci veci co se neprodavaji bezne, naopak napr. volanty maji vetsinou levne) doporucuji si vzdy dil projet pres skodovacky Eshop NORA, tam jsou verejne dostupne doporucene koncove ceny bez DPH https://eshop.skoda-auto.cz/nora

Navic pokud se bavime o novych autech, tak vetsinou tam kde jste si to koupili mate klientskou kartu a z techto cen vam daji 5% dolu, kdyz jim to jeden den reknete tak to skoro vzdy (je-li to v Boleslavi) je druhy den u nich.

Ad zaruka

- sice v CR, kde nas vsichni politici presvedcuji ze EU je nanic se to radsi zamlci, ale existuje nekolik smernic a narizeni EU o autech (pro neznale prava EU je to neco jako zakony v ramci statu, jen to plati pro vsech 27 statu naraz), ktera reagovala na to, ze vyrobci si pripravovali dalsi zisk ze servisu, tim ze neposkytovali nikomu nahradni dily, nemohl je nikdo vyrabet mimo ne a nemel nikdo dokumentaci zejmena k elektrice aut. Vysledek je ze kazdy kdo uvede na trh EU auto musi poskytnout veskerou dokumentaci i nezavislym opravnam a musi jim umoznit nakup dilu za podminek obdobnych pro ty autorizovane, dodavalum dilu nesmi zakazovat primy prodej dilu atd.... Mj. z tech "zakonu EU" plyne ze nelze odmitnou zaruku kdyz byl proveden pravidelny servis neautorizovanou osobou.

Jedine co tedy riskuje, kdokoliv kdo se do toho pusti je, ze to nebude umet dokoncit, nebo poskodi neco vedle apod. rozhodne ne zaruku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:) JJ :) bohuzel to v tom eshopu nenapsali. Psali novy model od 2009 tak jsem čekal že by to pasovat mohlo..Proč tedy delali novy model na 2 roky.. To je fuk.. z vykřičnikama nic nevyřešiš :) Problem je asi vtom že zmenili i ten střed ve kterem ty pačky drži co.Ja to mel nastesti jeste jednoduche koupil jsem jen pačku ( cca 700 ) a nakodoval. Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj. Tempomat jsem si nakodoval a vše fičelo jak má.. do doby než mi odešla řidici jednotka motoru kterou jsem vymenil a od te doby mi nejde tempomat aktivovat..( [01 - Motor] [Login - 11]  - 11463 ) 

 

Edit:

Už vše v pořádku. Vymazal jsem v kanalu 00 adaptační hodnoty a znovu aktivoval tempomat.Vše OK.

 

 

Tady bych se stejne asi odpovedi nedočkal jak to tady vidím :D 

Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Caute pani,
mal by som par otazok na niekoho z Vas, kto sa vyzna celkovo v autach. Mam auto Skoda Octavia 2, 1.6 FSI, r.v. 2007, vybava Ambiente a rozmyslam, ze si necham namontovat tempomat. A k tomuto by som mal par otazok.


Na webe som nasiel rozne popisy a diskusie, ze staci vymenit len lavu packu pri volante za packu s tempomatom, napojit to na podvolantovu jednotku a prekodovat riadiaciu jednotku a niekde pisali, ze je potrebna aj vymena podvolantovej jednotky a nutne nasledne prekodovanie riadiacej jednotky.

Vie mi niekto poradit, ako to je s tymto typom Octavii 2, kedze na webe su rozne informacie a rad by som si urobil prehlad o celkovych nakladoch, co by to obnasalo.

Pripadne ma s tym niekto skusenosti a vedel by mi to aj prehodit (samozrejme, ze nie zadarmo).

Diky moc za odpovede a pripadnu pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Prosím a ví někdo Jak se to naprogramuje na VAGU nevím kód mame v práci program ,ale jen kontrolujem servis a závady ,DÍKY MOC RZ

Tak jsem zjistil číslo jednotky pod volantem 1K0 953 549G BUDE MI FUNGOVAT DÍK

Editováno: , autor: rz3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...