Přejít na obsah

Fabia 1.4MPI 2002 - vypadávající elektronika


Pavel Pančocha

Doporučené příspěvky

Zbláznila se Fábia. Ročník stvoření 2002, čtyři válce pod kapotou spolu s 50kW.

Projevy jsou následující: čas od času samo od sebe se rozsvítí světlo chladící kapaliny a zapípá akustický signál spolu s palivoměrem, který buď ukáže 0% nebo 100% a navíc venkovní teploměr ukáže teplotu, při které Vám mrzne dech před očima, většinou kolem -45°C.

Závada se opraví sama v době od 3minut do cca 1 hod.

V servise si s tím nevěděli rady, že by prý museli rozmontovat celou palubovku, ale já momentálně potřebuji jezdit, takže jsem si vzal auto v tomto stavu, ale rád bych věděl, kde může být závada. Nádržka na chladící kapalinu je vyměněná včetně čidla za novou, tím to není.

Budu rád za všechny nápady, pro ilustraci ještě přikládám obrázek, čerstvě po natankování plné.

20120612123326.th.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja mam ten isty problem 1.4 16V HTP r.v. 2002 , akurat mne este k tomu vsetkemu blbne IMMO takze aj startovanie je v tahu. Ale pobucham silnejsie po palubovke a imobilizer naskoci. Uz to trva asi rok a stale sa to horsi. V servise s tym nespravia nic iba ti navrhnu vymenu pristrojovej dosky za novu. Cena novej cca 400,-€ . Zohnal som si z druhej ruky za 50,-€ palubovku. Potom dam vediet ci to pomohlo. :) Tiez som menil nadrzku chladiacej kvapaliny za novu. Cidla som menil a nepomohlo, boli to vyhodene prachy :D . TAKZE NOVU PRISTROJOVKU , po vymene ti dam vediet ci to pomohlo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Švagrovi taky blbnul imobilizér a kontroka vody na Fabii Combi rok 2002. V servise řekli kupte si novou palubovku. Doma jsme odpojili baterii, vydělali přístrojovku z auta (drží jen na dvou šroubkách dole). My jsme teda přepájeli piny na obou konektorech, které měli viditelné praskliny, bohužel jsme to nenafotili, ale od té doby má klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím ,

Pravě řeším tu samou závadu jako bych to psal já . Už mě to stálo 3300kč a po ujetí 10 km ze servisu se závada opakovala takže jsem tam vrátil auto a dělají na tom znova .Poprvé vyměnil čidlo teploty,nádržku na vodu,a plovák v palivové nádrži.

Díky za podrobnější info. jak závadu odstranit.Honza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To není o výměně budíků - v těch novejch bude stejný kurvítko a závada se bude po nějaký době opakovat. 

To kurvítko se jmenuje BEZOLOVNATÝ PÁJENÍ , označuje se RoHS nebo Pb-FREE a je to čurákovina nejvyššího kalibru. Klíma - už jsi radu dostal, dokonce máš našlápnuto k opravě mnohem lacinější než výměna čidel, nádržky i budíků - viz 

http://forum.skodahome.cz/topic/128342-fabia-i-problém-s-budíky-stav-vody-v-chladiči-a-stav-paliva-výrobní-vada/

Zájem uživatele "motorpower" o prodej budíků je jen snaha o další výměnkářství, nová deska to nevyřeší, je nutno OPRAVOVAT, ne pouze vyměňovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ekkar, moje snahy jsou moje věc, ale není jednodušší rychle otestovat než pájet a potom zjistit, že to tím není? Nevím čím se živíš, ale zatím pozoruji, že asi jen blbejma kecama, nebo právě nějakým bastlem. Buď dotyčnému nabídni, že je zdarma na zkoušku přepájíš nebo nepruď. Ještě jsem tu nikde nečetl , že by jsi někomu něco vyřešil, ale keců od tebe je plnej web. I když s některýma...např. DSG ..se naprosto ztotožňuji.

Konkrétně- nové budíky / test zdarma/ mám za 2tis. a ušetřený čas jsou také peníze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně nezapomeň dodat, že taky podstatnej kšeft pro tebe, O tom je ovšem celej dnešní servis - buď se rychle, ale (pro zákoše) draho vyměňuje, nebo se dýl, ale často levnějc opravuje. V tomhle případě beru možnost otestovat nový budíky, jestli to je v nich - ale opravu bych i tak řešil tím přepájením, protože mně jako zákoše to vyjde na čtvrtinu - a životnost poctivým pájením opravenejch spojů je vyšší než novejch, pájenejch bezolovnatou sračkou. Neboj, vím o čem mluvím - mám na to ofiko zkoušky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím tohle mi dělala fabie taky občas si svítila občas si pustila sterace a nebo se odemikala a zamikala no od té doby co jsem se podíval na kabely mezi dveřmi a kastli tak jsem zjistil ze to bylo objevil jsem narušení drát ve dveřích opravil jsem to a v pohodě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...