Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Jj, 3 měsíce mi nestačí, tak soutěžím rovnou o to, aby u mě zůstal na furt :D

Ale díval jsem se, co to vyhráli za pepíci. Manželka se cítila dotčena. :D

No co, kdo chce byt za kazdou cenu betatester Rapida, tak at si ho koupi v prvnich dvou letech vyroby a bude mi stejny "zazitek" akorat za sve. :)

V polsku nema jeste skodu Rapid v prodeji , a ja uz mam cennik. Ted' je akce na Rapidku a stoji na 43 900 zloty - nejhorsa werze

Ale díval jsem se, co to vyhráli za pepíci. Manželka se cítila dotčena. :D

Asi vybrali "typiše čechiše rodiny" :D:kol-27:

• 3 týdny později...

79 ks? Tak to ale tak 70 z nich jezdí v Praze, ne? :D Dyť já to auto vidím skoro na každém rohu :D

:unsure: to se mi nezdá, znám jen v okolí dva lidi co si to koupili, de facto v jedné ulici. Jsou poměrně spokojeni.

ale je fakt, že si lidi jezdí pro auta i do zahraničí, stále častěji

pro Oct RS třeba do Itálie /kde jsou nyní celkem neprodejné/ pro Hondy 8G+9G do Maďarska /Honda Gyor/ a i do Rumunska

http://www.hondatrading.ro/civic-sedan-life-edition

z těch 14t. si odečtěte DPH 24 a zas přičtěte CZ DPH 20%. = je to 340 tis czk za plně vybavené auto s dph VTEC/VVTi, klima , multifunkční volant, !!motor s Millerovým cyklem

http://www.tuning.cz/a52:miller-cycle/ má to nejen Honda ale i Mazda atd. Otec to provozuje v 8G Civic 1,8 VTEC již 6 let cca180tkm bez jediné závady , spotřeba pod 7 litrů

proti takovým míři nový model Škoda ?? no nevím zda v MB ví kde je sever....

.....Když se dívám do ceníků klasické nižší střední, tak i ty vyjmenované prvky nejsou všechny najednou často dostupné a už vůbec ne hromadným standardem. A Rapid fakt není přímá konkurence Golfu :-)

No Golfa už bych nezmiňoval, je to tragedie. Auto Jarov odebralo povinně nových 28 ks a doposud neprodali jediného. Běžte se tam podívat....

• 6 měsíců později...

Ceníky CZ pro srovnání:

od 27.09.2012

rapid-cenik_od_27.09.2012.pdf

od 01.01.2013

rapid-cenik_od_01.01.2013.pdf

od 18.01.2013

rapid-cenik_od_18.01.2013.pdf

od 11.03.2013

rapid-cenik_od_11.03.2013.pdf

od 18.03.2013

rapid-cenik_od_18.03.2013.pdf

od 25.04.2013

rapid-cenik_od_25.04.2013.pdf

od 05.08.2013

rapid-cenik_od_05.08.2013.pdf (nahrazen následujícím...)

rapid-cenik_od_05.08.2013_new.pdf

od 02.08.2013

rapid-cenik_od_02.08.2013.pdf 

od 10.09.2013 Spaceback

rapid-spaceback-cenik_od_10.09.2013.pdf

od 20.09.2013

rapid-cenik_od_20.09.2013.pdf

rapid-spaceback-cenik_od_20.09.2013.pdf

od 01.01.2014

rapid-cenik_od_01.01.2014.pdf

rapid-spaceback-cenik_od_01.01.2014.pdf

Upraveno od Lukas79

nějka nechápu tu cenovou politiku, že 1,4tsi je o 100 tisíc rozdílné než 1,6tdi a další :)

a mít boční lišty lakované i v eleganci za příplatek :D směšné

Upraveno od Krtek6

Tak volant bude 3ramenný a ve výbavě Fresh Ambition za příplatek Climatronic a signalizace při parkování. 

Omlouvám se za příspěvek, je diskutováno v MR2014.

Upraveno od Yosef

• 2 měsíce později...

Docela mne nadzvedává ze židle podmínka, že akční modely Fresh je možné zakoupit pouze s financováním Škoda finance !!! Proč mi má někdo předepisovat, jakým způsobem mám financovat svoje auto ?!? Chápu to dobře, že pokud bych chtěl platit v hotovosti, tak pro mne akční modely Fresh nejsou dostupné??? To mi tedy připadá pěkně stupidní. :kol-44:

Tak někde se to vrátit musí ty peníze, ale nabídka úvěrů od škofinů je velkorysá, takže ti nebrání nic k tomu, aby jsi zaplatil 75% ceny vozu jako akontaci a pak si vzal auto na 2 roky :) nevím, zda se cena ještě nesnižuje o 20 000 kč, a ve finále to vychází, že zaplatíš na úvěru méně, než kdyby jsi to zaplatil v hotovosti.

Tušíš správně, snižuje se o 20 tis. Ale při úvěru na 2 roky můžeš zaplatit max. 60% a dofinancovat úvěrem 40%. Tedy při ceně vozu 320 tis. zaplatit hotově 180 tis. a dofinancovat 120 tis. Pak vyjde celková cena po 2 letech na 315 tis. Tedy celkem vydělám 5 tis.

Dále vydělám za dva roky na tom, jak je u ŠkoFinu nastavena havarijní pojistka. Na tu cenu se dá těžko dostat (nepočítám malusy a bonusy). Tady je další zisk. Tedy ekonom se nad nabídkou ŠkoFinu nepohoršuje  :-)

Colombo: Já si myslím, že je to jen reklamní tah. Cena akčního modelu je uvedena s financováním od ŠkoFinu o těch 20 tis. snížena a jinak je akční model pro zaplacení hotově taky dostupný, ale za cenu o 20 tis. více.

Upraveno od MiKy*

Ano a po ukončení úvěru ti dají nabídku na pojištění takovou, že neodmítneš. Mě po 5ti letech úvěru dali nižší pojistku, než jsem platil při úvěru a když jsem volal do pojišťoven, tak to byla poloviční cena, než nabídky přímo od pojišťoven. Takže ve finále se na tom dá docela dost ušetřit :)

Docela mne nadzvedává ze židle podmínka, že akční modely Fresh je možné zakoupit pouze s financováním Škoda finance !!! Proč mi má někdo předepisovat, jakým způsobem mám financovat svoje auto ?!?

Chceš slevu? Chceš zimní kola? Chceš prodlouženou záruku? Nechceš? No tak to nekupuj. A nebo si počkej. Oni to mezitím prodají těm, kteří chtít budou. Do novin se musela dostat zpráva o 269 900Kč, o kolech, o záruce a o stejné ceně. Že je hatchback dražší než liftback už nikdo neřeší. A s dalším ceníkem se to srovná.

Ve světle informací od MiKy* o podrobnostech financování od Škofinu už to zase tak nevýhodně nevypadá. Beru tedy zpět své pohoršení nad podmínkou financování akčních modelů. :kol-28:  A je pravda, že ty ceníky se mění docela často viz. výše přehled ceníků od Lukas79.

Ja mel v planu sveho rapida platit v hotovosti ale na prodejne mi to vymluvili. Rekli mi ze kdyz jim dam 70% tak tech zbylých 30% budu mit bez navyseni. Jen si od nich musim vzit pojisteni. Jelikoz mi pojisteni neprislo nikterak predrazene tak jsem nevahal. Tech 30% mam na 2 roky.

• 2 týdny později...
  • 1 měsíc později...
  • 1 rok později...

Ty ceny jsou totálně ujety...jsem zvědavý na výroční zprávu :)

Rekordní výroba, rekordní odbyt a asi i rekordní zisk. Víc by ale napověděly údaje o jednotlivých trzích/modelech. Rapid v Evropě, Rapid v Indii a Rapid v Číně je vždy něco jiného a celkové číslo nic neřekne.

• 5 měsíců později...

čučím na oba ceníky a oni už vůbec nenabízí verzi s motorem 1,2MPI ?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.