Přejít na obsah

podivuhodné startování TDI 125kW


Kazimir80

Doporučené příspěvky

Zdravim pánové,

posledních pár dní se mi stává, že nechce chytnout motor. Je to 125kW, manuál, v Superb2 a chová se to tak, že motor netočí a přístrojovka nic nehlásí. Za pět minut třeba chytne. Nicméně na čerpačce, když člověk spěchá, nebo když mi to nedejbože chcípne na silnici je to fakt na zabití. Dělají mi to oba klíčky.

Startuju s vymáčknutou spojkou, ale upřímně nevim, jestli se to neváže třeba na zařazenou rychlost? Případně bude něco schnilýho v elektronice. Auto je půl roku starý, takže uvažuju o servisu - snad mně vemou po svátcích, každopádně jestli to někdo už řešil, rada potěší.

díky a hezký svátky

K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, diky za reakce, auto jsem objednal samozrejme do servisu. Omlouvam se za post do spatnyho fora - z hledani jsem kliknul na "motor" ale uz jsem si nevsim ze je to ve spatnym foru. Slo mi predne o zkusenosti.

Snad jen par poznatku:

- sef servisu nhcaru mi vysvetlil ze superb je slozity automobil a ze elektrikar bude az druhyho. Ze by bylo fajn kdyby se zavada projevila a ze to musi resit s MB. Tak jsem mu rek ze to je moc hezky, ale ze nekupuju auto ktery mne vozi po svete, abych neco / nekoho omlouval ze to neplni zakladni funkci charakteru zbozi a jestli mne to auto nekde v evrope necha, tak ze vsechny naklady budu narokovat na skodovce s odkazem na nhcar.

- vymenil jsem ve 14500km olej a od ty doby se mi za tyden tenhle problem nestal

Tak nevim, uvidime co pravi dg. Halt dneska uz to neni jen o tom mit golu, ale bejt dobrej programator....

S pranim stastnyho novyho roku

K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmmm, tak zavada se neprojevila a diagnostika mlci, tak mi to vratili. Tyden to bylo v poho, dneska rano zase prvni pokus nic, druhy teprv startoval.

EDIT - vyreseno. Supik startuje pri vymacknute spojce jinak ne. Na tom by nebylo nic nelogickyho, kdyby si RJ nevyhodnocovala vymacklou spojku pomoci nejakyho senzoru, ktery se ji libi az kdyz je pedal uplne na zemi oprenej temer o koberec. Pokud spojku vymacknu jen o pid min, bere to jako ze neni vymackla a nestartuje.

Pripadne prosim presunout tema do superb2.

diky

K.

Editováno: , autor: Kazimir80
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...