w4cko Vloženo 19. leden 2013 Sdílet Vloženo 19. leden 2013 Čaute páni, mám takýto problém na otcovej octavi II 2.0 TDI (2004) nastal taký problém že pravé zadné koleso neustále brzdí. No nevieme prísť nato ako je to možné mechanická závada tam nieje žiadna bolo to rozobraté no nič sme na tom nenašli, mysleli sme že je to v elektrike lebo raz blokovalo pravé raz ľavé tak to bolo napichnuté na počítač a ten žiadne poruchy nevyhodil, nemáte niekto nejaké skúsenosti s týmto problémom. Ďakujem za odpovede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. leden 2013 Sdílet Vloženo 19. leden 2013 niečo tam zle bude...nie je pridretý mechanizmus ručnej,v akom stave sú lanká??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenal Vloženo 19. leden 2013 Sdílet Vloženo 19. leden 2013 ak ste vsetko rozobrali, vycistili a premazali, tak ostava len vymenit brzdovu hadicku... nedavno som riesil tento problem.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. leden 2013 Sdílet Vloženo 19. leden 2013 na zadnom??? ....na prednom som sa s tým stretol,ale zadné nie..no čo nebolo,môže byť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
w4cko Vloženo 19. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2013 jenal: aký by mal byť v brzdovej hadičke problém ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. leden 2013 Sdílet Vloženo 19. leden 2013 vytvorí sa v nej z vnútornej strany taká akoby klapka,ktorá neprepúšťa tlak naspäť a tým pádom ti to stále brzdí..myslím,že toto mal jenal na mysli.. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenal Vloženo 19. leden 2013 Sdílet Vloženo 19. leden 2013 presne ako hovori libero... myslim si, ze sa to moze stat aj na zadnom.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 20. leden 2013 Sdílet Vloženo 20. leden 2013 videl bych to na pridreny mechanismus rucni brzdy, obcas se podari rozhejbat, ale stejne se po case zase zadre. Vymenil bych brzdic, starsi na vrakaci 500,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 20. leden 2013 Sdílet Vloženo 20. leden 2013 a co přirezlej váleček nebo plovoucí čepy na brzdiči je to celkem častá závada i u novějších aut mechanik to odflákne a je to hadička nám zlobila taky u jednoho auta v držáku hadičky se hadička zmáčkla a taky to pořád brzdilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
w4cko Vloženo 21. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 21. leden 2013 Ono to robí raz na ľavom a raz na pravom kolese. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škodovica Vloženo 12. Duben 2013 Sdílet Vloženo 12. Duben 2013 Ahoj, potrebujem poradiť. Asi pred mesiacom som začal pozorovať problém s brzdami pri ľavom zadnom kole. Niekolko krát po vystúpení z auta bolo až cítiť horúcu pneumatiku, disk bol žeravý, a brzdové platničky boli po pár týždňoch KO. Aj keď sme dali auto na zdvihák, ľavé zadné koleso išlo ťažšie ako ostatné. Kúpil som nový brzdový strmeň a nové platničky, lebo som myslel že chyba je v strmeni a piestik sa nevracia. Problém neprestal, tak som skúsil odpojiť na tomto kole lanko ručnej brzdy, či nezostáva visieť ručná brzda, ale dnes ráno zase disk žeravý, že sa na ňom nedalo urdžať ruku. Kotúče maju už asi 2cm široký pás po celom obvode vydrobený akoby hrdzavý, asi sa prehriali natolko, že sa poškodila štruktúra materiálu kotúčov. Kde by ešte mohol byť problém. -nevymenil sem ešte brzd.kapalinu -neskontroloval sem stav vodítek(na ktorých sú gum.manžety) v ktorých ten strmeň jazdí(což som mohol urobiť ako prvé) -čítal som že v podobných prípadoch byl problém so zanesenou brzdovou hadičkom, že pod silným tlakom z hlav.brzdového válca pri brzdení kapalinu do strmeňa prepustila, ale po ukončení brzdenia už nedokázal pístek strmeňa cez hadičku pretlačiť brzd.kapalinu spátky Napadá ešte niekoho niečo, zajtra sa tomu chcem venovať, tak chcem skotrolovať všetko, a každá rada mi dojde vhod. Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 14. Duben 2013 Sdílet Vloženo 14. Duben 2013 mrkni na ty voditka zda nejsou zadrena a pak vymen brzdovou hadici a uvidis jestli to pomuze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizzardmilan Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 ahoj, mám ten samý problém jen na pravém zadním kole. Před týdnem bylo auto v servise kvůli výměně brzdových hadiček a teď po týdnu mi to začalo dělat. Dnes to tam povezu na kontrolu co s tím je, když to zjistí a opraví, tak dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 24. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2015 Mě se teď trochu zvedla spotřeba cca o půl litru a nějak se mě zdá že auto jede trochu víc ztěžka. Prvně mě napadlo že to je výměnou za zimní, který mám letos nový ale pak jsem po dojezdu zkusil teplotu všech kotoučů a levým jsem ruku neudržel na ostatních jo. Při výměně kol jsem si všiml ze je popraskaná ta prachovka na čepech, tak je chci vyměnit. Čepy se dají taky vyměnit, nebo co všechno doporučíte udělat při výměně těch prachovek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zelo7 Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 (editace) Dá sa kúpiť celú opravnú sadu. Neviem aký máš typ a priemer zadných bŕzd, ale prikladám link na jednu takú sadu aby si vedel na čo myslím: http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/1k0698470xx1-sada-pre-zadny-drziak-strmena-brzdy-de-23570.html Editováno: 27. Listopad 2015, autor: zelo7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 7. leden 2016 Sdílet Vloženo 7. leden 2016 (editace) Tak nakonec to byl vydřený třmen, takže se vzal repas za 1700,- Ale po výměně a usazení brzd najednou začlo auto tahnout do prava, a to tak že pokud jedu po dálnici, 100+ čím rychleji tím je to výraznější. Auto se jakoby stočí do prava ale je to jen hned po sešlápnutí, když se brzdí dál tak se to "srovná". Zato při nižší rychlosti do těch 100km/h je to bez problémů. Měnil se levý zadní třmen, jinak nic. Teď mám nový silentbloky na předku který už byly dost vyžvejkaný, a udělanou geometrii, ale furt stejný. Nevím čím to může být, napadlo mě ještě jestli třeba tlumiče, že by jeden byl už špatnej a tím to auto ve vyšší rychlosti rozhodilo, mám 215tkm a furt sou původní,... Co si o tom myslíte? Editováno: 7. leden 2016, autor: jirka mz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 zkusil bych saštelovat písty na obou zadních brzdách na stejno, pokud jste měnili 1 třmen, tak to pravé zadní (neměné) může začít brzdit dříve, jak se zakousnou všechny brzdy, tak se to vyruší... můj odhad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 No měnil se jen ten levej, na ostatní se ani nemáklo. To seštelování jsem myslel že si to sedne samo. Jinak tlumiče podle testu OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 14. leden 2016 Sdílet Vloženo 14. leden 2016 tak nakonec jsem si zajel na STK na válce, a tam mě naměřil na předku rozdíl 25% takže levý kolo brzdí míň, a zadek OK, tak doufám že bude jen stačit předek vyčistit a rozhejbat, a nebude taky vydřenej jak ten zadní co jsem měnil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
detoxy Vloženo 8. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2016 Mě brzdí PZ. V lednu jsem to našel a mechanik rozhýbal třmen, který se nevracel. V červnu po cestě do chorvatska v dešti stejný problém. Následovala výměna celého třmenu za nový, který mě přišel na 5000, ale předpokládám, že problém se tím vyřeší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 8. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2016 Za 5t jeden zadní třmen? Co tam máš za rozměr? Za 3400 sem teď kupoval oba TRW pro kotouče 255, stejný co tam jsou z výroby. Levej ještě OK ale pravej už se hlásí, chtěl sem to nechat udělat v srpnu o dovolený ale čekat už nebudu. Až budou všechny potřebný věci tak to nechám vyměnit, cca za tejden. 11let a skoro 300tkm už se holt projevuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 20. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2016 Jeden z možnejch důvodů proč přibrzďuje zadní kolo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter27 Vloženo 2. Únor 2018 Sdílet Vloženo 2. Únor 2018 (editace) Zdravim,tiez riesim te problem ..Pred nesiacom som menil zad.kotuce a dosticky...odvtedy problem s PZ kolesom furt sa hreje.....Po vymene strmena mam podozrenei na hadicku lebo pri aktivacii asistenta rozjazdu do kopca a naslednom uvolnovani PZ koleso uvolni ako posledne asi tok o pol sekundy,,, lanka chodia volne.....voditka premazane,ulozenie dosticiek vycistene a jemne pretrete medenou pastou.....x krat rozobrate,,, Octavia Combi 4x4 2007 TDI 77KW Bxe 147 000km org. Editováno: 2. Únor 2018, autor: peter27 Preklep Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.