Přejít na obsah

Seřízení rychloměru?


Blade007cz

Doporučené příspěvky

Zdravim na VAGu sem našel korekci ukazatele paliva a korekce počítadla okamžité spotřeby , ale nenašel sem nic o korekci rychloměru.

Mě ukazuje pořad o 5 km/h vic a to jak při 50km/h tak i při 90km/h měrěno pomoci navigace.

a ja si myslim že to je trochu moc a rad bych to upravil tak na 1-3km/h

tak jestli někdo vite jak na to budu rad. :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslím že to nastavit jde, je to o korekci průměru (obvodu) použitýho kola na hnací nápravě, odkud se (z převodovky) berou impulsy snímače o otáčkách hnacích kol. Nevím bohužel přesně místo, kde se to v tom VAGu nastavuje, ale je to v nastavení palubní desky/přístrojů, kde se prostě musejí zadat menší kola (počet otáček kol za sekundu zůstane stejnej, ale zadáním menšího průměru/obvodu se zmenší konstanta, kterou procesor v palubce násobí počet otáček, aby získal ujetou vzdálenost. Určitě to bude souviset i s tím nastavením okamžitý spotřeby, protože údaj o ujetý vzdálenosti to bere z toho samýho údaje. V servise by si měli vědět rady i bez nápovědy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já právě nevím, jestli to jde jen někde, ale má to jít u všech palubovek - prostě je tam "chlíveček", kde se ve výrobě zadává kód, definující opravnou konstantu pro různě velký kola. Jinak by stejná palubka nešla použít pro fábuliji s kolama 14" a gumama 185/65 a zároveň pro koktu s kolama 15" 195/65 = pokaždý s jiným obvodem. Ten korekční kód tam je, bavil jsem se o tom s jedním maníkem, kterej se živí štelováním elektroniky, dohazováním čipů a úpravama nastavení - a padlo to v souvislosti s tím, jak se musí přizpůsobovat palubka s MAxiDotem k autu, který má jen PP atd. Padla i tahle informace, že se musí přepnout konstanta definující korekci průměru kola a že tím jde upravit i palubka z fábulije na kola s větším průměrem, takže jdou použít i oktavácký kola s diskem 17" a přitom vyšším profilem, než povoluje původní TP fábule atd. - doslova vše co se vejde do podběhu... Jak jsem koupil, tak prodávám - je možný, že to platilo jen u starších jednotek a novější palubky už tuhle korekci nemají změnitelnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vagem se dá jen kodovat typ motoru a tím je dán převod tachometru. Jinak korigovat VAGem nelze. Opravdu jen přesadit ručičku. To bych nedělal. Ta odchylka z 1. příspěvku je běžná.

VAGem přístrojovka / kontrola akčních členů a zadávají se postupně, palivoměr, teploměr, rychloměr Ručička projede na max a potom se v případě rychloměru vrátí a zůstane stát na 100km/h . Takto je ručička rychloměru správně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

tak diky za odpovědi ten posledni s akčnimi členy mě zaujal protože to mě nenapadlo ale včera sem koupil nove pneu 185/60 R14 a měl sem tam 165/70R14(na nich sem to koupil a myslel že je to spravně ale v pneuservisu mi to vysvětlili a doporučili ty větši) tak uvidime co to uděla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, mně ukazoval tachec ve formanu skoro o 20km/h víc - a taky jsem s tím jezdil léta bez jedinýho problému, dokonce jsem vytáčel policajty městský i republikový tím, že jsem jezdil 49,7 po padesátce a 89,3 na devadesátce... Měl jsem od kámoše ze servisu přesně ocejchovanej otáčkoměr a věděl jsem podle výpočtu udělanýho pomocí provázkem změřenýho obvodu kola a hodnot převodů z knížky "Jak na to s...", kolik km/h jedu na kterej kvalt při tolika a tolika rpm. A toho stačilo se držet - při jízdě formanem jsem neplatil ani jednu pokutu. Ve služebních fábulích a koktách, kde jsem to neměl vypočítaný a vyzkoušený jsem platil každou chvíli - tuhle 500,- támhle litr... :D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...