Přejít na obsah

Octavia III RS / RS 230 / RS 245 / RS 4x4


PTiCA

Doporučené příspěvky

Mě by zajímalo, jak je to s tím performance mod selection v souvislosti s tím sound generátorem.

 

Když si člověk zvolí auto bez toho mod selection, má tam z fabriky ten sound generator nebo nemá? Jde o to, že třeba já bych o něj (SG) nestál, ale aby ho tam člověk měl a neměl ten měnič a nemohl to vypnout, to by člověku praskla hlava. Ptal jsem se několika prodejců a nikdo neví.

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kokto, no neni to hezky? :D Pokud mi samotny catback od milltecu udela hezci zvuk a navic bez jakehokoliv zasahu to bude i prdet s dsg, tak bych do toho snad i sel :)

 

S tim SG to je zajimava otazka, ale SG se zapina jen na sport, ne? Ja mod selection diky bohu nemam, takze me zadny SG neotravuje a nemeni se to ani kdyz prepnu DSG na sport...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

soundgenerátor u normální O3 RS je tuším jenom v tom packetu "performance selection" a v packetu challenge. jinak ten sound generátor nedostaneš pokud si neobjednáš jeden z těchto balíčků. Jinak ta kravina jde odkodovat.

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim vsechny a omlouvam se za otravovani,ale potreboval bych poradit. Procetl jsem toho tady mraky,ale jasnou odpoved jsem nenasel. Mam RSII facelift v nafte(koupeno rocni s 20tis.km v 12/2011 ted 100tis.),najezdim ted co jsem zenaty, kolem 13tis rocne,pres tyden jezdim hlavne mesto a to 1,5km do prace a z prace+ po nakupech,2x tydne 20km dalky a vikendy vylety 150-250km po okreskach,jednou mesicne dalnice,kdyz rok 1x Chorvatsko. Ted si chci prvne koupit nove RSIII a nemuzu se rozhodnout zda naftu nebo benzin. Jelikoz sem diky RS uz jednou prisel o papiry za rychlost,tak jezdim okresky do 120km/hod a dalnici 150km/hod tempomat,nesnasim jet nekomu za prdeli,tak prejpdjizdeni je ostrejsi. V benzinovem RSIII jsem nejel. Auto bude od pristiho roku rodinne,stehujem se do baracku a denne dojizdeni 2x7km jednou plne do kopce,zpet z kopce. Ted jezdim kombinovanou spotrebu 7,1L/100km, po okreskach kolem 5,8-6,2l. Ve Skodovce mi rekli benzin,ale nerekli poradne proc-zda je rozdil v servisnich prohlidkach (cena) co se posere,naklady atd. U benzinu se bojim te spotreby,jezdim uz klidneji,ale stejne si nejsem jist. Poradi nekdo a rekne mi jasne pro a proti? Diky vsem,kdo se ozvou a treba do zprav aby se to tady nezasiralo. Pavel

Editováno: , autor: Vencbi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tak krátké trasy benzín, diesel se neohřeje. Spotřebu počítej o dva litry vyšší než nafta....

 

Ideál by byla pro tebe OIII s 1,4 TSI 110kW...jede pěkně a málo žere. A na tvojí jízdu, tak jak popisuješ (nezávodíš), by to stačilo. A ještě ušetříš.

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RS je pro mne srdcovka od dob co se zacala delat II. Vzdy se mi libilo po designove strance,to auto ma styl,charakter a tvar drave selmy a to klasicke Octavii,kterou ma kazdy,chybi. Vykon toho auta je super,kdyz ho potrebujes,je tam,ale neni pro mne priorita no.1. Mam RS II FL 4 roky,prvni 2 roky jsem lital porad a jak prase,pak stacil mesic,dve policejni hlidky a papiry byly v cistirne,pak neprima ucast u smrtelne bouracky mladeho kluka,ktery mne predjizdel v miste kde nebylo videt a ja mel na tachaku 150 a on se chtel asi vytahnout a nezvladl to a vylitl ven do stromu. A tohle vse Vas donuti prehodnotit zivot a koukat se na vse trosku jinak a zklidni Vas. RSIII chceme s manzelkou kvuli tem prvnim vlastnostem co jsem psal. Beru ho na malou firmu bez DPH,ted co mame auto tak ho na firme nemame.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vencbi:

Taky jsem původně zvažoval RS TSI DSG ale rozuma ekonomika zvítězily, RSo pěkný desingově a výkoné jinak minimální výbava, cenofka plus doplatky a bylo rázem o 90ti dražší jako stějně vybavená 1.4 TSI Style DSG a to už stojí za zvážení!!! :kol-47:  A ještě ktomu spotřeba o dva a více litrů vyšší, na krátký trasy to bude ještě horší!!! :kol-31:  Záleží na prioritách a ty má každý jiné ale u mě zvítězil rozum a ekonomika provozu,  kdybych dal na emoce tak RS bylo jasný vítěz otom žádná!!! :kol-32: Jinak najezdím cca 25ti km ročně.

Editováno: , autor: kačer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je klasika Vencbi napíše, že chce poradit zda RS benzín, nebo diesel a x lidí radí vem si 1.4 TSI :kol-44:

Vencbi spousta lidí nechápe co je to srdcovka takže to nemá smysl řešit. Jinak k tvému dotazu, jsem na tom podobně jako ty roční nájezd do 15 tisíc a jednoznačně jsem chtěl RS, protože je to pro mě taky srdcovka. Na rovinu nad naftou jsem nepřemýšlel ani minutu, protože jsem chtěl mít požitek z jízdy, který naftová RS nenabídne. Za druhé by mě fakt s prominutím sralo, že u naftové RS je dvoj výfuk pouze imitace což poznáš v zimě kdy se ti kouří jenom z jednoho výfuku je to docela trapné, benzín má obě koncovky pravé, další věc tento motor s výkonem 162 - 169 kW můžeš mít pouze v RS a v žádné jiné Octavii. Takže argumenty některých zde, že za stejně vybavenou Octavii, ale 1.4 TSI zaplatíš méně je docela logické když má naprosto nesrovnatelný motor. A říct, že u RS je výbava minimální to asi záleží na úhlu pohledu, mě osobně už základní připadá velice zajímavá a pro spoustu lidí dostačující.

Jinak si vem, že s tvým nájezdem co píšeš budeš jenom +- 2 roky čekat než se ti ten diesel vrátí, rozdíl v ceně naftové RS je o 17 tisíc dražší než benzín, pokud budeš brát rozdíl +- 2 litry na 100 Km tak na 13 tisících to dělá 260 litů x 32 Kč za litr benzínu tak jsi někde na cca 8320 Kč za rok. Za mě jednoznačně benzín.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

souhlasim s Ramsesem, pokud by jsi chtel naftu do sveho RS tak parametrama a spotrebou je dost podobny te 1.4Tsi (1.8Tsi) a ta skutecne muze byt o 100 - 150isic levnejsi, jinak dlouhodobou spotrebu mam ted 7.2l a to se vubec neloudam hodne mesto dalnice, RS v dieslu je skutecne hodne predrazeny na to jaky dostanes motor a parametry, ten benzin na ceskych silnicich nema hranice a to uz se vyplati priplatit si za nej

Editováno: , autor: Holajs
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že tady na tomto foru už nemá cenu na něco reagovat jelikož hned se do toho někteří navezou místo toho aby se vyjadřovali ke konkrétnímu dotazu. Divím se adminovi že to nekoriguje. Stačí se podívat kolik příspěvků odpůci mají a je to jasné!!! Některým asi chybí trochu objektivity a prosazují jeno svoji pravdu!!! A jestli se chcete pořád do mě opírat tak sem nepříspívejte a na moje odpovědi nereaguje!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...